Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Pomoc s výběrem multimediálního centra podle mých požadavků

K4rm4d0n (2)|13.9.2013 22:23
Zdravím. Vybírám nový multimediální přehrávač za starý eGreat R6A, který mi nestačí a hledám něco, co bude tyto požadavky umět. Kromě standardního přehrávání MKV mi jde zejména o přehrávání BluRay disků. A to jak z adresářové struktury BDMV, tak z ISO nebo externí mechaniky (originální disky). Navíc ještě nejen z externího disku, ale i po síti z NAS. Dosavadní problém, který mám spočívá v tom, že eGreat nepodporuje originální menu a tedy zřejmě asi ani playlisty, díky čemuž přehraje pouze největší m2ts, což je u disků, rozstříhaných na vícero m2ts souborech, např. u rozšířených verzí problém. Takže potřebuju něco, co schroustá originální menu a nebo alespoň načte mpls playlist pro správné přehrání. Na fóru eGreat jsem četl, že je to způsobené čipem Realtek, který to prostě neumí a naopak Sigma ano. Bonusem by bylo přehrávání 3D disků, ale to už není priorita.
Když to shrnu, vypadá to asi takto:

- zobrazení originálního BluRay menu kvůli funkčnosti přehrání disků s filmem na vícero m2ts souborů (schopnost číst mpls playlisty)
- přehrávání Blu-Ray disku z adresářové struktury (BDMV) z externího disku a z NAS (ze sítě)
- přehrávání Blu-Ray disku z ISO souboru z externího disku a z NAS (ze sítě)
- přehrávání originálního BluRay z externí mechaniky
- případně BluRay 3D (ISO)

Za případnou odpověď děkuji.
bastlir (3245)|14.9.2013 11:46
Poradím ti jen jedno, jako většina těch, kteří něco shání, stáhnou si specifikace u nás prodávaných zařízení a z toho si pak vybírají. Zpravidla totiž nikdy neobjevíš zařízení, které by ti stoprocentně splňovalo tvé požadavky. Pak si jen musíš určit žebříček priorit, ze kterých můžeš slevovat. To za tebe dělat nikdo tady nebude. Až si něco vybereš, pak se tu poptej na zkušenosti s konkrétním modelem apod.
K4rm4d0n (2)|14.9.2013 12:35
No kdyby se tahle funkce uváděla ve specifikacích, tak bych se nemusel ptát. To, že zařízení umí přehrát BluRay se dočtu všude, ale jestli umí pracovat s mpls a tedy nevybral jen největší m2ts soubor už bohužel ne. Možná to není z toho příspěvku úplně pochopitelné, ale ptám se proto, že kdyby tu někdo měl zařízení, které to umí, tak by mohl dát tip. S největší pravděpodobností to umí Dune, ale ten zrovna nepatří k nejlevnějším a koupit něco se Sigma chipsetem na vyzkoušení, jestli to umí, by se mi celkem prodražilo...
KamilZ (10277)|14.9.2013 13:17
Neprodražilo, koupíš, zkusíš a případně do 14ti dnů vrátíš, od toho to přesně je. Ale jestli správně chápu Tvůj požadavek, tak potřebuješ přehrávač s BD Lite menu a to se už většinou ve specifikaci uvádí. Ale přehrávačů s možností externí BD mechaniky, což také požaduješ, a s plnou podporou menu je strašně málo, nechtějí platit poplatky. Mezi ně patří XTreamer Ultra 2 a Dune. Při takové podmínce je už lepší to rozdělit na BD player za pár šupů pro přehrávání placek a k tomu MMC, nebo postavit HTPC.