Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Sdílení dat-DLNA, nastavení a vše kolem toho.

adminpc (7)|20.11.2012 19:47
Zdravím vas chci se vas zeptat jak je to se sdílením dat DLNA.
Pořídil jsem si televizi SONY BRAVIA KDL-37EX521. Sem s ní spokojen, jen řeším jak udělat sdílení dat. V manuálu jsem se dočeltl že k tomu je potřeba nějkáky DLNA server, to prý podporujou NASky s SERVEROVÉ OS. Ale jelikož stavbu nebo nákup NAS serveru furt plánuji ale zatím sem se k tomu nedostal tak se chci zeptat zda by jste mi neporadili jak na to s osobním PC na kterém mám WIN7. Jelikož mám PC kousek od televize a PC je připojen wifi tak jsem propojil TV přímo s PC. TV se v PC hlasí jako veřejná sít. Potřebuji tedy poradit jaký program na to vytvoření DLNA serveru.
Děkuji vám moc za rady a třeba toto pomůpže i někomu jinému.
P.S. V počítači mám nazdílené jen určité složky.
KamilZ (10277)|20.11.2012 20:02
Další z nesmrtelých dotazů :-)

To co máš v počítači nasdíleno je úplně jedno, TV na to stejně neumí přistoupit. Musíš nainstalovat DLNA server, což není moc dobré řešení. Jestli máš PC kousek od TV, tak ho přípoj přes HDMI do TV a máš ideální řešení. Více informací, včetně kritiky DLNA viz:
https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/31664-vyber-televize-do-obyvaku-na-filmy-a-hry#post403316
https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/31777-lg-47lm660s#post415464
https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/19617-dlna-a-prakticke-vyuziti-v-sitovem-spojeni-mezi-pc-a-tv-mytus-nebo-skutecnost

Pokud by jsi si nedal říct, tak zkus např. Serviio, Twonky, PS3 Media Server (tím bych asi začal, je přímo pro SONY), Mezmo. Až Tě to přestane bavit, tak připojíš to PC, nebo koupíš MMC. Sony zrovna ideální podporou multimédií neoplývá.
adminpc (7)|21.11.2012 13:03
Zdravím tak bavit mě to ještě nepřestalo :D . Z těch serverů jsem vyzkoušel obojí serviio a i PS3 Media Server. Dobře funguje obojí takže to používám tak pul na pul. Jen mám ten problém že když propojím TV přímo s PC tak to nejde. TV musí být připojena do modemu. Nevíte co s tím? Já sice plánuji že bude natažený kabel a za PC bude switch (protože wifi je nespolehlivá) ale do té doby nevíte? děkuji O.
KamilZ (10277)|21.11.2012 13:48
Pokus máš přímo kabelem propojenou TV a PC, tak musíš v obou zařízení nastavit pevné IP adresy, nebo spustit na PC DHCP server. To první je jednodušší.

Ale stejně nechápu, jak to máš propojeno. Ty máš v PC dvě síťové karty, nebo při připojení TV odpojíš PC od modemu/internetu? A dej si bacha, pokud máš jak píšeš skutečně modem, tak Ti nestačí switch, ale potřebuješ nějaký router, který ti to překryje NATem.
adminpc (7)|21.11.2012 14:25
JJ asi bude stačit teh DHCP server. Je to udělaný tak že televize je připojená na integrované sítovce a PC je na internet připojen WIFI která je v PCI slotech. Ale jelikož je wifi nespolehlivá tak si chci natáhnout kabel od modemu (huawei hg622u) a abych nemusel táhnout 2 kabeli od modemu tak natáhnu jen jeden a dám tam pak switch na PC a TV.
děkuji O.