Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Multimediální centra s Realtek 1185 nebo 1186

mia (103)|22.5.2013 17:47
Zdar, už jsem docela unavený neustálým hledáním a googlením a tříděním balastu, tak zakládám tohle téma. Nejde mi o nalezení toho nejlepšího MMC, spíš o jakžtakž přehled toho co se dá sehnat nejen v Česku. Vím že je tu Evolve a eGreat a Sencor a Umax, ale je spousta dalších značek o kterých jsem donedávna neměl ani tušení a věřím, že některé mají vychytanější firmware, který by stálo za to rozebrat a něco z něj použít. Třeba iconBit nebo Mede8er... Byl bych rád za příspěvky typu:

Evolve Infinity Twincorder 3D - založen na 1186, má Android, má DVB-T, http://www.evolveo.eu.
Evolve Blade Dualcorder HD - založen na 1185, nemá Android, má DVB-T, http://www.evolveo.eu.
eGreat R6S - zložen na 1186, má Android, nemá DVB-T, http://www.egreat.cz.....

dík
KamilZ (10277)|22.5.2013 18:07
Asi moc nechápu smysl toho tématu (nevidím smysl v tom zde vytvářet nějakou technickou specifikaci nebo databázi přehrávačů). Jestli jsi do nedávna měl tušení jen o "Evolve a eGreat a Sencor a Umax", tak jsi evidentně moc nehledal, když i na heureka.cz je asi 30 značek. Pak mi není jasné, proč se omezuješ jen na Realtek 118x? Zrovna ty lepší přehrávače (Dune, Popcorn) mají chipsety Sigma a hodně Android only má ARM/Cortex.

Základní rozumný přehled je zde: http://www.iboum.com/net-media-players.php
mia (103)|22.5.2013 22:23
Kamile díky, možná právě tohle jsem hledal. Já už skoro týden nedělám pomalu nic jinýho než hledám a už nevím co do toho blbýho Googla zadat, aby na mě neblil spoustu odpadu. O Sigmu nebo ARM nemám zájem, mám přehrávač s 1186 a 1185 a vytvářím si vlastní FW, jelikož podpora Evolve je míň než nulová. Hledám inspiraci v jiných přehrávačích a na RTD1186 těžko napasuju Sigmu. Není pro mě problém vytáhnout z FW jiného MMC to podstatné a nahrát to do svého MMC. Jenže procházet kvanta odkazů na webu, abych zjistil, že to co vypadalo nadějně je ve skutečnosti ix let stará věc s jiným čipem a bez TV modulu, to člověka docela otráví. Ještě jednou dík za odkaz...
KamilZ (10277)|23.5.2013 06:19
Tak přeji hodně úspěchů s vlastním firmware, moc si nedovedu představit, že to bude rozumně chodit (nějaký mix SW modulů různých MMC). Jestli to bude použitelné, tak Ti zde za něj všichni určitě urvou ruce (a výrobci také :D ).
mia (103)|23.5.2013 08:25
No ono to není zas tak jednoduché, to nejde vzít modul a dát ho do jiného firmwaru, to spíš jen vzít nějaký firmware jako výchozí a doprogramovat postup z jiného. Nebo zjistit proč něco někde chodí a jinde ne (včera jsem bádal nad výpisem IP v hlavním menu, proč zrovna v Evolve nejde - přišel jsem na to :-) ). První chodivou verzi svého firmwaru jsem už vypustil, opravil jsem tam pár chybek a doprogramoval pár drobností, ohlasy jsou pozitivní. Samozřejmě že na tom pracuju dál...
Miki_ (162)|17.9.2013 11:09
Mio,uměl by si prosím tě upravit firmware z Mede8eru, aby šel nahrát do Egreatu? Nebo upravit pár funkcí ve firmwaru u Egreatu k obrazu uživatele? Například mi chybí u zoomu jeden režim "zoom to height". Myslím, že by byl nato použitelný firmware MED600X3D od Mede8eru pro nahrání do Egreat EG-R6S (mají totiž stejný procesor RTD1186 a velmi podobnou hw výbavu). Na předchozím mmc EG-R6A který mi odešel do křemíkového nebe jsem právě měl firmware od Mede8eru a byl to neskutečně skvěle uživatelsky udělané. Bylo to samozřejmě podobné ovládání jako u konkurence, ale mělo to pár praktických vychytávek - neuvěřitelně stabilní, pěkné grafické prostředí a některé užitečné funkcem které ostatní mmc nemají.
mia (103)|17.9.2013 20:53
Miki_: na to si bohužel netroufám, nemám to jak odzkoušet. Nemám ani přístup k Egreatu, mám jen Evolve Blade DC HD a Evolve Infinity TC3D. Úprava firmwaru vyžaduje docela dost testování a znalost cílového přístroje. Mohl bych to upravit pro Infinity, které má stejný procesor, ale nezaručím že to půjde v Egreatu, pravděpodobnost je hodně malá.
Miki_ (162)|18.9.2013 08:20
Ahoj, škoda, ale i tak dík. Možná bych to zvládl si udělat sám, ale vůbec o tom nic nevím. Je to složité a co člověk k tomu potřebuje? V minulosti jsem programoval v basicu, pascalu a assembleru a celkem mi to šlo. I nějakou malou zkušenost s Linuxem a Unixem :-)