Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Samsung Smart TV win sdílení

mulder77 (6)|9.1.2013 10:10
Včera jsem si koupil Samsung UE46ES8000S. Hlavní moje požadavky byly kvalitní obraz a přehrávání filmů z nasdílené windows složky + titulky s českou diakritikou. Obraz je ok, ale podařilo se mi zatím pouze přehrávání z DLNA, což mi tedy vůbec nevyhovuje. Mám doma Windows 2003 Server, kde mám sbírku seriálů a filmů, pochopitelně nasdílené klasicky. Když jsem nainstaloval AllShare Play, tak se sice na filmy dostanu, ale nacpe mi je všechny do jednoho výběru, že je nemožné cokoli najít. To sakra DLNA neumí adresářovou strukturu?

Moje otázky zní.

1) Existuje nějaká cesta, jak se dostat do nasdílené windows složky?
2) Pokudud neexistuje, jde v DLNA nastavit, abych v TV viděl 3 pevné disky (Archiv1,Archiv2 a Archiv3) a byla tam klasická adresářová struktura?
3) Jak je to s titulkama s českou diakritikou, resp. s kódováním?

Nerad bych, abych si k téhle TV musel připojovat nějakou multimediální krabičku typu WD, která tyhle základní požadavky umí. :(

Díky za případně informace.
KamilZ (10277)|9.1.2013 10:20
Ad 1) ne, viz https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/33686-nez-se-zeptate-hdmi-3d-zvuk-lan-dlna-hbbtv-dalkove-ovladace#post434517
Ad 2) záleží na konkrétním DLNA serveru, např. Serviio to myslím s patřičným nastavením umí
Ad 3) záleží na konkrétním DLNA serveru a TV

Kup si MMC, bohužel udělal jsi hloupost (kupovat TV s hlavním požadavkem na přehrávání se sdílení složky Windows), což jsi se zde předem mohl asi na 100 místech dočíst :-).
mulder77 (6)|11.1.2013 13:58
Ok, díky za info.

Zkusil jsem to Serviio, ale narazil jsem jednak na problém, že když tam nasdílím disk nebo adresář, který na tom stroji není, protože je nasdílený, TV ho nevidí. Další problém je tam s titulkama, neumí to některé české znaky. Převádět do UTF8 nebo co to má rádo za formát všechny titulky nechci. Nevíte někdo, jestli se dá nastavit defaultní kódování titulků např. na win1250?

Pokud bych chtěl koupit nějaký MMC (mám v ložnici WDLive), doporučili byste mi něco lepšího, aby rychle startoval, byly rychle k dispozici ty SMB složky a umělo to titulky + nastavování jejich pozice a velikosti? Chci kupovat Blu-ray přehrávač, nebyl by nějaký, který by to přehrávání ze SMB uměl? Díky.