Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

VU+ Solo2 a Duo2

bastlir (3245)|13.10.2015 00:11
Mám to zapojené: STB - HDMI+optika-AVR-HDMI-TV-monitorHDMI+optika-AVR
vivid.sk (11472)|13.10.2015 00:26
Opticky kabel medzi STB a AVR je zbytocny, ten mozes kludne odpojit. Postaci HDMI.
Este by som nakoniec prekontroloval nejake hlavne nastavenie zvuku, ci tam je nastavene posielanie bitstreamu - ak nieco taketo existuje.
Inak mi nic ine nenapada.
bastlir (3245)|13.10.2015 02:28
Podívám se, i když nevím, co to vlastně "žere". :-) Ale moc díky. Už jsem tu jednou psal, že obrazové i zvukové formáty mě nějak minuly a že např. střih videa je pro mě hrozná otrava.
RoPo (6061)|13.10.2015 07:59
Jestli tvému popisu zapojení dobře rouzmím, tak se ptám proč máš zapnutý i druhý monitorHDMI do TV? Podle mě zbytečně.

monitorHDMI já používám jako druhý výstup - propojený na projektor.
bastlir (3245)|13.10.2015 11:35
Pokud vím, tak mám zapnutý jen jeden. Neboli je jen jeden HDMI kabel mezi AVR a TV. No a pak jen na TV přepínám funkci HDMI-CEC (normální sledování) a HDMI/DVI (monitor).
Dagy2 (3153)|13.10.2015 19:16
Zapojení môže byť samozrejme množstvo, pretože nevieme čo všetko a ako používaš.
Môj AVR má len jeden HDMI výstup na TV a ten sa prepína do módu - obrazový vstup->HDMI výstup alebo monitor AVR->HDMI výstup v momente, keď zvolím na AVR menu nastavenia AVR. Ale je to len jeden HDMI.
Prepínanie obrazu v TV sa deje samočinne podľa signálu z HDMI TV prepne na ten vstup, kde je posledná zmena v HDMI vstupe.
Prepínanie HDMI vstupov cez AVR som mal pôvodne ale zrušil, pretože používam AVR pre dve zony a celkom to komplikovalo ovládanie celého systému. Hlavne keď niekto mal pustený napr. BD prehrávač, potom vypol AVR do throughput tak po zapnutí iného zdroja bola v TV tma.

SAT mám pripojený HDMI priamo do TV a zvuk u HDMI mám nastavený PCM -> teda "downmix" po enigmovsky. TV tak či tak nemá repro na 5.1 zvuk, takže robím prevod DD stopy v SATe a zároveň mám všetky zvuky v TV rovnakou hlasitosťou
AVR mám pripojený cez optiku (rovnako ide do neho optika z BD, TV) všetky zvuky do optiky sú nastavené na bitstream a tu využívam 5.1 repro sústavy.

v "generálnej" predvoľbe zvukovej stopy mám nastavené DD zap, t.j. vždy keď stanica vysiela DD stopu, prednostne je zvolená ak špeciálne u danej stanice nie je zvolená iná stopa, napr. EurosportHD stopa MPG CZ.
rasto8 (3)|13.10.2015 21:15
Ja to mam zapojene takto Vu+SOLO2 - HDMI - AVR YAMAHA - HDMI - TV. Nastavenie zvuku SOLO2:
Dolby Digital/ DTS downmix VYP
Multichannel PCM VYP
3D Surround VYP - neviem ci ma tato funkcia vyznam pri zapojeni cez AVR
Automatic Volume Leveling ZAP HDMI
Bypass HDMI EDID Check ZAP - v praxi nevidim co to robi. Definiciu funkcie som cital. Neviete co to v praxi robi?
Hlasitost 100%
Zvukova stopa prednostne Dolby Digital.
AVR nastaveny na DIRECT, to znamena ze ked ide zo SOLO2 stereo AVR pusta stereo a ked SOLO2 pusta 5.1 tak AVR tak isto pusta 5.1.
Kvalita zvuku je taka aku dava SOLO2. Jediny problem co mam je nerovnaka hlasitost medzi zvukom stereo a 5.1 mam tam dost velky skok a AVL na to nereaguje.
bastlir (3245)|14.10.2015 00:10
To rasto8: Takže to v podstatě máš nastavené jako já. Akorát já defaultně nemám DD nastavené, ale MPEG. Zkoušel jsem všechno možné, ale lepší zvuk podle nastavení, jak mám právě teď, jsem z toho nevyrazil. Akorát mně to někdy i zamrzlo.
rasto8 (3)|14.10.2015 14:27
Ked sme pri kvalite zvuku. Porovnaval som aplikaciu YOUTUBE v VU+SOLO2 a mojom bluray YAMAHA BD-S673. Jednoznacne YOUTUBE v YAMAHE ma o poznanie lepsi zvuk ako vo VU+. Neviem ci je to aplikáciou alebo hardwarom. Zaroven mi na VU+ na YOUTUBE nieco rapidne samo meni hlasitost po kazdom klipe a neviem na to prist. Niekedy padne az na 50% a ked nasledne opustim aplikaciu YOUTUBE tak hlasitost VU+ ostane na tych 50%. Kedze mam preprogramovane dialkove ovládanie na ovládanie AVR tak hlasitost VU+ potom musim upravovat cez PC. Neporadite cim to moze byt? Robi to aj ked funkciu Automatic Volume Leveling vypnem.
Dagy2 (3153)|15.10.2015 01:35
To jsou mi věci...

Predvolba DolbyDigital má mať funkciu len v tom, že nie je potom potrebné u každej stanice zvlášť vybrať stopu DD, ale automaticky je vždy navolená prednostne. Výsledok má však byť vždy rovnaký ako keď predvoľbu vypnem a potom na danej stanici zvolím DD stopu.
Píšem v podmienečnom spôsobe, pretože z posledných príspevkov vyplýva že to soudruzi korejci možno nezvládli k úplnej dokonalosti.
Bastlir, máš možnosť zobraziť na displeji AVR čo do neho leze z daného vstupu? U Yamahy mám možnosť vybrať na DO
Option/signal info / OK -> a listovaním šípkami vidím všetky parametre audio-video vstupu. Samozrejme ak prepneš monitor na TV tak to bude všetko pohodlne na obrazovke.
Momentálne CT1HD -> format DolbyD, channel 2/0/--- sampling 48kHz, bitrate 448kbps
PrimaHD -> format Dolby D, channel 3/2/0.1, sampling 48kHz, bitrate 384kbps
TA3 -> format PCM, channel 2/0/---, sampling 48kHz, bitrate ---

ak takto nastavíš info na AVR displeji, môžeš sa hrabať v menu SAT prijímača a vidíš čo ti posiela von na HDMI, resp. SPDIF.
bastlir (3245)|15.10.2015 01:57
To Dagy2: Ačkoliv vůbec netuším, v kterém menu to najdu, ale zkusím to.
bastlir (3245)|15.10.2015 05:00
Pokud je to to, co jsi myslel, je to jediné, co jsem z Onkya vyrazil.
[ATTACH=CONFIG]31589[/ATTACH]
1.jpg
vivid.sk (11472)|15.10.2015 08:14
Z popisu je vidno, ze audio ide (aj) separatne optikou. Mas nejaky specialny dovod na to, ze si to takto nastavil? (mozny zdroj problemov?).
Dagy2 (3153)|15.10.2015 10:46
BINGOOO !

môžeš to nechať tak ako je to na obrázku. monitoruješ optický vstup 1:
- Máš na ňom pripojený zvuk, ktorý sa tvári ako PCM / downmix do stereo modu 2/0/--- ale zrejme máš zvolenú MPG stopu
- výstup máš "upgradovaný" zvukovým poľom THX Games do 7.1. To je zrejme to najhoršie nastavenie pre bežný posluch aké si môžeš vybrať.

Tak teraz sme doma.
1/ zapni CTHD a zvoľ na sate stopu DolbyDigital
2/ zapni tento monitor ako máš na fotke a odčítaj alebo nafoť čo píše na vstupe

Nastavenie výstupu AVR v princípe:
- u dolby digital pokiaľ je vysielaný zvuk vo formáte 5.1 (U HBOHD vždy, u ostatných ako je CT, Nova, Prima len u filmov) tak output nastav bez úpravy zvuku. U Yamahy je to STRIGHT
- u ostatných vstupov - DD vo formáte 2.0 alebo PCM 2.0 môžeš použiť buď STRIGHT pre stereo alebo zvukové pole onkya. Nepoznám ich, predpokladám že budú podobné ako u Yamahy. Tá má dve možnosti
-- buď zvolit dekoder ktorý vytvorí zo stereo signálu zvukové pole - napr. Dolby ProLogic alebo NEO6 s rôznymi klonmi. tieto dekodéry majú určité vlastnosti a vytvoria zvukové pole ktoré je nastavené ich logikou prezentácie zvuku
-- alebo zvoliť zvukové pole u yamahy nazývané DSP Cinema. Obsahuje polia pre Viedo, Hudbu, Hry. Tu sú potom softwarovo posunom singálu do reproduktorov vytovrené polia pre lepší vnem zvuku, napr. u filmu "Adventure", "Sci-Fi", "Drama" a pod. U hudby "Hall in Munich", "Hall in Vienna", "Chamber", nejaký klub a pod. Prezentácia zvuku sa zmení ako by si sedel v onom postredí.
pre dobré podanie takto vytvoreného poľa - ale aj prezentácie zvuku DD5.1 STRIGHT - je potrebné mať sústavu správne nakalibrovanú mikrofonom - ten urobí kalibráciu vzhľadom na rozloženie nábytku, hladké steny a pod. Alebo minimálne zadať kalibračné data do tabuľky ale tu vieš zadať len vzdialenosti repro a ich kalibráciu odrazov a zafarbenia zvuku by si musel urobiť "podľa ucha"

Pre najčistejší zvuk je určite najlepšia funkcia STRIGHT a DD zvuk na vstupe (či už bude 2.0 alebo 5.1)
vivid.sk (11472)|15.10.2015 15:58
[QUOTE=vivid.sk;516479]Rad by som sa spytal majitelov prijimacov, aky vystup produkuju aktualne modely....[/QUOTE]
... tak a doplnim odpoved, ak to niekomu pomoze:

Standardny vystup (image OpenPLI 4.0 bez dodatocnych pluginov upravujucich obraz) je YPbPr (cize bez konverzie na RGB), co je limitovany color space.
Pokial su do AVR propojene dalsie vstupy, ktore maju vystup full RGB, TV* si nastavenie zapamata, cize mu nerobi problem zbrazovat korektne ciernu, v ramci prepinania farebnych priestorov.


*testovane na TV v podpise
bastlir (3245)|15.10.2015 18:25
To vovid.sk: Jediným důvodem je to, že když jsem to koupil, dostal jsem k tomu doslova bibli, ve které se sáhodlouze píše o nějakých i tady zmiňovaných formátech, o kterých vůbec nic nevím a v podstatě ještě než jsem ten manuál dočetl, zapomněl jsem, co bylo na začátku. Takže jsem akorát úspěšně naladil rádio, nastavil CEC, tak nějak po kalibraci rozchodil bedny a jelikož to tak nějak fungovalo, kašlal jsem na to. Ale pak jsem byl v jednom promo studiu, kde měli méně beden jak já, ale lepší zvuk, což mě dostalo.

To Dagy2: To co jsem sem na obrázku dal, je jen aktuální stav mého nastavení v tomto případě zvuku. Avšak nikde v menu není žádné info, kde by bylo vidět faktický tok dat, co do Onkya leze. Až zase nebude doma chtít nikdo čučet na ty pí....ny v TV, podívám se na to.
______________
Jelikož tomu opravdu nehovím a při každé kravině musím znovu najít příslušnou stať v manuálu, raději jsem si pořídil foto všech nastavení v celém Menu, což se mi při výměně desky vyplatilo.:-) Kdybych tady v Praze znal nějakého nadšence, který zná Onkyo i VU+, raději bych mu dal prachy či udělal mu satelit, než abych se s tím musel zabývat. :-)
vivid.sk (11472)|15.10.2015 19:51
[QUOTE=bastlir;516820] kde měli méně beden jak já, ale lepší zvuk, což mě dostalo.[/QUOTE]
haha :), tak nejako to plati, ze nieje vsetko adidas, co ma viac pasikov :)

[QUOTE=bastlir;516820]Avšak nikde v menu není žádné info, kde by bylo vidět faktický tok dat[/QUOTE]
Ale je, stlacit tlacitko "INFO" na DO, mas to rozdelene na audio a video sekciu, tam presne vidis, co do AVR lezie (jednu cast si uz vlozil do prispevku vyssie, vid 2.0 48khz). Tok dat je v tomto pripade informacia o rozliseni, fps a color space a pri audiu o pocte kanalov a type streamu. Kedze data idu v pripade videa a PCM nekomprimovane, udaj o bitrate zdroja postrada zmysel.

Inak ako prve by som spravil, ze by som komponenty zapojil podla odporucaneho zapojenia. T.j. STB a AVR jedinym HDMI kablom. Nasledne adekvatne upravit nastavenia v AVR a STB a az nasledne riesit preco nejde zvuk.
bastlir (3245)|15.10.2015 21:20
Tam žádné info-tl. není.
Dagy2 (3153)|15.10.2015 22:14
nič nemusíš meniť, len to zapni presne ako si to dal na prvej fotke
prepni sat na CT1HD, odfoť znova a daj fotku
vivid.sk (11472)|16.10.2015 00:40
Bastlir> opravujem, "Display"... (Stláčať viacnásobne)
bastlir (3245)|17.10.2015 00:37
Tak jsem v hlavním MENU jsem v podmenu nastavil (viz obr.) STRIGHT, kde se dalo, v Listening mode také, ale co nastavit v THX? Zvuk jinak s DD na VU+ dobrý, jenže na VU+ nemohu ovládat hlasitost, jen na DO od Onkya.
Pak jsem díky vám objevil infa pod násobným stiskem tl. Display a objevilo se to co je na obrázcích.
[ATTACH=CONFIG]31604[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]31605[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]31606[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]31607[/ATTACH]

STB je na Prima HD.
20151017_000745.jpg 20151017_001225.jpg 20151017_001235.jpg 20151017_001244.jpg
Dagy2 (3153)|18.10.2015 00:39
Konečne máš zvuk tak ako má byť nastavený aby si získal originálny DD5.1 v reproduktoroch.
1/ to, čo si nastavil v presete znamená, že keď stlaíš na ovládači AVR farebné tlačítko "MUSIC" tak sa prednostne nastaví na spôsob prezentácie zvuku ktorý je tu. Ale viacnásobným stlačením tlačítka music sa jednotlivé módy budú prepínať.
Je to podobne ako zvuková stopa v SATe- predvoľba je česky ale vždy si môžeš ešte zvoliť konkrétnu stopu u zapnutej stanice

2/ DD zvuk pri správnom nastavení bitstream len prechadza satom do AVR, logicky sa teda nedá teda meniť jeho hlasitosť DO SAT-u, SAT s ním totiž nič nerobí. Toto tu bolo už niekoľkokrát riešené. Pokiaľ nastavíš v SAT-e pri pozeraní danej stanice stopu MPG alebo stanica nemá DD len MPG stopu bude fungovať nastavenie zvuku v SAT-e.
Aby si sa vyhol hulákaniu TV keď prepneš napr. na HBOHD alebo PrimuHD máš dve možnosti:
- Buď si úpravu hlasitosti nastavíš vo funkcii HDMI CEC.Toto tu bolo vždy prezentované ako najväčšia vymoženosť tejto funkcie. Z mojej skúsenosti HDMI-CEC nefunguje vždy, záleží podľa kombinácie SAT-TV.
- preto riešim túto situáciu u seba možnosťou dva:
--HDMI posielam zo satu rovno do tv, mimo AVR. Toto zapojenie používam 85% času pozerania TV. Stačí mi normálny stereo zvuk TV.
Zvuk na HDMI mám nastavený ako downmix (u mňa PCM),tj do telky ho budes spracovávať a ovladat v sate.
-- AVR používam len pre filmy a koncerty. Zvuk do AVR posielam cez optiku,tam mám nastavenie bez downmixu (u mňa bitstream). Ovladanie zvuku robím pri zapnutom AVR na diaľkovom od AVR. Aj tak potrebujem nastaviť zvukové pole podľa toho či je to DD5.1 kde volím stright alebo film na JOJCinema kde je len MPG stopa a tak volím nejaké zvukové pole DSP.

Toš tak. Dúfam pomohlo.
savko (74)|25.10.2015 21:14
[QUOTE=KamilZ;512395]Také Atile HD (default) + Second Info bar:
[SPOILER]


[/SPOILER][/QUOTE]

Ahoj, jak si tam dostal v tom Atile HD paneli dole v pravo tie udaje namiesto pocasia ?
KamilZ (10277)|25.10.2015 21:38
Které údaje přesně myslíš? Ale nepamatuji se, že bych s tím něco vyváděl.
savko (74)|25.10.2015 21:49
konkretne na obrazku..
hDmx6GL.jpg
savko (74)|27.10.2015 06:55
Poradte jak rozchodit SAMBU aby som videl interny HDD v sieti na Vu+Solo2

Toto mi nejede:
[global]
load printers = no
guest account = root
log file = /tmp/smb.log
log level = 1
security = share
server string = Vuplus %h network services
workgroup = WORKGROUP
netbios name = %h
case sensitive=yes
preserve case=yes
short preserve case=yes
socket options = TCP_NODELAY
preferred master = no ;(These stop the machine being master browser, which means that it doesn't waste time there.)
oplocks = no
unix extensions = no

[Root]
comment = Everything - take care!
path = /
wide links = yes
read only = no
public = yes
guest ok = yes

[Harddisk]
comment = The harddisk
path = /media/hdd
wide links = yes
read only = no
public = yes
guest ok = yes
KamilZ (10277)|27.10.2015 09:27
Ten popis jako pra*e, co to znamená "Toto mi nejede"? :mad:

1) Vidíš VU+ jako zařízení v síti a nevidíš jen sdílení Root a Harddisk?
2) Máš správně Workgroup?
3) Nemáš ve Windows sdílení přes Homegroup (domácí skupina)?
4) Zkoušel jsi přístup přes IP?
5) Máš sambu nastartovanou?
6) Máš správně atributy toho konfiguráku?

Na první pohled to máš OK.
savko (74)|27.10.2015 09:35
Nejede jakoze nejde. Na IP sa dostanu cez webif ale Root ani HDD nevidim. Ve Windows mam spravne Workgroup lebo predesli STB jel v pohode. Dostal som tu Vu+ nakonfigurovanu z Ellana tak predpokladam som ze Samba jede ale zjavne asi nie. Jak ju nastartujem ? Asi tam bude problem.
KamilZ (10277)|27.10.2015 11:34
WebIf je http a to je zcela něco jiného :-), odpověz prosím na ty otázky 1,4,5,6 :-) , pro inspiraci/nápověda:

ad 1+4) zkus \\x.x.x.x kde x.x.x.x je IP adresa
ad 5) zkontroluj přes konzoli,zda je nainstalovaná "opkg list samba*" a ještě zobraz seznam běžících procesů (Systémové informace/procesy), jestli je tam "smbd"
ad 6) atributy zobrazí někteří ftp klienti nebo příkaz "ls -a"
bastlir (3245)|27.10.2015 13:34
Tímto si proskenuj síť. Najde ti to i to, o čem nemáš ani páru.
savko (74)|27.10.2015 20:48
1) Vidíš VU+ jako zařízení v síti a nevidíš jen sdílení Root a Harddisk? cez FTP ano

4) Zkoušel jsi přístup přes IP? Ano, ide..
5) Máš sambu nastartovanou? Ano, (samba version 3.0.37-r2-vuplus3)
6) Máš správně atributy toho konfiguráku? (.gstreamer-0.10) - vypis cez ls - a
KamilZ (10277)|27.10.2015 21:44
:-( pořád mi asi nerozumíš

ad 1 a 4) zadej do průzkumníka \\x.x.x.x , co se zobrazí?
ad 5) to je jméno z instalace a ne procesu smbd, zkus: "ps -ef |grep smb*"
ad 6) musíš vypsat atributy toho konfiguráku: "ls -al /etc/samba/smb.conf"
bastlir (3245)|28.10.2015 05:09
Při nastavení sítě vypni automatické nastavení a vše nastav ručně. IP, DHCP, brána...
savko (74)|28.10.2015 16:12
[QUOTE=KamilZ;517167]:-( pořád mi asi nerozumíš

ad 1 a 4) zadej do průzkumníka \\x.x.x.x , co se zobrazí?
ad 5) to je jméno z instalace a ne procesu smbd, zkus: "ps -ef |grep smb*"
ad 6) musíš vypsat atributy toho konfiguráku: "ls -al /etc/samba/smb.conf"[/QUOTE]

ad 1)
NIC.. (jedine pre vyhradeni port :80,.. apod Open Webif cez html)
ad 5)
root@vusolo2:~# ps -ef |grep smb
root 423 1 0 Oct27 ? 00:00:00 smbd -D
root 431 423 0 Oct27 ? 00:00:00 smbd -D
root 2178 2142 0 16:06 pts/0 00:00:00 grep smb
ad 6)
root@vusolo2:~# ls -al /etc/samba/smb.conf
-rw-r--r-- 1 root root 693 Oct 27 21:35 /etc/samba/smb.conf
KamilZ (10277)|28.10.2015 17:16
Ad 1) Co to znamená nic? Něco by se zobrazit mělo, alespoň chyba apod. Raději pošli screenshot (stiskni tlačítko start Start, vyber Spustit a zadej tam "\\x.x.x.x" a chvíli počkej).
Ad 5 a 6) Sambu máš nainstalovanou OK a běží, divné, mělo by to jezdit.

Dále mě napadá:
7) ještě se podívej, kde máš namountovaný HDD, zda skutečně do [FONT=Verdana]/media/hdd (spusť příkaz "ls -al /media/hdd", jestli se zobrazí obsah).
8) podívej se do logu samby (/tmp/smb.log), jestli v něm není nějaká chyba
[/FONT]9) čím jsi editoval ten konfigurák? Používáš v něm LF a ne CRLF nebo CR?
10) Vyzkoušej tento konfigurák (po restartu VU+):
[SPOILER][CODE][global]
load printers = no
guest account = root
log file = /tmp/smb.log
log level = 1
security = share
server string = VU Plus Solo2
workgroup = WORKGROUP
netbios name = %h
#case sensitive=yes
#preserve case=yes
#short preserve case=yes
#socket options = TCP_NODELAY
preferred master = no
local master = no

[Harddisk]
comment = The harddisk
path = /media/hdd
read only = no
public = yes
guest ok = yes

[Root]
comment = Root (nesahat!)
path = /
read only = no
public = yes
guest ok = yes[/CODE][/SPOILER]
savko (74)|29.10.2015 17:44
ad 1)
Nedá sa pripojiť..[ATTACH=CONFIG]31754[/ATTACH]

7)
drwxr-xr-x 5 root root 4096 Oct 29 14:59 .
drwxr-xr-x 12 root root 808 May 14 17:31 ..
-rw-r--r-- 1 root root 4322572 Oct 27 22:15 epg.dat
drwx------ 2 root root 16384 Oct 26 20:42 lost+found
drwxr-xr-x 2 root root 4096 Oct 28 17:00 movie
drwxr-xr-x 2 root root 4096 Oct 29 14:59 vtibackup

8)
[SPOILER][CODE]
[1970/01/01 01:00:04, 1] lib/account_pol.c:account_policy_get(286)
account_policy_get: tdb_fetch_uint32 failed for field 1 (min password length), returning 0
[1970/01/01 01:00:04, 1] lib/account_pol.c:account_policy_get(286)
account_policy_get: tdb_fetch_uint32 failed for field 2 (password history), returning 0
[1970/01/01 01:00:04, 1] lib/account_pol.c:account_policy_get(286)
account_policy_get: tdb_fetch_uint32 failed for field 3 (user must logon to change password), returning 0
[1970/01/01 01:00:04, 1] lib/account_pol.c:account_policy_get(286)
account_policy_get: tdb_fetch_uint32 failed for field 4 (maximum password age), returning 0
[1970/01/01 01:00:04, 1] lib/account_pol.c:account_policy_get(286)
account_policy_get: tdb_fetch_uint32 failed for field 5 (minimum password age), returning 0
[1970/01/01 01:00:04, 1] lib/account_pol.c:account_policy_get(286)
account_policy_get: tdb_fetch_uint32 failed for field 6 (lockout duration), returning 0
[1970/01/01 01:00:04, 1] lib/account_pol.c:account_policy_get(286)
account_policy_get: tdb_fetch_uint32 failed for field 7 (reset count minutes), returning 0
[1970/01/01 01:00:04, 1] lib/account_pol.c:account_policy_get(286)
account_policy_get: tdb_fetch_uint32 failed for field 8 (bad lockout attempt), returning 0
[1970/01/01 01:00:04, 1] lib/account_pol.c:account_policy_get(286)
account_policy_get: tdb_fetch_uint32 failed for field 9 (disconnect time), returning 0
[1970/01/01 01:00:04, 1] lib/account_pol.c:account_policy_get(286)
account_policy_get: tdb_fetch_uint32 failed for field 10 (refuse machine password change), returning 0
[1970/01/01 01:00:06, 0] /media/build/vti/build/tmp/work/mips32el-oe-linux/samba/samba-3.0.37-r2-vuplus3/samba-3.0.37/source/lib/pidfile.c:pidfile_create(112)
ERROR: smbd is already running. File /var/run/smbd.pid exists and process id 423 is running.
[/CODE][/SPOILER]

9)
DCC
Používáš v něm LF a ne CRLF nebo CR?
Co to je ?
ip dreambox.png
KamilZ (10277)|29.10.2015 18:26
Ad 1) Přečti si znovu, co jsem po Tobě chtěl. Určitě ne jít v browseru na IP adresu. Zadal jsi v exploreru (ne internet exploreru, ale průzkumínku Windows) ty dvě zpětná lomítka?
Ad 9) pohledej si něco ohledně odřádkování v Linuxu/Unixu nebo někde vystav Tvůj konfigurák (jakou sobor, zkopírovaný přímo z VU+ a zabalený do ZIP) a já se podívám
savko (74)|29.10.2015 19:50
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
ip dreambox.png
KamilZ (10277)|29.10.2015 20:09
Ad 9) máš to OK.

Udělej znovu a správně to Ad 1)
savko (74)|29.10.2015 20:20
[ATTACH=CONFIG]31755[/ATTACH]
KamilZ (10277)|29.10.2015 22:06
No však Ti tedy Samba funguje, když vidíš ty sdílení, tak co tedy vlastně nefunguje, co máš za problém? Nejde se dostat do těch sdílení?

PS: pokud to byl vtip, je to taky špatný :-(
savko (74)|29.10.2015 22:25
Ale jedine takto jak si popisoval ty. Normalne cez pridat sietovy disk vo Windows 7 ho nevidim. Nevidim ho ani v siti tak jak som mal na xtrende pred tym.
Vtip to teda nebol ani nahodou.. :-(
vivid.sk (11472)|29.10.2015 22:39
[QUOTE=savko;517216]. Nevidim ho ani v siti tak jak som mal na xtrende pred tym.[/QUOTE]
Ako ze nevidis, ved na sceenshote je vidno (vlavo dole).
bastlir (3245)|30.10.2015 01:43
Jak ti v STB dopadl test sítě?
KamilZ (10277)|30.10.2015 05:26
[QUOTE=savko;517216]Normalne cez pridat sietovy disk vo Windows 7 ho nevidim. Nevidim[/QUOTE]Přidat jako "\\192.168.0.103\Harddisk" nejde? Minimálně "net use V: \\192.168.0.103\Harddisk" (v příkazové řádce) fungovat musí.

Buď rozdrbané netBIOS jména, buď Ti blbě fungují síťové broadcasty nebo se ti hádaji stroje, kdo bude dělat master. Můžeš se zkusit podívat přes "nbtstat -c" nebo reset cache "nbtstat -R". Ale asi končím, nemám na to dál nervy :-)
savko (74)|30.10.2015 06:17
Dik vam za trpezlivost a radu uz si to nejak vyriesim sam. Najlepsie bude preflesovat na novo STB a takisto Windows. Ten som mal v plane takisto.
Ako pise KamilZ neco nekde koliduje a myslim si ce asi Windows.
Ano v sieti STB vidim len v pripade ak zadam opacne lomitka do prieskumnika inak ho nepridam do siete. Viem o com pisem takto som to mal urobene pred vymenou noveho STB a bez problemov.
Skusim najprv to vsetko na novo a potom uvidim a napisem.
KamilZ (10277)|30.10.2015 09:17
ZKontroluj si ještě, že máš ve VU+ správně masku a GW (obé stejné jako na PC). A v Tvém případě si ani nejsem jistý, protože z Tebe každou informaci musíme dostávat až na 10 pokus (aby jsi vyzkoušel přístup přes \\x.x.x.x jsem psal hned 27.10. a stejně jsi to ignoroval a zbytečně jsme ztratili 3 dny a hledali problém, kde není), že máš správně pracovní skupiny a nemáš HomeGroup.
savko (74)|30.10.2015 09:27
Neboj ja to uz nejak dam az bude cas pretoze vobec som na to nemal nejak cas to riesit. Vzdy to bola taka "rychlovka" 5minutovky.. :-)

Ano tie obratene lomitka sem nejak opomenul to je pravda. :-)
bastlir (3245)|30.10.2015 10:23
Vzdyt to je zbytecne. Ve Windows-Sit se ti musi hdd z VU objevit sam. A po jeho rozkliknuti se musis klasicky dostat do jeho struktury.
Ale ten SW, co jsem ti sem dal, by ti měl pomoct. Ale .... žádná odezva.
pepana (22)|30.10.2015 11:07
Přátelé potřebuji poradit s archivem cssk. Po instalaci mi u prima play načte seznam, ale dál to ladí a nic se nezobrazí. Po nějaké době se znovu ukáže seznam programů na prima play. Další stanice jako čt fungují normálně.
Díky za radu