Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

VU+ Solo2 a Duo2

bastlir (3245)|7.3.2014 16:22
Nojo, tak musím pátrat.:mad: Dík
Dagy2 (3153)|7.3.2014 18:42
alebo pozri trebárs do návodu.
bastlir (3245)|7.3.2014 19:54
Do návodu?:-E Tam se akorát dovím, že receiver musím zapojit do zásuvky.:-) Ale už jsem na to asi přišel.
1. Ztotožnil jsem se s názory sanchez13 a RoPo
2. Vylučovací metodou jsem STB odpojil od LAN
3. Odinstaloval jsem plugin Planerfs, o kterém jsem ani nevěděl, že jej mám nainstalovaný.
4. Restart Enigma a pohoda.
Dagy2 (3153)|8.3.2014 07:08
Bastlir, mne to bolo jasné...
ale pretože nie som ku..., poradím možno tým ktorí chcú začať s týmito prijímačmi a necítia sa byť miestnymi guru.

Keďže k týmto prístrojom naozaj neexistuje ani slušný návod a už vôbec nie video návody alebo tipy a podobné pomôcky pre lamy ale aj pre pokročilých užívateľov zdá sa, že niekoľko VU+ pozitívnych ľudí sa konečne nasralo a nielen kecajú o tomto prijímači ale začali vyrábať reláciu VU+ WORKSHOP.
ca 10minútová lekcia ako naladiť prijímač a čo sa s ním dá podniknúť. Teraz napríklad spojazdnenie siete, ako pripojiť WiFi, nastavovanie z tabletu a pod.

Síce pre niektorých borcov to bude lamovité (sú to snáď prvé lekcie) ale možno niekomu pomôže. Tak hľadajte po orbite, EPG u normálneho prijímača to nájde jednoducho a rýchlo. :)
xravlinx (34)|8.3.2014 10:07
Ahoj,

Mel bych otázku, zda se s tim někdo nesetkal... cas odcasu se mi stane, ze se samo od sebe zobrazi info na obrazovce. Jako by někdo zmackl tlacitko OK. Vypozoroval jsem, ze se to stava priblizne v době, kdy ma podle casu koncit porad a zacinat novy... byt realne bezi ještě stary... jelikož jsem do niceho nevrtal ani nic neinstaloval... pac jsem lama... tak ani nevim, kde ten problém hledat. Diky za pripadne tipy.
bastlir (3245)|8.3.2014 10:26
No to je jedna z jeho předností. Infobox ti ukáže, jaký následuje program. Toto se však v případné nahrávce už nezobrazuje.
Dagy2 (3153)|8.3.2014 10:33
[QUOTE=bastlir;483962]No to je jedna z jeho předností.[/QUOTE]

:)
ale dúfam sa to dá aj vypnúť?
bastlir (3245)|8.3.2014 10:59
[QUOTE=Dagy2;483958]......Keďže k týmto prístrojom naozaj neexistuje ani slušný návod .........[/QUOTE]
Jak jsem tu už upozorňoval, nepovažuji se v tomto oboru za žádného guru, ale prostě jen za člověka, který nějaký ten "Linux" už měl. Na druhou stranu nechápu, že si někdo chce pořídit satelit a někde si přečte, že VU+ Duo2 je to to nejlepší na trhu a koupí to. A je v kýblu! Najednou zjistí, že v menu jsou pojmy, které vůbec nezná a že jej neumí ani naladit, protože mu to ladí jen Astru1 a pokud ano, jdou mu jen nekódované programy. Jelikož sleduji i jiná fóra, vidím, že vlastně tito lidé vyžadují základní kurz užívání, a to jsou mnohdy opravdu lidé, kteří si nepřečetli ani to přiložené minimum a rozčilují se, když jim třeba na některou otázku nikdo neodpoví.
U mě to znamenalo, že jsem si STB nechal vedle PC na stole a hodiny a hodiny jsem zkoušel, jakou image zvolit, co který plugin dělá a nedělá, jak točit motor apod. A to síť a podobné triviality jsou pro mne brnkačka, ale přesto jsem narazil na problémy, kterými jsem se musel prokousat. Pak se tu jednou na mě obrátil jeden čtenář, jak nastavit motor. Odepsal jsem mu, že vše co o tom vím, jsem tu už napsal a že už víc mu poradit neumím. On mně v soukromé zprávě vynadal, že v podstatě machruji a že nejsem ochoten se zabývat začátečníkem.:-) Na to jsem již nedokázal reagovat.
Když se vrátím k té předmětné hlášce .... ještě jsem se s ní nesetkal a nechtěl jsem se tím moc zabývat, protože sem musel zpracovat nějakou tématiku do práce. Kolegové mě tu však nakopli správným směrem a pak to bylo dílem okamžiku.
A proto vyzývám i ostatní majité VU+, aby zde publikovali své poznatky či postupy, protože tu opravdu nejsou jen ti zkušenější. Např. tu v poslední době nikdo neprezentoval své zkušenosti s pluginy, s Oscamy verzus kartami, s moduly apod. Myslím si, že každý svou trochou může přispět.
klapaciuss (314)|8.3.2014 10:59
[QUOTE=Dagy2;483963]:)
ale dúfam sa to dá aj vypnúť?[/QUOTE]

Dá se to vypnout standardně v Nastavení\Systém\Přizpůsobení. Tam lze vypnout zobrazování infa i v jiných situacích.
bastlir (3245)|8.3.2014 11:04
[QUOTE=Dagy2;483963]:)
ale dúfam sa to dá aj vypnúť?[/QUOTE]
Někde určitě ano. :-)

---------- Doplněno v 11:04 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 11:03 ----------

PS. To Klapaciuss - Dík
klapaciuss (314)|8.3.2014 11:10
Ještě k tomu návodu. Přijímače jako Duo2 jsou pro lidi, kteří chtějí mít svobodu volby, mít možnost přizpůsobit si přijímač k obrazu svému nebo si i nějakou funkcionalitu předělat podle svých potřeb. Chtějí mít spoustu nadstandardních funkcí. Pokud někomu nevadí se podřídit tomu, co mu naservíruje výrobce bez možnosti to změnit podle vlastních představ, nevadí mu, že výrobce do přístroje vkládá různé umělé technické překážky, tak pro toho je samozřejmě lepší tradiční přijímač s uzavřeným systémem.

A tohle do žádného návodu vměstnat nelze. Stupňů volnosti je totiž nekonečně mnoho.
bastlir (3245)|8.3.2014 11:25
Popsal jsi to docela přesně. ;)
xravlinx (34)|8.3.2014 11:57
[QUOTE=klapaciuss;483966]Dá se to vypnout standardně v Nastavení\Systém\Přizpůsobení. Tam lze vypnout zobrazování infa i v jiných situacích.[/QUOTE]

Diky .. jdu na to juknout, snad vypnu to prave :-)
Dagy2 (3153)|8.3.2014 13:02
Klapaciuss, Bastlir - ste to napísali absolútne na 120%. Týmito dvomi príspevkami by mal začínať stručný návod ku každému linuxovému prijímaču.
A nič iné sa tu inými slovami nesnažím povedať už niekoľkokrát. Prášilovské - "za 10 minut to jede, nemusíš nic vědět" je proste totálna pitomosť. Ano, za 10 minút mám nejaký obrázok na TV, to bez debaty - podmienkou je, že už som nejaký prijímač mal a viem čo je LNB, DiseqC a pod.

Mimo iné bastíř, to čo píšeš - vlákno skúsenosti s pluginami alebo povedzme skúsenosti so spoľahlivosťou FW pre čítačky na ICE, Irdeto a pod. - zalistuj dozadu tak rok, dva. Vlákno tu bolo založené. Zapadlo po dvoch - troch príspevkoch prachom. A to bola moja predstava nie detailný návod na použite, ale názov pluginu + "umí tohleto a tamdleto", prípadne nejaké základné nastavenie ak sa vyžaduje. Je ich desiatky a tak skúšať každý jeden zaberie aj vám ktorí ste v tom zbehlí hodiny a dni času.
A myslel som, že takéto vlákno by nebolo hanbou do neho prispieť alebo si ho prečítať. Veď tu máme napríklad vlákno kde a aké programy naladiť, nebudem predsa každý program čo sa objaví na mojich družiciach ladiť a sledovať týždeň aby som zistil že je k ničomu. Prečítam si v tomto vlákne a keď ma zaujal obsah naladím si ho.
Namiesto toho tu vzniklo iné priblbé vlákno ktoré tu ani nejdem spomínať. Tým bolo povedané všetko. už vám sem nepoleziem s OT.

P.S. pre lamy, ktoré ešte v EPG nevedia vyhľadávať -> VU+ WORKSHOP beží samozrejme u Dr.Dish-a, dnes to bol diel č.2
P.S.2: Bastlíř často píšem step-by-step postupy do SZ ako niečo nastaviť. Chápem to tak, že dovozca proste český návod nechce pustiť a nemčina dnes nie je moc rozšírená, takže si to naštudujem z nemčiny a napíšem, prečo nie. Ale mám to jednoduchšie než ty, pretože u toho šrotu ktorý mám ja je to vždy jednoznačne definované ako nastaviť tak je jasný aj výsledok.

všetkým ostrý obraz a päťkanálový zvuk.
KamilZ (10277)|8.3.2014 13:13
Základní návod na Linux jsem psal už dááááávno, myslel jsem, že je pochopitelný. Asi tedy ne a návod je tedy zřejmě blbě: https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/33160-technisat-nebo-linux#post437213
bastlir (3245)|8.3.2014 13:37
To je problém asi každého fóra - roztříštěnost informací.
To KamilZ: Je dobře, že jsi sem ten odkaz dal, protože tam bych jej ani nehledal. Mimochodem, v porovnání s jinými fóry považuji zdejší vyhledávací algoritmus za dost nešťastný a tak jako jinde, téměř nikdy mi to hned nenajde to, co hledám. A třeba jsem jen ÚB.9-)
To Dagy2: Dej sem tedy také odkaz, ať to tu všechno máme "pod jednou střechou".

Já osobně se pro příště z praktického hlediska zamýšlím nad tím, zda postupy a návody raději nepsat přímo do PDF souboru, protože je snažší postupovat s nastavením STB z papíru jak z PC. A možná, že se vrátím k vlastním příspěvkům a pověsím je sem jako soubor dílčích návodů. Snad bychom tímto způsobem mohli pomoct spoustě nešťastníkům.:)
KamilZ (10277)|8.3.2014 13:54
Názor mám pořád stejný - psát detailní návod je blbost, jeho aktuálnost bude v případě těchto typů přijímačů tak 1 měsíc :-)

PS: Na tomto fóru se hledá zásadně přes google: "co hledam site:tvfreak.cz", protože vBulletin to má docela zprasené :-)
Ivo Mašek (10205)|9.3.2014 19:26
[QUOTE]Já osobně se pro příště z praktického hlediska zamýšlím nad tím, zda postupy a návody raději nepsat přímo do PDF souboru, protože je snažší postupovat s nastavením STB z papíru jak z PC.[/QUOTE]
Poslal jsem ti odpověď na SZ
Vlastní podsekci mít nemůžeš (ani já s Kamilem takové oprávnění nemáme). Psát to do *pdf není špatný nápad, ale musel bys to pravidelně obnovovat a celkem hekticky se tomu věnovat.
tdlmarek (1566)|9.3.2014 19:34
A opět jsme u toho, že tu nejde dlouhodobě editovat své příspěvky, a tedy ani udržovat jakékoliv návody, přehledy, ... ;) Neustále aktualizovat a uploadovat pdf soubor je škrabání se levou rukou za pravým uchem, vytisknout formátovaný příspěvek přece není problém.
bastlir (3245)|9.3.2014 20:41
Tak já jsem to od KamilaZ chápal jako nadsázku. Ono to tak ve skutečnosti není. Vlastně si nepamatuji, že by se (za tu dobu, co to mám) něco změnilo. Mění se sice image, mohou být jiné configy pro display apod., ale jinak se nic nemění. Mohu sice nahrát aktualizovaný plugin, ale postup se nemění.
Pamatuji si na své začátky s Dreamem, kde jsem šmejdil po fórech, abych to rozchodil. No a pak jsem narazil na jeden odkaz, kde bylo krásně vše pohromadě. Najít to dřív, mohlo mně to ušetřit hodiny vyhledávání.
bastlir (3245)|10.3.2014 00:56
Vytvořil jsem nové vlákno pro Duo2 a uvítal bych vaši podporu v PDF či nějaký SW. Nebo mi to pošlete a já to do PDF zkonvertuju aniž bych vám upřel autorství.
https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/37020-vu-duo2-download#post484098
jaudak (176)|10.3.2014 12:34
To je vynikající nápad. Uvítal bych návod na nastavení Vučka a domácí sítě pro ovládání VUčka přes internet. Držím palce a ať ti to vydrží co nejdéle.
klapaciuss (314)|10.3.2014 17:23
Třeba u této funkcionality není třeba, kromě zcela základní instalace VTI image, dělat na VUčku vůbec nic. Je ovšem třeba nastavit síťový router (port forwarding pro port 80 pro IP adresu VU) a ideálně i DDNS (dynamic DNS) pro pohyblivou internetovou IP adresu. To se ovšem nastavuje na každém routeru jinak, takže univerzální návod nelze připravit.
klapaciuss (314)|10.3.2014 17:38
Kromě návodu, co by měl VU nováček dělat po nákupu přístroje, by bylo žádoucí říci, co by rozhodně dělat NEMĚL.

Co by VU nováček po koupi nového přístroje rozhodně neměl dělat:

  • Začít bezhlavě testovat desítky různých pluginů, které někde najde aniž by věděl, k čemu je potřebuje
  • Instalovat různé extenzivní skiny, které kromě vzhledu zasahují i do funkcionality přístroje (např. HD Glass)
  • Zasahovat manuálně do způsobu ovládání (měnit přiřazení funkcí k jednotlivým tlačítkům dálkového ovládání)
  • Snažit se věci uspěchat a pouštět se do nastavování složitějších věcí dříve než vstřebal a zažil věci jednodušší
  • Snažit se hned na začátku rozběhat USB tuner
  • Pokoušet se o nelegální příjem kódovaných programů (emu)

Komentář:
  • Principiálně platí (zejména pro image VTI), že 95% potřebné (i nadstandardní) funkcionality je k dispozici jako integrální součást instalace image
  • Pro základní rozběhnutí přístroje stačí zajistit po flashnutí image následujcí:
    • Připojit VUčko k síti - kabelem nebo přes Wifi (součást image)
    • Rozběhnout uničtečku pro legální dekódovací kartu (žádné emu) (součást image)
    • Naladit potřebné programy (součást image)
    • Instalovat základní běžné pluginy (automatizovaná instalace je dostupná v rámci image)
      • Enhanced Movie Center
      • Cool EPG (lze žít i bez něj)
      • WebradioFS

    • Instalovat pluginy stažené z Internetu:
      • Archív CZ/SK
      • ČSFD

    • Nastavit standardní plugin EPG refresh
bastlir (3245)|10.3.2014 18:26
[QUOTE=jaudak;484129]To je vynikající nápad. Uvítal bych návod na nastavení Vučka a domácí sítě pro ovládání VUčka přes internet. Držím palce a ať ti to vydrží co nejdéle.[/QUOTE]
Díky, ale myslím si, že se zapojí i kolegové, kteří mají kvalitní příspěvky a podněty. Koneckonců se také s nimi někdy rád poradím. :)
xravlinx (34)|10.3.2014 21:26
Ahoj.. tady to zije... :-)

Nemate nekdo nahodou linky na odzkousene a funkcni pluginy •Enhanced Movie Center a •Cool EPG ? Pripadne navod, jak to tam bezproblemu dostat ?

A taky jednu technickou... Hodil jsem si na Vucko do oblibenych kanaly ze skylinku a stava se mi při prepinani kursorem, ze když nahodou prejedu přes kanal, který nevysila ( jsou to většinou ty eroticke, co vysilaji az v noci ), tak mi zcerna obrazovka a pak at prepnu kamkoli, porad tma.. pomuze az restart pristroje... Neumel by někdo poradit, co s tim ?

Diky
bastlir (3245)|11.3.2014 01:40
Nojo, mě to také zlobí. Odpojí se totiž Oscam. Tak ho jen znovu připojím a jede to dál. Snad to vyřeší nějaká aktualizace.
xravlinx (34)|11.3.2014 19:54
Aha.. takze není chyba u me.. OK, není problém ty kanaly vyhodit, stejne nejsou dulezite :-)

A nahodou ohledne nejakeho rozumného EPG ? Nemate někdo nejaky tip kde a jaky nainstalovat ? Jedna se mi o to, abych mel prehled o programech, co na nich momentalne hraje a co pripadne nasleuje a to vse na jedne strance ... Za rady dekuji :-)
forsajd (22)|11.3.2014 22:07
[QUOTE=Worryjohn;477067]2) Když používám mediaplayer a potřebuji se přepínat mezi disky v domácí síti (CIFS mount), často se mi přístroj zakousne, vypíše "loading", zastaví hodiny, nereaguje. Musím jej tvrdě odpojit od napětí a znovu nastarovat. Pak vše v síti funguje O. K., ošem jen nějakou dobu.[/QUOTE]

Worryjohn

Kolko mas pripojenych HDD cez SAMBU(CIFS) z jedneho PC do VUcka ? Ak mas viac ako jeden HDD v PC tak VTI a ani BH nevedia po urcitom case nacitat viac HDD z jednym diskom problem nemaju, ja som kvôli tomu presiel k OPEN je jedno aky a tam to slape bez lodingu.
bastlir (3245)|11.3.2014 22:34
[QUOTE=xravlinx;484270]Aha.. takze není chyba u me.. OK, není problém ty kanaly vyhodit, stejne nejsou dulezite :-)

A nahodou ohledne nejakeho rozumného EPG ? Nemate někdo nejaky tip kde a jaky nainstalovat ? Jedna se mi o to, abych mel prehled o programech, co na nich momentalne hraje a co pripadne nasleuje a to vse na jedne strance ... Za rady dekuji :-)[/QUOTE]
Já mám nainstalované: EPGRefresh a to mi stačí. Podržením tlačítka EPG si můžeš vybraz způsob zobrazení.
bastlir (3245)|11.3.2014 23:16
Kolegové, dovoluji si vás upozornit, že právě vyšla nová verze VTi. Majitelé Dua2 si ji mohou již stáhnout z:
https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/37020-vu-duo2-download#post484197
xravlinx (34)|12.3.2014 20:13
novy instal VTi znamena ... predpokladam ... kompletne vse znova nastavit ? Nejde si nekde udelat backup nastaveni DVB-T a DVB-S2 a pak to jen do nového image nahrat ?

Jinak bastlir-i, ty navody cos sem nalinkoval jsou pro lamy jako ja super věc... Diky
bastlir (3245)|12.3.2014 22:41
Rádo se stalo. Odpověď na tvou otázku nejdeš i tam v tématu: Jak zálohovat a jak si připravit vlastní "instalačku" přednastavené image
MarSte (13)|13.3.2014 15:27
Také děkuji bastlir(ovi) za návody k VU+ DUO2. Perfektní práce! Také ho vlastním a jsem velice spokojen. Zatím jsem nepřekonal dvě věci:
Při jakémkoliv výpadku el. energie, a nezáleží zda je přístroj v pohotovostním režimu nebo hlubokém spánku, se zapne. Už se mi to stalo dvakrát, v noci na chvíli vypadne proud a ráno přístroj hraje. Co s tím? Vytahovat ze zásuvky každý večer je asi blbost.
Druhým problémem je, že jsem nenašel tlačítko pro okamžité zastavení obrazu. Každý STB co jsem zatím měl byl takto vybaven a tak je mi divné že by ho VU+ neměl. Občas se to tlačítko hodí, když si potřebujete prostudovat třeba nějakou tabulku ve sportu.
Děkuji za jakoukoliv pomoc.
londa (19)|13.3.2014 17:29
Dotaz pro bastlira. Šlo by k sekci VU+Solo2 a Duo2- download připojit i pro VU+duo? Na jiných forach to není tak podané jak to máš ty.
bastlir (3245)|13.3.2014 18:44
Děkuji za uznání. Omlouvám se, ale vlákno VU+ Duo2 - Download nebudu rozšiřovat o další typy z jednoho prostého důvodu. Nemohu a nebudu popisovat postupy, které jsem si sám nevykoušel na svém STB. Pak bych vlastně jen hádal či předpokládal, že by tak či onak mohlo něco fungovat a to by vůči čtenářům nebylo ode mne seriózní.

To MarSte: Obávám se, že ti asi nezbyde nic jiného, jak si pořídit malou UPS. Ta ti zároveň může pracovat jako přepěťová ochrana a v neposlední řadě v případě výpadku proudu ti podrží "véúčko" při nahrávání pořadu. Kdyby šlo vypnou automatický start systému a STB by se např. dostal so smyčky nekonečných restartů, nešel by vlastně už nabootovat, neboli opravit.
Se stopkou vysílání ti asi neporadím, neboť této funkce nevyužívám. Dá se to ale řešit prostřednictvím Timeshift.
klapaciuss (314)|13.3.2014 22:27
[QUOTE=MarSte;484432]Také děkuji bastlir(ovi) za návody k VU+ DUO2. Perfektní práce! Také ho vlastním a jsem velice spokojen. Zatím jsem nepřekonal dvě věci:
Při jakémkoliv výpadku el. energie, a nezáleží zda je přístroj v pohotovostním režimu nebo hlubokém spánku, se zapne. Už se mi to stalo dvakrát, v noci na chvíli vypadne proud a ráno přístroj hraje. Co s tím? Vytahovat ze zásuvky každý večer je asi blbost.
[/QUOTE]

Řešením je nastavit AutoShutDown funkci třeba na 1 hodinu nečinnosti. V případě startu po výpadku proudu se přijímač za hodinu sám vypne. Případně je možné AutoShutdown nastavit třeba na 1 minutu a povolit ho jen na noční hodiny, kdy není přijímač používán. Vzhledem k tomu, že noční výpadky proudu nejsou v ČR časté, tak by toto řešení mohlo být dostačující.

---------- Doplněno v 22:27 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 22:25 ----------

[QUOTE=xravlinx;484383]novy instal VTi znamena ... predpokladam ... kompletne vse znova nastavit ? Nejde si nekde udelat backup nastaveni DVB-T a DVB-S2 a pak to jen do nového image nahrat ?

Jinak bastlir-i, ty navody cos sem nalinkoval jsou pro lamy jako ja super věc... Diky[/QUOTE]

Nová instalace VTI image není nutná. Stačí v nižší verzi zvolit funkci Aktualizace ve VTI panelu a vše se provede automaticky bez ztráty dat a nastavení. Jediná podmínka je připojení k Internetu.
bastlir (3245)|14.3.2014 01:47
Problém mj. je v tom, když vúčko přijde o štávu, logicky přestane nahrávat dle nastavení časovače. Bohužel na satu mnoho zajímavých pořadů běží v noci či brzy ráno.
Aktualizace image prostřednictvím MENU, a tedy sítě je bezpochyby lepší, jak píšeš, jenže kdo používá jen wifinu a STB je součástí nějaké sestavy, může docházet k pádům přenosu. Ale i tak je dobré připravit si instalačku VTi na flashku pro případ "zelené smrti".
bastlir (3245)|14.3.2014 09:21
[QUOTE=MarSte;484432]....Druhým problémem je, že jsem nenašel tlačítko pro okamžité zastavení obrazu. Každý STB co jsem zatím měl byl takto vybaven a tak je mi divné že by ho VU+ neměl. Občas se to tlačítko hodí, když si potřebujete prostudovat třeba nějakou tabulku ve sportu.
Děkuji za jakoukoliv pomoc.[/QUOTE]
Zapomněl jsem ti napsat, že pro tento účel můžeš použít tlačítko Play/Stop, které stačí krátce stisknout.
xravlinx (34)|15.3.2014 09:12
[QUOTE=klapaciuss;484471]Řešením je .....


Nová instalace VTI image není nutná. Stačí v nižší verzi zvolit funkci Aktualizace ve VTI panelu a vše se provede automaticky bez ztráty dat a nastavení. Jediná podmínka je připojení k Internetu.[/QUOTE]



Diky.. presne tohle jsem potreboval vedet, nechtel jsem riskovat, tak jsem se radeji zeptal...

---------- Doplněno v 09:12 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 09:11 ----------

[QUOTE=bastlir;484474]Problém mj. je v tom, když vúčko přijde o štávu, logicky přestane nahrávat dle nastavení časovače. Bohužel na satu mnoho zajímavých pořadů běží v noci či brzy ráno.
Aktualizace image prostřednictvím MENU, a tedy sítě je bezpochyby lepší, jak píšeš, jenže kdo používá jen wifinu a STB je součástí nějaké sestavy, může docházet k pádům přenosu. Ale i tak je dobré připravit si instalačku VTi na flashku pro případ "zelené smrti".[/QUOTE]


Tu uz jsem si samozrejme dle tvého navodu pripravil... kdyby naaaahodou... me slo jen o ten novy VTi... :-)
jaudak (176)|15.3.2014 16:08
VU+DUO2 s DVB-T2 tunerem : Kdo máte prosím v tomto přijímači DVB-T2 tuner, jak se vám identifikuje v přijímači ? Když jdu do MENU/INFORMACE/SAT.PŘIJÍMAČ-INFO... tak se mi zobrazi jen DVB-T a ne DVB-T2. Nehledě na to, že v Praze nemůžu DVB-T2 naladit. Můžu nějak zkontrolovat, jestli je tuner DVB-T2, nebo jen DVB-T ?
Ivo Mašek (10205)|15.3.2014 16:32
Tuner pro DVB-T2 v přijímači s největší pravděpodobností mít nebudeš. Je to novinka a v Německu se začal tuner prodávat za necelých 60.- euro.
http://www.digitalfernsehen.de/VU-Neuer-DVB-T2-Tuner-fuer-Duo2-Uno-und-Ultimo.113581.0.html
V případě, že bys měl v přijímači i tuner DVB-T2, a v okolí dobrý příjem signálu DVB-T2, přijímač si ho sám najde (jak je uvedeno v článku na webové adrese)
jaudak (176)|15.3.2014 16:46
No, koupil jsem ho v konfiguraci s DVB-T2, tak by tam měl být.
Ivo Mašek (10205)|15.3.2014 16:50
Tak to je zajímavý. Ten tuner pro DVB-T2 (a s ním i tuner pro DVB-C) vyšel jako novinka včera 14.3.2014 (jak si můžeš všimnout na webu).
jaudak (176)|15.3.2014 17:11
Hm, v podělí budu kontaktovat prodejce. Dík.
Ivo Mašek (10205)|15.3.2014 17:19
U koho jsi to kupoval - neníli to tajné?
KamilZ (10277)|15.3.2014 17:30
Myslím, že už je měsíc na trhu, viz #232 právě v tomto vlákně: https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/33341-vu-solo2-a-duo2#post482869
jaudak (176)|15.3.2014 17:30
Tajné to není, ale nerad bych tu psal dřív, než si s ním promluvím.
Ivo Mašek (10205)|15.3.2014 17:33
Ten vyměnitelný (nebo dodatečně namontovatelný do další pozice) vypadá podobně takto:

[ATTACH=CONFIG]26737[/ATTACH]

tento je do přístroje Blackbox, a je možno ho tam dát jako další tuner (deska na to musí být zkonstruována - což asi prodejce měl na mysli pod tím slovíčkem "konfigurace")

[ATTACH=CONFIG]26738[/ATTACH]

---------- Doplněno v 17:33 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 17:32 ----------

[QUOTE=jaudak;484576]Tajné to není, ale nerad bych tu psal dřív, než si s ním promluvím.[/QUOTE]
OK :-)
dvbt2black.png blackbox.png
bastlir (3245)|16.3.2014 03:30
Respektuji, že je to každého věc, ale já si myslím, že je véúčka pro DVB-T škoda. Mně by bylo líto té pozice na desce a raději bych to řešil i levněji USB tunerem.