Mulimedialni centrum se zvukem 5.1
Zdravim
Radi bychom si poridili projektor pro domaci kino a k nemu jednu krabici (= jedno ovladani), ktera by zvladala nasledujici:
- Prehravani Blue ray
- prime pripojeni reproduktoru pro zvuk 5.1 bez nutnosti zasilovace
- pripojeni na DLNA a prehravani AVI, DIVx, (nechci vnitrni HDD)
- prehravani FM VKV radia
- prehravani internetoveho radia
- prehravani videa na Youtube
(pripadne vyhledove pripojeni na Netfix nebo Google TV, DVB-S tuner na satelit ale to uz bych asi chtel moc)
Nevite o nejakem zarizeni ktere by to umoznovalo? Domaci kina si nerozumi s internetem a multimedialni centra zase neumi pripojit repro 5.1.
Diky.
Radi bychom si poridili projektor pro domaci kino a k nemu jednu krabici (= jedno ovladani), ktera by zvladala nasledujici:
- Prehravani Blue ray
- prime pripojeni reproduktoru pro zvuk 5.1 bez nutnosti zasilovace
- pripojeni na DLNA a prehravani AVI, DIVx, (nechci vnitrni HDD)
- prehravani FM VKV radia
- prehravani internetoveho radia
- prehravani videa na Youtube
(pripadne vyhledove pripojeni na Netfix nebo Google TV, DVB-S tuner na satelit ale to uz bych asi chtel moc)
Nevite o nejakem zarizeni ktere by to umoznovalo? Domaci kina si nerozumi s internetem a multimedialni centra zase neumi pripojit repro 5.1.
Diky.
A ještě aby to umělo letět na měsíc. Je to jednoduché, takové neexistuje, máš po starostech. Pokud škrtneš "prime pripojeni reproduktoru pro zvuk 5.1 bez nutnosti zasilovace" a "nechci vnitrni HDD" (minimálně SSD tam být musí) tak by mohlo vyhovět našláplé HTPC s analog tunerem a DVB-S tunerem. Dále nechápu, proč si chceš zbytečně komplikovat celou situaci přehráváním přes DLNA a ne přes standardní sdílení (Samba/CIFS).
1) Levný BD + MMC + DVB-S STB + AVR + repro + Logitech Harmony
2) HTPC + HTX-22HDX+Onkyo SKS-22X
1) Levný BD + MMC + DVB-S STB + AVR + repro + Logitech Harmony
2) HTPC + HTX-22HDX+Onkyo SKS-22X
No tak to jsem zrovna slyset nechtel :-) ale vazne diky moc za odpoved. Potvrzuje mi to, ze jsem nehledal spatne ale ze to opravdu neexistuje.
Muzu se zeptat proc je technologicky/marketingovy problem do domaciho kina (ktere umi BR, 5.1 a vetsinou i FM VKV) pridat prehravani streamovaneho videa/radia (AVI DIVx MP3 z domaciho uloziste, inet radio a streamovane video-Youtube)?
Jinak SSD mi nevadi ale uloziste mam jinde na zabezpecnem miste a SAMBU doma take provozuju tak to by nebyl problem pokud by to bylo rozumne podporovano.
Muzu se zeptat proc je technologicky/marketingovy problem do domaciho kina (ktere umi BR, 5.1 a vetsinou i FM VKV) pridat prehravani streamovaneho videa/radia (AVI DIVx MP3 z domaciho uloziste, inet radio a streamovane video-Youtube)?
Jinak SSD mi nevadi ale uloziste mam jinde na zabezpecnem miste a SAMBU doma take provozuju tak to by nebyl problem pokud by to bylo rozumne podporovano.
1) Pretoze to tam nepatri. Zial tato doba so sebou prinasa velky rad zmien/novinek, ktore niesu uz v rokoch, ale casto v kvartaloch a nieje rozumne spajat niektore druhy funkcionalit do jednej.
Napriklad - MMC. Vyjde novy kodek, alebo nejaky novy format / zmeni sa nejake API na Youtube, a vyrobca ho uz neaktualizuje - tak co spravis? Kupis si za par desiatok euro nove. Ale co spravis s AVR za 500-1500 euro? Tiez si kupis novy kazde 2 roky (v horsom pripade aj reprakmi)? To je nezmysel.
Preto si vsetko rozdel podla toho, kolko dana vec vydrzi (resp. ma ten potencial). Skusim rebricek (podla mna).
1) Repro - najlepsia investicia. Vysoko casu odolna.
2) AVR - detto, ak nepotrebujes novu funkcionalitu ako DLNA a streamovanie radii, ktora uz v novych AVR je. Plati to iste. Moze sa vsak casom pokazit.
3) HTPC
4) TV
5) Satelitny/iný STB.
6) vsetko dalsie ostatne 'periferie' ako BD/DVD player (rychlo odide mechanika, kratka zivotnost), MMC, vsetko sa to napaja do AVR - to su najlacnejsie veci, ktore nieje problem kupit 1x za 2-3 roky nove. Ostatne si dobre zavazit a premysliet.
Napriklad - MMC. Vyjde novy kodek, alebo nejaky novy format / zmeni sa nejake API na Youtube, a vyrobca ho uz neaktualizuje - tak co spravis? Kupis si za par desiatok euro nove. Ale co spravis s AVR za 500-1500 euro? Tiez si kupis novy kazde 2 roky (v horsom pripade aj reprakmi)? To je nezmysel.
Preto si vsetko rozdel podla toho, kolko dana vec vydrzi (resp. ma ten potencial). Skusim rebricek (podla mna).
1) Repro - najlepsia investicia. Vysoko casu odolna.
2) AVR - detto, ak nepotrebujes novu funkcionalitu ako DLNA a streamovanie radii, ktora uz v novych AVR je. Plati to iste. Moze sa vsak casom pokazit.
3) HTPC
4) TV
5) Satelitny/iný STB.
6) vsetko dalsie ostatne 'periferie' ako BD/DVD player (rychlo odide mechanika, kratka zivotnost), MMC, vsetko sa to napaja do AVR - to su najlacnejsie veci, ktore nieje problem kupit 1x za 2-3 roky nove. Ostatne si dobre zavazit a premysliet.
Protože to pak není domácí kino ale počítač. A je špatné to kombinovat i kvůli morálnímu hledisku. Smart část velmi rychle zastarává a nijak ji neupgraduješ (žádný výrobce to zpětně prakticky neudržuje, musí prodávat nové modely). Stačí malá změna ve Flash, nové verze nějakého kompresního algoritmu a jde to do kytek. Dále BD mechaniky rády odchází. Naproti tomu rozumný AVR Ti morálně vydrží klidně 2-4 takovéto zařízení, o repro ani nemluvím, ty jsou pomalu na celý život. Proto je lepší to rozumně rozsekat, nebo alespoŇ udělat částečně HW i SW upgradovatelné (HTPC).
Jen znovu opakuji že streamovat z domácího úložiště není dobrý nápad.
Edit: Vivid byl rychlejší :-)
Edit: Vivid byl rychlejší :-)
Diky za nazory, ja to beru ze jsem koncovy uzivatel, ktery chce mit jedno zarizeni v obyvaku pro vsechno. Vy jste o nekolik levelu vyse.
Asi budu muset jit cestou MMC + domaci kino, pokud mozno od jednoho vyrobce.
[QUOTE=KamilZ;435564]
[/QUOTE]
Sorry - proc to neni dobry napad, jak jinak resit stoh CD ktera mi prekazi?
Asi budu muset jit cestou MMC + domaci kino, pokud mozno od jednoho vyrobce.
[QUOTE=KamilZ;435564]
[/QUOTE]
Sorry - proc to neni dobry napad, jak jinak resit stoh CD ktera mi prekazi?
Možná si jen pleteš pojem streamovat (DLNA) s přístupem na ůložiště. U DK je streamování bohužel nutnost, u MMC naštěstí jen možnost. Podívej se do sekce s TV, v důležitých tématech jsem popisoval rozdíl.
[QUOTE=roald;435568] ja to beru ze jsem koncovy uzivatel, ktery chce mit jedno zarizeni v obyvaku pro vsechno[/QUOTE]
Tak ako vsetci ostatni sme koncovi uzivatelia. Vsetko v jednom jednoducho nejde, budes si to musiet vyrobit sam. HTPC snad este zvlastnes no napchat tam 5.1 koncak, bude asi problem.
Tak ako vsetci ostatni sme koncovi uzivatelia. Vsetko v jednom jednoducho nejde, budes si to musiet vyrobit sam. HTPC snad este zvlastnes no napchat tam 5.1 koncak, bude asi problem.