Skylink Výměna M7 - ILLUSION M5CI-S
Zdravím, v satelitech se vůbec nevyznám a proto bych rád požádal o radu.
známá má postarší satelitní přijímač Illusion M5CI-S a doposud v něm měla jakousi TT kartu standard, kterou provozuje skylink. Nějakou dobu ji TV nefungovala, tak mě požádala, zda-li bych nezjistil, kde je problém. Problém je v nezaplaceném servisním poplatku :-D , ale dočetl jsem se, že by si měla vyměnit i starou kartu za novou s jakýmsi kódováním irdeto, ale nejsem si jist, zda-li ji v jejím přijímači bude fungovat. Lze zjistit kompatibilitu zařízení s kartou, aniž bych musel objednávat kartu novou?
Dotyčná na tom totiž není s financema nejlépe, nemůže si dovolit koupit nový přijímač za trojku, takže pokud by karta v přijímači nefungovala, je zbytečné pořizovat novou kartu.
Děkuji
známá má postarší satelitní přijímač Illusion M5CI-S a doposud v něm měla jakousi TT kartu standard, kterou provozuje skylink. Nějakou dobu ji TV nefungovala, tak mě požádala, zda-li bych nezjistil, kde je problém. Problém je v nezaplaceném servisním poplatku :-D , ale dočetl jsem se, že by si měla vyměnit i starou kartu za novou s jakýmsi kódováním irdeto, ale nejsem si jist, zda-li ji v jejím přijímači bude fungovat. Lze zjistit kompatibilitu zařízení s kartou, aniž bych musel objednávat kartu novou?
Dotyčná na tom totiž není s financema nejlépe, nemůže si dovolit koupit nový přijímač za trojku, takže pokud by karta v přijímači nefungovala, je zbytečné pořizovat novou kartu.
Děkuji
TT (trade and technology) jsou hodne stare karty. Prijmac neznam, ale videl bych to na vymenu jak karty, tak prijimace. Skylink ma ted akci mam dojem, ze prijimac za 900,- nebo tak nejak + kartu.
Koukl jsem na Illusion M5CI-S a ctu, za ma CI slot. Potrebujes tedy irdeto CAM modul. Cena cca. 800,- pripadne nekde na inzerat od 350,- Kc. No a k tomu kartu...
Koukl jsem na Illusion M5CI-S a ctu, za ma CI slot. Potrebujes tedy irdeto CAM modul. Cena cca. 800,- pripadne nekde na inzerat od 350,- Kc. No a k tomu kartu...
Díky moc. Nakonec jsem mluvil se známým a říkal mi, že ani ten cam modul nebude třeba. Že to kódování irdeto je možno přehrát softwarově. No nevím. Každopádně i ten Cam modul by nebyla nikterak velká investice. Bazarů je jich opravdu plno.
Ještě jednou díky.
Ještě jednou díky.
Pochybuji, že v tom přijímači půjde čtečka naučit Irdeto Pi-sys přes firmware. Nicméně pokud bude brát kartu výměna, tak ta je ICE a mohla by v tom přijímači chodit v režimu Cryptoworks (ale u tak starých přijímačů to není jisté, přestože by to teoreticky chodit mělo).
[QUOTE=gloom83;473212]Díky moc. Nakonec jsem mluvil se známým a říkal mi, že ani ten cam modul nebude třeba. Že to kódování irdeto je možno přehrát softwarově. No nevím. Každopádně i ten Cam modul by nebyla nikterak velká investice. Bazarů je jich opravdu plno.
Ještě jednou díky.[/QUOTE]
Irdeto nepujde naucit firmwarem. Mam dojem, za dalsi problem pro "nauceni" Irdeta je autorizovany HW. Coz v tomto pripade lze zajistit jedine CAM modulem.
Ještě jednou díky.[/QUOTE]
Irdeto nepujde naucit firmwarem. Mam dojem, za dalsi problem pro "nauceni" Irdeta je autorizovany HW. Coz v tomto pripade lze zajistit jedine CAM modulem.