Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Mede8er MED 800X3D, MEDE8ER MED 1000X3D

lexx (4)|4.3.2015 22:12
to vivid.sk: ano máš pravdu, zobrazuje sa len pre jedno oko, takže ma vlastne zaujíma táto možnosť, dokáže to?, je to bežná vlastnosť MMC?

to RoPo: zmysel je trocha vylepšiť kvalitu zvuku, čisto len audio (pesničky)-FLAC formát. Ak by sa dal pripojiť externý DAC cez USB [taký mam ja, preto sa pýtam:)] ale aj cez optiku či koax, je to základ pre high-end audio reťazec, ktorého kvalitu obmedzuje len hrúbka tvojej peňaženky.

a vlastne ešte jedna dôležitá otázka: čo 4K resp. UHD? a kódovanie HEVC? v súčasnosti už asi nemá zmysel kupovať stroj bez tejto podpory, i keď materiálu je stále málo.....stačil by len nový firmware? i ked cez HDMI 1.4 to asi nepojde....
RoPo (6061)|4.3.2015 23:26
FLAC - z TV? Chápal bych např. z MMC či podobně, ale z TV???

Na USB žádný DAC nepřipojíš. Dovolím si tvrdit, že toto žádná TV nenabízí. Důvodů je mnoho proč ne.

Ohledně 4K, HDMI 2.0, HEVC je tady toho popsáno také. Prohledej.
lexx (4)|5.3.2015 12:25
to RoPo: asi som sa zle vyjadril, zbierku hudby vo formáte FLAC, uloženú na NASe alebo inom disku, chcem prehrávať cez MMC z dôvodu jednoduchosti obsluhy, prehľadnosti, všetko na jedno mieste atd... ale kvalita zvuku na analógovom výstupe z hociakého MMC je pravdupovediac biedna. Preto chcem pripojiť externý DAC (už len toto Ti zvýši kvalitu zvuku na iný level [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]) a potom klasika zosilovač a reproduktory
RoPo (6061)|5.3.2015 13:13
MMC nemá optický výstup? To je přeci lepší než další převodník v cestě.
lexx (4)|5.3.2015 15:47
Iste, niektoré majú, niektoré nie...to by nebol až taký problém. Keďže ja osobne mám DAC len s USB vstupom preto sa pýtam na praktické skúsenosti
RoPo (6061)|5.3.2015 16:02
[QUOTE=lexx;509477]preto sa pýtam na praktické skúsenosti [/QUOTE]

Žádné se nedozvíš, protože TV na USB má ovladače jen pro:
- mass storage
- některé TV mají ovladače a podporu na určitý omezený rozsah Web kamer
petison (27)|7.3.2015 15:17
Tak jsem si také pořídil Mede8er MED600X3D-WP.Zatím se s ním seznamuji.První dojmy jsou vesměs pozitivní.Mám vcelku kvalitní zvukovou aparaturu ,tak jsem byl zvědaví na zvuk a ten je perfektní.Obraz také není co vytknout.Mám trochu problém s připojením do sítě.V tom jsem celkem začátečník .Mám sdílenou složku v počítači a nastaveno sdílení bez hesla.V přehrávači jsem připojený přes wifi a složka se tam ukáže,ale když na ni kliknu ,tak to po mě chce heslo.To první nevím ,zadal jsem název počítače a to druhé jsem zadal heslo domácí skupiny.Ale nepustí mne to.To první heslo nevím ,počítač mám nastaven bez hesla.Jediné negativum mám k tomu ,že se krabička celkem zahřívá.Na internetu psal jeden majitel,že se mu přehříval a každých 30 minut zasekl,tak ho vrátil.Jaké s tím máte zkušenosti?Já to zatím nemám otestované.Zasekl se mi při přehrávání rádia ,když rádio hrálo a já kliknul na jinou stanici.To jsem tam měl původní starý firmware z roku 2012. Dal jsem tam V 4.0.0.Tak jdu testovat .

edit: ještě doplním složka users-veřejné na disku C ,na ní se dostanu bez problému ,ale mám v pc ještě druhý disk D a na něm jsem povolil ke sdílení jednu složku s filmy ,na kterou to chce po mě heslo.
puschpull (921)|7.3.2015 22:51
petison: přehrávač mám cca rok, firmware tam mám (myslím) verzi 3.0.5 - jelikož mi funguje vše co potřebuji tak novější verze zatím nedávám. Vždy je určité riziko, že by mi tam něco přestalo chodit, to mi nikdo nevymluví.
Přehrávám filmy (hudbu, fotky) výhradně přes domácí síť ze sdílených složek hlavního PC. Mám natažen kabel, takže wifi u tohoto MMC nepoužívám, jen 1Gb ethernet. Na sdílených složkách s filmy v PC mám nastaven přístup pro "Everyone" na čtení. K PC se přihlašuji heslem. Na namapované složky s filmy mám v Mede8er vytvořeny zástupce "Shortcuts". Všechna PC v domácí síti mají W7-64bit Ultimate, na jednom je W8-64bit
Přehrávač se mi hřeje přiměřeně. Nic hrozného ani po mnohahodinovém provoze.
Přehrávač používáme v obýváku téměř každý den. Zapnu, najdu v dané složce film/seriál co chceme zkouknout a koukáme. Nanejvýš nastavím kódování titulků (buď W-1250, nebo utf-8). To jediné mi vadí, že přehrávač sám nedetekuje správné kódování znakové sady u titulkového souboru.
:-)
petison (27)|10.3.2015 16:48
Tak mám již vyřešeno připojení do sítě.S čím mě toto MMC příjemně překvapilo je zvukový projev ve filmech.Mám totiž ještě ASUS Media player O!PLAY MINI a u něj byl zvuk např. při akčních scénách hodně nahlas a bylo to dost rušivé.Při běžné mluvě zase potichu.Byli tam velké výkyvy .Pokud to člověk poslouchá přes kvalitní HI-FI ,tak je to dost znát.Zato u Mede8eru je zvuk perfektně vyvážený.Celkově jsem spokojený.
chromos (20)|10.3.2015 17:17
Hodnotit velkou dynamiku jako nedostatek, zvlášť "Pokud to člověk poslouchá přes kvalitní HI-FI". No nevím, teda...
vivid.sk (11472)|10.3.2015 17:18
[QUOTE=petison;509887]Zato u Mede8eru je zvuk perfektně vyvážený[/QUOTE]
Cize robi nejaku zvukovu kompresiu (co nieje rozhodne v poriadku, pokial si si to explicitne nenastavil v nastaveniach).

P.S. chromos ma predbehol a pomeroval to pravym menom :)
petison (27)|10.3.2015 17:53
Mě to tak vyhovuje víc.Kvalita zvuku je jinak perfektní.Bylo to prostě rušivé.Akční scény byli příliš nahlas,musel jsem ztlumovat zvuk.Vadilo to i jiným přítomným divákům. Ted mi to vyhovuje.Zvuk je perfektní.Naprosto detailní ,vyvážený a čistý.
vivid.sk (11472)|10.3.2015 18:11
Aky mas audio retazec (presnejsie audio vystup z MMC je prenasany akym sposobom?)
miro333 (716)|10.3.2015 19:47
aktivovaný nočný režim?
petison (27)|10.3.2015 20:19
Zvuk je veden analogově přes cinch do zesilovače DENON PMA-720AE. Noční režim nemám.
vivid.sk (11472)|10.3.2015 21:36
V tom pripade sa o dekodovanie stara naozaj MMC a moze inak pracovat s metadatami (ako DRC). Pokial sa vsak toto deje, malo by byt na uzivatelovi, nech si sposob aplikovania DRC zvoli sam (niekomu vyhovuje zachovanie takej dynamiky, aku navrhli tvorcovia zvuku, niekto preferuje "kompresor" a zvuk bez rozdielu hlasitosti).
puschpull (921)|11.3.2015 08:04
petison to asi používá jako já. Stereo cinch výstup. Tedy pro zvuk (v našem případě) klíčová vlastnost "Downmix" do sterea. To má Mede8er opravdu dobré. Například já používám pro filmy starý výkonný zesilovač Pioneer (má sinusový výkon na 8 ohmech nějakých 120W na kanál) a velké stereo reproduktory Dali-850. Pro lidi kteří neprahnou po digitálním vícekanálovém zvuku je tohle řešení velmi dobré. Navíc sestava hraje lépe než mnohá zvuková "šidítka" v kategorii 20-30 tisíc (sestava reproduktorů, subwoofer a a AV zesilovač či receiver)
Nostradaamus (4)|23.3.2015 08:32
Zdravim,
Mal by som zaujem dostat zo svojho MED600 avizovany 7.1 zvuk. Chcel som sa spytat akym sposobom by som to mal napojit do zosilovaca, ktory 7.1 spracuje. Med600 ma opticky zvukovy vystup, ale maloktory zosilovac tento vstup ma. Predpokladam, ze HDMI tento zvuk prenesie, ale HDMI pouzivam na pripojenie k tv a predpokladam, ze tv tento signal automaticky koduje na stereo, cize audio vystup z tv bude uz len 2 kanaly.
Ma s tymto niekto skusenosti, pripadne ako to mate doma poriesene vy?.

Za odpovede vopred diky :-)
KamilZ (10277)|23.3.2015 08:55
Přes optiku 7.1 nedostaneš, jen HDMI. Takže MED600->HDMI->AVR->HDMI->TV, to je jediné správné zapojení.
Nostradaamus (4)|23.3.2015 11:14
Dakujem za odpoved.
A pokial by som do HDMI portu napojil rozdvojku? Teoreticky by som spravil 2x vystup HDMI pricom jeden by bol napojeny do TV a druhy do AVR ? Malo by to nejaky vplyv na kvalitu audio alebo video signalu?
A aky vystup zvlada optika? 5.1 ?

Za odpovede dakujem :-)
KamilZ (10277)|23.3.2015 12:52
Žádnou "rozdvojku", ale HDMI splitter nebo Matrix switch. Nicméně to není dobré řešení, může docházet k desynchronizaci obrazu a zvuku.

Opravuji ale své předchozí vyjádření: optika zřejmě přenese komprimované (např. AC3/DTS) 5.1 a 7.1. Nepřenese Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio, nekomprimované 5.1 a vyšší: http://en.wikipedia.org/?title=S/PDIF
Nostradaamus (4)|23.3.2015 12:58
Super :-)... Tak ja to teda skusim a dam vediet ako to dopadlo :-) kazdopadne dakujem za informacie :-)
vivid.sk (11472)|23.3.2015 14:02
[QUOTE=Nostradaamus;510677] pricom jeden by bol napojeny do TV a druhy do AVR ? [/QUOTE]
Aky zmysel ma taketo prepojenie?
puschpull (921)|23.3.2015 15:39
[QUOTE=vivid.sk;510689]Aky zmysel ma taketo prepojenie?[/QUOTE]

... aby bylo možno sledovat MMC na TV i bez zapínání AVR ? (nevím, spekuluji ...) :-)
KamilZ (10277)|23.3.2015 15:41
Na to je u AVR HDMI Pass-through.
l0th4r (14)|27.3.2015 00:41
U nekterych avr Pass-through nejde, u myho h/k 171 taky ne, ale ja mmc poustim jen na filmy,takze automaticky pustim avr na zvuk,zapojeni jak tady bylo zmineno: mmc>hdmi>avr>hdmi>tv
makyke (3)|27.3.2015 16:55
Zdravim.
Tak som sa stal majiteľom MED800X3D a zatiaľ sa s nim len zoznamujem. Momentálne riešim obnovenie prehrávania videa mkv (vlastne všetky moje videa sú v mkv). Obnovenie prehrávania funguje len s orig. jazykom. Ako náhle prepnem na iný jazyk, obnovenie prehrávania nefunguje a prehrávanie filmu začne od začiatku. Má niekto nejakú radu?
petison (27)|27.3.2015 18:23
Jakou máš verzi firmware?
makyke (3)|27.3.2015 18:50
V4.0.0. Skúšal som aj V4.0.1 Beta s rovnakým výsledkom.
puschpull (921)|27.3.2015 18:56
Mě to navazování funguje. Pravdou je, že z tak z 95% koukám na filmy v originále. FW mám verzi 3.0.5 (nebo 3.0.6) já fw moc rád neměním. Přehrávač umí vše co od něj chci ... tak se v něm nevrtám, z toho už jsem "vyrostl" (nebo se holt bojím aby se něco nerozesralo a pak bych si tyhle experimenty vyčítal)
Ale obnovování přehrávání mi funguje.
makyke (3)|27.3.2015 19:00
Za skúšku nič nedám. Skúsim postupne nižšie verzie firmwaru. Snáď sa niektorá verzia chytí :-)
puschpull (921)|27.3.2015 20:14
podotýkám, že mám model Mede8er MED 600X3D, ale to by mělo být skoro stejné jako 800 (až na ten interní disk)
pistak23 (21)|10.8.2015 08:44
Ahojte, a môžete mi prosím poradiť ako sa dá a či sa vôbec dá nastaviť MED 600X3D pri prehrávaní filmu .mkv ktorý ma dajme tomu 3 zvukové stopy EN.SK.CS aby automaticky prehrával či preferoval stopu v SK teda slovenskom jazyku? pretože vždy mi to začne prehrávať stopu v Angličtine... (A to pri výbere stopy je angličtina na nie prvej pozicii...čiže podľa poradia stôp to nejde) Ďakujem veľmi pekne za radu.
Pepa22 (34)|13.12.2015 18:40
Jdou na tomto MMC posouvat titulky v čase při jejich spoždění? V manuálu jsem k tomu nic nenašel.
Myšleno přímou volbou na ovladači (stejně jako to má xtreamer).
Marty86 (37)|16.12.2015 02:40
Zdarec, mám konkrétně model MED 600X3D a na něm jdou titulky libovolně posouvat v čase během přehrávání filmu. Ale řekl bych že modely 800 a 1000 to určitě také zvládají.
petison (27)|18.1.2016 19:36
[QUOTE=Pepa22;518779]Jdou na tomto MMC posouvat titulky v čase při jejich spoždění? V manuálu jsem k tomu nic nenašel.
Myšleno přímou volbou na ovladači (stejně jako to má xtreamer).[/QUOTE]
Ano jde.
Sukacek (34)|28.1.2016 15:59
Ahoj všem,
protože mě opustil můj XtreamerPro, pořídil jsem si nově MED 600X3D. Krabička vypadá fajnově, ale mám jeden problém: po připojení externího HDD do USB se mi disk normálně zobrazí v Media Library, vidím i kořenový adresář Movies, Musics, ale jakmile jeden z nich vyberu tak se mi podadresáře již nezobrazí ani žádné soubory. Když HDD připojím zpět k PC vše jde normálně.
Díky za pomoc.
puschpull (921)|3.2.2016 12:49
Moc sem nyní nechodím, takže reaguji až takto pozdě. Také jsem před časem nahradil Xtreamer Pro tímto přehrávačem (MEDE8ER 600X3D).
USB používám, ne moc často, ale vždy fungovalo procházení adresářů. Většinou tam dávám 128GB flashku (formátováno samozřejmě jako NTFS). U hluboko vnořené adresáře najde. FW tam mám starý, nerad dávám nový když mi vše funguje ...
Sukacek (34)|6.2.2016 12:12
Ahoj, už sem to vyřešil..stačilo naformátovat hdd a zatím to běží :) ještě mám dotaz - jak prosím zjistím kolik mám ještě volného místa na hdd?
díky
Marty86 (37)|14.2.2016 04:04
Zdravím,

mám MMC Mede8er MED 600X3D a přehrával jsem filmy z externího HDD připojeného přes USB v přehrávači. Disk bohužel před pár dny dodělal a tak jsem přemýšlel o přehrávání filmů po síti z PC. Zapojení mám následující - z modemu od UPC síť. kabel do mého routeru a z něho síť. kabely do dvou pc a nyní tedy i do MMC. Nasdílel jsem v PC složky a filmy již normálně v MMC přehrávám. Problém mám, ale s filmy s vyšším datovým tokem (nad 50 Mbps), taková videa už se sekají a nejsou plynulá.
Router z kterého mám vedený kabel do MMC je tento model - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Dle specifikací umí 100 Mbps, jak je tedy možné, že filmy nad 50 Mbps nejsou plynulé?

Děkuji všem za případné rady a příspěvky
petison (27)|15.2.2016 21:55
Mám taky UPC modem ,ale z něj mám 4 x sítový výstup a z něj to mám přímo napojeno do MED 600X3D.vše naprosto plynule.Dokonce i když jsem to měl dříve přes WI-FI tak to bylo taky plynulé.Možná bude chyba v nastavení routeru,nebo pořid lepší router.Jaký máš modem?
tdlmarek (1566)|15.2.2016 22:26
Možná hloupá otázka, ale pro jistotu: kam je který kabel na routeru zapojený?
puschpull (921)|15.2.2016 22:43
Doma jsem při pořízení Mede8er upravil ethernet na 1Gbit. vše jede plynule. Se 100Mbitem se filmy z vysokým datovým tokem trochu "sekaly".
Marty86 (37)|16.2.2016 23:55
[QUOTE=petison;520731]Mám taky UPC modem ,ale z něj mám 4 x sítový výstup a z něj to mám přímo napojeno do MED 600X3D.vše naprosto plynule.Dokonce i když jsem to měl dříve přes WI-FI tak to bylo taky plynulé.Možná bude chyba v nastavení routeru,nebo pořid lepší router.Jaký máš modem?[/QUOTE]

Momentálně používám toto hybridní zařízení, které slouží jako set-top box tak i modem - http://www.upc.cz/televize/prijimaci-zarizeni-digitalni-televize/hd_dvr_mediabox/

[QUOTE=tdlmarek;520733]Možná hloupá otázka, ale pro jistotu: kam je který kabel na routeru zapojený?[/QUOTE]

Z modemu od UPC mám síť kabel do WAN portu na routeru, z routeru pak - LAN1 - můj pc, LAN2 - synův pc, LAN3 - MMC, LAN4 port volný.

[QUOTE=puschpull;520734]Doma jsem při pořízení Mede8er upravil ethernet na 1Gbit. vše jede plynule. Se 100Mbitem se filmy z vysokým datovým tokem trochu "sekaly".[/QUOTE]

Taky už jsem po nich koukal a asi pořídím nějaký 1Gbit, ať je klid.
tdlmarek (1566)|17.2.2016 09:15
[QUOTE=Marty86;520781]Z modemu od UPC mám síť kabel do WAN portu na routeru, z routeru pak - LAN1 - můj pc, LAN2 - synův pc, LAN3 - MMC, LAN4 port volný.[/QUOTE]
Ok, v pořádku - jen mě napadlo, jestli se náhodou nesnažíš ten provoz táhnout mezi WAN a LAN porty, což už je routing, ve kterém ten TP-Link nedá 100 Mbit ani náhodou.

Jako switching mezi LAN porty by to mělo fungovat, ale pokud ne, není to úplně nepředstavitelné. Bitrate videosouboru 50 Mbps je průměr, špičkově může dosahovat výrazně vyšších hodnot a pokud klient/přehrávač nemá zvládnuté cachování, může se projevit zasekávání. Navíc ten TP-Link rozhodně není žádný zázrak a při zatížení blízko tomu 100 Mbit maximu už prostě nemusí být spolehlivý.

Takže souhlas s puschpullem - upgrade na 1 Gbit by to měl spolehlivě vyřešit. A možná bych se zamyslel nad tím, jestli náhodou namísto all-in-one Wi-Fi routeru nepotřebuješ spíš switch, který bude za stejnou cenu kvalitativně někde úplně jinde.
petison (27)|17.2.2016 16:35
Jak píše Marek ,lepší bude switch.Např. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
tdlmarek (1566)|17.2.2016 18:06
[QUOTE=petison;520792]Např. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste][/QUOTE]
No ale rozhodně ne další 100 Mbit plasťák.

Já bych doporučil spíš něco v tomhle duchu, ale jedním dechem dodávám, že ze mě trochu mluví profesní deformace:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] / [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] / [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
miro333 (716)|17.2.2016 18:10
petison:
ale to je 10/100 Mb switch!
na Gb sieť niečo takéto
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
keď už chcete propagovať zeleného uškriekaného zmrda....
k nemu aj Gb káble cat6

marek ma predbehol
Saxel (2279)|18.2.2016 08:30
miro333:
Na gigabit pohodlně stačí kabeláž specifikace Cat5e.
petison (27)|18.2.2016 15:39
Máte pravdu,přehlídl jsem to.