Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Problem interlace v ProgDVB s ATI grafarnou

mg (30)|28.4.2005 21:56
Zdravim,
poridil jsem si novy streva do PC vcetne ATI PCI-E grafarny. Po zapojeni a pusteni ProgDVB nastava problem ze se obraz (resp. okno) pri rozliseni vetsim jak PAL strasne rozcarkuje. Vubec nevim co s tim, kdyby to byly normalni carky jako u interlace, ale tohle... viz priloha. Poradi mi nekdo jak to odstranit? Zkousel jsem ruzne ovladace na grafiku a nic. Pred tim jsem mel starsi nvidii a fungovalo to zcela normalne.

Dik
dscn2656_101.jpg
Tykoxxo (37)|30.4.2005 19:55
Rozlisenie vacsie ako PAL, napr. aj 1024*768? Je to naozaj cudne, nepouzivas na tu grafiku nejaky tweaker snejakymi nestandardnymi nastaveniami? Napr. neexperimentoval si s "Theatre mode" alebo niecim podobnym? Ak nenajdes filter do ProgDVB, tak ti pomoze len nahravat na disk a potom to pozerat na DVD playeri (alebo inom, co vie ako tak deinterlace). Ale, robi ti to len pri rychlom pohybe, alebo aj pri relativne statickom obraze? Ide o to, ci je to vobec interlace (aj ked, no co ine? :-? ).
mg (30)|1.5.2005 01:47
Ano i pri 1024. Grafiku jsem nepretaktovaval, dela to jak s ATI X600XT tak s X300. Zkousel jsem ruzne ovladace a nic. A nedela to jenom progdvb, ale i ostatni soft na DVB karty (i original od TT). S Theatre mode jsem neexperimentoval. Dela to pri kazdem pohybu objektu na 'obrazovce'. Pokud je obraz opravdu staticky tak ne (treba ukazuji fotky neceho), ale pri sebemensi pohybu se to projevuje.

To tu opravdu nikdo nema PCI-E grafarnu a DVB-S kartu?
ricardoba (27)|2.5.2005 08:24
tak vitaj v klube.

to som rad ze sa nasiel niekto, kto ma rovnaky problem. Pisal som tu o tom v inom prispevku asi pred tyzdnom - akurat mam 2xGF 6600GT v SLI zapojeni a - a tu je asi problem - PCI Express.

Tiez som vyskusal vsetky mozne drivery na nvidiu, na SS1 a stale rovnako.

Pre potrebu sledovania MS v hokeji bezim teraz v SW rezime, ale je to pakaren.....

no som zvedavy, kto a ako toto vyriesi........


citim s Tebou a cakam na spasenie :-))))))
mg (30)|2.5.2005 11:26
Neco mi rika ze jsme asi jediny v republice co maji SS1 a PCI-E grafarnu (podle poctu reakci). Mozna i na svete :-) , pac jsem reseni tohoto problemu nikde nenasel. Asi je to zalezitost ovladacu SS1, nebo nejake blbustky nastaveni na grafice.
mg (30)|2.5.2005 23:26
Tak jsem to rozchodil alespon v soft modu. Pokud chce nekdo hledat necht zkusi nasledujici odkazy, neco tam o tom i pisi. Zkousel jsem PCI Latency patch, ale nepomohlo to. Asi to chce pockat na nove ovladace.

http://www.hauppauge.co.uk/board
http://www.dvbn.happysat.org/
pavelpt (2713)|3.5.2005 00:04
Rozhodně nepatřím k vám do klubu, ale možná se to chytne.
Nemám SS1, ale domnívám se, že musíte taky používat DS filtry, jinak by to asi nehrálo.Pokud vypnete MPEG dekoder na kartě, funguje to.
Zkuste nasadit např. CyberlinkVideodekoder a v něm vypnout hardwarovou akceleraci dekodování a naopak SS1 zapnout.Mně to připadá jakoby se ty dekodery potkávaly.
ricardoba (27)|3.5.2005 10:14
no ale ak tomu spravne rozumiem, ak riesime nejake xxxdekodery, bavime sa o SW rezime SS1, co by mna potesilo je vratit sa aj pri PCI Express k HW rezimu.

alebo sa mylim ????
pavelpt (2713)|3.5.2005 11:12
Zdůrazňoval jsem, že nevím přesně jak to u SS1 funguje, jestli to jde z karty bez použití jakéhokoliv filtru přímo na renderer, tak na můj nápad zapomeň, ale moderní grafické karty hardwarově podporují dekodování mpeg a mně šlo o to, ten u grafiky nějak vypnout ne u SS1.

Takže se asi bavíme hardwarovém dekodování. :-)
mg (30)|3.5.2005 11:48
Ona je otazka jestli skutecne dnesni 3D karty dokazi plne dekodovat MPEG2, nebo zda maji pouze par podpurnych funkci, ktere nejvice zatezuji procesor a tim mu znacne odlehci. Kdyz si pustim (jeste kdyz to fungovalo) SS1 tak zatizeni procesoru 0% ale pri prehravani DVD to je kolem 15%.
No alespon ze jede ten SW mod, ale nemam ho vubec otestovany na nahravani. Byl jsem zvykly i pri nahravani na PC normalne pracovat a obcas ho docela zatezovat, ale ted pri SW modu, kdo vi jak to dopadne.

Kazdopadne se budu snazit dale hledat reseni jak HW mod rozjet. Zda se mi totiz (jak pises) ze bude nekde problem u filtru na graf. karte, ktera se obraz snazi deinterlacovat a nejak se ji to nedari.
ricardoba (27)|3.5.2005 15:57
nahravanie momentalne riesim tak, ze prepnem do HW modu, sice nic nevidim, ale nahrava perfektne bez vypadkov, ktore sa obcas pri SW mode objavia.

inak zaujimava vec - ak v HW mode prepnem na Overlay, chytim okno Progdvb a zacnem nim hybat po obrazovke, tak dovtedy cierne okno krasne zobrazuje, ak si odmyslim pohyb celeho okna - obraz je super
Libor (526)|3.5.2005 23:01
[quote=pavelpt]Zdůrazňoval jsem, že nevím přesně jak to u SS1 funguje, jestli to jde z karty bez použití jakéhokoliv filtru přímo na renderer, tak na můj nápad zapomeň, ale moderní grafické karty hardwarově podporují dekodování mpeg a mně šlo o to, ten u grafiky nějak vypnout ne u SS1.

Takže se asi bavíme hardwarovém dekodování. :-)[/quote]

no, SS1 ti bude zobrazovat, i kdyby jsi mě naprosto holý systém + ovladače + DVB přehrávač, takže to podle mě ve filtrech nebude
jestli je to PCI-E grafikou, tak bych zkusil dát do PC na zkoušku obyč PCI grafiku, jestli to pojede přes ni
pavelpt (2713)|3.5.2005 23:12
Hm..

Tak leda na televizi, obraz musí něco narenderovat a jestli to chceš v okně, bylo by dobré overlay a ani o zvuku jsme se nebavili, myslím ,že nemáš pravdu.
Jestli si myslíš, že máš tak mně to vysvětli.

DVB přehrávač nemá se zobrazováním vůbec, ale vůbec nic společného.
Vysvětloval jsem již několikrát, že
nepotřebuji řádný přehrávač abych mohl sledovat satelit, potřebuji source filtr, který umí ladit tuner (hodnoty do něho napíši třeba v GraphEditu) a DirectX. Thats all.Dívám se v ActiveMovie okně.
Libor (526)|4.5.2005 10:13
já nejsem žádný odborník a je mi jasné, že ty o tom téhle problematice víš víc, já jen vím, že stačí holý systém s DX+ovladači a SS1 zobrazuje, obraz v HW módu nejde ani na TV-OUT grafiky, pouze v softmódu a to už tam musíš mít nějaký graph, Elecard, Cyberlink atd., samozřejmě naco to pouštět přes grafiku,když SS1 má svůj TV-OUT
ad zvuk, ten se u SS1 připojuje přímo na zvukovku

jinak existují novější ovladače než tyhle ?:
http://www.technisat.de/?site=service/download.php&produktID=1069&reload

mám v nich složku s názvem Decoder a soubory TTCapFilter.ax, TTDvbGUI.ax, Change.dll, Decoder.exe
je možné, že tyto se starají o zobrazování ?

navíc by tazatelé mohli poslat dotaz na tech. podporu Technisatu, jestli by ji neporadili
mg (30)|4.5.2005 10:40
Na podporu jsem psal nedavno, jestli budou v budoucnu delat ovladace na Win64bit, a nedostal jsem od nich ani radku...
Zkousel jsem starsi PCI grafarnu a na tu to nejde v HW modu vubec. Je fakt, ze je stara tak 10let, neumi ani vyhlazovat video (asi neumi overlay, na soft mod to jede). Jinou PCI nemam a ani nevim kde bych nejakou lepsi sehnal.

[quote]DVB přehrávač nemá se zobrazováním vůbec, ale vůbec nic společného.
Vysvětloval jsem již několikrát, že
nepotřebuji řádný přehrávač abych mohl sledovat satelit, potřebuji source filtr, který umí ladit tuner (hodnoty do něho napíši třeba v GraphEditu) a DirectX. Thats all.Dívám se v ActiveMovie okně. [/quote]

Jenomze ono to nejde ani v jedne aplikaci ktera se pouziva na koukani... to je to. Zkousel jsem jich asi 5.
ricardoba (27)|4.5.2005 10:46
tak som teda poslal request na tu ich stranku, uvidime co odpovedia

inak som si v FAQ na stranke vsimol nejake pokecy o problemoch so zobrazovanim, a casto sa tam spominali ASUS mainboardy a problemy s Biosom, ja mam teraz po upgrade PC ASUS A8N SLI Deluxe - co pouzivate Va co mate podobny problem ?????
pavelpt (2713)|4.5.2005 11:08
to mg

to že to nejde v žádné aplikaci jenom podporuje moje tvrzení, že na to player nemá vliv, ale to ti asi nepomůže :-)

to Libor

mám v nich složku s názvem Decoder a soubory TTCapFilter.ax, TTDvbGUI.ax, Change.dll, Decoder.exe

Soubory s extenderem *.ax jsou DS filtry, ten první se pravděpodobně stará o zachytávání obrazu z karty a předává ho systemu (Capture)

Na TV to bude fungovat, k tomu je ta karta určená, sledování satelitní televize a počítač tam má jako rekorder.

--------

SLI i PCIE jsou velice moderní věci a výstup z karty do sytemu asi něco nesplňuje a ten si s tím neporadí.
Vypnutí dekoderu tuto kartu degraduje o pár tisíc níž, asi bych bombardoval výrobce, já trochu ve forech listuji, ale toto se tam nějak moc neřeší.
Hodně úspěchů. :-)
Tomyboy (2)|5.5.2005 01:31
toto je prepis mojej povodnej otazky:

Mam SS1 - problem spociva v tom ze pokial som mal ATI9600SE tak obraz na monitore v hardware mode bol v poriadku (rezim nastaveni Direct Draw na hodnotu Auto) po vymene za NVIDIA GeForce NX6600GT AGP my obraz ide iba po zapnuti rezimu Surface a aj to so zvlastnim rastrovanim(pri rychlom pohybe vznikaju vypadnute akoby pixeli - lepsie to neviem popisat) na 3/4 plochy aktivneho okna. Skusal som aj ine verzie ProgDVB s rovnakym vysledkom. Ovladace od grafickej karty som skusal rozne ale bez uspechu. Pre skusku som znovu naistaloval ATI9600 a obraz bol v poriadku. Podotykam ze softmode je vsetko OK. Mozete mi poradit kde moze byt chyba. Dakujem

- nieco mi bolo uz poradene http://tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=2483 ale asi je to nejaka hardware(drivers) nekompatibilita
- a teraz to riesim tak ze mam zap. Overlay rezim spolu s Software scaling pricom pri tomto mam zatazenie kolem 15-20 percent a to zvlastne rastrovanie mam uz iba v podobe pasika niekne v oblasti od stredu obrazu k pravemu okraju v oblasti loga TV stanice(napr. logo stanice MTV Europe)

Moja zostava: MSI KT6 Delta, AtlonXP 2500+, 1GB RAM, SS1, MSI GeForce 6600GT AGP, SB Live 5.1 AC3, SG2100, 100cm Gibertini, 240GB Maxtor, LiteOn DVD RW DL
ricardoba (27)|6.5.2005 10:36
Cafte,

preposielam odpoved od Supportu Technisat :

"Hallo,

derzeit scheint es so zu sein, als ob die nForce 4 basierenden Mainboards
massive Probleme mit DVB Karten aller Art haben. Dies kann in
Darstellungsfehlern, bis hin zu kompletten Systemabstürzen führen.
Bedauerlicherweise kann ich Ihnen derzeit auf Ihre Frage hin keine konkrete
Hilfestellung anbieten.

Mit freundlichen Grüßen,
Support Team International"

co strucne v preklade znamena, ze registruju problemy mainboardov s cipom Nforce4 a DVB kariet vsetkych typov.
a ze bohuzial nemaju ziadnu odpoved resp. riesenie ......

takze asi budeme musiet cakat....
dosanka (2)|29.10.2005 11:34
Zdravim vsechny,potrebovala bych poradit jak chladit SS2,moc se mi hreje.Dekuji predem za radu
drkiller (2)|20.11.2005 16:49
Mam rovnaky problem ako Tomyboy, ale v kombinacii SS1 s AGP grafikou MS GF5700. Vie mi niekto poradit, ako ho vyriesit?
mirekv (7169)|20.11.2005 16:51
dosanka
Jak se to přehřívání projevuje? Jak jsi to poznala?