Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Plazma Samsung x Panasonic

Kuba76 (18)|12.11.2012 15:19
Dobrý den, plánuji koupi nového TV. Moje volba je zatím mezi Panákem P50ST50E a Samsungem PS51E6500 . Jde mi hlavně o co nejkvalitnější 2D obraz. Vzdálenost 3m. Zdroj signálu kabelovka UPC. TV bude využívána na stand. sledování + občasné hraní X-BOX. Minulý rok jsem zakoupil LCD-LED LG 47LW650S a byl jsem celkem dost zklamán ( šmouhy při sportu, vysoký inputlag při hraní her ), TV byla vrácena - takže znovu asi do LCD-LED nepůjdu.
Po přečtení několika fór ale opravdu nevím co vzít .., která je dle Vás lepší v poměru cena/výkon a neduhy jako hlučnost zdroje, vypalování obrazu, případně poraďte jinou alternativu. Cena tak max 30k. díky moc ..
eldorado09 (1441)|12.11.2012 16:07
Ani s jednou telkou nespravíš chybu, majú kvalitný obraz.
tdlmarek (1566)|12.11.2012 17:37
Já bych vybíral hlavně podle těch neduhů, ve srovnání s nimi jdou totiž drobné rozdíly v podání obrazu stranou.

Panasonic viditelně víc bliká, jedná se o vlastnost technologie a vnímání je hodně individuální - některým lidem to vadí, jiní to tolerují, další to nevidí vůbec. Naopak výrobní vadou jsou svislé pruhy na panelu. Panasonic na tom bude o něco hůř ve smart funkcích, ale naopak podání obrazu a hlavně černé je údajně o něco lepší.

Samsung ale nezůstává nijak pozadu, jako vlastnost celé modelové řady tu máme fluctuating brightness - při hodně světlých scénách TV skokově sníží jas, bohužel ale s drobným zpožděním, takže to může být docela rušivé. Známou vadou je pak bzučení napájecího zdroje, jehož intenzita se mění podle světlosti scény a závisí na obnovovací frekvenci.


Pokud bych měl mluvit za sebe, tak když by mi nevadilo blikání (lze snadno ověřit návštěvou libovolné prodejny, člověk má jasno už od dveří), šel bych spíš do Panasonicu. Vadný kus lze zkontrolovat už v prodejně a i když by na to člověk narazil až doma, tak se dá snadno reklamovat, protože ta vada jde zkrátka vidět. No a pak je to samozřejmě ten nepatrně lepší obraz a moje osobní sympatie ke značce (provedení, design, menu, funkce, ...). Bzučení obecně je daleko víc problematické - v obchodě to člověk nemá šanci poznat. A ze stejného důvodu může být problém i s reklamací, kde je kromě ruchu prostředí ještě další faktor, a sice že spousta lidí je zkrátka hluchá. Ale samozřejmě je tu vždy možnost se vykašlat na reklamaci a zboží zkrátka bez udání důvodu vrátit.
strapping (72)|13.11.2012 08:59
[QUOTE=Kuba76;431612]Dobrý den, plánuji koupi nového TV. Moje volba je zatím mezi Panákem P50ST50E a Samsungem PS51E6500 . Jde mi hlavně o co nejkvalitnější 2D obraz. Vzdálenost 3m. Zdroj signálu kabelovka UPC. TV bude využívána na stand. sledování + občasné hraní X-BOX. Minulý rok jsem zakoupil LCD-LED LG 47LW650S a byl jsem celkem dost zklamán ( šmouhy při sportu, vysoký inputlag při hraní her ), TV byla vrácena - takže znovu asi do LCD-LED nepůjdu.
Po přečtení několika fór ale opravdu nevím co vzít .., která je dle Vás lepší v poměru cena/výkon a neduhy jako hlučnost zdroje, vypalování obrazu, případně poraďte jinou alternativu. Cena tak max 30k. díky moc ..[/QUOTE]


Ahoj,

doporučuji si přečíst kompletně téma o Panasonic řady 2012: https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/30900-Panasonic-2012-preview-VT50-GT50-ST50/

Docela dost se toho tam o Panasonicu dozvíš a také i srovnání se samsungem.

Také jsem to už prolítl celé a i přes některé neduhy Panasonicu jsem se rozhodl koupit P50ST50.

Každá televize má něco a asi také záleží na jaký kus zrovna narazíš.

Konkrétně uživatel nunacek0 měl problémy s několika kusy Panasonic. Reklamoval snad už 5ks a pořidil si tedy E6500 a taky z ní není nějak nadšený už ji také musel reklamovat viz konec str.79 https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/30900-Panasonic-2012-preview-VT50-GT50-ST50/page79

Pokud si to celé téma pročteš tak se určitě rozhodneš.

Za mne tedy doporučuji Panasonic !!!!
bavorak (1494)|13.11.2012 11:41
[QUOTE=strapping;431690]Konkrétně uživatel nunacek0 měl problémy s několika kusy Panasonic. Reklamoval snad už 5ks a pořidil si tedy E6500 a taky z ní není nějak nadšený už ji také musel reklamovat viz konec str.79 https://www.tvfreak.cz/forum/showthre...50-ST50/page79 [/QUOTE]

kde tam vidis, ze reklamoval Sama ??? Pokial viem, je s nim spokojny !!!
strapping (72)|13.11.2012 14:35
[QUOTE=bavorak;431709]kde tam vidis, ze reklamoval Sama ??? Pokial viem, je s nim spokojny !!![/QUOTE]

Tak to jsem si asi v nějaké jeho diskuzi asi blbě jen něco vyložil. Asi tedy zřejmě ještě nereklamoval, ale zde jeho hodnocení PS51E6500 vS panasonic ST50.

A nemyslim, že byl ze Samsunga úplně spokojen. Myslim, že to má tak půl na půl :-)

"Chci se podělit o své první dojmy a malé , i když ne bezprostřední srovnání s mou předchozí Tv Panasonic ST50. Jelikož jsem kupoval Tv přímo z prodejny, kde již byla užívaná tak jsem přešel proces zahoření, protože tam jistě nehrála jen pár hodin, i když to prodavač tvrdil. Ale věřte dnes někomu, že. Takže jsem použil nastavení obrazu dle Plutova odkazu a šel jsem na věc. Jako snímky mi posloužily mkv ripy o velikosti 10-27Gb což sice není bluray kvalita, ale myslím, že i tak lze na tomto stavět, jelikož jsem tyto filmy měl napozorovány na ST50ce. jednalo se o známý Avatar, 2012, Predátor, Casino royal, Hugo, atd.
Vezmu to od hlavního rozdílu, který mezi těmito Tv vidí moje oko a to je podání černé barvy. Tady ať jsem nastavoval jak chtěl Panasonic vede docela viditelně. Tím nechci říci, že Samsung má černou špatnou, ale nemá tu hloubku a sytost, která se poté podepisuje na celkovém dojmu z obrazu. Pokud bych nevěděl, že to může být lepší tak bych byl spokojen, ale pokud přecházíte s ST50, ale i s ST30 tak to zaregistrujete. Další rozdíl vidím v podání bílé. Panasonic má lepší a výraznější bílou. Mám hodně napozorovaný hudební kanál Planeta HD a tady jsou velmi kvalitní a obrazově výrazné klipy s podáním sytých barev všeho druhu. Od čistě bílé, přes šedou až po krásnou černou. Tady jsem hned viděl, že bílá pokulhává, ale né zase o moc. ale já to vidím hned.Takže 1:0 pro Panasonic.
Druhý bod jsou barvy. Oba Tv podávají barvy velmi slušně, ale opět musím vyzdvihnout Panasonic pro sytější, přesnější a ostřejší podání. Samsung je podává jemněji a velmi přirozeně , ale o poznání měkčeji. Prostě celkově to má větší šmrnc.( moje pojmenování). Tak to máme 2:0 pro Pan.
Co se týče kolísání jasu nebo černé tak jsem zatím neregistroval ani u jedné Tv. Teď pohybová ostrost. Tady jsem čekal větší zlepšení ve prospěch Samsungu, ale je to tak vyrovnané, i když možná malinko se Samovi lépe držet detail. U panas jsem hojně užíval IFC na pohyb, ale tady to nemohu najít. věřím, že by to pak bylo ok. Když pustím běžící titulky na Samovi tak jedou trhaně, ale u Panasonicu po zařazení IFC i na nejnižší možnost toto odstranilo. Další věc, že Panasonic kolem objektu často zobrazoval takovou jakoby svatozář a bylo to často velice rušivé. Nebylo to ovšem pořád. Samsung toto nedělá. Takže skoruje na 2:1. Další věc je celkový jas Tv jako takové a tady se vždy psalo, že samsung má jasnější obraz. já si to nemyslím a dokonce tvrdím, že letošní ST50 je na tom docela dobře.
Teď se podíváme na jednotnost panelu, hluk zdroje a retenci- Zde Samsung srovnává skóre. 2:2 Panel nevykazuje větší problémy v jednotnosti takřka bez pruhů. Jemné by se daly najít asi všude, ale tady je to v pohodě. Moje oba panasonicy byly v tomto mnohem horší. Bílá barva je prostá jakékoliv jiné barvy a né jak bylo u Pnas 2011 problémy se zelenou au modelů 2012 občas žlutý nádech. Ale moje ST50ky byly v tomto dobré. Ale Samsung je čisťounký . Hluk zdroje a moje největší obava se nedostavil a byl na úrovni panasonicu. Tudiž slyšet jen když se přiblížím až k Tv na 50cm. No problem. A teď retence.
Tam Panasonic docela rychle nabíhal a některé logo jsem po3h dívání musel 1,5dne čistit. Samsung je v tomto úplně bez problémů. Nečekal jsem to. Takže 3:2 pro Sama. Zvuk není pro mne důležitý a proto jen jením slovem. Samsung lepší. Ostatní funkce jsem nehodnotil, jelikož je nehodlám ani nějak využívat.
Takže to shrnu: Panasonic je vynikající plazmová Tv, která , kdyby odstranila výše popsané nedostatky tak by byla dokonalá. ale není. Samsung je rovněž vynikající, ale pokud přidá na sytosti barev, kontrastu a přidá k tomu kousek černé má šanci bojovat o první místo. Snad jsem tímto krátkým seznámením aspoň trochu přispěl k tématu o tomto modelu. "
bavorak (1494)|13.11.2012 15:47
nemusis sem kopirovat cele forum. Hovorim, ze nereklamoval a oproti panasoniku je spokojny. Nehovorim nadseny !!! Ale nezavadzaj citaelov svojimi dojmami.
najlepsie by zareagoval sam Nunacek.
Kuba76 (18)|13.11.2012 22:33
díky všem za užitečné rady a názory .., už tu TV vybírám s přestávkami přes rok a stále ještě nejsem rozhodnut .., no uvidíme :)
nunacek0 (947)|13.11.2012 22:44
[QUOTE=bavorak;431709]kde tam vidis, ze reklamoval Sama ??? Pokial viem, je s nim spokojny !!![/QUOTE]

Sama jsem nereklamoval a od počátku , kde jsem dělal recenzi a porovnání s ST50 jede beze změn k plné spokojenosti. To že v absolutním měřítku je ST50 o něco lepší nesráží Sama nijak v kvalitě. Jen bych snesl i větší toť vše.
strapping (72)|14.11.2012 07:12
[QUOTE=nunacek0;431826]Sama jsem nereklamoval a od počátku , kde jsem dělal recenzi a porovnání s ST50 jede beze změn k plné spokojenosti. To že v absolutním měřítku je ST50 o něco lepší nesráží Sama nijak v kvalitě. Jen bych snesl i větší toť vše.[/QUOTE]

Moc se tedy omlouvám za mé mystifikace.
Doufám tedy, že Sam bude i nadále sloužit skvěle jako doposud.
Kdybych nesehnal Pan ST50 za tak super cenu (18tis.), tak bych asi také určitě uvažoval i o E6500.
bandiit (160)|14.11.2012 09:20
Samsung má velmi dobré především velké panely tzn. 60". Když srovnáš řadu e6500 v 51" a 60" je to, jako by jsi srovnával základní řadu a skoro top model. Nevím, zda používají jiné panely na různé velikosti, ale Samsung E6500 v 60" má výrazně sytější černou než v 51" a dojem z obrazu je o řád lepší. Zrovna se také rozhoduji mezi Panasonic TX-P55ST50E a Samsung PS60E6500. A je to hodně těžké.
strapping (72)|14.11.2012 10:12
[QUOTE=bandiit;431839]Samsung má velmi dobré především velké panely tzn. 60". Když srovnáš řadu e6500 v 51" a 60" je to, jako by jsi srovnával základní řadu a skoro top model. Nevím, zda používají jiné panely na různé velikosti, ale Samsung E6500 v 60" má výrazně sytější černou než v 51" a dojem z obrazu je o řád lepší. Zrovna se také rozhoduji mezi Panasonic TX-P55ST50E a Samsung PS60E6500. A je to hodně těžké.[/QUOTE]

Ahoj, třeba Ti při výběru pomohou tyto dvě slušné recenze těchto TV.

http://www.avforums.com/reviews/Panasonic-ST50-TX-P50ST50B-P42ST50B-P55ST50B-P65ST50B-55-Inch-3D-Plasma-TV-Review_354/Review.html

http://www.avforums.com/reviews/Samsung-E6500-PS-51E6500-60E6500-3D-Plasma-Smart-TV-Review_356/Review.html

Pokud neumíš dobře anglicky, tak ti budou možná stačit ty tabulky uprostřed recenze. Jasně zaškrnuto co je v čem lepší.

Takže dle bodů:

Panasonic: 107b. (33.749,-)
Samsung: 106b. (34.720,-)

Takže podle mě je jedno jakou znich si vybereš. Ani s jednou neuděláš špatně.

Ceny jsou téměř totožné, takže už se jen rozhodnou jaká úhlopříčka by pro tebe byla vhodnější a máš jasno. :-)
bandiit (160)|14.11.2012 11:00
Jo, jo recenze mám přečtené a nejen tyto. Další výborné a mnohem podrobnější jsou zde:

http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-ps60e6500-ps51e6500-201207262022.htm
http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-tx-p50st50b-p50st50-201207041899.htm - testovali sice 50" ale to zase tak nevadí

Televize jsem viděl obě a prostě pořád nevím. Kvalitou obrazu mě to táhne spíše k Panasonicu, úhlopříčkou k Samsungu bez nutnosti dokupovat k němu brýle.
strapping (72)|14.11.2012 11:08
[QUOTE=bandiit;431860]Jo, jo recenze mám přečtené a nejen tyto. Další výborné a mnohem podrobnější jsou zde:

http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-ps60e6500-ps51e6500-201207262022.htm
http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-tx-p50st50b-p50st50-201207041899.htm - testovali sice 50" ale to zase tak nevadí

Televize jsem viděl obě a prostě pořád nevím. Kvalitou obrazu mě to táhne spíše k Panasonicu, úhlopříčkou k Samsungu bez nutnosti dokupovat k němu brýle.[/QUOTE]

Řiď se srdcem, jak se říká v pohádkách :-)

Pokud Ti jde o 3D, tak Panasonic má lepší reprodukci 3D (dle recenzí) a i lépe zpracované 3D brýle. Brýle Panasonic pro modely 2012 se dají sehnat myslím za 1600,-/ks.

Obě TV mají stejné rozlíšení, takže na menší úhlopříčce by měl být obraz o malinko lepší.
bavorak (1494)|14.11.2012 14:59
[QUOTE=strapping;431848]Takže dle bodů:

Panasonic: 107b. (33.749,-)
Samsung: 106b. (34.720,-)

Takže podle mě je jedno jakou znich si vybereš. Ani s jednou neuděláš špatně.[/QUOTE]

ked precita kompletneho Nunacka :-) asi nebude suhlasit ......
strapping (72)|14.11.2012 15:52
[QUOTE=bavorak;431905]ked precita kompletneho Nunacka :-) asi nebude suhlasit ......[/QUOTE]

Nunacek je jen smolař na Panasonic.

A někdy je možná lepší ani nic nečíst, pak v tom mají někteří ještě větší chaos a rozhodnout se pro ně je ještě větší problém než před čtením.

Někdy je asi lepší si hodit korunou než trávit noci čtením diskuzí. :-)
Heartwork (2358)|14.11.2012 18:43
[QUOTE=bandiit;431839]Samsung má velmi dobré především velké panely tzn. 60". Když srovnáš řadu e6500 v 51" a 60" je to, jako by jsi srovnával základní řadu a skoro top model. ... ale Samsung E6500 v 60" má výrazně sytější černou než v 51" a dojem z obrazu je o řád lepší.[/QUOTE]

Tohle si někde vyčetl nebo viděl na vlastní oči?

Plazmová technologie mě sice nechávala dlouho chladným, ale začal jsem malinko koketovat s myšlenkou, že bych jednu TV mohl snad zkusit a zkrátit si čekání na OLED TV v rozumné úhlopříčce za lidskou cenu, která je zatím bohužel v nedohlednu.

LCD TV s větší úhlopříčkou (55-60"), srovnatelným obrazem a LED Local Dimming, jako má moje současná A786, jsem nikde za rozumné peníze neobjevil (TV co stojí jak auto mě nechávají chladným), tak bych si mohl zkrátit čekání na OLED u plazmy.

Dnes jsem na krámě zevrubně mrknul na vychvalovaný Samsung PS51E6500, ale...

1. černá se mi zdála horší, než-li na LCD TV Samsung vyšších řad, které stály hned vedle
2. bílý objekt na černém podkladu (pouštěno z USB) se na hranách (obrysech) viditelně chvěl
3. po přepnutí z právě běžícího kanálu (tuším Eurosport) na USB za účelem testu, se po celou dobu testu na panelu zobrazoval "otisk" loga toho programu (retence?)

Jak to tedy skutečně je s tou retencí, vypalováním, černější černou, podivným chvěním...?
Na blikání, barvy, bzučení traf... jsem se zatím ani nestihl zaměřit.
bandiit (160)|14.11.2012 19:26
Viděl na vlastní oči a to na výstavě IFA v Berlíně. Máš tam pěkně vyrovnané všechny modely vedle sebe, takže můžeš porovnávat. Je pravda, že řada 8000 na tom byla s černou ještě lépe a hlavně měla perfektní black filtr, jelikož i v osvětlené hale zobrazovala krásnou černou. To E6500 vynikne především ve tmě.
bandiit (160)|14.11.2012 19:31
Jinak jsem porovnával i loňské D6900 a to nejen na IFA, ale i v showroomu Samsung, kde byla 51" a posléze 59"D6900 ve speciální místnosti a rozdíl v podání černé tam byl taktéž, takže to není záležitost pouze letošního roku.
Heartwork (2358)|15.11.2012 01:02
Díky za postřehy, bandiito :) S těmi různými panely v totožných řadách Samsungu by to nebylo nic neobvyklého - u LCD TV se to děje již dlouho.

Tady není nad čím laborovat - to se musí vidět a hlavně otestovat. Uvidím jak se "vyspím", potom se na to buď vybodnu a počkám u své malé 40" na OLED nebo dám prostě někde Samsung PS60E6500 do košíku a prubnu, co to udělá - maximálně pojede šupem zpátky.

Svou TV mám zkalibrovanou (výrazný posun od defaultu), takže min. v podání obrazu (barev) vím, co od TV budu požadovat - přímé srovnání by mohlo být nakonec zajímavé... a pak přijdou na řadu ty "neduhy", na které se vždy vyloženě těším. :)

Dvojnásobnou spotřebu bych snad unesl, ale nevím co se mnou udělá případné chvění obrazu, bzučení, blikání / mihotání v jednolitých plochách, retence (na žádná "vysmažená" loga koukat nechci)..., taky nevím co si mám představit pod brightness pops a floating blacks, uváděných v záporech této plazmy a jak moc to může rušit.
bandiit (160)|15.11.2012 02:17
Jak říkáš, chce to zkusit. Osobně jsem se s chvěním, bzučením ani blikáním u plazmy nesetkal, ale zodpovědně to můžu říct jen u svého Panasonicu 46PZ85E, kterého mám čtyři roky doma. Na něm mi zase ale vadí špatná plynulost obrazu, jelikož při vertikální jízdě kamery docela cuká. Náznak floating blacks jsem si všiml u loňské D6900 v 59" v testovací místnosti Samsungu. Nebylo to nic tragického, ale do plusů bych to určitě nepřiřadil :) Myslím si, že to je bohužel výsledek výrobců o snahu snižovat spotřebu plazmových TV. Jinak si to neumím vysvětlit. U letošního modelu jsem to nepozoroval, ale ty jsem neprohlížel tak podrobně jako loňské. Co se týká retence, tak s tou jsem se na své TV nesetkal po dobu delší než cca 15 - 20 min, kdy jsem tento jev pozoroval schválně na černém pozadí asi po čtyřech hodinách hraní na PS 3. Taktéž jsem spozoroval viditelné pruhy po sledování filmu v poměru stran 2,40:1, ale opět pouze na černém pozadí a po dobu cca pěti minut. Při okamžitém přepnutí na nějaký program je to neviditelné. Loga a podobné věci jsem nikdy nezaznamenal, ale jak říkám mluvím o své čtyři roky staré TV.
Heartwork (2358)|15.11.2012 09:57
[QUOTE=Heartwork;431988]taky nevím co si mám představit pod brightness pops a floating blacks, uváděných v záporech této plazmy a jak moc to může rušit.[/QUOTE]

... tak už to vím, stačilo si tato dvě slovní spojení vyhledat na youtube a pravda, není to nic, co bych u své TV akceptoval.
Pokud je to v recenzích shodně uváděno v záporech - bohužel nezbývá než věřit, že to tam opravdu je a na těch youtube videích vypadají tyto "vlastnosti" fakt nepěkně.

60" s pěkným obrazem za 35.000 Kč je lákavá nabídka, ale zatím to spíš vypadá, že si jeden zbytečný taneček s obří krabicí odpustím - těch "háčků" je tam příliš. :)