Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

dnešní výluka žižkovského vysílače v Praze

Pave1 (4279)|20.3.2013 08:57
http://www.novinky.cz/internet-a-pc/296539-prahu-pohltila-televizni-tma-kvuli-vyluce-zizkovskeho-vysilace.html

- už dlouho jsem neviděl tak "klasicky" - bulvárně a tendenčně .-) - napsaný článek o celkem běžné výluce TV vysílače. Bohužel mě to v této zemi vůbec nepřekvapuje, protože úroveň služeb, zákonů, schopnosti vymáhat dodržování práva nebo prostě jen dokázat vytvořit seriozní média má trvale sestupnou tendenci (řekněme za posledních cca 8let).

Jsem asi 2km od vysílače na Žižkově a v klidu koukám na čt24, novu, čt2, prima family, atd. (a to vše přijímám z pozemního vysílání).
Takže ona to není "digitální tma", Praha má prostě vysílače dva (Cukrák), takže vypnutí jednoho rozhodně neznamená "digitální tmu" pro všechny trvalé i dočasné obyvatele (cca 1,3mil) tohoto města. Taková výluka postihne vždy pouze menší část z nich.

Ale o to tu primárně nejde. Těch lží je už prostě moc, nejen v médiích, ta velká nerovnováha podle mě nezůstane bez dlouhodobých následků (pro obyvatele této země). Předstihují nás už i Maďaři, Slováci, Poláci - a "novinkáři" si píší svoje kraviny...
mirekv (7169)|20.3.2013 14:00
Příspěvek byl věcný, ovšem až na ten titulek! Někdo vymyslí nějaké slovní spojení a všichni se začínají opičit, až je to trapné (včetně komentátorů v TV). Digitální tma, kulturní stánek, želízka v ohni, medailové žně... Obrací se mi kufr!
interfernet422 (1575)|20.3.2013 14:08
OT - šílím při slovních spojeních dechberoucí, bezmála, tak určitě (na to mají patent sportovci), exkluzivní reportáž, více na TN.CZ ....
Pave1 (4279)|20.3.2013 20:49
"Digitální tma" je asi povinnost při psaní nadpisu pro ty net-pisálky (presstituty .-) ) i u tak banální zprávy, jakou je zpráva a běžné plánované údržbě vysílače. Fakt vymalováno .-) .

---

Dnes večer dala Prima i Nova (kouknul jsem jen minutu a náhodou viděl) zprávu, jak jejich (!) kameraman zachraňoval nehodu, kde někdo přehlídnul policajty a napálil to do jejich dodávky, když vyšetřovali jinou nehodu.

Obě televize uveřejnily, že to byl JEJICH kameraman, který zachraňoval a má praxi, obě vynechaly kameramana druhého týmu a obě dvě k tomu měly svoje vlastní záběry (oba kameramani položili kameru na zem a občas ji posunuli, oba zachraňovali - ten primáckej mi přišel podle rozhovoru zkušenější .-) ).
Na jednu stranu to kluci kameramanský zdravotnicky zvládli, na druhou stranu ani jedna TV nezmínila kolegy z jiných TV, fakt až komický (při všem respektu k vážnosti situace) vidět dvě takový repky ten samej večer.

Myslel jsem si, že technici při údržbě ten vysílač nějak "zacyklili" a Nova vysílá reportáž z Primy, nebo že jsem vypil víc než je zdrávo a vidím už dvojitě :D .