Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Mulimedialni centrum se zvukem 5.1

roald (5)|10.12.2012 10:01
Zdravim
Radi bychom si poridili projektor pro domaci kino a k nemu jednu krabici (= jedno ovladani), ktera by zvladala nasledujici:

- Prehravani Blue ray
- prime pripojeni reproduktoru pro zvuk 5.1 bez nutnosti zasilovace
- pripojeni na DLNA a prehravani AVI, DIVx, (nechci vnitrni HDD)
- prehravani FM VKV radia
- prehravani internetoveho radia
- prehravani videa na Youtube

(pripadne vyhledove pripojeni na Netfix nebo Google TV, DVB-S tuner na satelit ale to uz bych asi chtel moc)

Nevite o nejakem zarizeni ktere by to umoznovalo? Domaci kina si nerozumi s internetem a multimedialni centra zase neumi pripojit repro 5.1.
Diky.
KamilZ (10277)|10.12.2012 10:10
A ještě aby to umělo letět na měsíc. Je to jednoduché, takové neexistuje, máš po starostech. Pokud škrtneš "prime pripojeni reproduktoru pro zvuk 5.1 bez nutnosti zasilovace" a "nechci vnitrni HDD" (minimálně SSD tam být musí) tak by mohlo vyhovět našláplé HTPC s analog tunerem a DVB-S tunerem. Dále nechápu, proč si chceš zbytečně komplikovat celou situaci přehráváním přes DLNA a ne přes standardní sdílení (Samba/CIFS).

1) Levný BD + MMC + DVB-S STB + AVR + repro + Logitech Harmony
2) HTPC + HTX-22HDX+Onkyo SKS-22X
roald (5)|10.12.2012 12:38
No tak to jsem zrovna slyset nechtel :-) ale vazne diky moc za odpoved. Potvrzuje mi to, ze jsem nehledal spatne ale ze to opravdu neexistuje.

Muzu se zeptat proc je technologicky/marketingovy problem do domaciho kina (ktere umi BR, 5.1 a vetsinou i FM VKV) pridat prehravani streamovaneho videa/radia (AVI DIVx MP3 z domaciho uloziste, inet radio a streamovane video-Youtube)?

Jinak SSD mi nevadi ale uloziste mam jinde na zabezpecnem miste a SAMBU doma take provozuju tak to by nebyl problem pokud by to bylo rozumne podporovano.
vivid.sk (11472)|10.12.2012 12:52
1) Pretoze to tam nepatri. Zial tato doba so sebou prinasa velky rad zmien/novinek, ktore niesu uz v rokoch, ale casto v kvartaloch a nieje rozumne spajat niektore druhy funkcionalit do jednej.

Napriklad - MMC. Vyjde novy kodek, alebo nejaky novy format / zmeni sa nejake API na Youtube, a vyrobca ho uz neaktualizuje - tak co spravis? Kupis si za par desiatok euro nove. Ale co spravis s AVR za 500-1500 euro? Tiez si kupis novy kazde 2 roky (v horsom pripade aj reprakmi)? To je nezmysel.

Preto si vsetko rozdel podla toho, kolko dana vec vydrzi (resp. ma ten potencial). Skusim rebricek (podla mna).

1) Repro - najlepsia investicia. Vysoko casu odolna.
2) AVR - detto, ak nepotrebujes novu funkcionalitu ako DLNA a streamovanie radii, ktora uz v novych AVR je. Plati to iste. Moze sa vsak casom pokazit.
3) HTPC
4) TV
5) Satelitny/iný STB.
6) vsetko dalsie ostatne 'periferie' ako BD/DVD player (rychlo odide mechanika, kratka zivotnost), MMC, vsetko sa to napaja do AVR - to su najlacnejsie veci, ktore nieje problem kupit 1x za 2-3 roky nove. Ostatne si dobre zavazit a premysliet.
KamilZ (10277)|10.12.2012 12:55
Protože to pak není domácí kino ale počítač. A je špatné to kombinovat i kvůli morálnímu hledisku. Smart část velmi rychle zastarává a nijak ji neupgraduješ (žádný výrobce to zpětně prakticky neudržuje, musí prodávat nové modely). Stačí malá změna ve Flash, nové verze nějakého kompresního algoritmu a jde to do kytek. Dále BD mechaniky rády odchází. Naproti tomu rozumný AVR Ti morálně vydrží klidně 2-4 takovéto zařízení, o repro ani nemluvím, ty jsou pomalu na celý život. Proto je lepší to rozumně rozsekat, nebo alespoŇ udělat částečně HW i SW upgradovatelné (HTPC).

Jen znovu opakuji že streamovat z domácího úložiště není dobrý nápad.

Edit: Vivid byl rychlejší :-)
roald (5)|10.12.2012 13:22
Diky za nazory, ja to beru ze jsem koncovy uzivatel, ktery chce mit jedno zarizeni v obyvaku pro vsechno. Vy jste o nekolik levelu vyse.
Asi budu muset jit cestou MMC + domaci kino, pokud mozno od jednoho vyrobce.

[QUOTE=KamilZ;435564]
Jen znovu opakuji že streamovat z domácího úložiště není dobrý nápad.
[/QUOTE]

Sorry - proc to neni dobry napad, jak jinak resit stoh CD ktera mi prekazi?
KamilZ (10277)|10.12.2012 14:01
Možná si jen pleteš pojem streamovat (DLNA) s přístupem na ůložiště. U DK je streamování bohužel nutnost, u MMC naštěstí jen možnost. Podívej se do sekce s TV, v důležitých tématech jsem popisoval rozdíl.
vivid.sk (11472)|10.12.2012 14:10
[QUOTE=roald;435568] ja to beru ze jsem koncovy uzivatel, ktery chce mit jedno zarizeni v obyvaku pro vsechno[/QUOTE]
Tak ako vsetci ostatni sme koncovi uzivatelia. Vsetko v jednom jednoducho nejde, budes si to musiet vyrobit sam. HTPC snad este zvlastnes no napchat tam 5.1 koncak, bude asi problem.
Krayzie (325)|10.12.2012 14:14
Neviem sice ako to je s NET radiom, ale vsetky ostatne poziadavky zvladaju takmer vsetky AIO systemy za par supiek. Sice som proti akemukolvek AIO systemu, ale pre nenarocnych uzivatelov to moze postacovat. Akurat ja by som sa DLNA urcite vyhol, je to viac problemov ako osohu.
KamilZ (10277)|10.12.2012 20:17
[QUOTE=vivid.sk;435573]HTPC snad este zvlastnes no napchat tam 5.1 koncak, bude asi problem.[/QUOTE]
To je jenom o velikosti CASE :-E
[SPOILER]

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

[/SPOILER]