Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Ariva 120 Combo vs Irdeto Skylink -> pri spusteni nejedou kodovane CS programy

jiroch82 (37)|26.1.2013 12:36
Ahoj, mam problem s kanalem pri spusteni. Vzdy kdyz spustim Arivu, musim nejdrive spustit nejaky neplaceny kanal DVB-S (jako je napriklad 5tka) nebo libovolny DVB-T kanal. Mam li nastaveno pri spusteni jinak, nebo chci nahravat napr. z nejakeho CS placeneho kanalu, vidim jen uvodni logo, Arivy dokud neprepnu na libovolny neplaceny kanal. Vysilani u DVB-S ($) se nespusti.

Pokud nemam nastaven pri spusteni placeny DVB-S kanal, kanal se klasicky spusti. Pokud kliknu z placeneho DVB-S ($) na neplaceny (ktery hraje normalne), mohu uz pak dal volit jakykoliv (i placeny) == hraji pak uz vsechny normalne. Zejmena se tato funkce neblaze podili na nahravani. Pokud nemam Arivu zaplou a probouzi se ze STBY rezimu, nejsem schopen krom DVB-T a neplacenych DVB-S kanalu nahrat nic. (coz me nejvice omezuje u slovenskych programu)

Pouzival jsem dodnes fw od lososa. Zpocatku nebyl zadny problem, ale uz tak cca 3m se projevuje tato vada. Zkousel jsem jak FR tak i preflashovat na FW ze stranek ferguson -konkretne eb1146d4A120Combo_20130110_V2.18B6

nic z toho mi zatim nepomohlo.

Tusite nekdo cim by to mohlo byt ? Dekuji.
vivid.sk (11472)|26.1.2013 23:13
Skusal si obnovit tovarne nastavenia?
Aku pouzivas pristupovu kartu Irdeto, alebo ICE?
losos (2977)|27.1.2013 10:36
[QUOTE=jiroch82;442663]Pokud nemam nastaven pri spusteni placeny DVB-S kanal, kanal se klasicky spusti.[/QUOTE]
1. losos nevyrábí firmware, ale jen setting = naladění programů u družic (tzv. kanálový list).
2. Doporučuji projít Menu tvé Arivy a v něm hledat problém.
Protože setting pro tvou Arivu je zhotoven exportem v Ariva Editoru, nepřenesou se všechny hodnoty z lososova settingu správně a je třeba je ručně doplnit, či opravit !
To se týká také nastavení "Kanál po spuštění", kde je v originálu settingu řádek "Výchozí kanál" nastaven na "Vypnuto".
Doporučuji to také tak nastavit. Potom bude Ariva startovat vždy na tom programu (kanále), na kterém byla před vypnutím.
Mně to funguje ok.
jiroch82 (37)|27.1.2013 12:05
Panove dekuji Vam mockrat za odpovedi, neicmene bohuzel ani jedna nevede k uspechu:

vivid.sk : "Zkousel jsem jak FR tak i preflashovat na FW" ; FR = Factory Reset = Obnoveni tovarniho nastaveni, tak ze zkousel. Hned jako prvni jak jeste na settingu od lososa, tak i prehranim noveho firmware, to je vlastne take takovy FR. Kartu pouzivam Irdeto, je to napsane v nazvu tohoto tematu.

losos: dekuji, omlouvam se za prohozeni pojmu fw a settings. Bohuzel kanal pri spusteni nema vliv na chodu placenych kanalu typu $Nova, $Prima, $JOJ, $JOJ Plus, $Markiza, atd.. Pokud Ariva bude startovat na kanale na kterem se vypnula, nic to v pripade placenych kanalu neresi, viz muj cely prispevek. Pochopitelne jsem zkousel i varianty s kanalem pri spusteni on/off = zadny vliv na muj problem to nemelo. Testovano i na holem fw: eb1146d4A120Combo_20130110_V2.18B6, ktery tam ted mam. Vse nastaveno od nuly. Zatim mam nalazene jen kanaly z ASTRY3 a DVB-T. Zadne settingy jsem nedohraval, vse jsem nastavoval pekne od zacatku. Parametry znam, uz mi jednou losos v minulosti vysvetloval, na co si dat pozor, za coz mu moc dekuji.

Nic mene problem stale pretrvava az na jednu vyjimku, kterou jsem obejvil vcera. Jedina $NOVA CINEMA z DVB-S se v pripade kanal pri spusteni off a predchozim vypnuti na kanale $NOVA CINEMA opet zpusti v poradku. Je to zatim jediny placeny kanal ktery pri spusteni nabehne rovnou ze STBY (v pripade ze byl jako posledni nalazen pri vypinani). dale jsem to same zkousel na JOJ, JOJ PLUS, MARKIZA, PRIMA Family, PRIMA Love, PRIMA Cool a tam zustane pri spusteni jen cerna obrazovka - pripadne s logem Arivy (rezim kanal pri spusteni off). Kanal pri spusteni "on" nebo "off" nema zadny vliv na muj problem.

---------- Doplněno v 12:05 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 12:03 ----------

[QUOTE=losos;442748]To se týká také nastavení "Kanál po spuštění", kde je v originálu settingu řádek "Výchozí kanál" nastaven na "Vypnuto".
Doporučuji to také tak nastavit. Potom bude Ariva startovat vždy na tom programu (kanále), na kterém byla před vypnutím.
Mně to funguje ok. [/QUOTE]

Takto mi to tez fungovalo ze zacatku az do minus cca 3 mesice zpet. Ted uz bohuzel ne.
losos (2977)|27.1.2013 13:24
Tak asi hw porucha...
Ještě mrkni na obrazovku po stisku bílého tlačítka EDIT, zda máš nastaveno : Dekóduji pomocí ...Automaticky

A to u všech programů zvlášť...
jiroch82 (37)|27.1.2013 18:24
Bohuzel to tak vypada. U vsech programu je v editu: dekoduj --> AUTOMATICKY, zkousel jsem i zkusmo zmeni na: pomoci karty Irdeto, ale stejny vysledek.
zdec (116)|27.1.2013 19:44
jiroch82: sice ti to asi nepomůže, ale zkus to nechat na tom zakódovaném kanálu po spuštění delší dobu, případně to vyzkoušej s CRW nebo ICE kartou, taky můžeš nastavit frekvenci čtečky na 3,6 MHz (správněji by to mělo být taktovací frekvence (CLK) pro čtečku)
jiroch82 (37)|30.1.2013 10:26
zdec: zkousel jsem i clock mod ctecky = 3,6MHz, nezabralo. Nechat to delsi dobu na zakodovanem kanalu tez nepomuze. :( Mam k dispozici jen kartu IRDETO. Ale dekuju za reakci.
vsp (704)|3.2.2013 04:08
Irdeto karta jede jen na 6MHz.

Rekl bych, ze je to vlastnost camsw, musis prepnout kanal, aby nabehla... dej ice a nemelo by to delat. myslim ze to bylo i jinych platformach a nevyresis to. Musis pockat na novejsi soft, pokud to vubec jde opravit.

Proc si lidi kupuji Irdeto 01 karty do necertifikovanych prijimacu, kdyz tomu nerozumi? Ach jo.