Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Jak si tady v Česku krásně žijeme .-) ...

Pave1 (4279)|21.3.2013 19:51
z poslední doby, kde jsem byl osobně svědkem...

reklamace v Alze.cz, že proti objednávce dodali bez jakéhokoliv upozornění jedné mé známé notebook staršího typu s baterií menší kapacity:
(mladý pán na reklamacích směrem k ní, proč jí ho opravdu nevymění) "...co byste chtěla paninko za jedenáct tisíc."
/až to se mnou málem švihlo, po cca 1,5měsíci vrátili peníze, bez omluvy; noťas byl bez OS, dodám k ceně/

řezník v hypermaketu Interspar (Praha - Štěrboholy) na dotaz na původ zadního hovězího masa odpověděl:
"...býk, mladý býk."
- pak vyjela účtenka, kterou nalepil na maso, kde bylo naspáno: "Původ masa - jalovice."
/suché, až to zapraštělo.../

Notebook s USB 3.0 zakoupený v Alza.cz jsem zkusil v Syntex.cz připojit na blackmagic zařízení vyžadující USB 3.0:
(technik ze syntexu) "...nefunguje, to vidíme často. Protože to není plnohodnotné USB 3.0, jede to na nižší frekvenci."
/ To prodejce Alza.cz ovšem nikde nezmiňuje, "co byste chtěli, za ty peníze...", však už to známe/

Manažer banky Raiffeisenbank ve Vodičkově ulici (střední věk, solidně oblečený) na dotaz na výměnu z 1/4 mírně obarvené bankovky 2000CZK:
"...to vám nevyměníme, to musíte do České národní banky."
Banka měla už zavřeno, o týden později po absolvování vstupní prohlídky a vpuštění na pokladnu ČNB (tamní pokladní):
"...to vám měli v té bance jednoznačně vyměnit, je to jejich povinnost. Rozsah obarvení je malý a bankovka není poškozená."

z doslechu jeden extrém, už méně spotřebitelský - http://bydleni.idnes.cz/problemy-s-drevostavbou-08v-/stavba.aspx?c=A130314_153913_stavba_web
V diskuzi jsou slova jako:
"...šejdíři, šlendrián" a já přidám "šunti". Tak si tady v Česku pěkně žijem....

---------

Příští měsíc jde do artových kin film ŠMEJDI (o nákupních akcích pro důchodce).

Doporučuju vidět, kam jsme to dopracovali po dvaceti letech svobody a demokracie.

Tento krátký seznam vlastních zkušeností berte jako upoutávku :-) .

/ P.S. Hodně si rozmýšlím, jestli ještě někdy utratím jedinou korunu v Alza.cz, poslední reklamace byla opravdu vrcholem nekulturnosti prodeje a naprosté drzosti z jejich strany. Režisérka filmu Šmejdi k tomu řekla - dokud si to necháme líbit, tak to budou dělat pořád. /
vsp (704)|28.3.2013 00:30
1) tedy zakonu bylo ucineno za dost a v zakonne lhute :-)

2) tedy mas volbu to vzit anebo ne, dobre se zeptat a dobre vedet ze mu to mas hodit zpatky pres pult :-)

3) neni usb jako usb (3)

4) a proc by to delali, komercni banka je soukromopravni podnik a co nemusi, tak neudela pro neklienta :-) a jestli jsi klient, tak jsi mel zminit cosi o zmene banky a vymenili by

---- pod carou:

Demokracie je vlada luzy, pravi staroveci ucenci, viz ceska wikipedia

---- ma poznamka pod carou: pokud se nekomu nelibi, jak si tu zijem, mezi nejbohatsimi 5% lidi sveta, tak at se sbali a odjede jinam, ale pro zasmani dobry, ja jen ze na svete jsou i horsi veci a paradoxne pri vyzkumech spokojenosti lidi napr. v Evrope to vyhravaji severske narody a celosvetove pak ty pralesni narody :-)

Update: s posledni vetou souhlasim bez vyhrad, na tohle jsme my Cesi expertni hlupaci. Srovnej treba jen telekomunikace a bankovnictvi u nas a kdekoliv okolo nas... Umime jen kecat a kecat a vzdy se zase nechame ukecat a priste stejne koupis kde dostanes o korunu levnejsi cenu, tedy i v Alze:-) Jinak by logicky nemeli takovy raketovy rust. Ja v Alze nekoupil nikdy a nic a to ji znam od 1996 :-)

...nemohu uz tvrdit a chvastat se, ze tam nikdy v budoucnu nekoupim, to vedet nemohu, zda masa ceskeho davu/plebsu/demokraticke luzy nakonec nezpusobi, ze jine obchody zitra uz nebudou... :-)))

Sent using Tapatalk
Pave1 (4279)|28.3.2013 22:58
Bláboly, promiň. Například ten bankéř je povinnen ti takovou bankovku vyměnit (ne tě hnát do ČNB), každá tvá věta je nesmysl, který nemá cenu dál komentovat.
vsp (704)|28.3.2013 23:32
A ty jsi povinen co? :-)
Ani jsi neuvedl, zda jsi klientem či nikoliv. Když je povinen a to já nesporuji a ty jsi tak akurátní, proč jsi nešel zpět dožadovat se :-) jsi labý a neumíš prosadit právo? Ale postěžovat si že ti to vadí ano?
já si umím vybrat dodavatele i banku, na kterou nemusím nadávat, protože to je tak typicky české, až se za to stydím :-) hlavně abys znal tak důkladně své povinnosti... Když se tak divíš, že si zaměstnanci nechtějí přidělávat práci... A šťourové by se mohli ptát, proč jsi ceninu poničil, protože při své akurátnosti bys vadnou určitě nepřijal.
crysis81 (91)|7.4.2013 20:39
Mňa dosť zarazilo čo som videl minulý rok na nove v Střepinách kde riešili nejaký spotrebitelský problém a ten právnik čo zastupoval výrobcu na jeho obranu povedal, že ľudia sú zvyknutý na určitý druh klamania od výrobcov.Nechápem ako môže niekdo niečo také povedať,je to čisté chrapúnstvo.
Pave1 (4279)|7.4.2013 23:15
Neznalost zákonů je u bankéřů jen mimikry, oni dobře vědí, co mají za povinnosti ze zákona (a ty si to "vsp" dostuduj a nemel tu naprostý kraviny). Je úplně jedno, jestli jsi jejich klient, výměnit takovou bankovku musí komukoliv ze zákona, od toho jsou banka (dřív to dělal každá pošta).

Když si to nechají lidé líbit, nikdy se to nezlepší (a že to jde jinak, o tom svědčí jakákoliv návštěva obchodů na západ od nás).

Takže manažer banky Raiffeisenbank přišel z mé strany o jeden solidní kšeft, úplně stejně dopadla Alza, kde jsem zrušil několik objednávek. Vyplatí se jim to chování jen do té doby, dokud se nezačne podobně bránit víc lidí (např. úrok 2% v můj prospěch když jim půjčím peníze a úrok 17% když by chtěli půjčit oni mě, tak to je opravdu hodně sádelnatý výmysl - ale to už je volná soutěž, kde rozhoduje poptávka a nabídka, ale porušování zákonů je jiný kafe).
vsp (704)|9.4.2013 08:00
Ja to pochopitelne pochopil, jisty si tim vsak moc nejsu (to bych si musel opravdu precist syntax zakona), jenze ty jsi slaboch co to nedokazal prosadit a jeste o tomu marnis energii na vyplakani se tady kvuli takove prkotine (kdyz uz jsi naklady do centralni banky vazil a tvuj post nikomu nepomuze, protoze reseni si nenapsal).

Navic mi to zni neslusne, opruzovat tam kde jim nedam vydelat, to same kupovat basy piva u A a vracet je u B, pravo na to mas ze zakona, ale slusnost by me fackovala, mysli si co ces a nerad co si ma kdo dostudovat, kdyz jsi to sam nedokazal prosadit a foto bankovky jsi take nedodal, takze bohuzel, nepomohlo...


Sent using Tapatalk