Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Stolní DVD přehrávač který umí DVD z USB ext. disku

kohi (1)|17.11.2012 15:26
Zdravím všechny!

Potřeboval bych stolní DVD přehrávač, který umí primárně přehrát DVD uložená na USB externím pevném disku (500GB a 1TB) a samozřejmě i placky. Nějak se v tom nemůžu zorientovat. Co mám hledat v podporovaných formátech? Ne všechny přehrávače co maj USB vstup přehrajou DVD... Jde mi hlavně o film, zvuk a titulky. Menu nepotřebuju, když si to dokážu nastavit ovladačem...

Předem dík za jakoukoli radu
Honza
KamilZ (10277)|17.11.2012 15:37
Chceš (zastaralý) DVD přehrávač primárně na něco, co vůbec není doménou DVD přehrávačů a bude to jen na problémy. Kup si levný DVD (nebo spíš BD) přehrávač čistě na "placky" a k tomu MMC.
eldorado09 (1441)|17.11.2012 15:39
Súhlas s KamilZ.
vivid.sk (11472)|17.11.2012 15:43
Pripadne si vystacis s MMC (za usetrene peniaze kupis vacsi HDD) + ostatne placky nahadz na HDD a mas o jednu zbytocnu krabicu menej.
maiki (154)|8.1.2018 09:13
Že vytahuji staré téma, ale na co tedy mají novější DVD přehrávače USB vstupy, pokud nejsou schopné přehrát své vlastní formáty? Já jsem před pár lety schválně koupil Philips DVP2800, který žádný USB vstup nemá, protože si myslím, že pokud má mít věc nějakou funkci, tak ta má fungovat vždy. Ale je zřejmé že i vyšší modely od tohoto Philipse již USB mají, ale pokud nedokáží přehrát vícestopé soubory s DVD metadaty, tak je to prostě špatně.
Foolproof (2713)|8.1.2018 13:28
Pochybuji, že jakýkoliv DVD přehrávač má v technických parametrech napsáno, že umí přehrát DVDVideo z USB.

DVDVideo je souborová struktura, která obsahuje mraky souborů potřebných k navigaci atd. a taky multimediální soubory s kompresí MPEG2, které jsou ve speciálním kontejneru VOB. Tento kontejner obsahuje vše, zvuky,titulky atd.

Běžné DVD playery jsou schopny přehrávat z USB soubory, tedy např. ten VOB, případně MPG, ale DVDVideo těžko.

Moje historická Dune BDPrime, kterou lze taky považovat za DVDPlayer umí z disku či z USB přehrát adresářovou strukturu a taky DVDVideo jako formát ISO, ale to není šunka za pár korun, bylo to dost drahé, konstruované jako hybridní stroj a tlak ruské komunity dotáhl firmware na tu úroveň, kterou to má.

U takových "značkových" playerů, které většinou mají nulovou neoficiální podporu to většinou funguje tak, že na USB jsou soubory vidět, ale základní řídící soubor DVDVidea MPLS bohužel nerozezná jako podporovaný, takže je potřeba ručně nalistovat na na VOB a pustit, pokud je to ten hlavní, tak potom pouštět další podle stoupající čísel v názvu.Pokud je to "superznačkový" player, tak většinou ignoruje i tu koncovku VOB, potom je potřeba DVD ripnout do MPG, tao už přehraje.
Ripnutí trvá asi stejně dlouho jako kopírování na USB, tak proč ne.:BB:
ai (2993)|8.1.2018 18:44
DVD prehravace a BD prehravce, dneska uz UHD prehravace jsou kategorie, ktera slouzi prumyslu, k jakesi vylucnosti, tedy ne normalnimu uzivateli, ktery si dela sve video.
DVD prehravace byly jeste na hrane, protoze nic jineho nebylo, tak videographers museli sprtat jak authorizovat DVD a pokud chtel menu na urovni musel lezet v papirech a ucit se to a pak na tom menu pracovat , mnohdy dele nez samotne strihnuti cele udalosti.

I dneska vpodstate si koupis nejake hardware player nebo TV, ktere maji vevnitr chipsety, ktere mohou prehrat vsechno, ale neprehraji, nebo musi spekulovat co s tim. Je to umysl, jejich platformy neprehraji i sve vlastni formaty, ktere predstavily jen par let predtim samy. Viz Sony a jejich Blu-Ray platforma, ktera neprehrala normalni HDV video, kterych tehda pouzivaly miliony uzivatelu. Kdyz prodej HDV kamer zanikl, opravili sve specifikace s tim, ze je mozne HDV prehrat, ale porad bez menu (uz na tom nezalezelo, svatbari a tisice dalsich uz mezitim vycepovali jak udelat BD pokud mozno s koupi dalsiho softwaru). A tak dale.

Prispusobit se nebo stavet domacnost vylucne na prehravaci optickych disku dneska je jako mit firemni dodavku i s reklamou a namlouvat sousedum, ze to je tve nove auto. Ktere stejne nemuzes pouzit na co se ti zlibi. Na dovolenou do Jugosky to auto asi nepouzijes. :-)
tahlovej (304)|8.1.2018 21:43
Mně se osvědčilo pospojovat všechny VTS soubory z placky v TC a výsledný soubor přejmenovat XY.VOB - díky absenci navigačních souborů IFO a BUP se pak sice nedá obsah převíjet,nemá správný údaj o čase,ale jinak bez problémů je hratelný v android boxu v přehrávači MoviePlayer nebo v KODI,nebo v PC s windows v přehrávačích Potplayer nebo MPC HC.Dá to sice trošku práce,ale pak pohodlí a rychlost výběru DVD z připojených HDD za to stojí.
ai (2993)|8.1.2018 22:50
VOB2mpeg free verze by mela z nejakeho patricneho titulu na tom DVD udelat korektni, jeden mpeg. Nebo PGCDemux take, ale nepamatuju se, jestli ten demuxuje jen streamy, ktere ty sam pak musis zas zmuxovat, treba do mkv.
tahlovej (304)|9.1.2018 07:16
[QUOTE=ai;533182]VOB2mpeg free verze by mela z nejakeho patricneho titulu na tom DVD udelat korektni, jeden mpeg. Nebo PGCDemux take, ale nepamatuju se, jestli ten demuxuje jen streamy, ktere ty sam pak musis zas zmuxovat, treba do mkv.[/QUOTE]Ten výsledný soubor mám stále - .VOB - (a bez konverze!) a proto se mi osvědčil. V Potplayeru ve windows dá dokonce i posuvem myši po ose přesouvat v čase i s náhledem scény.
vivid.sk (11472)|9.1.2018 09:24
[QUOTE=tahlovej;533184]nedá obsah převíjet, nemá správný údaj o čase ........... a proto se mi osvědčil[/QUOTE]
Celkom prasacky sposob, pretoze makemkv tiez zachova obsah (bez konverzie, tj. re-enkodovania), naviac ti zachova titulky, kapitoly a aj korektnu dlzku titulu, pri rovnakom case spracovania.

Dalsia barlicka je pouzitie DVDShrinku, pokial niekto potrebuje nutne zachovat DVD menu, staci v nastaveniach vypnut rozdelovanie suborov po 1GB a prehnat obsah disku, opat bez re-kompresie. Vysledkom je funkcne menu a jediny vob pre kazdy PGC.
tahlovej (304)|9.1.2018 18:11
[QUOTE=vivid.sk;533186]Celkom prasacky sposob, pretoze makemkv tiez zachova obsah (bez konverzie, tj. re-enkodovania), naviac ti zachova titulky, kapitoly a aj korektnu dlzku titulu, pri rovnakom case spracovania.[/QUOTE]Díky za inspiraci,vyzkoušel jsem z Tvého linku tu BETA verzi - při prvním otevření programu se sice PC zasekl,při druhém otevření už vše šlo dobře.Výsledek je dobrý,jen mne mate srovnání info o souborech - viz příloha.Na funkci "rostlináře" to zřejmě nebude mít ale vliv,Takže ještě jednou díky za inspiraci a nechť sa daří.
Srovnání formátů.jpg
vivid.sk (11472)|9.1.2018 18:24
[QUOTE=tahlovej;533193]jen mne mate srovnání info o souborech[/QUOTE]
To je v poriadku. Kazdy kontajner potrebuje dalsie "nosne data", okrem samotnych datovych suborov. Mkv je uspornejsi, preto ta mensia velkost.

Ak spravis demux z tychto dvoch suborov, audio a video streamy by malo byt totozne.
tahlovej (304)|9.1.2018 19:15
No jo,ale to info .VOB souboru je info pospojovaných jen VTS souborů(čili jen audio,video ) bez IFO a BUP - a přesto je větší než info o .MKV souboru,který by měl obsahovat vše.Takže přísně vzato,soubor .VOB by zřejmě měl mít teoreticky lepší obrazovou kvalitu?
vivid.sk (11472)|9.1.2018 21:32
[QUOTE=tahlovej;533196].VOB by zřejmě měl mít teoreticky lepší obrazovou kvalitu? [/QUOTE]
Nie. Ani teoreticky.
Foolproof (2713)|10.1.2018 14:09
Samozřejmě.

Mnoha lidem uniká rozdíl mezi kompresí videa a kontejnerem. V tomto případě je komprese MPEG2 a nejčastější kontejnery jsou MPG, TS, VOB, i MKV.
Ve všech kontejnerech jsou identická data pro video, stejný bitrate atd.

Kvalita tedy musí být stejná.
maiki (154)|10.1.2018 22:31
Zajímavá diskuze, děkuji za ni. Jestli budu mít někdy přehrávač DVD s USB, určitě vyzkouším, kde je realita. Osobně ale tipuji, že kontejner MKV nebude umět spustit. Vycházím jednak z toho že není uveden v manuálu a také z toho, že matčina LCD šitka Technika s vestavěným DVD to neumí. Umí jen VOB, ale co vím, tak VOB není korektní způsob jak si pouštět obsah DVD (někdy / často nesprávný formát obrazu, posunutý zvuk atd. - mé poznatky když jsem s tím laboroval), je potřeba to právě "projet" ideálně asi přes program Make MKV... a to je ten zádrhel...

Jinak na co je DVD přehrávač? Ano, na to, že si přinesu domů DVD a hodím to tam a sleduji. Instantně... bez serepetiček u PC / Android krabičky apod.. Jinak jsem v šoku, jak jejich ceny vyletěly nahoru oproti stavu někdy před 3 lety.