Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

harman kardon AVR 265

strejcekjos (14)|16.4.2013 21:09
Zakoupil jsem AVR HK 265. Mám jej připojen na síť, takže hlásí "connected". Přesto není schopen naladit stanice internetového rádia. Dle návodu jsem pochopil, že bych se měl přihlásit na http://www.radioharmankardon.com a tam provést nějaké nastavení či něco jako výběr rádií, která budu chtít poslouchat. Už toto se mi zdá nějak podezřele složité. Ale i kdyby, tak se mi ani nedaří zaregistrovat ID přístroje na uvedených stránkách, takže se vůbec nemůžu dostat o krok dál. Stránky hlásí, že takový přístroj neznají, přestože je ID opsáno správně.
Dokážete mi někdo poradit?

Několik dní jsem bez reakce na dotaz výše, že by ten přístroj či jeho obdobnou verzi nikdo nevlastnil??

Přidám další dotaz:
Do AVR mám připojen přes HDMI kabel MMC DUNE HD MAX. AVR je pak propojen s TV Panasonic TX-P50G30, a to rovněž přes HDMI, ale přes ARC porty. Předpokládám, že takto je vše v pořádku. Pokud však sleduji TV vysílání, na TV se mi nezobrazuje menu z AVR (pokud chci cokoli kromě zvuku nastavit). Musím se na TV přepnout do modu HDMI (to je ten s ARC), přičemž obraz TV vysílání samozřejmě zmizí, obrazovka je černá, ale jsem schopen zobrazit menu z AVR. Takto by to asi fungovat nemělo. Proto opět prosím o radu, zda je to v propojení či špatném nastavení!?
PHiLiPZ (53)|22.4.2013 05:15
Čo sa druhého dotazu týka, mám to s Yamahou rovnako. Asi sa HDMI s ARC používa iba na posielanie audia a povelov na hlasitosť do AVR a obraz späť už nie.
Krayzie (325)|22.4.2013 08:52
ARC je skratka pre Audio Return Channel, to znamena, ze cez HDMI kabel na vstupe v TV (AVR-> TV) sa dokaze preniest zvuk spatne do AVR (TV -> AVR). To samozrejme neplati pre obraz, resp. ak ma TV navoleny iny vstup (napr. interny DVB-T, DVB-S tuner), tak nemoze zobrazit obraz (menu) z AVR, ktory je posielany cez HDMI kabel na inom ako aktivnom vstupe. Jedine riesenie ako zobrazit menu AVR aj pri sledovani TV je pouzitim externeho set-top boxu pripojeneho do AVR, t.j. vsetky zariadenia zapojit do AVR a TV pouzit iba ako zobrazovadlo vsetkeho co ide cez AVR.
strejcekjos (14)|22.4.2013 15:43
Pánové, děkuji za reakce. Propojení pomocí ARC a případné korekce prostřednictvím propojení set-top-boxu přes AVR jsem pochopil. Ještě dnes vyzkouším.
Ovšem s tím internetovým rádiem mi asi nedokážete poradit? Stále nefunkční. myslím, že potíž bude v tom, že se nemůžu dostat do těch jejich web stránek...
Krayzie (325)|23.4.2013 08:07
Ohladom NET radii zial nepomozem, mne na Yamahe RX-V771 funguju bez problemov.
KamilZ (10277)|23.4.2013 08:28
Zkusil jsi oficiální support?
http://www.radioharmankardon.com/setupapp/harman/asp/Help/SScomment.asp?lngy=eng
http://eu.harmankardon.com/product-support-info-eu/avr_265.html


Nicméně z návodu mi neplyne, že je nutné přístroj registrovat na těch stránkách. Pochopil jsem to tak (možná ne správně), že to je nutné pouze pro vytvoření oblíbených položek, které klikáš na tom webu. Spiš, jestli není problém v tomhle: NOTE: the categories displayed may vary by [HL]region[/HL].

Stejně nepíšeš, co Ti to dělá, kdy zvolíš v AVR internetové rádio. Jen píšeš, že "nedokáže naladit" (Co to znamená? Nemáš tam nic v menu? Nastane nějaká chyba? ....) a že se Ti nedaří zaregistrovat na stránkách...
strejcekjos (14)|23.4.2013 22:53
Tak už jsem zjistil i příčinu toho nefunkčního internetového rádia. Je to v routeru. Mám modem od UPC pouze s jedním ethernetovým výstupem a za ním router, do kterého mám nastrkaný PC, AVR a další. A tohle právě nejede. AVR jsem strčil přímo do modemu od UPC a rádio se rozběhlo. Takže teď řeším, zda jde router nějak nastavit, aby to šlo. Ale to už je pro mě asi velký ořech, protože při pokusu konfigurovat router mi PC hlásí nějaký error code spolu s větou, že systém windows neuložil do routeru nastavení sítě... :-(
strejcekjos (14)|4.5.2013 12:35
Konečně jsem měl více času se tomu problému pověnovat. Problém nepřipojení internetového rádia nebyl v nastavení AVR, ale v routeru. Instaloval jsem několik jeho upgradů a pak to spolu začalo mluvit. Takže vše jede, jak má... :-)
Díky všem, kdo se mi snažili pomoci!