Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Nový AV Receiver vhodný pro starší (a vlastní) repro

DennyZuko (6)|29.9.2013 13:05
STRUČNÁ VERZE DOTAZU:
Má ONKYO HT-S3405 nějákou vhodnou alternativu ? -> Svěrky pro reproduktory a integrovaný zesilovač (vč. integrovaného zesilovače subwooferu) - kvůli možnosti použití vlastních reprobeden.
Hlavně na filmy.


PODROBNĚJŠÍ VYSVĚTLENÍ:
Zdravím lidi.. Mám dotaz týkající se AV receiverů, který začíná být dost urgentní.
Takže, rovnou k věci... Tento konkrétní receiver ONKYO HT-S3405 přesně vyhovuje tomu, co potřebuju, kvůli zásadní záležitosti - má svěrky na repro - a i integrovaný zesilovač.
Foto je zde http://www.audiovideohd.fr/i/imgs/11912-5.jpg
Totiž. Mám subwoofer vlastní výroby s 15" bass měničem Eminence beta 15 s výkonem 350 Watt RMS. A samozřejmě nemám žádnou elektroniku, prostě jen nahrubo vyvedený kabel (dvě žíly) z ozvučnice. Proto potřebuju ty svěrky (a hlavně zesilovač a elektroniku, kterou tendle receiver má integrovanou).
Bohužel je to stavěno před mnoha lety, kdy jsem se audiem nezabýval dost do hloubky, abych rozlišil, že takový reprák (subwoofer) je jaksi použitelný mnohem spíše jinde, než pro co ho chci já. Nenadělám s tím už nic a je řek bych nesmysl to mít nevyužité, když hodnotu to má někde kolem 10 000.
Takže. Hlavně mi jde o filmy. A tendle svůj basák jsem doposud měl napojený na víc jak 15 let starou věž Sharp (místo jednoho z repráků) s výkonem 15 Watt RMS. Jistě, nesmysl, nedokáže to vůbec adekvátně vybudit a membrána prakticky vůbec nevibruje, ale světe div se, hraje to nezvykle dobře (subjektivní hodnocení, ano, ale opravdu to i tak dokáže hrát ve slušné kvalitě dosti hlasitě).
To na vysvětlenou, že jistě bude krok úplně jinam právě receiver ONKYO HT-S3405. Před nějákým tím rokem v diskuzi (už nevím kde) mi právě tenhle receiver doporučili s tím, že si myslí, že by to mohlo být celkem slušné.

No.. Aktuální situace je taková, že ten receiver postupně přestává být v prodeji. Nevím, jestli to stihnu koupit do doby, než úplně zmizí z trhu.
Dotaz tedy viz výše...
DennyZuko (6)|29.9.2013 14:23
Respektive, mírná oprava, aby bylo hned pochopeno...
Zvažuju dvě varianty, tedy, buď...
Receiver přímo pro pasivní subwoofer (těch je celkem málo), nebo receiver + zesilovač (tak abych do zesíku mohl zapojit pasivní subwoofer a zesík nějak na receiver) s cenou ideálně do 15 000... A je asi i otázkou, co je lepší, jestli jeden z těch mála receiverů pro pasivní SW nebo druhá varianta receiver + zesík.
vivid.sk (11472)|29.9.2013 20:18
Isiel by som do varianty (bezny) AVR + zosilnovac pre SW.