Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Rada - nastavení přijímače pro druhou TV

Sam333 (15)|19.6.2013 09:47
Ahoj,

chtěl bych se zeptat, jak mám nejlépe řešit danou situaci...

Doma máme okruh parabola - LNB Twin - Skytec HD 110 IR (irdeto, skylink) - TV Sharp. Nyní bych chtěl do vedlejší místnosti pořídit tuto TV http://www.expert.cz/samsung-ue46es5700s/ , která má již satelitní tuner v sobě. Jak bych měl postupovat, abych dostal předplacené kanály na hlavní TV do TV, která je ve vedlejší místnosti?

děkuji za odpověď
golfLC (1941)|19.6.2013 11:11
Kartou NEXT, objednať ju je možné cez portál Skylinku ( rovnaký balík predplatených programov, ako na "materskej" karte )

citát zo Skylink webu....
Služba je určená zákazníkom, ktorí chcú sledovať programy prostredníctvom Skylinku na dvoch televízoroch nezávisle na sebe v rámci jednej domácnosti.* Využívanie služby Druhá karta je taktiež výrazne lacnejšie oproti variante prevádzkovania dvoch bežných Skylink kariet.

Podmienky a pravidlá služby Druhá karta:
Záujemcovia o službu Druhá karta dostanú na základe objednávky kartu Skylink NEXT. Službu Druhá karta je možné objednať buď cez Zákaznickú zónu Skylink na adrese https://registrace.skylink.cz, alebo cez zákaznícky servis na čísle 595 694 310.
Kartu NEXT je možné používať výhradne v rovnakej domácnosti ako materskú kartu. Ku každej materskej karte je možné objednať iba jednu kartu Skylink NEXT.
Karta Skylink NEXT je typu Irdeto ICE a funguje ako v dekodéroch CryptoWorks, tak i Irdeto.
Po objednaní vám bude karta zaslaná na dobierku.
Mesačný poplatok služby Druhá karta je 3,30 Eur alebo 36,30 Eur ročne.
Prvá platba za službu zahŕňa cenu karty NEXT a ročné predplatné služby Druhá karta.
Karta NEXT obsahuje služby totožné s materskou kartou.
Pokiaľ po uplynutí 12 mesiacov zákazník nepredĺži službu platbou mesačného poplatku, budú na karte Skylink NEXT deaktivované všetky kódované programy.

*Domácnosť podľa §115 Občianskeho zákonníka tvoria fyzické osoby, ktoré spolu trvale žijú a spoločne hradia náklady na svoje potreby.
Sam333 (15)|19.6.2013 11:38
Děkuji, takže koupím další koax. (ten by měl být mimochodem jaký co se týče kvality - je to tak 10-12 metrů) hodí do volného fleku na LNB a do TV- v tom je celá věda? Tu NEXT kartu akorád zasunu a bude tam potřeba nějakého nastavení?
KamilZ (10277)|19.6.2013 12:45
Koax je celkem jedno, 10m nic není (tedy pokud nekoupíš to nejlevnější s dielektrikem z plného polyetylenu, ale to už doufám snad ani nenabízí). Když se budeš pohybovat kolem 12-16,- Kč za 1m, tak to bude OK, já mám oblíbené Beldeny. Ale opravdu v tom na 10m není potřena hledat nějakou vědu.
Pozn: Taky ještě záleží, jestli máš většinu kabelu uvnitř nebo venku.

Ještě ale hlavně potřebuješ do TV CI modul, což je občas věda, prohledej a pročti si zde příspěvky, které jsou v Samsung funkční.
Sam333 (15)|19.6.2013 15:01
Dobře, děkuji... kabel bude cca z 1/3 venku. Jinak ještě se chci zeptat: Co se týče výběru TV - je něco lepšího v této cenové kategorii? Vím, že TV ma do 100Hz pouze dopočet... zde koukám o chlup dražší [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] .Priritou je pro mne obraz. 3D ani wifi nepotřebuji. Ještě jednou děkuji za odpověď
KamilZ (10277)|19.6.2013 18:16
Obrazově bude lepší jak ES5700 (to je poměrně šrot), ale Philipsy nemají zrovna úžasné ovládání a možnosti DVB-S také nic moc (přívětivost). Jestli chceš ten Philips, tak raději externí STB. Pokud chceš DVB-S v TV, tak je v rámci možností nejpoužitelnější Samsung, LG a případně nové (a drahé) Sony 2013.

Pokud nemáš ještě TV, tak to je dobrá zpráva - pokud nebudeš mít externí STB, tak DVB-S modul kupuj současně s TV, ať prodejce nedělá problémy s výměnou, kdyby tam byla nekompatibilita. Pro zajímavost - zrovna nedávno v TV Samsung po update firmware zdech jeden typ CI modulů :-)