Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Přehrávač CD, DVD, DLNA a sdílených složek

bhavirova (3)|4.3.2013 10:57
Dobrý den,
už měsíc pročítám všemožné diskuze a hlava mi třeští. Čím lépe se v problematice orientuji, tím méně si vím rady, co vybrat. Hledám zařízení (případně i dvě), které:
- jednoduše přehraje CD a DVD (blu ray není nutné)
- připojí se pomocí LAN do sítě (wifi nepotřebuji)
- přehraje DLNA - mám NAS Synology DiskStation 413j
- přehrává ze sítě obsah přímo ze sdílených složek (Windows, Synology NAS)
- přehrává iVysílání České televize a podobné

To jsou hlavní požadavky. Dál bych uvítala android s přístupem na Google Play, protože Synology pro něj má vlastní aplikace, funguje iVysílání a podobně a láká mě i Skype a další. Pokud bude ale vše fungovat i bez androidu, není to rozhodně podmínka.

Doplnění: K Synology mám připojen digitální tuner, který nahrává zvuk i video do .ts - potřebuju, aby to bylo možné přehrát. K záznamu se dá dostat pomocí DLNA i přes sdílenou složku.

Poradíte mi, prosím?
KamilZ (10277)|4.3.2013 12:31
Jedno zařízení (bez Android): LG BD 660 nebo Panasonic DMP-BDT110: https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/33316-blu-ray-prehravac-panasonic-dmp-bdt220eg#post441705

Protože není vhodné kombinovat MMC a CD/DVD player, tak si za pár šupů kup BD (nebo DVD) player a k tomu rozumné MMC. Budeš mít podstatně větší výběr a možnosti. Proč chceš DLNA? Nestačí CIFS, které stejně (rozumně) vyžaduješ a je podstatně lepší? K androidu - chceš přes MMC ovládat Synology? To moc pohodlné nebude, na to si vezmi raději dotykový mobil/tablet. Co se týká přehrávání iVysílání atd., tak tam je jediná jistota HTPC s Windows/Linux, protože všichni jedou na Flashi (Voyo dokonce na Silverlightu kvůli DMR) a Flash pro Android je oficiálně mrtný (neoficiálně zatím ne). Pokud tedy chceš mít jistotu, tak kup nějaké [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] s dálkovým ovládáním a bezdrátovou klávesnicí (Logitech K400) a na to můžeš hodit např. Windows/Linux a XBMC. K němu můžeš připojit DVD mechaniku, zde bych se toho nebál.

Pokud jsi hračička, tak by možná stačilo něco na úrovni MK80x/Minix nebo Optex a na to XBMC. Ale zatím je to takové trochu syrové a styl udělej si sám a trochu pro pokusníky. Ale je tam ten potencionální problém s Flash (zatím běží...). HTPC je univerzálnější (více tipů je zde: https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/34394-htpc)
bhavirova (3)|4.3.2013 13:50
Díky za rychlou a praktickou odpověď. Sama si konečně ujasním, co vlastně chci. Doplním odpovědi na otázky a jdu to studovat.

- máš pravdu, DLNA nepotřebuju, stačí (a předčí) CIFS

- ovládání synology mám nainstalované v androidím mobilu, takže ovládání třeba nahrávání a podobně nepotřebuju, pokud budu mít CIFS, tak vlastně nepotřebuju ani ty jejich aplikace na přehrávání

- jsem technicky zdatná hračička, jen teď toho času na koumání nějak není dost a pro zbytek rodiny budu potřebovat něco opravdu jednoduše použitelného, možnosti prozkoumám

- ráda bych co nejméně hluku, takže ideálně pasivní chlazení a pokud disk tak asi ssd, to už vykoumám

LG BD660 mě zaujal už dříve, překvapuje mě, že jeho nástupci už CIFS nemají. Taky jsem četla, že špatně řadí soubory. Ale pořád patří k favoritům, i když už se skoro neprodává.
bhavirova (3)|8.3.2013 12:52
Situace se vyřešila k mé velké spokojenosti, protože se mi podařilo sehnat BD 660 za opravdu výbornou cenu.

Už dlouho mám do televize připojený počítač z vedlejšího pokoje, což jsem doposud na vše využívala, ale nebylo to zrovna komfortní. Teď to budu používat už jen výjimečně na televizní archivy a koupím si Logitech K400, ta mě nadchla. Myšlenku samotného HTPC jsem díky své povaze neopustila a budu si v klidu dál sledovat možnosti.

Takže díky moc za rady, které mi pomohly utřídit myšlenky.