Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Přístup Primy a Novy k satelitu? Nebe a dudy. Zoom tam bude, Smíchov chybí

KamilZ (10277)|14.1.2013 09:11
Zatímco Nova přistupuje k jednotlivým svým programům různě a o jejich náklady na distribuci se vždy na satelitu dělila, případně si je hradila sama, Prima má u všech stanic model jednotný.

Celý článek: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
vomic (671)|14.1.2013 09:40
Všechno je o konkurenci. Když byl ještě CSlink a Skylink tak by jeden z nich určitě rád získal konkurenční výhodu oproti druhému a vysílal Smíchov zdarma. Teď má Skylink bohužel navrch a chová se postupně víc a víc jako monopolní firma.
Upřímně začíná mě chování Skylinku hodně vadit. Něco mě říká, že do pár let budeme mít nejdražší pay sat-tv v evropě.

Za normálních tržních podmínek by to mělo správně fungovat takto: Nova nabízí zdarma produkt ... a skylink či jakýkoliv jiný provider může tento produkt zdarma využít k zvýšení zájmu o svůj placený produkt nebo nevyužít pokud mu přijde nezajímavý.
Za současných podmínek je to bohužel jakoby pekárna (nova) ještě platila obchodu (skylink) za to, že bude obchod prodávat její koblihu a mít z tedy dvakrát profit.

Souhlasím s přístupem novy a doufám, že budou i nadále v tomto konzistentní ... byť se bojím, že to opět odnese divák (i když u smíchova, mě že není na satelitu zrovna vůbec netrápí). Doufám, že se v budoucnu budou všechny české TV ochotni domluvit a Skylinku tu jinak v komerčním prostředí nevídanou nehoráznost zatípnou tím, že odmítnou skylinku platit za své programy a rozhodnou se podpořit jiného (možná i společného) operátora.
KamilZ (10277)|16.1.2013 13:02
[HL]Nova překvapila svým sedmým kanálem nejen diváky, ale i provozovatele multiplexu 4 [/HL]

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

V článku je jedna důležitá věc:
[QUOTE]Multiplex ale není nafukovací. Už v tuto chvíli je v něm šířeno šest programů, přičemž dva – ČT 1 HD a Nova HD – jsou ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Provozovatel multiplexu tak bude muset přistoupit k velice nepopulárnímu kroku, kterého se obávali někteří diváci již delší dobu – ze sítě zmizí některá z HD stanic. Už v tuto chvíli jedeme na maximum, potvrdil Pařízek a dodal: V případě, že bychom do multiplexu chtěli zařadit nový program, budeme muset ukončit šíření jednoho, případně obou HD kanálů, které tu byly jako promo vysílání. Aniž bychom chtěli jakkoliv spekulovat, vzhledem k tomu, že zde Nova bude šířit už svůj čtvrtý kanál, je celkem nasnadě, která ze stanic by to asi byla…[/QUOTE]
vomic (671)|19.1.2013 08:25
Pokud doopravdy vyřadí ČT-HD na úkor nějakého x-tého bulvárního kanálu bez náhrady v jiném celoplošně vysílaném multiplexu tak nemám slov. To by mě přišlo děsivě stupidní a zpátečnické.
Osobně si myslím, že ČT by měla mít za naše koncesionářský poplatky vše garantovaně podchycený tak aby vysílání všech jejích kanálů bylo zdarma všem přístupné pro 100% českého území pomocí tedy DVB-T,S,C + streamovat vše vpo internetu pro mobilní občany nejen trvale/dočasně žijící mimo ČR a to jak v SD tak i vše HD.