Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Přijímače s certifikátem Skylink Ready.

Puamik (229)|12.10.2012 18:36
Na serveru digizone.cz je nová recenze prijímače Humax irhd 5100S [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a padla tam i zmínka o tom, že na přijímači se nedá zvolit pořadí kanálů, ale musíme se smířit s tím jak to naordinoval Skylink. Přijímač má certifikát Skylink Ready a tak skáče tak jak Skylink píská. Prý je takových přijímačů více (u nichž nejde zvolit pořadí kanálů, např. Technisat SIR) a jěště přibudou další.
Chci přijímač kvůli Skylink, nejprve byl můj favorit SIR, kvůli problémům o nichž se zde píše jsem chtěl zvoli Humaxe 5100S, ale po přečtení recenze nechci už ani jej.
To jsou skutečně všechny přistroje takové šunky??? Existuje nějaký, s kterým nejsou problémy a má kvalitní obraz?
666dia (476)|12.10.2012 18:39
a co takhle přijímač s Linuxem...?
tam si můžeš dělat, co chceš...
geronimoh (2327)|12.10.2012 20:40
Puamik : nic nového nevymyslíš, z nelinuxových STB je špička Technisat a z linuxových Dreambox. Já bych dnes koupil asi lunuxový přijímač, ale nebudu radit který, protože jsem linuxový zatím neměl.
kofolak (294)|12.10.2012 20:50
Nalepka Skylink Ready neznamena zaruku kvality, aj bez tej nalepky ti vsetko bude fungovat.
Na trhu su nelinuxove aj linuxove a dokonca aj take, kde si zvolis co chces spustit, ci nelinux alebo linux.
Mat linuxovy prijimac neznamena, ze musis ovladat linux.

p.s. Znamy kupil Amiko Alien 2. Nahodil tam aj linux (=Enigma2) a nevie si to vynachvalit (tesil sa, ze si moze dat skin aky sa mu paci, skin=nieco ako tema/motiv vo windows). Vzdy sa moze rozhodnut co spusti: original Spark alebo linux Enigma2.
tahlovej (304)|12.10.2012 21:51
[QUOTE=Puamik;428213]Na serveru digizone.cz je nová recenze prijímače Humax irhd 5100S [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a padla tam i zmínka o tom, že na přijímači se nedá zvolit pořadí kanálů, ale musíme se smířit s tím jak to naordinoval Skylink. Přijímač má certifikát Skylink Ready a tak skáče tak jak Skylink píská. Prý je takových přijímačů více (u nichž nejde zvolit pořadí kanálů, např. Technisat SIR) a jěště přibudou další.
Chci přijímač kvůli Skylink, nejprve byl můj favorit SIR, kvůli problémům o nichž se zde píše jsem chtěl zvoli Humaxe 5100S, ale po přečtení recenze nechci už ani jej.
To jsou skutečně všechny přistroje takové šunky??? Existuje nějaký, s kterým nejsou problémy a má kvalitní obraz?[/QUOTE]Po nastavení Technistaru SIR - "odstavit nesmyslný fastscan" a "zvolit 1080i natvrdo" nemá tento přijímač na skylink programech(vlastní pořadí lze zvolit) žádný problém.Problémy nastanou pouze při provozu s motorem a brouzdání po orbitu.
geronimoh (2327)|12.10.2012 21:58
[QUOTE=tahlovej;428270]Po nastavení Technistaru SIR - "odstavit nesmyslný fastscan" a "zvolit 1080i natvrdo" nemá tento přijímač na skylink programech(vlastní pořadí lze zvolit) žádný problém.Problémy nastanou pouze při provozu s motorem a brouzdání po orbitu.[/QUOTE]

Při brouzdání po orbitu začal zlobit i můj Vantage ( hajizlík, už je po záruce) - bez důvodu přestane točit motorem. Prvně jsem myslel, že za to může motor, ale začal to dělat s oběma motory (jeden je celkem zánovní).
Dagy2 (3153)|13.10.2012 10:17
[QUOTE=tahlovej;428270]Po nastavení Technistaru SIR - "odstavit nesmyslný fastscan" a "zvolit 1080i natvrdo" nemá tento přijímač na skylink programech(vlastní pořadí lze zvolit) žádný problém.Problémy nastanou pouze při provozu s motorem a brouzdání po orbitu.[/QUOTE]

Kto vymyslel preboha ten nezmysel, že sa stanice nedajú zoradiť podľa vlastnej chuti???
geronimoh (2327)|13.10.2012 11:02
[QUOTE=Dagy2;428294]Kto vymyslel preboha ten nezmysel, že sa stanice nedajú zoradiť podľa vlastnej chuti???[/QUOTE]

Asi agentura JPP :-D
KamilZ (10277)|13.10.2012 11:20
Nevím, kde k tomu přišli. Specifikace Skylinku:
[QUOTE]3.1.3 Tuning/Scanning
IRDs must provide a scanning procedure for the whole frequency range. If the same transport stream ID and service ID can be received from two or more different frequencies, all frequencies must either be saved or the frequency with the best signal must be selected by the receiver. IRDs must be able to receive and react to tuning parameters in PSI/SI tables (e.g. SDT or NIT information). IRDs must also be able to receive and react so as to provide quick scanning of pre-defined Skylink transponders. In addition to automatic search IRDs must allow a manual search in which frequency is entered by the user.

3.1.4 Dynamic Channel Management
DCM can only co-work with transponder services which belong to the MUX, part of which is also a service that is currently being viewed. DCM must scan all available transponders and check differences between their previous and current status. Once discovered, all new channel service IDs are put after the last item of the programme list.
The IRD service list must also be automatically updated according to any changes in SDT. It means that a new name automatically replaces the previous name.
A better and more comfortable approach for the user would be if the set performs the any-change-scanning continuously in the background, while user is viewing a programme, and updates the menu in a seamless instant manner.

3.1.5 Dynamic PMT
IRDs must be able to handle dynamic changes in the Program Map Table (PMT) and support the switching on or off of regional variants of programs by the broadcaster.
Dynamic changes in the PMT must not produce any disturbances in the Audio/Video output.

4.4 Logical channel numbering (LCN)
LCN functionalities are required only on Skylink special orders. The Logical channel number provides a default channel number label for services across the entire network must be coordinated with Skylink partners. Skylink decided to set 200 (from 1 to 200) reserve channels to provide space for LCN. The LCN should be offered to customers at least as an option in addition to any of the IRD vendor‟s specific channel lists. Invisible services are not a requirement.
[HL]IRDs must allow manual change of channel order (i.e. insert, replace, delete channels). It should also provide the option to reset previous channel lists and set default currently channel list. IRDs must automatically detect all changes in the list of channels and accept and store them. IRDs should provide user-defined service lists. The lists must only be affected by LCN functionality if changes are confirmed beforehand by the user. [/HL]Skylink will use Astra technical specification version 2.0 [27].
[/QUOTE]