Xtreamer Prodigy Black problem s wifi
Ahoj mam MMC zapojene pres wifi a pres PC do nej posilam filmy na externi disky kdyz to bylo zapojene pres LAN vse fungovalo jenze jsem se prestehoval a zde muzu pouzit jen wifi a pokud dam kopirovat film z PC do disku v MMC tak to bezi jen 1.2m/s a po 20minutach to stejne spadne (ze neni pristup k siti) kdyz ale pustim film ze Sreviia treba i HD 1080P tak to jede normalne... neporadil by nekdo? diky
Pusti si original 1080p z bluraya/BDISO, ci bude stihat :D
Co sa tyka rychlosti, vsetko zavisi od rychlosti wifi a vzdialenosti klientov od AP. Pokial mas n-kovy router tak v rovnakej izbe ako je AP nie je problem dosiahnut rychlosti 10MB/s (co je cca ekvivalet 100Mbit LAN). Otazne je, ci je to v dnesnej dobe dostatocne. Rychlost rapidne znizuju steny, pripadne ine AP v okoli vysielajuce na rovnakej frekvencii.
Co sa tyka rychlosti, vsetko zavisi od rychlosti wifi a vzdialenosti klientov od AP. Pokial mas n-kovy router tak v rovnakej izbe ako je AP nie je problem dosiahnut rychlosti 10MB/s (co je cca ekvivalet 100Mbit LAN). Otazne je, ci je to v dnesnej dobe dostatocne. Rychlost rapidne znizuju steny, pripadne ine AP v okoli vysielajuce na rovnakej frekvencii.
orginal blu.. nestahuju :) router je od MMC tak 4metry jen zarohem... 10mb/ by byla parada :( neni mozne nake nastaveni v xtreamru? s nahozenim wifi sem mel docela problem
Nastavenie predpokladam vela nezmeni. Potrebujes n-kovy router a takisto klienta (update: ano, toto MMC ma n-kove wifi). Inak aj cez dve izby za zavretymi dverami je rychlost stale pekych "5.5-6" MB/s (na mojom routri). Ked som mal este stary G-router, mal som problem chytit signal s rovnakym notebookom z tohto miesta - takze dost zavisi na routri.
Z PC ides do routra kablom, alebo tiez len wifi?
Z PC ides do routra kablom, alebo tiez len wifi?
roter mam TP-LINK TL-WR1043ND tam by snad problem byt nemel ne? sem z toho zoufalej :( z PC taky WIFI
Pokial ides aj z PC na wifi, rychlost ide o polovicu dole. Stale by to vsak malo byt vyssie ako pises. Tak to vyzera, akoby si to mal pripojene v "g" rezime, kde by rychlost zodpovedala (pamatam si, ze maximum som mal cca 2.5MB/s ak bol jeden klient cez wifi).
Predpokladam, ze mas v PC wifi klienta n-koveho (potvrd, alebo napis typ).
Predpokladam, ze mas v PC wifi klienta n-koveho (potvrd, alebo napis typ).
PC mam notebok taky pres wifi , ale pokud merim pripojeni tam mam 54mb/s ...... jak jiny kanal?
Jak poznam ze je N kovy?
Jak poznam ze je N kovy?
[QUOTE=jarysek120;464059] ale pokud merim pripojeni tam mam 54mb/s .[/QUOTE]
Tu je problem. Ak mas rychlost 54Mbit v statuse adaptera: (sorry za "teply" obrazok, narychlo som nic lepsie nevygooglil :D)
[ATTACH=CONFIG]24196[/ATTACH]
Mal by si tam mat aspon 150Mbit (v zavislosti od HW) optimalne az do 300Mbit.
[QUOTE=jarysek120;464059] jak jiny kanal?[/QUOTE]
iny kanal wifi v nastaveni routra.
Tu je problem. Ak mas rychlost 54Mbit v statuse adaptera: (sorry za "teply" obrazok, narychlo som nic lepsie nevygooglil :D)
[ATTACH=CONFIG]24196[/ATTACH]
Mal by si tam mat aspon 150Mbit (v zavislosti od HW) optimalne az do 300Mbit.
[QUOTE=jarysek120;464059] jak jiny kanal?[/QUOTE]
iny kanal wifi v nastaveni routra.
myslim rychlost internetu.. treba na http://www.rychlost.cz
---------- Doplněno v 20:45 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 20:40 ----------
ted na to koukam a tam mi to lita v rozmezi od 110 - 130mb
---------- Doplněno v 20:45 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 20:40 ----------
ted na to koukam a tam mi to lita v rozmezi od 110 - 130mb
[QUOTE=jarysek120;464066]tak daleko me schopnosti asi nesahaji[/QUOTE]
na tvoju skodu :)
V zalozke Wireless
http://www.tp-link.com/resources/simulator/TL-WR1043ND/index.htm
mozes zmenit cislo kanala, vzdy priradis take, ktore nema nikto v okoli (to je idealne). Ak mas smartfon s androidom, WifiAnalyzer ti povie, ake su AP v okoli a s akym kanalom.
Ale podme k veci. Z toho, co si napisal usudzujem, ze v PC problem nebude, ak mas podla rychlost smerom na net 130Mbit.
Mozes si to laicky overit takto:
1) restartuj router - istota je istota
2) Zober MMC, pripoj ho kablom k routeru a skus kopirovat sobory. Pokial bude ta rychlost okolo 10Mbit, problem bude v MMC.
3) Nasledne to mozes spravit opacne (PC prepoj kablom a MMC cez wifi) a otestuj rychlost kopirovania opat.
Vysledky ti vela prezradia.
na tvoju skodu :)
V zalozke Wireless
http://www.tp-link.com/resources/simulator/TL-WR1043ND/index.htm
mozes zmenit cislo kanala, vzdy priradis take, ktore nema nikto v okoli (to je idealne). Ak mas smartfon s androidom, WifiAnalyzer ti povie, ake su AP v okoli a s akym kanalom.
Ale podme k veci. Z toho, co si napisal usudzujem, ze v PC problem nebude, ak mas podla rychlost smerom na net 130Mbit.
Mozes si to laicky overit takto:
1) restartuj router - istota je istota
2) Zober MMC, pripoj ho kablom k routeru a skus kopirovat sobory. Pokial bude ta rychlost okolo 10Mbit, problem bude v MMC.
3) Nasledne to mozes spravit opacne (PC prepoj kablom a MMC cez wifi) a otestuj rychlost kopirovania opat.
Vysledky ti vela prezradia.
kanal zmenen z 6 na 4 a rychlost porad stejna... jeste zkusim to s tim kabelm a dam vedet.. zitra nejaky koupim a uvidim
ted jsem jeste zkusil zapnout static PC kde mam 300mb wifi a zkusil poslat film a stale to jede jen nejakych 1.5mb/s
---------- Doplněno v 21:14 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 21:12 ----------
Firmware v X treameru ja 4.0.2 r10059
---------- Doplněno v 21:14 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 21:12 ----------
Firmware v X treameru ja 4.0.2 r10059
Posielat data cez dvoch wifi klientov nieje dobry napad. Predpokladam, ze to vies, ale nemas inu moznost ako to inac vyriesit. Podla toho, co pises, bude problem v MMC. Je tam nejaka moznost nastavovania wifi klienta?
Co sa tyka rychlosti, kedze pises, ze mas dve PC spojene cez wifi, schvalne skus kopirovanie z PC na PC, aspon koli tej statistike rychlosti.
Co sa tyka rychlosti, kedze pises, ze mas dve PC spojene cez wifi, schvalne skus kopirovanie z PC na PC, aspon koli tej statistike rychlosti.
Ahoj, tak dnes jsem zkusil poslat z PC do PC vse je pres wifi spojene a jede to cca 5MB/s coz by mi klidne stacilo do MMC :(