Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Poraďte MMC - 3 důležité požadakvy

mulder77 (6)|12.1.2013 12:39
Začínám se smiřovat s tím, že na TV Samsung UE46ES8000S nerozchodím DLNA podle svých představ (zkoušel jsem Serviio a nezobrazuje se mi jednak většina adresářů a neumí to české titulky; krám jeden), takže se budu muset uchýlit k nějakému MMC. Mám v celku dobré zkušenosti se starým WD Live, nicméně třeba by mohlo být něco lepšího.

Mám následující požadavky:

1) Podpora MS Windows sdílení (SMB), abych při každém připojení nemusel psát přístupové údaje a aby se v menu k procházení sdílených složek nešlo od zapnutí příliš složitě.
2) Podpora českých titulků, možnost nastavení kódování, velikosti a pozice.
3) Rychlé nabíhání, u WD Live je čas odhadem k minutě a pak ještě někdy trvá načtení nebo aktualizace okolních počítačů SMB.

Možnost přetáčení, podporu 3D a co nejvíce kodeků považuji za samozřejmou. Wifi nepotřebuji, mám natažený Gbps ethernet.

Kdyby MMC obsahovalo i Blu-Ray, které se chystám také koupit, vůbec bych se nezlobil.

Peníze nehrajou roli.

Poradíte?

Díky.
KamilZ (10277)|12.1.2013 12:55
Nespojuj to s BD. Takových je málo (Xtreamer Ultra2 nebo něco od Dune, ale s těmi to je všelijaké). Pak Ti odejde mechanika a jsi nahraný (pokud není externí jakou Ultra2). Kup raději levný BD + MMC. Částečný kompromis je LG BD660, ale ten zase není úplně ideální jako MMC (nicméně pro ty co vyžaduji kombinaci BD s MMC s přístupem na CIFS je to ideální).

"Podpora 3D" je poměrně široký pojem, doporučuji explicitně vyžadovat HDMI 1.4a a podporu BD ISO.
mulder77 (6)|12.1.2013 17:28
Výborně. Díky za tip. Když nebude vyhovovat, nechám ho pouze jako blu-ray přehrávač a koupím jiné MMC. Apropo, co bych měl chtít po blu-ray mechanice? Myslel jsem, že na tom se nedá nic zkazit?
mulder77 (6)|12.1.2013 17:52
Ach jo, tak BD660 už není v prodeji. Je nějaký nástupce nebo nějaká alternativa? :(
KamilZ (10277)|12.1.2013 17:59
Nemyslím si že postupuješ správně (tedy ne že by moje myšlení bylo podstatné :D, kupuješ to Ty ). Píšeš že prachy neřešíš a máš TOP model ES8000. Psal jsem, že BD660 je částečný kompromis. Podívej se po něčem jiném, co má odpovídající úroveň Tvé TV (Panasonic MP-BDT220EG, Pioneer BDP-150-K, Onkyo, případně OPPO (to je ale spíš o kvalitě zvuku/převodníků) ) a k tomu MMC, ať to máš rozumně vyvážené a nemáš tam slabý článek který Ti to znehodnotí, byla by to škoda. Alespoň můj názor.

Pozn: o jiném BD s podporou CIFS nevím, všechny mají jen DLNA
mulder77 (6)|12.1.2013 18:19
U mě je problém, že nemám moc času prodírat se všemi recenzemi, číst všechny diskuze. Potřebuji jasnou radu, co koupit. Když vezmu v úvahu, kolik jsem tomu dnes už věnoval času a výsledek žádný, je mi trochu úzko. Člověku, který se v tom pohybuje, což s 5800 příspěvky jistě jsi, to může být k smíchu, ale pro mě je nejsnažší zajet do Datartu nebo Elektroworldu a nechat si poradit a je hotovo. Jenže u ES8000 mi také prodavač řekl, že sdílené přehrávání SMB není problém a jak jsem dopadl? Proto jsem vyspecifikoval jasnou potřebu a doufal jsem, že mi někdo přesně poradí. Kolik si bereš za hodinovou konzultaci? :)
bastlir (3245)|14.1.2013 00:12
[QUOTE=mulder77;440680]U mě je problém, že nemám moc času prodírat se všemi recenzemi, číst všechny diskuze. Potřebuji jasnou radu, co koupit. Když vezmu v úvahu, kolik jsem tomu dnes už věnoval času a výsledek žádný, je mi trochu úzko. Člověku, který se v tom pohybuje, což s 5800 příspěvky jistě jsi, to může být k smíchu, ale pro mě je nejsnažší zajet do Datartu nebo Elektroworldu a nechat si poradit a je hotovo. Jenže u ES8000 mi také prodavač řekl, že sdílené přehrávání SMB není problém a jak jsem dopadl? Proto jsem vyspecifikoval jasnou potřebu a doufal jsem, že mi někdo přesně poradí. Kolik si bereš za hodinovou konzultaci? :)[/QUOTE]

1. KamilZ ti radí dobře.
2. Já jsem "šel" do Onkya a nelituji.

Jenže pak naskočíš do rychlíku, který tě žene k dalším a dalším investicím např. do kvalitních beden apod. Přece nebudeš poslouchat BD přes nějaké dva chrchláky, že?!:-D
shreck (27)|16.1.2013 20:47
Dobrý den,
taky uvažuji o koupi MMC v cenové relaci cca kolem 3000,-Kč. Četl jsem recenzi na tohodle sencora, vypadá výbavově dobře, ale hodně lidí si stěžuje na problémy s ivysíláním..Pro mě důležité HDMI 1.4a a podporu BD ISO atd...ale jelikož nepotřebuji MMC s interním uložištěm na HDD...jaká by byla jiná alternativa??...nebo i s tím interním HDD, když by nebylo nic jiného.
Dík.