Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

eGreat U1

RossiD (1271)|25.9.2013 14:33
Situace: kuchyňská TV cca 20 palců, pověšená na naklápěcím rameni stěnového držáku, zdroj signálu je DVB-T (trvalý SAT zde neplánuji - zbytečné), HDMi vstup a síťová zásuvka hned za LCD k dispozici. Občas bych zde uvítal možnost příjmu streamu vysílaného z Dreamboxu a následného sledování SAT kanálu.Pokud jsem dobře četl recenzi eG U1, OS jede na 4.1 Androidu - je zde tedy možné použití Android aplikací (např. DreamDroid + VPlayer), které by tuto funkci obsloužily ? Doposud jsem situaci řešil pomocí mobilního telefonu SG Note 2 v dock stationu (Samsung) propojeného přes HDMi s TV a využitím výše zmiňovaných aplikací DreamDroidu / VPlayeru - vše sice funguje OK (i přes WiFi), ale ta kabelová mobilita je zde taková kostrbatá, nepohodlná - malá krabička U1 a její stabilní umístění za TV by bylo ideální. Přehrávání videa z NASu se nebojím , to už nějak pořeším (stejně jako u Note 2) - pokud to zvládne XBMC jedině dobře, jinak opět využití Android správcovských aplikací od Synology (pokud tedy lze)
Máte někdo eGreat U1 a můžete potvrdit sled mých myšlenek a hlavně použití potřebných aplikací, či je vše jinak a maluji si to moc růžově, nebo existuje úplně jiné / lepší řešení ?
Jsem tak trochu na pochybách, že za necelé 2.000,- Kč mi tato mašinka elegantně vyřeší můj požadavek, na druhou stranu jsem zvyklý, že všechno má své ALE (tak sem s ním :) ) ......

Děkuji všem za názory !
RossiD (1271)|26.9.2013 10:04
Tak to risknu, jen jsem udělal malou změnu a místo dvoujádra U1 s Androidem 4.1, jsem objednal novinku U8 s čtyřjádrem a Androidem 4.2. Po rozhovoru s pánem od Umaxu by neměl být problém s jakoukoliv aplikací fungující na MT - tak uvidíme .....
maiki (154)|28.12.2013 23:08
Prosím Vás,

Ten přístroj používá XBMC. Umí XBMC automaticky regulovat hlasitost jako to umí KM Player co mám ve Windows? Jakože ve smyslu podobném jako je replay gain. Je to pro mě naprosto primární požadavek, abych nemusel při přehrávání různých videí nastavovat hlasitost, protože různé soubory mají různou úroveň hlasitosti.

Jinými slovy je toto:

Volume
Allows you to adjust the playback volume
Volume Amplification (Dynamic Range Compression)
Allows you to adjust how much the audio range is compressed, making the loud and soft sounds closer in volume. This is useful when watching movies with loud sound effects such as explosions at night.


(wiki.xbmc.org)

to samé co toto?



(KM Player)

Jakože když si tak čtu ten popis XBMC tak mě nejde o to aby to balancovalo hlasitost v rámci jednoho jediného souboru, ale prostě aby to neustále přehrávalo jakékoliv video stejně (podobně) hlasitě - rozumíme si? Děkuji.
vivid.sk (11472)|28.12.2013 23:14
Tvoja poziadavka je uplny nezmysel, pretoze prehravat akekolvek audio rovnako nahlas znamena domrvit dynamiku. (Obdobne nechces aby vsetky filmy nemali vzdy rovnaku uroven jasu, kedze existuju svetle ale aj tmave sceny a to ze existuju, ma svoj vyznam).

To, co uvadzas ale robi to, co pozadujes, pokial si toto nastavis pre vsetky subory.

Update: Samozrejme len za predpokladu posielania vystupu ako PCM (pri posielani bitstreamu to technicky nie je mozne).
maiki (154)|28.12.2013 23:49
Děkuji za odpověď. Nebyl jsem si jist, jestli je to to samé co v KM Player. Jakože já používám kompozitní výstup z PC na CRT TV takže tyhle věci opravdu neřeším. U filmů prostě potřebuji aby to nějak hrálo a hrálo to stejně hlasitě neustále a KM Player přesně tohle splňuje s tím nastavením na obrázku vyše, kdy automaticky reguluje hlasitost podle toho co se zrovna ve videu "šustne". Takže pokud je to to samé i v XBMC, tak je to dobře a je nasnadě přejít od hlučného PC k nějaké tiché krabičce...
vivid.sk (11472)|29.12.2013 00:21
[QUOTE=maiki;477370]je nasnadě přejít od hlučného PC[/QUOTE]
Nene, PC nieje rozhodne hlucne. Paradoxne tichsie ako drviva vacsina MMC s ventilatorom. Ale je pravda, ze nie kazde :), musis si to sam poskladat.
[QUOTE=maiki;477370]U filmů prostě potřebuji aby to nějak hrálo[/QUOTE]
Chapem, pokial ti ide zvuk len z CRT TV, tak to nema zmysel nejako velmi riesit.
maiki (154)|29.12.2013 16:33
[QUOTE=vivid.sk;477373]Nene, PC nieje rozhodne hlucne. Paradoxne tichsie ako drviva vacsina MMC s ventilatorom. Ale je pravda, ze nie kazde , musis si to sam poskladat.[/QUOTE]

Ten Egreat U1 myslím ventilátor nemá. Nevidím žádné průduchy, co by tomu napovídaly. Ono se řekne poskládat PC, ale když dáš pasivní zdroj tak zase musíš ohlídat ventilaci odjinud, jinak si koleduješ o to, že ti odejde. Když dáš pasiv na CPU (kde být nemá), tak opět problémy. Z mé zkušenosti pasiv na CPU = vytížení otáček zdroje = ještě větší hlučnost než normovaný chladič CPU. Ventilátory jsou neodlučitelnou součástí PC prostě protože ty součástky jsou tak dimenzované, že počítají s aktivním chlazením. Jistě máme tady ty Atomy atd., ale to už jsme nížším výkonem na úrovni těchto ARM krabiček. A o tom to je.