Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Xtreamer TV jen na filmy z HDD ?

Pheorinos (24)|13.5.2013 10:27
O multimediálních centrech se toho na netu píše spousty a jsou i různé recenze a testy a stále se něco někde řeší, protože ten chce to a ten zase tohle a nebo to nemá to a tohle. Já hledám jen centrum vážně na přehrávaní filmu a ostatní doplňkové funkce neřeším. Jen připojit k TV zapnout a koukat. Hodně mi to připadá, že dnes je to o sítích. Malá krabička i s možností vložit HDD a malý ovladač jen na základní funkce a to mi naprosto vyhovuje. Nic víc neočekávám. Sem tam vyjde nějaké ta aktualizace, kterou tam nahraji a dívám se dál. Stále připojuji notebook přes HDMI s TV když se chci podívat na film a tady jen zapnu a hotovo. Nevím, jak je to ještě s přenosem dat na ten HDD, zda rovnou kabelem z NB do centra, nebo přes USB ? Ještě je tu jeden šikulka ASUS O!Play Mini, sice bez možnosti vložit HDD a mít jen externí, ale v tom zase tam velký problém nebyl. Myslíte si, že je Xtreamer TV dobrá volba co se týče přehrávaní filmu, nebo spíše ten Asus ? Díky
David32 (55)|13.5.2013 18:21
Podle toho co píšeš tak bych xtreamer tv nedoporučoval jelikož ma android a to je pro tebe zbytecne a s asusem nemam zkušenost.Ja bych volil toto:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
plus nějaký externí hdd
a nebo toto plus interní hdd
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
KamilZ (10277)|13.5.2013 19:29
Pheorinos: ASUS O!Play Mini je zde celkem dost informací, zkus to pročíst, co se dozvíš: https://www.google.cz/search?q=ASUS+O!Play+Mini+site:tvfreak.cz. Na to co chceš by Ti mělo skutečně stačit něco levnějšího, je zbytečné kupovat drahé přehrávače nad 2.5 kKč. K přenosu dat - většina přehrávačů (i těch dražších) má poměrně pomalý přístup přes síť na interní HDD, nejsou na to stavěné. Rychlost se pohybuje do 8 MB/s. Při přesunu většího objemu dat by jsi se načekal, na to je lepší připojit přes USB (některé MMC mají i USB pro Host ve verzi 3.0.). Ještě je dobré si rozmyslet, jestli chceš HDMI 1.4a kvůli přehrávání 3D BD ISO, nebo stačí HDMI 1.3 na 3D SBS (nebo nemáš vůbec 3D TV).
Pheorinos (24)|14.5.2013 13:05
Díky za reakce.

David32 : Tak nějak teď nevím co je špatné na androidu ? Ne, že bych byl jeho příznivcem, ale ani nevím jaké má třeba při klasickém přehrávání filmu výhody nebo nevýhody oproti jinému systému. Ty Tvé tipy beru v úvahu i když jsou cenové vyšší a většinu toho co umí ani nevyužiji.

KamilZ : TV 3D nemám, takže mi stačí s přehledem jen HDMI 1.3. Píšeš o přístupu přes síť na interní HDD, ale já měl v úvahu jen HDD buď připojit přímo k MMC nebo ho vložit do něj. O domácí i jiné síti vůbec zatím neuvažuji. Ten ASUS O!Play Mini zatím vypadá jako favorit i co se týče ceny i když Xtreamer TV má zase příjemně jednoduché ovládaní.