Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Multimedialne centrum - pomoc

Teruyo (58)|7.9.2013 11:15
Ahojte,

chcel by som Vás poprosiť o radu. Hladám zariadenie, pomocou ktorého bysom mohol púštať filmy do televízora vo FHD kvalite. Mám NAS Synology, na ktorom je hudba, filmy...Do NAS sa viem dostať z televízora (Panasonic 42G20E) pomoocu DLNA cez router.
Lenže TV prehráva len AVI a .MOV. Potrebujem zariadenie, ktoré prehrá čo najviac formátov, hlavne MKV.
Rozmýšlal som nad Apple TV 3, ktoré je fajn, ibaže na 3. verziu nie je jailbreak, ktorý povoluje prístup k NAS, teda treba mať zapnutý počítač.

Dočítal som sa, že existujú takzvané multimecialne centrá. Je to to zariadenie ktoré potrebujem? Vie sa to pripojiť na NAS a z neho pustiť obsah, či už hudbu alebo filmy?
Repro, ktoré máme odma sú nejaké Philips staršie pasívne repro, ktoré sú napájané z jedného nimi hifi systému. Zvik ide do nich z TV AV out. Neviem či je korektne zapojené aby to podalo najvyššiu kvalitu, ale hrá to. Plánujem kúpiť aj repro, hlavne na počúvanie hudby, , ale ak to bude lepšie na filmy ako súčastné Philips , tak by som ich vymenil. Zrejme AudioEngine A2 / A5.

Dajú sa reproduktory pripojiť k Multimedialnemu centru a tak púšťať hudbu z MC , ktoré berie dáta z NAS? Alebo treba kúpiť AV recerver/ prípadne nechať ten prehrávač čo máme teraz? (hometech DM637B).

Cena MC možno okolo 100€, neviem v akých cenách samám pohybovať, ale čo som pozeral tak za tieto peniaze sa predávajú nejaké. Samozrejme viem priplatiť, ak to má stáť za to. Respektíve kúpiť ešte AV receiver + bedne (A2/A5) alebo Domáce kino?
Výber tohoto zariadenia teraz neriešim, ale tak pre budúcnosť čo mi odporúčate.

Teraz sa zameriavam na centrum z ktorého viem prehrať multimédia.
Napr [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Celkom sa do tejto audio/ video problematiky nerozumiem, tak sa pýtam Vás odborníkov, ďakujem velmi pekne za každú radu. :)
Pytkin (7947)|7.9.2013 11:30
Takato téa je tu denne 2x .. Preco trosku nepohlaadas ?
KamilZ (10277)|7.9.2013 12:35
[QUOTE=Teruyo;465851]Dočítal som sa, že existujú takzvané multimecialne centrá. Je to to zariadenie ktoré potrebujem? Vie sa to pripojiť na NAS a z neho pustiť obsah, či už hudbu alebo filmy? [/QUOTE]
Jo, je.

https://www.tvfreak.cz/multimedialni-centra/
Teruyo (58)|7.9.2013 22:43
Hladal som, lenmňa zaujma teraz info ohladom toho čo je pre mňa vhodné. Pretože MMC prehrávajú audio/vide a majú aj Audio výstup.
Potom som pozeral AV receivery, ktoré majú byť použité na prehrávanie Audia, ale už som sa dočítal, že píšu podporu videa 1080p, ale nepíšu sa tam podporované formáty, teda prehrajú aj videá?

Chcem aby bolo možné pustiť filmy/hudbu z NAS. Plus k tomu pripojiť repro sústavu. K tomu aby bolo možné pustiť hudbu bez nutnosti zapnutia TV.

1. Je nutné kupovať AV receiver, ktorý stojí 10 000kč + MMC , alebo stačí MMC ? Pre koho je teda vhodný AV receiver? Pre tých ktorý chcú 5.1, 7.1 ,...
2. Z MMC nedostanem viac kanálový zvuk? či iba stereo? Audio výstup v MMc sa používa pre TV? Alebo iba obraz + zvuk cez HDMI?
3. Môžem pripojiť repro napr. AudioEngine A2/A5 k MMC a tak prehrávať hudbu?

Ďakujem za vysvetlenie.
KamilZ (10277)|8.9.2013 07:51
Ad 1) Nerozumím dotazu. AVR je prostě AVR se všemi funkcemi a možnostmi, více vstupů, včetně dekodérů prostorového zvuku, trochu rozumnějších D/A převodníků. Jestli si vystačíš s chrchláky v TV, tak AVR nepotřebuješ.
Ad 2) Samozřejmě že dostaneš, třeba optikou nebo HDMI. Některé mohou mí i analog 5.1, ale moc běžné to není a stejně potřebuješ rozumné aktivní repro, MMC není zesilovač. Do TV se jede před HDMI včetně audia.
Ad 3) Pokud si vybereš MMC s analog výstupy tak proč ne. Ale "kvalitu" očekávej dle převodníků v MMC...

Nastuduj si aspoň trochu materiálů, je zde toho dost ...
https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/34300-AVR-a-jak-to-vse-propojit
https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/33510-Lepsi-zvuk-k-TV
https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/33471-Televizory-CRT-LCD-PDP-Propojeni-TV-s-domacim-kinem
https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/35640-Domace-kinorepro-do-400-eur
https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/32634-prepojenie-PC-TV-zvuk
tdlmarek (1566)|8.9.2013 11:48
Myslím, že tady dochází k nepochopení úplně základního rozdělení repro na aktivní a pasivní.

Pasivní repro jsou jen "mrtvé" krabičky do kterých vede jedna dvojlinka, tu je třeba připojit do nějakého aktivního prvku - tedy zesilovače. V obývácích se jim říká AVR, protože nejsou zaměřeny ani tak na hudební stereo, ale spíše vícekanálový zvuk a propouští i video do TV (někdy jej i nějakým způsobem zpracovávají). Zdroj zvuku/obrazu (jako např MMC, DVD/Blu-ray přehrávač, mp3 přehrávač, ...) se pak připojuje do AVR.

Aktivní reproduktory jsou takové, které mají svůj zesilovač přímo integrovaný, takže se už pouze zapojí do elektrické zásuvky a zdroj zvuku se připojuje přímo do repro - resp. do toho reproduktoru, který má v sobě integrovaný ten malý zesilovač (označení AVR by zde bylo hodně odvážné). Např. v podstatě všechny reproduktory k PC jsou aktivní, protože se do nich zapojuje nezesílený zvuk přímo ze zvukové karty - klidně i vícekanálový pomocí spousty kabelů. Zmíněné AudioEngine jsou také aktivní.


Zjednodušeně by se dalo říct, že pro stereo se dá vyžít i s aktivními reproduktory. S MMC se to propojí jedním analogovým kabelem pouze pro zvuk a hraje to, obraz je pak třeba vést do TV samostatným kabelem. Pro vícekanálový zvuk je toto (až na pár vzácných výjimek, viz níže) většinou nepoužitelné, protože zatímco u PC se počítá spíše s analogovým propojením (čtveřice jacků ze zvukové karty), tak "obýváková" zařízení jako DVD/blu-ray přehrávače nebo MMC v 95% případů posílají 5.1/7.1 pouze digitálně přes optiku/HDMI.

Takže kdo vyžaduje 5.1/7.1 zvuk, většinou už sáhne po AVR. Z MMC pak vede HDMI kabel s digitálním zvukem i obrazem, AVR si z toho vykousne pouze zvuk, provede dekódování do analogu, ten zesílí a pošle všem reproduktorům. Obraz prochází skrz v podstatě beze změny a dalším HDMI kabelem mezi AVR a TV jde na obrazovku.


No a pak jsou tu různá hybridní řešení, která nespadají úplně přesně do ani jedné z výše uvedených škatulek, ale jsou kdesi mezi. Např. oblíbené Onkyo HTX-22HD má vlastnostmi hodně blízko klasickému setu pasivní repro + AVR, až na to, že zmíněný AVR je trošku osekaný a výrobce jej dokázal nacpat přímo do basového reproduktoru. Takže se to pochopitelně kupuje jako celek. Z druhé strany pak můžeme vzít třeba Logitech Z906, které jsou původem klasické aktivní PC bedýnky, ale protože obsahují i optické vstupy a dekódéry digitálního zvuku, takže by teoreticky šly použít i na vícekanálové ozvučení u TV.

To co jsem popsal výše nepokrývá úplně všechno, člověk vždy může narazit na něco trochu exotického (např. MMC s 5.1 analogovým výstupem, AVR s USB vstupem, ze kterého umí přehrávat filmy i bez MMC, ...). Pro začátek bych se ale těmito neobvyklými řešeními nezabýval, pro neznalého uživatele je to akorát matoucí.
Teruyo (58)|8.9.2013 13:35
Ďakujem pekne za vysvetlenie, odvčera študujem túto problematiku a už mi je to jasné.

Zo všetkého toho čítania mi vyšlo, že kúpiť buď spomínané Onkyo HTX-22HD + prídavné reproduktory na 5.1 alebo (podla mňa lepšia volba) Onkyo HT-S6505, ktorý má plnohodnotný AVR.
Probém je to, že na hudbu to nie je vôbec vhodné.

Teraz neviem či kúpiť spomínané Onkyo alebo Audiotechne A5+.

najlacnejšie riešenie je kúpiť AudioEngine A5+ , ktoré pripojím k MMC (zrejme kúpim Sencor SMP-9000PRO) a budem používať aj na hudbu aj na filmy (nie som si istý či sú na filmy vhodné, ak niekto viete prosím napíšte)

Alebo drahšie riešenie kúpiť Onkyo HT-S6505 to použiť ako domáce kino a ktomu neskôr kúpiť len na hudbu AudioEngine A2.

Nie osm audiofil, pár krát do týžňa si pustím film, niekedy ani nie doteraz viac menej na integrovaných reproduktoroch v TV.
Čo myslíte? :)
KamilZ (10277)|8.9.2013 14:25
[QUOTE=Teruyo;465904]Teraz neviem či kúpiť spomínané Onkyo alebo Audiotechne A5+.[/QUOTE]
Ale to je na Tobě, jestli chceš mít jen stereo (AudioTechne), nebo plnohodnotný prostorový zvuk (Onkyo). Bez AVR budeš ale omezenější ve výběru MMC.
tdlmarek (1566)|8.9.2013 14:46
Vystihl jsi to celkem přesně, tady je každá rada celkem drahá. Je to prostě o tom, zda je prioritou spíš filmové ozvučení (samostatný centr na dialogy, efektové reproduktory vzadu, silnější basy ze subwooferu), nebo kvalitní stereo pro univerzální ozvučení, avšak bez těch výrazných efektů, které jsou vlastní vícekanálovému zvuku.

Snad jenom pár poznámek o detailech, které lze snadno přehlédnout. Onkyo HTX-22HD už není k dostání, nahradila ho novější revize HTX-22HDX. Kromě jiného designu a podpory novějších technologií jako např. ARC (takže lze poslouchat zvuk z TV vysílání bez tahání dalšího kabelu) je zde totiž i takový drobný podraz, že satelity jsou zde už jenom jednopásmové na rozdíl od dvoupásmovek u staršího HTX-22HD. Nikde jsem nenarazil na žádné srovnání, ale s největší pravděpodobností to bude znamenat o něco horší zvuk. Takže na to pozor, ono je strašně snadné číst recenze na starší 22HD a člověk si pak koupí v podstatě jiný produkt.

Pokud by naopak zvítězila volba v podobě Audioengine 5+, je třeba mít na paměti všechny kompromisy při použití tohoto typu u TV. Předně pouze dva analogové vstupy - většina MMC takový výstup mít bude, ale u TV už to není taková samozřejmost, tak se většinou počítá s využítím optiky. A co další zařízení? DVD/blu-ray přehrávače, z čeho by se vlastně pouštěla ona hudba, ... ? S tímhle úzce souvisí ovládání, Audioengine alespoň mají svoje vlastní DO, ale pořád to nebude tak automatické jako u AVR.

V neposlední řadě je také třeba znát limity analogového sterea, klade to poněkud vyšší nároky na zdroj signálu. Za prvé ono MMC musí umět slušně mixovat filmové 5.1 do sterea, to třeba aby se neztratily dialogy, které jsou ve zdroji ve zcela samostatném kanále. U 5.1 systémů je naprosto běžné, že si člověk třeba přidá hlasitost na centru nebo trochu ztlumí basy, aby filmu pěkně rozumněl a přitom v noci nebudil při akčních scénách sousedy - některé AVR nebo DVD/blu-ray přehrávače na to mají dokonce samostatnou položku v menu pojmenovanou třeba "Night Mode". Při použít 2.0 přechází veškerá zodpovědnost na zdroj signálu, tedy naše MMC - takže určitě prověřit jaké možnosti nabízí.

A kromě možností konfigurace je zde i otázka samotné kvality výstupu. Pro levné MMC je totiž velice snadné hodit na desku pár digitálních výstupů, které v podstatě nic nestojí - veškerou práci provede až zařízení na druhé straně kabelu (AVR). Pokud však chceme využít analogový výstup, musí se už použít D/A převodníky v MMC, a ty nemusí být zrovna valné kvality. Nechci zde MMC nějak shazovat, nemám s nimy v podstatě žádné zkušenosti, ale určitě bych si to před koupí zkusil prověřit. Pokud totiž použiju srovnání z oblasti počítačů, tak by byla naprostá zhovadilost koupit si stereo za €400 a připojit je k integrované zvukovce. Pro takový set je samostatná zvuková karta v podstatě nutností.
Teruyo (58)|8.9.2013 17:59
KamilZ: v čom by som mal byť obmedzenejší pri výbere MMC? Som viac menej rozhodnutý kúpiť Sencor SMP-9000PRO, cenovo sú vporiadku, formáty podporujú aké chcem, ohlasy sú pozitívne aj recenzia tu na tvfreak dopadla dobre.
https://www.tvfreak.cz/recenze-sencor-smp-9000-pro-pod-stromecek-to-nejlepsi/4980
Píše sa tam, má komponentný video výstup, na zadnej strane zariadenia, sú tam 3 dierky na cince (žlty,cerveny, biely) Tie dva by mali byť na audio pre reproduktory, nie?

Akurát ma trochu zaráža, že na konci pod recenziu hlasovalo 15 ludí , kde je to cca napoly pre "Výborný" a druhá polovica pre "Priemerný" Chýba tam teda niečo čo by som mohol potrebovať a neviem o tom? Nerád by som to zariadenie za rok vyhodil z okna :D

tdlmarek:
Skôr by som asi išiel do Onkyo HT-S6505 na to som čítal celkom chvály neaudiofilov ako ja , ktorý doteraz počúvali repráky v TV :)
Alebo http://www.luxusni-elektronika.cz/polozka/yamaha_htr4065_a_jamo_s_426_hcs_5_b.html , ale je to už zase o 100€ viac, to si za tú 100ku asi zaplatím napoly Audioengine A2-ky, ktorých cena je cca 200€.
Zdroj dát (filmov,hudby,fotiek...) je NAS Synology 213j.

Televízor Panasonic 42G20E má analógový vstup aj výstup + optický výstup. K analógovému výstupu sú momentálne pripojené stereo Philips FB320, kvalita sa mi vôbec nezdá. Nerád by som preto kúpil AudioEngine A5+ za 400€ a zistil, že na filmy je to to isté. Nemám si to kde overiť, preto sa tu pýtam odborníkov. Ak to má byť to isté tak to môžem rovno kúpiť Onkyo a na hudbu k pc AudioEngine A2, čo ma výde tak o 300€ viac, ale bude všetko ako má byť.

Áno máš pravdu, neviem ako sa bude chovať s pripojenými AudioEngine, ale nemám to kde vyskúšať ani tie repro, ktoré sa dokonca na Slovensku ani nepredávajú, ale sú velmi chválené, preto sa o ne tak zaujmam a ani toto MMC nemám kde vyskúšať, predáva sa tu v 4roch internetových obchodoch.
KamilZ (10277)|8.9.2013 18:16
Omezenější jsi v tom, že ne všechny MMC mají analog audio, nehledě na v 5.1.
Teruyo (58)|8.9.2013 18:18
Ale tento https://www.tvfreak.cz/recenze-sencor-smp-9000-pro-pod-stromecek-to-nejlepsi/4980 čo spomínam má analog audio, nie? Ako vravím na zadnej strane sú tam 3 dierky na cince (žlty,cerveny, biely) Tie dva by mali byť na audio pre reproduktory, aleob sa mýlim?
KamilZ (10277)|8.9.2013 18:28
Ne nemýlíš se, však já Ti to nerozporuji. Z čeho tak usuzuješ? To, že jsi omezenější ve výběru jsem psal ještě před tím, než jsi napsal Sencor.
Teruyo (58)|8.9.2013 19:03
Jasne, vporiadku. :)
vivid.sk (11472)|8.9.2013 20:57
[QUOTE=Teruyo;465921]čo spomínam má analog audio, nie?[/QUOTE]
Analogovy vystup pri tychto masinkach nie je zrovna idealny (co sa tyka kvality) pre posluch audia.

A co som narychlo preletel diskusiu, zopar odrazok:
- JAMO repro na muziku NEBRAT!
- AudioEngine A5+ na film rozhodne nebude to iste :). Tam ti bude zasa chybat vacsi bas a velkost (ostatne, ani onkyo ti zazraky nespravi, tu niet nad plnokrvnu 3 pasmovu stlpovu bednu - ale to sa pohybujeme uz trosku v inej cenovej dimenzii).

Zaver:
Zober si na skusku Onkyo HT-S6505 (na kino vyuzijes + su dalsie dovody ako digitalny prenos signalu zo zdroja a tym univerzalnost MMC a inych zdrojov), podla tvojich vyjadreni, nemas skusenosti, kedze pocuvas audio na LCD TV :D, mozno zistis, ze ti to staci (ano, aj taki su).
A ak zistis, ze ti to nestaci, rozhodne ti nebude stacit ani A2 ani A5, ale dosetris, pojdes podstatne vyssie. A v danom momente uz budes presnejsie vediet co hladas a co od vysledku ocakavas. Samozrejme, zavisi aj od toho, aky typ muziky pocuvas.
A hlavne - stereo si kupujes na velmi dlhu dobu, audio ma dlhu zivotnost (nastastie), preto uz treba dany vyber riesit usami (nie na forach)!
Teruyo (58)|8.9.2013 21:29
Ako na skúšku? na mesiac a potom čo? :D

Asi kúpim A2 na hudbu a neskôr keď došetrím, tak asi to Onkyo, alebo niečo z bazáru, to mi nevadí, len tam sú často staršie zariadenia, o ktorých sa ani dočítať moc nedá na nete, alebo ich nikto nepozná, to je ťažko.

Ešte k tomu MMC, SENCOR SMP-9000PRO môže byť? Čo mi tam môže chýbať oproti MMC za dvojnásobnú cenu? Nerád by som kúpil a za rok to vyhodil z okna. :D
vivid.sk (11472)|8.9.2013 22:02
[QUOTE=Teruyo;465934]Ako na skúšku? [/QUOTE]
Dokedy ta to bude bavit :) Rozhodne oproti zvuku chrchlakov v LCD o obrovsky rozdiel.

[QUOTE=Teruyo;465934]Asi kúpim A2 na hudbu[/QUOTE]
Presne naopak by som uvazoval. Do audia na posluch muziky investuj najvyssiu moznu ciastku, A2 su prditka so stredobasom 7-8 cm, o akom posluchu muziky sa ideme bavit? Naviac su to repro na posluch z blizkeho pola (cize idealne na posluch spoza stola k PC a podobne, pripadne do 1 metra). Myslel som, ze chces ozvucit obyvacku.

[QUOTE=Teruyo;465934]...alebo niečo z bazáru, to mi nevadí, len tam sú často staršie zariadenia[/QUOTE]
V pripade bazaru si lahsie vyskladas optimalne riesenie. Niekolko-rocny AVR sa da kupit relativne lacno, ak nepozadujes najnovsie 3D nezmysly, za zlomok povodnej ceny. Cize uz nemusis uvazovat o entry-level AVR. Detto repro. Samozrejme, vsetko je to vecou penazi (ako to uz byva).
Teruyo (58)|8.9.2013 22:17
No keď že je to obrovský rozdiel, tak mi to bude predpokladám stačiť, ako vravíš dokial ma to bude baviť. Ten AVR si môžem z toho nechať a kúpiť iné reproduktory, alebo aj ten AVR je nanič? Ja inom fóre mi vravia, že tento systém Onkyo stojí zanič a treba ešte doplatiť, ale mne to príde strašný luxus už 530€ je vela pre mňa ako neaudiofila. :D

Takto, počúvam takmer všetky žánre okrem metalu a vážnej hudby.

Peckovať na plné gule to nebudem, rád počúvam akustickú hudbu, country, prípadne pop a rock alebo aj pank.

Ak kúpim A2 tak ich budem mať v obývačke pred sebou na stole pri PC, prípadne v inej miestnosti, keďže sú malé , dá sa s nimi dobre manipulovať.
Ak kúpim A5+ tak ich dám vedla TV a tým pádom budú musieť ozvučiť celú miestnosť (4x7m) aby som ju počul. A v tomto prípade by som ich pripojil k TV alebo MMC , dokým by som kúpil 5.1. Len tu mi vadí jedna vec a to to, že priplatím 200e navyše oproti A2, ktoré budem používať le nna hudbu.

Sám neviem, rád by som si vypočul tie A5+. Neviete niekto či sa dajú niekde na Slovensku vypočuť? Keď tu som ani nenašiel obchod, kde by och predávaly.
Nechcem to zbytočne preplácať, aj tak sa mi to zdá už moc vela.
Sú nejaké špecializované obchody na audiotechniku, kde si môžem vypočuť rôzne domáte kiná a porovnaťp rípadne AVR?

V NAY a Datarte a v podobných to asi nemá zmysel, alebo sa mýlim?


EDIT:

Tak len tak som otvoril bazos

Napr AVR + repro http://elektro.bazos.sk/inzerat/28980924/Predam-Samsung-receiver-HW-C560S.php

Alebo iba ARV http://elektro.bazos.sk/inzerat/27844843/DENON-AVR-1611AV-receiver-51.php

Alebo tu Harman Kardon za 500euro komplet http://elektro.bazos.sk/inzerat/27857276/Domace-kino-Harman-kardon.php

Komplet Yamaha http://elektro.bazos.sk/inzerat/27703803/Yamaha-NS-525--receiver-RX-V461.php

Iba repro Harman http://elektro.bazos.sk/inzerat/28789887/Predam-Repro-set-51-Harman-Kardon-HKTS-30WQ--stojany-HTFS.php

JVC http://elektro.bazos.sk/inzerat/29055753/Receive-r-repro-JVC-ako-nove.php


Je tam toho viac len keď sa tomu nerozumiem, tu sa nedá ani podla parametrov pozerať, keď sú to všetko len keci predajcov. Viete mi dať k tomu nejaké základné info k tým sústavám, pár slovami? Aby som vedel, ako rýchlo klesá cena a , že napr repro za 300€ v bazare, hra cca ako nove za 500. Aj keď to takto zrejme nejde, ale ja už neviem ako to porovnať. :D
vivid.sk (11472)|8.9.2013 22:44
[QUOTE=Teruyo;465936]Sú nejaké špecializované obchody na audiotechniku, kde si môžem vypočuť rôzne domáte kiná a porovnaťp rípadne AVR?
[/QUOTE]
domace kina akurat tak uz v spominanom NAY, Datart, (ajtak tam toho moc nezistis) ....
A co sa tyka audia - zavisi odkial si.

[QUOTE=Teruyo;465936]Ja inom fóre mi vravia, že tento systém Onkyo stojí zanič a treba ešte doplatiť[/QUOTE]
Vsetko je vec pohladu. Vzhladom k tomu, ze si doteraz pocuval audio na LCD :), cokolvek bude lepsie (a mozno budes spokojny, tazko povedat).
Pokial by som sa na to pozeral z mojho pohladu, aj set Onkyo bude slaby a a odporucim ti nieco ine. Ale uz sme pri inej cenovke - takze opat dokola.

Chod si nieco vypocut (aj do hifi studii) a nasledne sa mozme bavit detailnejsie.
Teruyo (58)|8.9.2013 22:55
Som z Trenčianskeho kraja, študujem v BA.

Tak hudbu na TV nepočúvam samozrejme, len filmy pozerám na tom, prípadne ako som písal vyššie na pripojených Philipsoch, ale ich kvalita sa mi nezdá. Ak by som mal dať 500e a malo by to byť tak ako tie Philipsy, tak to sa možem rovno na to vykaslat. :

Hifi studiami myslíš čo? Je to nejaký obchod? :D Teda vieš mi dať nejakú adresu?
puschpull (921)|8.9.2013 23:01
Kvituji že má někdo v merku Audioengine. :-)
Osobně mám A2 / Asus Xonar Essence STX
Dceři jsem koupil A5+ (verze bamboo je úžasná).
Zvukově jsou Audioengine k PC skvělé.
http://recenze.puschpull.org/
:-)
vivid.sk (11472)|8.9.2013 23:10
v BA
- BisAudio
- NISEL
- KETOS
A kamenne predajne maju aj dalsie shopy ako: highendsk.sk/, mediatech.sk atd ...

co sa tyka horeuvedenych monitorov, treba si uvedomit, co pozadujes. Ci naozaj chces aktivne repro (so vsetkymi kladmi a zapormi) alebo AVR (detto). Je to DOST dolezite, lebo ked mi napises, ze chces prepajat 2 (3,4 ...) vstupy, tak si s monitormi skoncil.
Vsetko ma svoje urcenie a zasada 2 x merat a 1 x rezat tu plati dvojnasobne.
ai (2993)|8.9.2013 23:41
WDTV Live + levne Onkyo ht rc 430 + tu mam nejake slusne stare dve bedny ..... spokojenost :-)
Teruyo (58)|9.9.2013 17:00
puschpull : čítal som tvoje recenzie, práve vďaka nim som sa rozhodol pre AudioTechne :)

Premýšlal som a už som bol rozhodnutý na 90% pre A5+. Že ich pripojím na začiatok k MMC a ako to bude hrať tak bude, veď repráky za 400€ predsa musia hrať ďaleko lepšie ako tie v televízore aj na filmy. No a budem ich mať na hudbu. Na A2 mi vadí to, že je nutné byť pri nich blízko, keď sa pohybujem po miestnosti, prípadne chcem pustiť niečo hlasnejšie nebolo by to asi ono, ale neviem, nepočul osm ich hrať.
V čom je Bamboo verzia úžasná? Teda okrem vzhladu má aj nejaké iné prednosti? :D Stoja skoro o 100€ viac sa mi zdá :)


vivid.sk : monitory myslíš A5ky? Ako myslíš, že s monitormi skončím? Že by už v AVR neboli vodlné výstupy? Keď by som kúpil 5.1 tak by som mal monitory len k PC vpodstate.


Môžete prosím pozrieť 6 príspevkov nad týmto som dal pár linkov na bazoš. Začínam už aj uvažovať nad bazárom. Len by som zaujmalo kolko sa dá ušetriť, teda kolko by ma vyšlo obdobné zariadenie ako spomínané Onkyo nové za 530€. Za kolko je tomu adekvátny systém na bazoši. Viem že to asi nejde len tak porovnať, ale tak z hore uvedených, Kardon, Yamaha, AVC...


A ešte je tu jedna možnosť, ktorú by som rád s vami prebral a to vykašlať sa na 5.1 a dokúpiť k A5 subwoofer , aj keď ten od Audiotechne stojí skoto tolko čo samotné A5+ , to by som asi ratšej nejaký lacnejsí, alebo je to na tom wooferi poznať? ten vpodstate "len" duní a pri tých filmoch asi nejde o nejakú kvalitu dunenia, alebo? :D Typiscku duniacu tuc-tuc hudbu nepočúvam, teda tam ho neviužijem. :)
To len tak mi napadlo, že aj to o by bolo možno riešenie a pre mňa asi ideálnejšie. :)
A tu by som musel kúpiť aspoň nejaký lacnejší /bazárový AVR do 150-200€.

Ďakujem pekne
puschpull (921)|9.9.2013 18:03
Teruyo : [QUOTE]V čom je Bamboo verzia úžasná?[/QUOTE]
Samozřejmě jen ve vzhledu. Na zvuk ozvučnice bambus vs. mdf deska takový vliv nemá. Prostě ta verze bamboo je krásná. (Osobně mám A2 v černém provedení).
Podle mě je Audioengine A5+ (spolu s nějakou slušnou zvukovkou) k PC na poslech hudby "konečná" :-) Prostě člověk přestane dál honit zvuk a začne poslouchat hudbu.
Teruyo (58)|9.9.2013 18:08
Teraz som dostal taký nápad a podla mňa je to dobrá volba. :D Vykašlať sa na celí 5.1 a kúpiť A5+ a k tomu subwoofer (A8 je as idosť dharé, skôr by som sa poobzeral po niečom inom) a toto celé používať na hudbu a ešte aj ako kino. Je to ok? :) Len teraz neviem ako to zapojím aby to bolo spolu aj subwoofer aj tieto bedničky, keďže sú aktívne asi ich do AVR pchať nebudem, alebo dá sa to? Nepokazí viackanálový AVR napríklad takéto niečo [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Alebo kúpiť pasívne bedne, ktoré budú možno aj lacnejšie v rovnakej kvalite, keďže nemajú zosilovač...


EDIT:

Ešte predsa som našiel niečo. magnat Supreme 800, píšu tam, ,že je to aj na filmy aj na hudbu. Cena vyhovuje k tomu by som kúpil spomínaný AVR Yamaha.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Prosím skúste mi odpovedať.
Ďakujem pekne :)
puschpull (921)|9.9.2013 18:53
... já nevím .... v tomto neumím poradit, protože já mám doma jak v obýváku, tak v pracovně i u PC "jen" stereo (tedy, jak se dnes moderně uvádí, 2+0).
Obývák Dali 850, pracovna Xavian XN270 a u PC A2.
Subwoofer nějak nepostrádám (na filmy v obýváku dají Dali basu opravdu dost).

Samozřejmě nezavrhuji sestavy 5+1, 7+1 atd ... ale mojí prioritou je stereofonní poslech hudby, pokud bych měl mít odpovídající "domácí kino" tak předpokládám že by to stálo pěkných pár stovek tisíc a to prostě dát nechci.

A5+ je prostě výborná volba na poslech hudby u PC a na úvahy o jejím začlenění do domácího kina bych se nechtěl pouštět. :-)
Teruyo (58)|10.9.2013 22:35
Prosim ta ešte , oplatí sa kúpiť tie gumové podstavce pod A2/A5+?

Notebook má integrovanú zvukvku (Macbook Air) pripojím ich priloženým káblom s jack konektormi a bude všetko vporiadku? Lebo predávajú aj D1 (prevodník) a na obrázkoch na stránkach predajcu to majú práve cez toto zariadenie pripojené k notebooku.

Asi zoberiem tieto A5+ , pôjdem is ale ešte vypočuť do nejakých obchodov 5.1 v tejto cene a uvidím.

Ešte sa spýtam ak môžem, Multimedialne centrum má audio výstup, obávam sa jeho kvality, či to zvytočne nebude kaziť zvuk, je možné teda pripojenie aj aktívnych repro k AVR / MMC? AVR budem zrejme tak či tak kupovať, keďže to má viacero funkcií, ktoré by sa mi hodili.

Ďakujem pekne.
tdlmarek (1566)|10.9.2013 23:18
[QUOTE=Teruyo;466069]Ešte sa spýtam ak môžem, Multimedialne centrum má audio výstup, obávam sa jeho kvality, či to zvytočne nebude kaziť zvuk, je možné teda pripojenie aj aktívnych repro k AVR / MMC? AVR budem zrejme tak či tak kupovať, keďže to má viacero funkcií, ktoré by sa mi hodili.[/QUOTE]
Ze zvědavosti jsem nakoukl do specifikací nějakých AVR od Onkya a došel jsem k poměrně překvapivému zjistění. Ačkoliv snad všechny z nich mají vzadu analogové nezesílené "Line Out" výstupy, které svádí k přesně výše zmíněnému použití, malá poznámka v rámečku vždy upozorňuje: "Only analog input sources are output from the ZONE 2 LINE OUT jacks. Digital input sources are not output."

Takže to vypadá, že v tomto případě nelze AVR použít pouze jako D/A převodník.

Netvrdím, že se to týká všech značek nebo všech modelů od Onkya. Chtěl jsem jenom upozornit na to, že se nedá spolehnout pouze na fyzickou přítomnost Line Out konektorů, vždy je třeba v manuálu prověřit i jaké vstupy je AVR schopen na tento výstup posílat.
puschpull (921)|11.9.2013 07:23
Podstavce jsou fajn, ale podle mě je lepší poradit si sám a nekupovat poměrně drahé gumové podstavce.
Já to mám u sebe takto:
http://recenze.puschpull.org/audioengine_a2/foto/audioengine_a2_resize_1600_edit_40.jpg

A dcera u svého PC tato:
http://recenze.puschpull.org/audioengine_a5plus/foto/a5_plus_01.jpg
Teruyo (58)|11.9.2013 17:13
tdlmarek: v preložní to znamená, ak to správne rozumiem tak ide o otm, že do ARV privediem digitálne zvuk (napr z MMC) ale vystup na cince (audio analog vystup) to nepojde? Teda do pripojených reproduktorov nedostam zvuk?
Funguje iba keď do AVR dostanem zvuk analogovo napr z TV cez cince?

Inak kúpiť chcem tento http://usa.yamaha.com/products/audio-visual/av-receivers-amps/htr/htr-4065/ .

Teda v tomto sete http://www.luxusni-elektronika.cz/katalog/reproduktory/#http%3A//www.luxusni-elektronika.cz/polozka/yamaha_htr4065_a_yamaha_ns150f_51_set.html
Alebo teda iba receiver plus Bedničky A5+. A potom neskôr dokúpiť repro k TV.

Len potrebujem aby fungovali tieto repro zapojené s AVR + MMC + NAS + TV. :D
AVR budem kupovať tak či tak. Kôli celkovému prepojeniu a možnostiam ovládania a prehrávania audio z NAS / AirPlay + internetove riadio + filmy.

Idealne aby AVR podporoval 5.1 + 2.0 medzi ktorými by sa dalo prepínať 5.1 systém na filmy a A5 na hudbu :) je to možné u tohto modelu?

puschpull, to vyzerá pekne. :)
Zaujma ma ešte. Notebook má integrovanú zvukvku (Macbook Air) pripojím ich priloženým káblom s obojstrannym jack konektorom a bude všetko vporiadku? Nebude tam ubraná radikálne kvalita? Lebo predávajú aj D1 (prevodník) a na obrázkoch na stránkach predajcu to majú práve cez toto zariadenie pripojené k notebooku. K tomu ma štve aj tá integrovaná zvukovka, či to nebude nejaký šmejd.
puschpull (921)|11.9.2013 18:42
Teruyo: já provozuji Auduoengine A2 přes Asus Xonar Essence STX (výsledek je skvělý)
Dcera jede na Auduioengine A5+ přes integrovanou zvukovky (Motherboard od Asus) a výsledek mě velmi pozitivně překvapil.
Troufám si tedy říci, že pokud by A5+ byly živené pomocí Asus Xonar Essence, musel by být výsledný zvuk naprosto úžasný. (upozorňuji že se pořád bavíme o zvuku k PC a poslechu na malou vzdálenost- do cca 2 metrů).

Přesto bych z integrované zvukovky neměl strach. Zkus to a uslyšíš. Samostatná zvukovka se dá vždy dokoupit. Rozhodující je kvalitní reprosoustava a její umístění v prostoru!
vivid.sk (11472)|11.9.2013 21:00
[QUOTE=Teruyo;466141]Teda do pripojených reproduktorov nedostam zvuk?[/QUOTE]
Dostanes (v pripade vyssej verzie AVR, ktora ma pre-outy). Ale vymyslas hovadiny (AVR + aktivne bedne, wtf? naco platit za dvojo zosilnovacov, ktore budu oba dost kompromisne...atd).
V kazdom z prispevokov ine riesenie ... uvedom si co chces a hlavne chod si nieco najprv vypocut. Naco sa k niecomu vyjadrovat, ked o den neskor chces uz nieco ine?

Ak to chces riesit aspon trosku univerzalne, kup si z druhej ruky (z druhej ruky preto, lebo na novy nemas rozpocet) lepsi AVR (kde budu zosilnovace lepsie ako v A5+) k nemu nejaky par pasivnych bedni (tiez z 2 ruky). Vo vysledku budes mat aj AVR k TV a lepsi zvuk ako z A5.
Casom to mozes rozsirit na 5.0 / 5.1