Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

TT SIR automaticke otáčanie motora

yossarian (5)|30.11.2012 16:40
Zdravím Vás techsatáci, potrebujem pomoc s otáčaním paraboly. Mám SIR-a a motor DIGIPOWER SG2100. Naladil som si cez pozicionér (nastavenie LNB) dva satelity 19,2 a 23,5, vyhľadal som programy a všetko naladilo bez problémov. Problém sa vyskytol pri prepínaní programov. Ked som na satelite 23,5 napr. Markíza HD ide všetko ako má, ale ked v zozname programov prepnem napr. na ZDF (19.2 nemecký) mal by sa satelit automaticky otočit na túto pozíciu ale nestane sa tak. Len mi vypíše že nieje signál. Pritom pozície mám nastavené správne. Nastavil som motor cez usals, našlo mi všetky satelity, vyberiem z ponuky , v pripade potreby som satelit trocha ručne doladil na najlepšiu pozíciu a všetko uložil.. Napriek tomu sa motor sám nepretočí, nezačne vôbec točiť. Ak pripojím starý sateli OPENBOX X810 tam to funguje bez problémov, takže v motore by problém nemal byť. Prosím o radu, dakujem
mirekv (7169)|30.11.2012 19:17
Musel jsi někde udělat botu. Když v menu najedeš do konfigurace antény - DiseqC zap (!) pozicionér a tam navolíš jednotlivé požadované satelity. Potom v ladění navolíš jednotlivé satelity, které sis předvolil a musí to chodit!
yossarian (5)|1.12.2012 09:19
Nastavil som to presne podla navodu ktorý som našiel na nete, disecq mam zapnutý, cez usals som nastavil suradnice, nasiel som satelity ktoré som chcel, naladil programy, všetko uložil no napriek tomu nechce pretočiť pri prepnutí programu. ked chcem pretočiť tak musim ist cez nastavenie LNB a pozicionér, vtedy mi presne otočí ako to má v pamäti uložené. ale je to dost pracné. A pritom motor som otestoval a pripojil na neho starší STB a tam to beží ako má. Skúsil som to ešte u kamaráta na jeho motore a tam to robí to isté - teda nepretočí ked má. Skúšalsom aj dat STB do tovarenského nastavenie a naladit všetko na novo ale detto. Nič nepomáha.
mirekv (7169)|1.12.2012 11:24
Kontrolní otázka: Při ladění Hlavní menu > Vyhledávání kanálů > Transpondér je první položka Satelit. Tam by měl být seznam satelitů, které sis předtím našel a při zvolení některého z nich se musí na něj natočit anténa. Jesli ano, tak dej vyhledávání, jesli ne, tak jsi někde předtím udělal botu.
yossarian (5)|1.12.2012 12:35
Je tam zoznam satelitov 19,2 a 23,5 ale ked dam vyhladat tak prehladá len ten na ktorý je otočný a z druhého nenajde nic, kedže sa sám neotočí. satelity su nastavene len sa nechce otočiť a neviem ako mu to prikázať
Dagy2 (3153)|1.12.2012 18:00
Osobne si myslím, že v MENU-NASTAVENIE- NASTAVENIE LNB máš zadané v tabuľke nesprávne 19.2E / 23.5E / žádny sateli / žádný satelit
Správne má byť samozrejme POZICIONER / žádný satelit/ žádný satelit/ žádný satelit

Návody nehľadaj po nete ale hlavne na:
A/ http://www.technisat.de
B/ tu vo vlákne "tipy a triky" - kde máš návod v češtine plný pre HD8S a časť pre nastavenie motora pre HDS2X. Je to identické.
yossarian (5)|2.12.2012 08:09
To: Dagy2 - mal si pravdu presne tam som urobil chybu. Už to všetko beží, ďakujem za pomoc.Ešte by som mal jeden dotaz - ako funguje PIP, v slovenskom ani nemeckom manuále som o tom nenašiel nič, okrem umiestnenia na DO. Niesom sice zbehlý v nemčine ale ani pomocou vyhladavania slov v texte som nenašiel ako to funguje. Ja ked stlačim na DO PIP tak sa nič nestane , len preblikne diodka na STB.
Dík
Ozaj ten navod v tipoch a trikoch som si stiahol už skor ale zrejme som to vtedy zle pochopil, až ked som si ho porovnal s nemeckým manuálom tak som to pochopil, nakolko tam sú aj obrázky a niekedy to ozaj pomôže.
Dagy2 (3153)|2.12.2012 15:43
yossarian, tak som rád, že tip bol správny.
S PIP-om ťa nepoteším - ten funguje len u twintunerov, t.j. Digicorder HDS2X, Digit ISIO, Digicorder ISIO a pod. V tvojom SIR-ovi je len jeden tuner, takže v tvojom picture, nemáš odkiaľ zobraziť iný picture.
Návod ktorý si tu stiahol pre HD8S(X) je v podstate plne platný pre TechniStar S1/S2. Tvoj SIR sa líši vo funkcii FastScan ktorá nahradila ISIPRO.
yossarian (5)|2.12.2012 17:18
Tak ti dakujem, s tým PIP-om som to tipoval že to bude kvoli jednemu tuneru.
Návod je fajn a aj ten nemecky originálny sa dá v núdzi použiť.
Dakujem za rady.