Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

cim sa lisi enigma2 v ramci linuxovych stb?

sbf (22)|19.3.2013 13:02
viete niekto v tomto poradit?
je pravda ze napr. hdboxy maju svoju verziu ktora musela byt na ne skompilovana, cize nemozno na hdboxoch pouzit nic urcene pre dreamboxy, na amikach to vraj ide?
kolko je vlastne verzii e2?
KamilZ (10277)|19.3.2013 13:30
Každý výrobce STB (Dream Multimedia, Marusys, ... ), nebo tvůrce image (OpenPLI, VTI, ...) musí ze zdrojáků E2 kompilovat na daný HW + tam většinou něco přidá. Pokud je HW "rozumně" shodný, tak i zkompilovaný image může pasovat, což se ale zase tak často nestává. Výrobce image založeného na E2 ho kompiluje pro víc HW, např: http://openpli.org/download/
sbf (22)|20.3.2013 09:05
Je to vec ciste kompilacie na iny hw alebo sa da povedat ze niektori vyrobcovia ju maju lepsie prepracovanu, menej poruchovu ako ini?

Ktora je najlepsia verzia (najprepracovanejsia, najrychlejsia) t.c. skompilovana na fortisy alebo je to vcelku jedno?
KamilZ (10277)|20.3.2013 09:29
Ad 1) Pokud je to stejný image (např. VTI 5.0.1), tak to má stejné feature, ale může se lišit drivery. Pokud to jsou image od různých teamů, tak se budou lišit podstatně více.
Ad 2) Netuším, Fortis/Skytec nepoužívám
jufi (91)|21.6.2013 21:00
Chlapi (i dívky) pomoc! Pořídil jsem AMIKO TRIPLEX2 PLUS s nainstalovanou ENEGMOU u Ellano.sk a při mých prvních krůčcích v ENIGMĚ, aniž bych si udělal zálohu, protože jsem netušil jak, jsem "něco" udělal, čímž jsem vymazal ASTRU a zůstal jen HOTBIRD13. V menu nemůžu tento sat změnit. Vím, že tovární nastavení by to řešilo, ale mám strach, že zmizne vše ostatní, co je nainstalované. Můžete mi někdo nastínit, co já blb udělal a co bych měl udělat pro nápravu.(prosím jednoduše a bez kamenování, neb pamatuju ještě TV se zvětšovacím sklem před obrazovkou)
Dík.
KamilZ (10277)|21.6.2013 21:45
To je otázka, co jsi tam provedl. Zkus se podívat na soubor satellites.xml, jestli je tam jen ten Hotbird. Pokud ano, tak si zde http://satellites-xml.eu/ vygeneruj satellites.xml nový pro všechny satelity co Tě zajímají a nahrej ho do Amika. Operace se soubory by měly jít přes protokol FTP, např. pomocí Total Commander. Pokud tam budeš nahrávat nový, tak nezapomeň zkontrolovat atributy na 755. Soubor satellites.xml by snad měl být v "/etc" nebo "/etc/tuxbox/" (pokud tam nebude tak hledej, nevytvářej nový, musíš najít původní).

Často bývá možnost stáhnout aktualizovaný seznam přímo někde z menu, zkus to prohledat, jestli tam nebude aktualizace seznamu kanálů, settings nebo něco podobného. Je možné, že jsi si stáhl právě settings jen pro hotbird (věršinou jsou v názvu uvedeny čísla znamenající pozice, např. 19 23 25 28). On to má každý image (jaký máš?) trochu jinak, takže Tě nelze přesněji navést. Případně můžeš zkusit DreamboxEdit (http://www.i-have-a-dreambox.com/wbb2/thread.php?threadid=135894) nebo DreamSet (http://www.dreamset-editor.com/index.php), jestli s tím budou spolupracovat.

Ale není jisté, že to je tím, taky jsi si nějak mohl rozdrbat nastavení tunerů/DiSEqC a nějak si to zamknout jen na jednu pozici.
jufi (91)|24.6.2013 09:33
Především děkuji za rady. Byl jsem o víkendu mimo, tak se trápím až teď. Jenže se mnou je to těžké, co jsou atributy 755 např. netuším. Ale měl jsi pravdu, že jsem asi stáhl jen ten HOTBIRD, protože v tom xml souboru je jediný. Samozřejmě najít, kde se mi to podařilo nemůžu. (Soft je tam 1.2.65 od http://satelity.ellano.sk/31055/Amiko-ALIEN-2-PLUS-Triple-tuner-+-Enigma-2.html). Vygeneroval jsem tedy dle tvé rady nový, jenže....Total Commander mám, test na sat ukázal vše OK, ale připojit se meumím, protože jsem zatím se síti nepracoval. Mám v sat i explorer, ale zkopírovat soubor z flešky se mi nepodařilo. Jdu zkoušet dál. Ď
jufi (91)|25.6.2013 10:24
Tak jsem se přes TC připojil, ale další záhada je v tom, že do Sparku se dostanu, ale po nabootovaní Enigmy se do ní z TC nepřipojím.
jufi (91)|24.7.2013 18:21
Rádcové drazí…podařilo se mi za pomoci schopnějších Enigmu přeinstalovat, naladit a s ledasčím jsem se sžil či smířil (dlouhý boot i další půlminuta bez obrazu, nefunkční recall), ale vytáčí mě EPG. Původně bezproblémově fungovalo CrossEPG (i s vnitřní pamětí) Po přeinstalování nebylo funkční, zkusil jsem tedy usb flash paměť (3 různé). Když ji připojím, v nastavení crossEPG ji vidím a nastavím. Po opětovném zapnutí sat. však v nastavení vidět není, je tam nastaven HDD a samozřejmě crossEPG nefunguje, přestože nějaké soubory na flashce jsou. Co mě ale zaráží a překvapilo nejvíc jo to, že po návratu z dovolené se EPG najednou začalo načítat po zapnutí přístroje. Po necelém týdnu se přestaly načítat některé programy a nakonec to zase přestalo fungovat úplně. Přitom jsem neděl žádnou změnu v nastavení. Jsem z toho jelen. Napadá vás něco, nebo poradíte jak crossEPG nastavit, nebo je-li něco jiného a lepšejšího. Dík.