Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Nejlepší standalone přehrávač souborů

patriot (227)|15.8.2013 12:46
Vzhledem k tomu, že moje TV plazma je stará již 2 roky, mám potřebu nějak řešit přehrávání médií z HDD, poněvadž tahle (SMART) část na TV již samozřejmě zastarala.
Zatím to řeším notebookem, ale chci něco specializovaného.

Můžete mi někdo poradit, co koupit? Sám už jsem z toho výběru nešťastný - protože jsem zatím nenašel nic, co by bylo aspoň akceptovatelné.

Moje požadavky:
1) Bezproblémové přehrávání "všeho" (teda jde mi pouze o videa, ale všechny různé formáty), do 1080p.
2) Výstup 1080p
3) Podpora >2TB disků
4) STABILITA
5) Dobrá ergonomie obsluhy - týká se jak menu, tak DO
6) Mělo by to být levné, protože počítám s tím, že morálně ten přehrávač vydrží cca 3 roky, pak zas nový. Ideálně tedy řekněme 1500,-. Zkousnul bych max 3500.-, ale tam by musel být příslib výkonu na morální životnost 5let.

NEPOTŘEBUJU - síť, síťové služby, tuner. Takže lépe, aby tohle ani přehrávač neuměl (bude tím jednodušší, přehlednější menu).

Ač specifikace prostá a nenáročná, připadám si jako snílek. Ale třeba existují nějaké výrobky. U nás je masivní marketig pro eXtreemry a pár dalších. O spustě dalších není patřičné info. Třeba někdo zná a poradí....
golfLC (1941)|15.8.2013 13:52
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
vivid.sk (11472)|15.8.2013 14:38
[QUOTE=patriot;464387]... mám potřebu nějak řešit přehrávání médií z HDD, poněvadž tahle (SMART) část na TV již samozřejmě zastarala.[/QUOTE]
:D :D

si ma celkom pobavil ...

Pravda je totiz taka, ze TV bola "zastarana" uz v case kupy, pretoze v danej oblasti nikto nic nove za 2 roky nevymyslel. (odhliadnuc od prichodu H265, na zavedenie ktoreho si ale v komercnom prostredi chvilku pockame)
A kedze nemas prilis vela specifickych poziadaviek (a tie uvedene splna viacmenej kazde MMC) pozri si zoznam odporucanych MMC a nejake si vyber podla sympatii.
patriot (227)|20.8.2013 12:22
[QUOTE=vivid.sk;464400]:D :D

si ma celkom pobavil ...

Pravda je totiz taka, ze TV bola "zastarana" uz v case kupy, pretoze v danej oblasti nikto nic nove za 2 roky nevymyslel. (odhliadnuc od prichodu H265, na zavedenie ktoreho si ale v komercnom prostredi chvilku pockame)
A kedze nemas prilis vela specifickych poziadaviek (a tie uvedene splna viacmenej kazde MMC) pozri si zoznam odporucanych MMC a nejake si vyber podla sympatii.[/QUOTE]

To jsi mi moc nepomohl. Je vidět, že se mícháš do něčeho, čemu sám vůbec nerozumíš:
1. Přehrávač v mé TV byl v době koupě uspokojivý, protože jsem na něm pohodlně a kvalitně přehrál 99.9% všech ripů, vč. 20GB 1080p 3D MKV apod. Ale o tomto se bavit nechci, jen zmiňuji tvoji nekompetentnost. Přesně víš, že to stálo z ho..., aniž bys s tou TV měl nějakou zkušenost. Hlavně na to pěkně naplivat, že ano.
2. Jak jsem naznačil své obtíže a definici požadavků, nenašel jsem zatím žádné MMC, které by moje jednoduché požadavky splňovalo. Byť např. WD TV Player Live, viz příspěvek výše, je celkem blízko. (trochu vyšší cena nevadí, ale zřejmě nepřehraje ani zdaleka všechno video - je tak na úrovni současných Smart TV, tipuji). Ale asi zatím nejlepší volba. Jinak ty doporučená centra, na které odkazuješ, samozřejmě mnou uvedené požadavky nesplňují. Z toho důvodu Tvůj příspěvek má nulovou informační hodnotu, krom svého jízlivého pozadí.
Dobrý byl BoxeeBox (je i v doporučených MMC). Do toho bych vážně šel i přes vyšší cenu, ale bohužel, projekt je mrtev a navíc nesplňuje můj bod č.3 a kvůli tomu, že projekt je mrtev, ani bod č.6). Už je jen doprodej mrtvolek, vývoj umřel již více než před rokem. A investovat do jednoúčelového eXtreemru Ultra - to už zůstanu u víceúčelového notebooku. (byť ta Ultra nabídne trochu komfortnější obsluhu - jednoúčelovost)
patriot (227)|20.8.2013 12:33
[QUOTE=golfLC;464394][odkaz, pro zobrazení se přihlaste][/QUOTE]

Dík. Vypadá dobře a WD mám rád. Je to i silná firma, takže podpora by snad měla být, navíc nové kodeky pro nová videa, co žerou GB by mohli také aktivně podporovat - protože dříve si půjdem pro jejich nový/další HDD :-).
Jakou máš osobní zkušenost s podporou formátů? Co ti třeba nešlo? Máš s něčím problém?
golfLC (1941)|20.8.2013 15:00
Ako isto vidíš aj z podpisu, od WD mám viac vecí. Ten player som mal len chvíľku na testy, kupoval ho kamoš... Ale je totožný ovládaním, menu, vlastnostami s WD TV LIVE HUB (naviac má HUB stream v sieti a 1TB interný HDD), ktorý mám od jeho vydania, už vyše 3 roky a zatiaľ ma nesklamal. Podpora je stále aktívna, keď niečo pribudne, v aktualizácií to máš... Ako si písal, je to silná firma, ktorá sa drží svojho štandardu. Veď prvý WDTV TV LIVE bol dlho stálica v tomto segmente. Iste budeš spokojný, či už v podpore formátov (zatiaľ prekusol všetko) skúšal som ho na väčšine problematických formátoch, vrátane HD videí s vysokým dátovým tokom a všetko fungovalo tak, ako má8-)

Niektorí na fóre Ti napíšu, že Ti tlačím a vychvaľujem od WD produkty preto, lebo ich sám mám... Každý však vie hádam reálne ponúknuť to, s čím práve skúsenosti má a vyhovuje mu B-)