Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

SONY RDR-HX710-skusenosti

Libors (2)|14.5.2005 15:30
Uvažujem o kúpe DVD rekordera SONY RDR-HX710.Môže sa niekto podeliť o skúsenosti s ním,prípadne jeho nedostatkami,rád by som sa o ňom čo najviac dozvedel.Ako alternatívu k nemu som našiel DVD rekordér LiteOn LVW 5045,predávaný v Nemecku o ktorom tiež moc neviem,iba to že ma tiež 160 GB disk a napaluje +aj- media,ak má niekto skúsenosti aj s ním privítam každu informáciu a hlavne nedostatky.Ďakujem
bibo (10)|14.5.2005 21:03
Uvazujem tiez o kupe tohto rekorderu, diskusiu k tomuto rekorderu mozes najst na http://www.videoexpert.cz/dt/?c=54803, zda ze je to spicka, vitaz nedavneho testu, s kvalitnym D/A prevodnikom, a vyspelými funkciami, pricom cena je prijatelna. Je udajne velmi tichy. Jedinym problemom by mohlo byt to ze jeho starsi brat dvd rekorder Sony RDR GX 210 ktory je v podstate podobný ako HX 710 akurat ze nema HDD, mal problemy s vystupom RGB, teda zle zobrazoval obraz sirokouhlych DVD filmov. Niektori zakaznici ho vratili.
HX 710 zatial v obchodoch velmi nevidiet, ale pravdebodobne sa tam coskoro objavi.
Lynch (69)|16.5.2005 16:44
Mam ted na nekolik dni doma RDR-HX 910 (250GB, jinak ale stejny jako 710ka), je to neuveritelny stroj, jsem z toho nadseny. I pres to, ze na nej cekame jiz od zac. letosniho unora.
Kvalita zaznamu spickova, velmi dobre fungujici rezimy prepisu, podpora vsech formatu (s vyjimkou DVD-RAM), tichy (i kdyz vzdau malinky vetracek), bezvadne fungujici funkce pro odstraneni urciteho useku - reklamy (strih A-B), a pro rozdeleni titulu (Divide), bez jakychkoliv omezeni. Chassing playback také chodí bez problémů - to je něco nahrávám, a ještě před ukončení nahrávání na to začnu koukat. Také Time Shift bez problémů. Maxim. délka jednoho titulu "v kuse" je kolem 8 hodin. Současně s přepisem z HDD na DVD, zápisem na HDD (z TV), a sledováním dalšího jiného záznamu z HDD umí s DVD-RW v režimu VR (v jednom okamžiku).

Jediné co trochu hází stín, je chybějící podpora pro CZ - nemá CZ menu, nedá se nastavit před laděním tuneru naše země, takže je to nutné naladit např. pro Germány, a pak to přeorganizovat.

Při nahrávání poměrně spolehlivě doplní název titulu z teletextu (občas problém s diakritikou), RGB špičkový obraz, YPbPr (komponenty) jsem nezkoušel, 16:9 bez problémů (zkoušeno i z DVD+RW), masterování DVDcek jsem z nedostatku času zkoušel jen právě na DVD+RW (starý "ojetý" Verbatim) - subjektivně žádné problémy.
Bohužel nemám čas, ale měl jsem chuť na nějakou recenzi, ale není čas. Ptejte se, kdo má zájem, snad dokáži odpovědět...
Libors (2)|16.5.2005 19:00
Ďakujem za informacie,potešili ma,vyzerá že kúpim tú 710nu,na trhu je to za túto cenu momentálne asi to naj.Neviete náhodou, či vie prehrávať aj priamo mpeg 1 a 2 napálený na CD aleboDVD.Je možnosť upgrade filmwaru ak bude novší.Dakujem Libor
Golem (1)|18.5.2005 20:21
Mám HX710, je naprosto výborný a doporučuji.
Umí již zmíněný "chasing playback", ale dobrá je taky funkce "pause live TV", kdy si člověk stiskem jednoho tlačítka zastaví TV vysílání a pak si to prostě zase pustí dál. Zajímavé je i přehrávání 1,5x rychlostí se zvukem. Super vychytávkou je inteligentní dělení kapitol při záznamu na HDD (nebo DVD-RW VR), kde se kapitoly značkují podle změn scén a opravdu to i funguje. Lze tak docela přesně přeskočit třeba reklamy, jen je škoda, že se tyto kapitoly nezachovají při přepisu na DVD (tam se rozdělí klasicky podle času). Ještě je v této souvislosti možnost obrazového vyhledávání, kdy se vedle sebe zobrazí náhledy jednotlivých kapitol a ve větším okně nad nimi beží v intervalech náhledy z vybrané kapitoly. Lze tak opravdu jednoduše najít to správné místo nebo velmi jednoduše nepotřebné kapitoly (třeba reklamy před filmem) označit a vymazat.
Jako nevýhodu vidím poměrně utopený, malý a tedy i špatně čitelný displej. Částečně vadí i chybějící písmena místo české diakritiky při přebírání názvu nahrávaného pořadu z teletextu. Prostě jsou ve slovech mezery, na druhou stranu je dobré, že tam je aspoň něco. :-) Škoda je také absence českého (i slovenského) menu. Tyto nevýhody ovšem nemají vliv na výbornou technickou stránku rekordéru, menu je uživatelsky přívětivé a přístroj je opravdu velmi tichý. Pokud nebudete mít u něj ucho, tak nic neuslyšíte. Oproti starším modelům je o něco rychlejší a o dost menší.
clive (22)|23.5.2005 09:58
:-!!! prijde mi zitra :-!!! tak uz se moc tesim.
nevite nekdo neda se to nejakym zpusobem spojit s PC? Update fimwaru asi taky nic moc co? Ale na druhou stranu ten stroj asi moc updatu potrebovat nebude... 8-)
clive (22)|26.5.2005 10:51
Tak uz doratila i moje 710..
Je super.
na hdd nahravani bez problemu a vse je dost pekne usporadane a dlouho jsem nemusel pouzit ani navod.
Poprve jsem ho otevrel kdyz mi na Verbatim DVD+RW napsal Error disc.
To nevim cim je je to Verbatim DVR+RW 4x a byl uz pouzitej v PC.
Dalsi problem kterej jsem nevyresil je ze jsem nahral vojina ryana na hdd a pak vystruhal reklamy a zmensil pri kopirovani na dvd-rw. Ze to trvalo 2,5 hodiny to mi nevadilo i pc trva dlouho to zpocitat, ale vypalil jsem to ve spatnym modu a necte mi to druhy stolni dvd sony a ani PC.
Chci to proto nahrat v jinym modu a nahraval jsem to nazpatek na hdd abych to nemusel zase prepocitavat z originalu a zase to trvalo 2,5 hodiny. Nevite nekdo jak ho donutit aby byl pri tom kopirovani beze zmen rychlejsi?
Jinak bomba. Nedokazu si predstavit, ze bych mel rekorder bez HDD. to musi byt ocistec...
Jindrous (1)|8.6.2005 23:26
[quote=Golem]Mám HX710, je naprosto výborný a doporučuji.
Umí již zmíněný "chasing playback", ale dobrá je taky funkce "pause live TV", kdy si člověk stiskem jednoho tlačítka zastaví TV vysílání a pak si to prostě zase pustí dál. Zajímavé je i přehrávání 1,5x rychlostí se zvukem. Super vychytávkou je inteligentní dělení kapitol při záznamu na HDD (nebo DVD-RW VR), kde se kapitoly značkují podle změn scén a opravdu to i funguje. Lze tak docela přesně přeskočit třeba reklamy, jen je škoda, že se tyto kapitoly nezachovají při přepisu na DVD (tam se rozdělí klasicky podle času). Ještě je v této souvislosti možnost obrazového vyhledávání, kdy se vedle sebe zobrazí náhledy jednotlivých kapitol a ve větším okně nad nimi beží v intervalech náhledy z vybrané kapitoly. Lze tak opravdu jednoduše najít to správné místo nebo velmi jednoduše nepotřebné kapitoly (třeba reklamy před filmem) označit a vymazat.
Jako nevýhodu vidím poměrně utopený, malý a tedy i špatně čitelný displej. Částečně vadí i chybějící písmena místo české diakritiky při přebírání názvu nahrávaného pořadu z teletextu. Prostě jsou ve slovech mezery, na druhou stranu je dobré, že tam je aspoň něco. :-) Škoda je také absence českého (i slovenského) menu. Tyto nevýhody ovšem nemají vliv na výbornou technickou stránku rekordéru, menu je uživatelsky přívětivé a přístroj je opravdu velmi tichý. Pokud nebudete mít u něj ucho, tak nic neuslyšíte. Oproti starším modelům je o něco rychlejší a o dost menší.[/quote]


Prosimtě když dám funkci vizualni prohledávání,tak ty píšeš že se ti ukazují v tom větším okně náhledy v intervalech,ale mě se ukazuje jen první obrázek,kde je chyba?
Ještě chci zkusit při přehrávání audio cd nechat opakovat písničku,jak se to dělá?Dík moc za pomoc...kdyžtak prosimtě jestli máš ICQ,tak můžem i pokecat,díky.
ufoun (1)|13.6.2005 15:04
Mám DVD/HDD rkordér SONY HX710. Při sestřihání nahraného pořadu nebo i záznamu z kamery se v místě střihu vytvoří dvousekundové statické obrázky :-(( .Poradí někdo co se s tím dá dělat nebo je to typická vlastnost tohoto přístroje?
Díky za reakce a další zkušenosti.
Sekáč (60)|15.6.2005 14:15
ufoun
Mrkni do té diskuze na videoexpertu (link je výše), tam něco o těch mrtvolkách psali... :-)
cadfael_tvf (4)|17.6.2005 19:41
Pauzy lze odstranit tak, že film se nahrává v HQ nebo HQ+ na disk a na DVD se přerenderuje na požadovanou délku, např. SP, ale i HQ atp.. Po této operaci pauzy v místě střihu zmizí, nicméně přerenderování trvá tak dlouho, jak dlouhý je záznam.
vlado4 (34)|21.8.2005 19:23
A vieš mi povedať, aký je rozdiel medzi Chasing playback a Time shift?
(keď píšeš, že oboje je bez problémov). :-I
bibo (10)|22.8.2005 10:33
Mili priatelia,
Sony RDR HX 710 uz mam asi tri mesiace, som s nim spokojny, ale co ma skutocne mrzi su mrtvolky. t.j. statické zábery asi 1 sek., ktoré vzniknú pri vymazavani urcitych casti zaznamu na HDD. Aj ked kolega vyssie ako aj v diskusii na tv freak link vyssie pisu, ze sa to akosi odstranit ked sa zaznam z HDD napali pri urcitej rychlosti na DVD medium, predsa len je to neprakticke. Ja som si vsak kupoval rekorder s HDD preto aby som mal veci na HDD a nie na DVD mediach. Bohuzial Sony technik potvrdil ze mrtvolky nie su zavadou a jednoducho je to techologicky dane ze vzniknu. Tvrdil ze vsetky DVD rekordery s HDD aj inych znaciek robia mrtvolky. Nuz ak by som si dnes mal vybrat DVD rekorder asi by som sa dobre rozhliadol.
Sony informator mi tvrdil pred troma mesiacmi, ze DVD rekorder SONY RDR HX 710 je tak dobry ze si mozem z videokamery stiahnut zaznam, a potom pohodlne s dialkovym ovladanim mozem vymazat sceny, ktore sa mi nepacia. Bohuzial vysledok je katastrofalny v tom ze vam vzniknu v miestach strihu mrtvolky, ktore nerobili ani VCR, posobi to amatersky. Nastastie mam notebook, kde si striham a upravujem filmy a na DVD rekorder si ich ukladam. Ti co vsak nemaju PC a soft na editaciu filmov, budu asi dost sklamani z ich vysledneho diela zostrihaného pomocou DVD rekordera Sony HX. Vie niekto o DVD rekorderoch, ktore tieto mrtvolky nerobia?
MarsSnickers (139)|22.8.2005 11:06
[quote=bibo]Ti co vsak nemaju PC a soft na editaciu filmov, budu asi dost sklamani z ich vysledneho diela zostrihaného pomocou DVD rekordera Sony HX. Vie niekto o DVD rekorderoch, ktore tieto mrtvolky nerobia?[/quote]
Tak třeb můj Pioneer 5100H mrtvolky nedělá :-)
vlado4 (34)|22.8.2005 12:38
No, asi ten technik Sony nehovoril pravdu.
Napr. model JVC-DR-MX1 (je to dokonca 3-kombinácia s VHS) údajne také problémy nemá (ale žiaľ, nemal som možnosť vyskúšať).
...
Kromě toho pokročilé technologie JVC umožňují stříhat nahrávky na HDD a kopírovat je na DVD, aniž by se změnila struktura signálů MPEG. To vede nejen k bezeztrátovému kopírování, ale též k "nezamrzajícímu" střihu. Nahrávky na HDD můžete stříhat přesně takovým způsobem, jakým chcete, a naprosto přesně (je ustřiženo, co má být ustřiženo, a není ustřiženo, co nemá být ustřiženo) a když výsledek zkopírujete na DVD, sestříhané časti nebudou zamrzat uprostřed přehrávání - což je nepříjemný, ale častý vedlejší účinek střihu provedeného na konvečním rekordéru.
...

Celý článok je tu: http://www.jvc.cz/frame_nov.htm

Problém je v tom, že každé zariadenie má svoje muchy - JVC nevynímajúc :-(((
clive (22)|23.8.2005 12:01
Mam maly problem...

Poradi nekdo jak vypalit MP3 a JPEG tak aby to cetla xh-710?
Zkousel jsem slozky dat do slozky Root ,ale ani to mepomohlo. Navod nic nerika..
Diky za jakoukoliv radu.
stayman (12393)|23.8.2005 13:33
ako ISO
Anina (1)|9.9.2005 15:05
Koupili jsme tento DVD rekorder přes internet z Německa. Bohužel nemá východní normu, tudíž jsme museli nahrávat přes video protože jinak nešel zvuk, obraz ano, zvuk ne.
Sharker (3)|5.2.2010 19:30
Nájde sa tu niekto kto ho má ešte doma a funguje mu ?

Dík :-)
geronimoh (2327)|6.2.2010 14:25
Já ho mám a funguje bez problémů. Používám ho hlavně na digitalizaci VHS kazet a dříve také k nahrávání TV když jsem nebyl doma. Měl jsem ještě RDR-HX720, ale dal jsem ji pryč, uměl sice přehrávat DIVX, ale hůř se sním stříhalo a celkově bylo ovládání oproti RDR-HX710 jako zpomalený film.
Sharker (3)|21.2.2010 08:12
Mám problém s mechanikou... :-(
Existuje nejaký novší firmware, ktorý by mohol pomôcť ?
Nečíta napalované dvd-r, , nedokáže naformátovať novo kúpené "panenské" DVD-RW média, proste čokolvek čo nieje lisované tak mám problém..
Z napálených DVD-R či DVD-RW ho musím niekoľko krát prehovárať aby to dvd spustil...
Mechanika znečistená nebude, keď nemá problém s lisovanými originál dvd...
Tie prečíta takmer všetky.
Tak isto nemá problém s originálnými audio cd alebo napalovanými mp3 cd...
Napadá ma iba ten zastaralý firmware z roku 2006-2007 :-(
DRW-V35P MFD june 2006 revision
SER. NO. FFDL719376WL

Kúpiť novú mechaniku na Ebay-i.. to by asi nepomohlo... :-(
geronimoh (2327)|21.2.2010 11:46
Firmware jsem kdysi sháněl,aniž bych měl nějaký problém, jen jsem ho chtěl mít aktuální, ale sehnal jsem firmware jen RDR-HX720, který jsem měl dříve taky.
Nicméně mám svůj DVD rekordér od března 2006 a nemám problém ani se čtením ani se zápisem DVD-RW,DVD+RW a DVD-R, DVD+R. Tak firmwarem by to být nemělo. Jak se dívám, tak mám starší firmware než uvádíš - "DRW-V35P MFD june 2006 revision". Čištění bych ti doporučil vyzkoušet jako první a pak pokud to nepomůže to řešit dál.
Nevím na kolik ta nová mechanika na Ebay-i vyjde. Před rokem a čtvrt jsem moc zatlačil na šuplík a uvnitř se ulomil kousek plastového mechanismu. Na NETu se cena nové mechaniky pohybovala okolo 4000,00 Kč, tak jsem ho slepil vteřinovým lepidlem a drží to už rok a čtvrt. Na "aukro.cz" se cena použitého RDR-HX710 pohybuje okolo 3500,00 Kč. Za 5000,00 Kč jsem nedávno koupil nový Panasonic DMR-EX769 s DVB-T a HDMI. Se SONY jsem spokojený, na Panasonic jsem přešel protože ho chci hlavně na digitalizaci hudebních VHS videokazet a Panasonic umí PCM zvuk, SONY RDR-HX710 max DD 2.0 256 kbit/s.