Prosím o pomoc se zapojením zvuku
Dobrý den,
mám prosbu, nevím jestli mám dobře zapojený domácí kino s TV, protože když pustím TV a dám si audio do domácího kina, občas se stane, že se opozdí zvuk zhruba o sekundu. U filmů mě to celkem dost znervozňuje :(. Můžete mi poradit jak nejlépe zapojit tyto 3 věci aby vše jelo jak má?
Mám TV Samsung, domácí kino Samsung a sat.STB Mascom.
Momentálně mám propojeno:
TV→domáci kino (HDMI)
TV→domáci kino (optika)
STB→TV (HDMI)
Moc děkuji za odpověď.
mám prosbu, nevím jestli mám dobře zapojený domácí kino s TV, protože když pustím TV a dám si audio do domácího kina, občas se stane, že se opozdí zvuk zhruba o sekundu. U filmů mě to celkem dost znervozňuje :(. Můžete mi poradit jak nejlépe zapojit tyto 3 věci aby vše jelo jak má?
Mám TV Samsung, domácí kino Samsung a sat.STB Mascom.
Momentálně mám propojeno:
TV→domáci kino (HDMI)
TV→domáci kino (optika)
STB→TV (HDMI)
Moc děkuji za odpověď.
Nepíšeš:
- jaké máš přesné komponenty
- kde máš puštěný zvuk (kde zpožďění projevuje - repro v TV nebo repro z DK)
- z jakého zdroje je signálů (TV-DVB, STB, DK-BD, ...)
Takže těžko radit, nejsme tady jasnovidci (bohužel) :D. Obecně je správné zapojení STB -> DK -> TV, vše přes HDMI. To za předpokladu, že má Tvé DK nějaký vstup HDMI. Zaráží mě ale zpožďování zvuku, čekal bych spíš zpoždění obrazu. A taky je divná ta první šipka ([FONT=Verdana]TV→domáci kino (HDMI)[/FONT]), TV má HDMI výstup do DK?
- jaké máš přesné komponenty
- kde máš puštěný zvuk (kde zpožďění projevuje - repro v TV nebo repro z DK)
- z jakého zdroje je signálů (TV-DVB, STB, DK-BD, ...)
Takže těžko radit, nejsme tady jasnovidci (bohužel) :D. Obecně je správné zapojení STB -> DK -> TV, vše přes HDMI. To za předpokladu, že má Tvé DK nějaký vstup HDMI. Zaráží mě ale zpožďování zvuku, čekal bych spíš zpoždění obrazu. A taky je divná ta první šipka ([FONT=Verdana]TV→domáci kino (HDMI)[/FONT]), TV má HDMI výstup do DK?
Ahoj všichni,
mám podobný problém se zapojením/přehráváním zvuku v následující sestavě:
televize LG 42LW4500
domací kino Panasonic SA-HT850
BD přehrávač LG BD670
V propojení:
(tv) ---hdmi--- (BDpřehrávač) --- cinch --- (domácí kino)
Je dokonce možné že by se mi v tomto zapojení předbíhal obraz před zvukem???
Napadá Vás jestli to lze ošetřit nějakým nastavením jednoho z uvedených přístrojů???
předem díky za rady a komentáře
mám podobný problém se zapojením/přehráváním zvuku v následující sestavě:
televize LG 42LW4500
domací kino Panasonic SA-HT850
BD přehrávač LG BD670
V propojení:
(tv) ---hdmi--- (BDpřehrávač) --- cinch --- (domácí kino)
Je dokonce možné že by se mi v tomto zapojení předbíhal obraz před zvukem???
Napadá Vás jestli to lze ošetřit nějakým nastavením jednoho z uvedených přístrojů???
předem díky za rady a komentáře
Nemáš v menu TV z nastavení zvuku volbu pro Synchronizace s AV? Nevím, jestli to nemají až modely 5500.