Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

funkce SMART u domácího kina LG

Marfyx (15)|16.10.2013 19:36
Mám obyčejnou starší plasmu LG bez funkce SMART TV.Chci si k tomu pořídit domácí kino LG BH7430P u kterého je psáno,že má funci SMART TV.Ovšem nevím,jestli tahle funkce funguje jen při spojení s novými SMART TV od LG,nebo jestli mi internetové aplikace z nabídky LG půjdou i se současnou TV.Hodlám totiž nahradit multimedium EVOLVE Solaris tímhle domácím kinem a rád bych se díval třeba i na YouTube přes zmíněné domácí kino.Nevíte tedy jak skutečně SMART TV funguje ??
KamilZ (10277)|16.10.2013 19:51
Je to samozřejmě nezávislé na TV, i kdyby jsi to měl připojené k CRT.
Marfyx (15)|16.10.2013 20:10
To velmi rád slyším.Chtěl jsem se ještě zeptat.Konkrétně to domácí kino má psáno,že má USB i vzadu.Ovšem je tam u něj psáno "pro připojení klávesnice nebo myši" .Je možné do tohoto USB vstupu zapojit externí HDD a z něj přehrávat filmy a hudbu.Nechci používat přední USB vstup,protože chci aby ten HDD nebyl vidět a byl pěkně vzadu.
A je vůbec tohle domácí kino za tu cenu dobrá volba ?
KamilZ (10277)|16.10.2013 20:25
Žádné domácí kino není rozumná volba, jak se zde všude dočteš. Na zvuk si kup AVR, na Smart voloviny ideálně nějaký Android (https://www.tvfreak.cz/egreat-a-dve-tv-novinky-s-androidem/5082) a na přehrávání máš MMC.
bastlir (3245)|16.10.2013 23:32
S KamilemZ obsolutně souhlasím. Mě celé SMART v TV neskutečně prudí a je to jen navyšovač ceny a krátkodobá hračka pro ty, kteří to neznají. Co já bych dal za normální jednoduché menu, kterým se nemusím sáhodlouze proklikávat!9-) Kupovat si dnes domácí kino, to považuji za stejné, jako si koupit VHS video. "Ale proti gustu není žádný dišputát".:)
Jarda.Bar (1238)|17.10.2013 08:14
Já bych to kino zas tak radikálně nezatracoval. Když půjdeš navrhovanou cestou, zaplatíš mnohem víc a ještě budeš mít milion ovladačů. Vše má svá pro a proti, záleží na tvých prioritách.
bastlir (3245)|17.10.2013 08:28
[QUOTE=Jarda.Bar;469708]Já bych to kino zas tak radikálně nezatracoval. Když půjdeš navrhovanou cestou, zaplatíš mnohem víc a ještě budeš mít milion ovladačů. Vše má svá pro a proti, záleží na tvých prioritách.[/QUOTE]

No právě, nebudeš. Protože např. systém CEC (různí výrobci jej nazývají různě) umožňuje vše ovládat jedním DO, což mohu potvrdit z vlastní zkušenosti. Už používám jen DO od STB a MMC, které už dnes využívám spíš vyjímečně. Je celkem přirozené, že za nové technologie musíš trošku přitlačit na šrajtofli.:-) Ale pak to potěšení!;)
Jarda.Bar (1238)|17.10.2013 10:07
Přes CEC nemáš plnohodnotné ovládání, fungují jen základní povely. Druhá věc je, že ovladače u MMCček jako eGreat apod. působí jak dětské hračky, kvalita nulová.
Navíc zde nepřiplácíš za žádné nové technologie, platíš za věci Xkrát víc jen proto, že mají každá "svou krabičku".
Podle mě tazatel volbou LG BH7430P nešlápne vedle. Hodně muziky za málo peněz.

bastlir: Vždyť zkus poskládat konkurenční sestavu k LG BH7430P. Na příkladu nejvíc vyniknou pro a proti.

p.s.: pokud chtěl Marfyx kinem vyřešit jen Smart funkce, pak souhlasím, že stačí koupit eGreat H6 + případnou klávesnici a je to
vivid.sk (11472)|17.10.2013 15:26
Povodne som nechcel vstupovat do tohto vlakna, ale nedalo sa :)

[QUOTE=Jarda.Bar;469716]Hodně muziky za málo peněz. [/QUOTE]
Ano, v tomto pripade uplne doslova, len s tym, ze plati presny opak. Hodne muziky rozhodne za 3 stovky nebude. Zvuk bude naozaj mizerny, pretoze pri tom, co tato zostava obsahuje, to nejde vyrobit za tie peniaze tak, aby to hralo. Ale mam taky pocit, ze o to ani tazatelovi nejde, skor chce SMART voloviny a "nejaky zvuk". V tom pripade su tvoje argumenty spravne.


[QUOTE=Jarda.Bar;469716]Vždyť zkus poskládat konkurenční sestavu k LG BH7430P[/QUOTE]
Ano, neda sa to. Bez debaty. Ale ak to niekto vyrobi, aky bude realny vysledok? Ako klobaska s 20% masa. Bude lacna, ale budes uprimne spokojny s tym, ze si "niekde usetril"? Maximalne na sebe.
Marfyx (15)|17.10.2013 16:13
Takže Vám osvětlím důvody pro plánované pořízení tohoto all-in one kina.Momentálně mám multimedium Evolve Solaris + satelit Drembox HD800 PVR a starší domácí kino JVC TH-P3.To původní domácí kino nemá žádné vstupy-pouze jeden výstup scart.Z USB vstupu nepřehraje skoro nic,takže zbývají jen filmy na DVD.Ovšem filmy si pouštím stejně z externího HDD pře Evolve,takže je domácí kino absolutně nevyužito a zvuk z filmů mám jen stereo z televizoru.Rád bych si i hudební programy ze satelitu pouštěl přes lepší repro.Ovšem není vstup-není zvuk.Na stole mám tři ovladače a jen přepínám a hledám ten správný.Všechny tyhle problémy by vyřešilo to nové domácí kino.Evolve Solaris by šel pryč,Dreambox bych propojil optickým kabelem s domácím kinem LG a vyřešeno.Jde mi spíš o to,abych alspoň částečně využil toho,že dnešní filmy jsou v 5.1 zvuku a já je nemám na čem pustit.I starší domácí kino mi dříve stačilo.Jenomže to bylo za doby boomu DVD disků a dnes už je mrtvo.Navíc to LG je papírově daleko výkonější.Skutečně nepotřebuji receiver se sadou kvalitních dřevených repro.Na hudbu v MP3 a filmy v DivX bych ho stejně nevyužil.
Podle mne jako běžný domácí uživatel co si chce občas doma pustit nejaký ten film,hudbu nebo podívat se na videoklipy na YouTube nevyužiji drahou AV sestavu.Proto volím "trochu lepší " domácí kino all-in one.
Zkušenosti z kvalitním zvukem už jsem měl,kdy jsem měl doma stereo zesilovač,CD přehrávač a repro od Technics.Ovšem doba MP3,HD filmů a pětikanálového zvuku odsoudila tuhle sestavu do věčných lovišť.
Jarda.Bar (1238)|17.10.2013 19:05
Ještě napiš, kolik peněz chceš investovat. Jaký máš cenový strop.
vivid.sk (11472)|17.10.2013 19:06
[QUOTE=Marfyx;469755]...[/QUOTE]
Aspon vies priznat, ze prve AIO si kupil nezmysel, ktory nevies dnes vyuzit. Nie si prvy, ani posledny, zacinam mat pocit, ze to vyrobcovia vyrabali schvalne, aby si ludia museli kupovat taketo sracky kazde 4 roky, ked vznikne nejaky novy standard.

Pri novom AIO vidim aspon jednu vyhodu - toto riesenie ma HDMI vstup aj opticky vstup, takze aspon nejaka rozsiritelnost tam existuje.


[QUOTE=Marfyx;469755]Zkušenosti z kvalitním zvukem už jsem měl,kdy jsem měl doma stereo zesilovač,CD přehrávač a repro od Technics.Ovšem doba MP3,HD filmů a pětikanálového zvuku odsoudila tuhle sestavu do věčných lovišť. [/QUOTE]
Smutne je, ze by to dnes pravdepodobne hralo aj lepsie (aj ked len stereo), ako vsetky tie AIO.
bastlir (3245)|17.10.2013 20:00
To Marfyx: Ale jo, to respektuji. Někomu stačí stodvacítka Škodovka, někomu Bavorák. Vždyť tě odveze oboje. Je pravda, že do toho musíš být tak trochu fanda. Já osobně nakupuji s ohledem na budoucnost a vývoj, což pravda je poněkud dražší.
Rozhovor s mojí manželkou: Chci do kuchyně rádio. Jaké? No aby hrálo. Ale jaké? Bílé! (a to se už na mě dívá jako na debila) Stereo a s CD? Naco?! Aby to lépe hrálo! To je zbytečný!9-)
Takže z toho je jasné, že někomu nemá smysl vnucovat hi-tech zařízení, když mu stačí něco jiného.
Marfyx (15)|17.10.2013 21:09
Bohužel vše je dnes i o penězích.Samozřejmě bych si nejraději koupil nějaký receiver ONKYO a k němu nějaké krásné Cantony a místo TV rovnou projektor,ale cenově bych se dostal na desetinásobek toho co hodlám investovat.Doba je rychlá a i když výrobci něco řeší updatem firmwaru,tak stejně by i sebelepší sestva časem měla nějaké nedostatky a musel bych měnit.Jsou stále nové formáty,nové funkce,konektivita atd.
Takto třeba to LG za čtyři roky vyměním za něco opět aktuálního a je to.
To s tím,že by ta moje někdejší skládaná sestava Technics hrála i dnes lépe nezbývá než souhlasit.Tak úžasné výšky a hluboké basy jak to hrálo,když jsem si pouštěl CD disky už jsem bohužel doma neslyšel.Je mi i líto,že tato značka zanikla.Měl jsem ji rád a kdyby dnes existovala,tak bych o n í opět uvažoval.
vivid.sk (11472)|17.10.2013 21:31
[QUOTE=Marfyx;469787]stejně by i sebelepší sestva časem měla nějaké nedostatky[/QUOTE]
Mylis sa. Ak si kupis slusne bedne (a myslim naozaj slusne), este tvoje deti ti budu dakovat. A AVR - ten mozes menit len vtedy, ked pride nejaky novy druh pripojenia (ako prislo pred rokmi HDMI).
Vsetko ostatne su spotrebne a "zasuvne" komponenty za par euro, ktore mozes menit ako casto chces. Zaklad je vsak pevny.
- Repro
- AVR
- TV ... a tu budes menit asi najcastejsie.


[QUOTE=Marfyx;469787]akto třeba to LG za čtyři roky vyměním za něco opět aktuálního a je to.[/QUOTE]
To je prave chyba tohoto rozmyslania. Nie sme taki bohati, aby sme kupovali lacne veci. Ale clovek starne, hluchne, slepne ... a mozno potom si uvedomi, ze nema cenu na sebe setrit. Ale uz bude neskoro.


[QUOTE=Marfyx;469787]Je mi i líto,že tato značka zanikla[/QUOTE]
Nezanikla. Technics bol obchodny nazov fy Matsushita = Panasonic. Len nazov zanikol, ostatne ostalo. Radsej nech sa Pansonic venuje PDP, ako audiu.
RoPo (6061)|17.10.2013 22:48
[QUOTE=Marfyx;469787]
To s tím,že by ta moje někdejší skládaná sestava Technics hrála i dnes lépe nezbývá než souhlasit.Tak úžasné výšky a hluboké basy jak to hrálo,když jsem si pouštěl CD disky už jsem bohužel doma neslyšel.Je mi i líto,že tato značka zanikla.Měl jsem ji rád a kdyby dnes existovala,tak bych o n í opět uvažoval.[/QUOTE]

Technics (jen znacka pro lepsi audio a nektere patenty) tak jako Pioneer vlastnil/koupil Panasonic/Matsushita. Takze. Znacky zanikly, ale technika zustala a vyuziva ji i s lidmi Panasonic.
vivid.sk (11472)|17.10.2013 23:41
[QUOTE=RoPo;469798] Pioneer vlastnil/koupil Panasonic/Matsushita[/QUOTE]
Pokial viem, Panasonic nikdy nevlastnil ani nevlastni firmu Pioneer, ktora funguje nadalej.
Mozno si to mylis s PDP technologiou, ktorej know-how vratane panentov predali Panasonicu, po ukonceni vyroby.

Panasonic mal/ma podiel v tychto znamych znackach:
[ATTACH=CONFIG]24982[/ATTACH]
246px-PanasonicLogos.svg.png
bastlir (3245)|18.10.2013 06:57
Pánonové, myslím, že kopete do zavřených vrat, protože Marfyx tu své hranice popsal celkem jasně.

K těm značkám, kdysi jsem byl na nějakém simposiu o řízení výrobních toků a logistice vůvec a tam mě překvapilo, že tehdy např. funkční celky pro VHS recordery se lodí vozí přes oceán semtam, každý si k tomu něco přimontuje a někdy skutečně jen svoji ologovanou bednu a pak to s různými cenami prodávají. Já si ani dnes nedělám iluze, že by tomu bylo snad jinak. Takže, v podstatě si všichni kupujeme to samé, ale ve stejné třídě s rozdílným firmwarem.
RoPo (6061)|18.10.2013 09:13
Měl jsem na mysli Technics vlastnil, Pioneer koupil (sic jen PDP vývoj). Proto jsem psal Technics a Pioneer vlastnil/koupil.
To však nebylo podstatné, protože podstatné bylo vysvětlení "zaniknutí" Technicsu.

Asi jsi to asi nepochopil nebo pochopil špatně. Sorry. Mohl jsem to však napsat lépe, ale očekávám nějakou důvtipnost čitatele. ;)
Marfyx (15)|18.10.2013 21:25
Klidně můžet pokračovat v diskuzi o fy Technics.Rád se dozvím něco nového.To že ji vlastnila Matsushita stejně jako Panasonic ví snad každý.O spojení z JVC jsem taky něco slyšel.Pioneer může mít společného taky něco.Ostatně Matsushita dodává elektronické součástky více firmám.Pokud máte třeba v PC zdroj značky Seasonic nebo Enermax,tak s největší pravděpodobností,tam budou hlavní součástky právě od Matsushity.A jelikož každý AV receiver potřebuje i napájecí zdroj,tak by mne nepřekvapilo,kdyby tahle firma dodávala trafa i jiným značkám.
Mimochodem jak vlastně dopadla firma AIWA,která v devadesátých letech chrlila jednu "hi-fi" věž za druhou.
vivid.sk (11472)|18.10.2013 22:25
[QUOTE=RoPo;469842]ale očekávám nějakou důvtipnost čitatele[/QUOTE]
Ta dovtipnost mi asi nebola dana do vienka :), lebo som to cital 5x, ale stale som to chapal rovnako. Skratka, to co tam bolo napisane, nieje pravda, nech to citam akokolvek - ak si to myslel inak, mal si to inak napisat.

[QUOTE=Marfyx;469943]Mimochodem jak vlastně dopadla firma AIWA,která v devadesátých letech chrlila jednu "hi-fi" věž za druhou. [/QUOTE]
Kupila ju firma Sony, ale to uz plavala ku dnu. V nasich koncinach boli popularne kazetaky/walkmany, pripadne tie kolotocarske blikajuce miniveze, ktore rovnako mizerne hrali, ako vyzerali. Ale firma robila aj tape decky