Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

MMC pro nahrávání z TV

alijenka (5)|15.11.2012 13:47
Docela dost nahrávám a ráda bych si to zjednodušila. Peníze by na to teď i celkem byly. Takže prosím o tipy:)

Moje představa je asi taková:

- že bych do MMC mohla sahat přes LAN ze svého počítače a reklamy vystříhávala pomocí nějakého SW (pls o doporučení).

- nahrávalo by se pomocí EPG a PDC signálu. Doufám, že jsem to pochopila správně jako nástupce Showview, tedy že přístroj reaguje na signál ve vysílání a začne nahrávat až při skutečném začátku filmu a stejně tak se stopne.

- mělo by to umět nahrávat z HD vysílání

- dva DVB-T tunery pro souběžné nahrávání

- měl by být SCART vstup, nebo nějaká možnost jak připojit video, abych sem tam mohla zdigitalizovat nějakou VHS
KamilZ (10277)|15.11.2012 14:00
Poslední bod velmi omezuje výběr, prakticky na EMTEC Movie Cube D850H + možná ještě něco. Proto bych doporučil od nahrávání přes SCART a nahrávky digitalizovat na PC pomocí nějaké karty, nebo si to nechat udělat.

Pokud to chceš primárně na nahrávání, tak bych se i podíval na externí DVB-S settopbox s výměnnými tunery (a koupit DVB-T tunery), jsou na nahrávání spolehlivější než dvoutunerové MMC, které zatím nejsou až tak vychytané. Ale zase nemají takové možnosti přehrávání jako MMC a jsou o dost dražší.
alijenka (5)|15.11.2012 15:33
Díky moc za odpověď, o tom že existuje možnost výměnných tunerů jsem neměla ani tucha. Chci to opravdu primárně na nahrávání. Původně jsem si našla i tuhle věc:
(a přišlo mi to i jako super objev, než mi docvaklo, že je to přijímač satelitní a je mi na nic)

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Každopádně na SCARTu tedy netrvám.. Takže pls o tip na nějakou vhodnou TV kartu (či co to vlastně potřebuju:)
KamilZ (10277)|15.11.2012 16:52
Pokud toho máš na digitalizování trochu, tak to přenech firmě. Pokud toho máš víc a nemáš hluboko do kapsy (případně se podívej po aukru apod.) na Canopus převodník. Více detailů na toto téma zde: https://www.tvfreak.cz/forum/forumdisplay.php/23-Zachytavani-videa
alijenka (5)|16.11.2012 10:56
Aha! I po vytřídění jen "docela vzácností" mám kazet strašně moc a Canopus převodník vypadá jako to co potřebuju ..dík za odkaz. Mohla bych se ještě poptat na nějaké doporučení, kde pořídit ten settopbox? Konkrétní eshopy nebo tip na klasický obchod v Praze. Nebo na konkrétní přístroj. Díky:)

No ..zatím se tedy probírám různými eshopy se sat technikou, a zatím jsem na to pravé nenarazila.

Ráda bych to i s dvb-t tunery pořídila do patnácti tisíc.
alijenka (5)|16.11.2012 12:43
OK ...tak oprava. Koukám, že je toho celkem hodně. I levnější než jsem nakonec čekala..

Třeba tohle se mi zdá jako možnost:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Spíš bych tedy poprosila tipy na konkrétní přístroje, značky. A na co a proč si dát pozor.

Díkec:) už z toho mám hlavu jak meteorologickej balón...
KamilZ (10277)|16.11.2012 14:47
Uno nemá dva tunery, takže nesplní parametr "dva DVB-T tunery pro souběžné nahrávání". Šla by asi koupit varianta s jedním DVB-T tunerem a druhý nahradit [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Možnost přímého osazení dvěma tunery mají vyšší model [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], nebo jiné značky ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste], [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], ...). Ale předem musím říct, že jsem nikdy neměl konfiguraci se dvěma DVB-T tunery, běžně používám 2xDVB-S2. Nicméně u prvních tří (VU, Xtrend, DM) bych nečekal problémy, ty další dva by bylo třeba více "proklepnout". A ještě se domluvit s prodejcem, aby to přímo osadil 2xDVB-T, jestli to bude schopen (aby se zbytečně neplatil DVB-S).

Zkus se i případně podívat po [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Je to MMC s dvěma tunery, ale chtělo by to řádně pročíst poslední recenze zkušenosti. Evolve úplně odladěným firmware neoplývají, ale už je na trhu rok a mohlo se to zlepšit. Problém by mohl být i v pomalejším přístupu na disk z PC po síti. Dále na Xtreamer Prodigy Black, ale tam jsem stále zahlédl na fóru nějaké menší problémy s nahráváním a dvěma tunery.
alijenka (5)|16.11.2012 15:12
Díky!

Počtu si:)