Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Nejlepší MMC pro rok 2013/14

qsk (17)|3.2.2014 15:59
Čo som testoval TV- NTB (ako zaťiaľ NUC/HTPC) - NAS (používam ako sieťový disk)tak sa mi osvedčil VLC Media Player . Každopádne ďakujem za tip vyskúšam .
Heartwork (2358)|3.2.2014 16:25
[QUOTE=qsk;481205]Tak už som objednal ... RAM Kingston 4GB .[/QUOTE]
Doufám, že sis dobře přečetl tohle vlákno nebo specifikaci a objednal si 1.35V moduly nikoli nepodporované 1.5V. :)
qsk (17)|3.2.2014 16:30
Ano pane ;)
radek.kovacik (267)|3.2.2014 18:30
[QUOTE=qsk;481197]radek.kovacik - ktorého NUCa chceš brať ?[/QUOTE]
Já se chystám koupit Intel NUC Kit D34010WYK.

[QUOTE=RoPo;481198]Otázkou je spíše jaký OS chceš na tom provozovat.[/QUOTE]
Chtěl bych to provozovat stejně jako Heartwork - na OpenElecu s XBMC. Má u NUCe, resp. XBMC význam Bluetooth?

[QUOTE=Heartwork;481204]Ano platí, je to parádní, výkonná a rychlá krabička.

Mé problémy jsou způsobeny spíše tím, že je to moje první HTPC, na kterém se učím. Dále je též trošku na vině skutečnost, že se jedná o příliš nový hardware a já si vybral trnitou cestu s OpenELEC, který navíc aby s NUCem trošku fungoval, je třeba použít v alpha verzi Gotham, kde jsou již fixnuty nějaké ty opravy pro tohoto drobečka.
Navíc to všechno ovládám "osobitým stylem" pomocí dálky Harmony, takže asi tak.

Pokud tam dáš Windows, tak budeš mít start bez problémů.[/QUOTE]
Ani netušíš, jak jsme si podobní. Já jsem se taky původně díval po nějakém Dune HD nebo Popcorn Hour, poté to šlo přes Xtreamer Ultra (1 a 2), až jsem skončil tady u NUCe. Stejně jako ty chci pořídit tu novou verzi s Haswellem a provozovat to na OpenElecu, tudíž očekávám, že budu mít i stejný problémy (to je důvod, proč to vlákno sleduji - abych zjistil, jestli jsou ty problémy řešitelné). Moje zkušenost s HTPC se rovná nule, taktéž zkušenost s Linuxem nulová a navíc jsem ještě ani neměl žádné "normální" MMC - v tomto ohledu jsem na tom ještě hůř než ty.
Co se týká "osobitého stylu" ovládání pomocí Harmony, co myslíš, že mám já? Ty a RoPo jste mi to tak vychválili, že jsem neodolal...:-E

Na Windows mám stejný názor, jako ty - taky bych je na HTPC nedal ani náhodou...
Maarff (19)|3.2.2014 19:32
:-D Tak jak to tak ctu. Tak to na tom asi jsme vsichni tri stejne. Popcorn pak xtreamer a zkoncil jsem prectenim clanku od Heartworka a koupi NUCu :-D Ze bych mel dva dvojniky v republice :-D
RoPo (6061)|3.2.2014 21:22
[QUOTE=radek.kovacik;481231]Chtěl bych to provozovat stejně jako Heartwork - na OpenElecu s XBMC. Má u NUCe, resp. XBMC význam Bluetooth?[/QUOTE]
BT by šlo využít pro připojení klávesnice, myši nebo pro připojení jakéhokoliv zařízení, které umí přes BT posílat hudbu. Pak je potřeba BT na NUCu nakonfigurovat tak, aby se NUC tvářil (uměl profil) jako sluchátka - BT profil Headphone.
lafore (73)|4.2.2014 09:04
Ja som sa o nucu dozvedel hlavne z xbmc fora uz davnejsie a potom som sa dostal tu :)
Ak chces riesit co najmenej problemov, tak si daj poslednu stable verziu froda na w7 a ked vyjde stable verzia gotham v openelec (ktora by mala mat vsetky muchy vychytame), tak si das to. Tak to robim ja az riesim co najmenej problemov.
radek.kovacik (267)|4.2.2014 12:30
Stable verze OpenElecu 3.2.4. se použít nedá? Já jsem někde na fóru četl (buď to bylo fórum XBMC nebo OpenElec), že to na Intel NUC přímo doporučovali. Nebo by to snad nechodilo?
lafore (73)|4.2.2014 12:48
Openelec mal problemy s ciernou farbou, zapinam/vypinanim a este nejake detaily, co sa video vystupu tyka...
radek.kovacik (267)|4.2.2014 13:15
Pokud to byly pouze kosmetické vady, které se daly přežít, tak bych radši zůstal u stable verze a počkal, až bude stable OpenElec 4.0. Uvidíme, jaké budou ty nejnovější nightly buildy. Rozhodně nemám chuť s tím moc experimentovat, tudíž se raději prozatím stáhnu do ústraní a počkám, až se ty porodní bolesti přeženou. Je poslední nightly build použitelnější než stable verze?
Heartwork (2358)|4.2.2014 21:03
[QUOTE=radek.kovacik;481301]Stable verze OpenElecu 3.2.4. se použít nedá?[/QUOTE]
Dá, ale pro NUC s Haswellem je to na dvě věci. Pokud si četl tohle vlákno, tak jsem to tady už popisoval.

Ty dostupné buildy OpenELEC Gotham jsou použitelné a dá se mezi nimi najít i taková, která korektně vypíná i zapíná. :)
Musel jsem mít vždycky tu poslední co vyšla a v novějších mi to zase přestalo vypínat (restart), přecházet na stařešinu se mi nechtělo, tak sem mordoval tak dlouho, až mi to nešlo pomocí Harmony vůbec zapnout - nespravil jsem to už pak ani návratem ke starší verzi (všeho), resetem Biosu, clearem CMOS... něco mezi nebem a zemí.

Tak jsem to zkusil na Win7, jede to a zatím to neřeším (raději).

btw
používáte někdo pro XBMC na Win7 dálku Harmony? Jediné, co se mi na Win nedaří, je v Harmony namapovat tlačítko "Guide". Údajně by to mělo být v Harmony nastavení "MCE Keyboard" a přiřadit "M" (Displays the guide) - nic mi to nedělá a když tomu v Harmony přiřadím "Guide" jako takové, tak mi to v XBMC přepne na nějakou Windowsí srágoru. :)

Např. pro "Info" je uvedena kombinace následující a ta mi funguje - vybrat MCE Keyboard a přiřadit písmeno "I" (Displays the info screen). Tak tedy nevím, co s tím guide.
kubrt8 (47)|5.2.2014 07:12
Tak, včera som konečne zložil moje prvé HTPC:

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

nahodil som Win7 32-bit + XBMC 12.3 Frodo. Všetko nainštalovať, odladiť tak 2 hod. práce ale teraz to už nejako šlape. Večer ešte nastavím XBMC podľa sebe a konečne začnem spoznávať jeho krásy.

Vďaka všetkým za rady.
qsk (17)|5.2.2014 08:11
Win7 32-bit + 8GB RAM ? Systém vidí max. 4 :)
vivid.sk (11472)|5.2.2014 09:24
Systém nevidí ani tie štyri. Ale radosť z prvého HTPC to nemôže pokaziť ;-)
lafore (73)|5.2.2014 10:21
Ak to chces len cisto na spustanie xbmc, tak si dal zbytocne velky hdd aj ram, ak chces vyuzivat aj okna, tak nechapem preco 32bit.
kubrt8 (47)|5.2.2014 12:51
budem vyuzivat aj Windows, zatial som dal taky, aky som mal, nebolo este dostatok casu na hranie. Teraz chcem poriesit mapovanie tlacit DO do XBMC a dalsie veci, do finalneho instalovania kde uz bude vsetko 100% sa asi pustim az v marci, potom odhodim zalohu celeho HTPC na NAS aby som nabuduce nemusel maturovat.
Heartwork (2358)|5.2.2014 13:37
[QUOTE=Heartwork;481361]
používáte někdo pro XBMC na Win7 dálku Harmony? Jediné, co se mi na Win nedaří, je v Harmony namapovat tlačítko "Guide". Údajně by to mělo být v Harmony nastavení "MCE Keyboard" a přiřadit "M" (Displays the guide).[/QUOTE]
Odpovím si sám..., zmýlená neplatí - nechal jsem se napálit. :) Žádné "M", ale "C" je třeba k tlačítku "Guide" přiřadit - už to maká komplet. 8-)
Teď už budu jen vyčkávat, co OpenELEC.
radek.kovacik (267)|5.2.2014 13:40
[QUOTE=Heartwork;481361]Dá, ale pro NUC s Haswellem je to na dvě věci. Pokud si četl tohle vlákno, tak jsem to tady už popisoval.

Ty dostupné buildy OpenELEC Gotham jsou použitelné a dá se mezi nimi najít i taková, která korektně vypíná i zapíná. :)[/QUOTE]
Jo, jo četl. Možná ne úplně všechno, ale takový základní tušení o tom mám...:)

Dá se říct, která verze z těch nočních vydání je nejpoužitelnější?
Heartwork (2358)|5.2.2014 14:39
Jak jsem psal, u žádné verze jsem dlouho nevydržel, ale +- to všechno, včetně zapnutí/vypnutí (bez restartu) a ovládání pomocí Harmony, fungovalo na buildu OpenELEC-Generic (x86_64) – r16865, k té verzi sem se zpravidla vracel. Nakonec sem, ale něco pohnojil a nešlo mi to pomocí Harmony zapnout - jinak dobrý. :)
Heartwork (2358)|5.2.2014 22:15
Tady nějaké info pro zájemce o nízkorozpočtový NUC:
http://www.legitreviews.com/intel-nuc-dn2820fykh-bay-trail-system-review_135053

... u nás ho skladem nevidím, ale mají ho např. tady:
http://www.minipc.de/catalog/il/1795
qsk (17)|6.2.2014 09:06
Heartwork , čítal si recenziu ? čo si o Intel NUC DN2820FYKH myslíš ?
RoPo (6061)|6.2.2014 10:18
Četl jsem to včera. Tady si dovolím napsat vlastní souhrn dle poznatků z dané recenze k tomuto Intel NUC DN2820FYKH.

HW:
Je vidět cílení na cenu, ale podle mě to zas tak zde nevadí. Odhaduji výrobní náklady kolem +/- $50 možná ještě méně.
Není mSata port pro mSSD disk. Takže buď klasický disk nebo SSD v 2,5" provedení.
Integrovaná Wifi ve formě kartičky potěší, ale škoda, že není možnost vybrat variantu (model tohoto NUCu) s wifi standardem AC.
Podpora je jen pro 1066MHz taktované paměti (nebo s vyšším taktem, ale takt bude snížen na 1066MHz). Je to provedeno zamčením v BIOSu na danou frekvenci.
Zamrzí, že deska nemá HDMI CEC konektor (jinak také CIR header). Škoda.
Jako SSD disk stačí se standardem SATA II. Řadič v NUC totiž nevyužije rychlosti nabízející standard SATA III.

WEI index procesoru 4.6 je celkem slušný.

Dostal mě spodní kryt, který zde je plastový a jen pochromovaný. NUC2 s i3 a i5 má poctivý kov.

Widi není procesorem a grafikou podporováno. To je škoda...

XBMC na Win 8/8.1 nebo OpenElec a XBMC:
XBMC nad Windows 8.1 funguje velmi dobře.
Jen při práci více činností (zde probíhala aktualizace windows) se pozdržel/vynechal zvuk. Tzn. procesor je výkonem dostačující, ale ne perfektní při použití s Win.
Spotřeba při přehrávání 1080p videa je stejná jako u mého NUC2 s i3 - 8-10W.
U tohoto CPU jsem očekával nižší spotřebu, protože má TDP poloviční proti i3/i5.
Zde je vidět, že spotřebu zde navyšuje už jen chipset a CPU toto neovlivní.

Jen ovladače pro tuto platformu Intel momentálně nemá pro Win 7, ale jen pro Win 8/8.1.

OpenElec ve verzi r17626 správně detekoval Wifi kartu (ovladače Intel wifi karet jsou integrovány, to vím z vlastní zkušenosti již z předchozích verzích OpenElecu a NUC2 s i3, tady se to jen potvrdilo). Jen BT modul OpeneElec bez dodatečných ovladačů nedetekuje.
IR přijímač na NUCu s touto verzí OpenElecu funguje skvěle.
HD video 1080p s DTS přes wifi se přehrává bez sebemenších problémů. Tedy žádné zadrhává či vynechávání.

Spotřeba, hluk:
Celková spotřeba systému je víceméně stejná jako u NUCu s i3. Jen i3 má více výkonu pro extrémní situace navíc a dokáže při plné zátěži zbaštit více. Tady tento NUC s Celeronem se zastaví maximálně na 12W. Pěkné.

Hluk při zapnutém NUCu (chlazení) stoupne v místnosti o necelých 7dB. Tzn. že je téměř neslyšitelné (při soustředění jej možná uslyšíte a indentifikujete jeho hluk). Je jedno zda-li je NUC bez zátěže či zatížen.

Snad vám toto shrnutí o Intel NUC DN2820FYKH pomůže o rozhodování zda pořídit tento model či nikoliv.
Heartwork (2358)|6.2.2014 13:24
[QUOTE=Heartwork;481418]
Teď už budu jen vyčkávat, co OpenELEC.[/QUOTE]
Tak sem nevydržel a musel si to čekání zkrátit přestrojením NUCu do pasivní skříně Akasa Newton H, dneska mi přišla. :)

Rozborka:
[ATTACH=CONFIG]26376[/ATTACH]

Sborka:
[ATTACH=CONFIG]26377[/ATTACH]

Hotovo + odpad:
[ATTACH=CONFIG]26378[/ATTACH]

Teploty:
[ATTACH=CONFIG]26379[/ATTACH]

Ne, že by to bylo příliš hlučné, ale pasiv je pasiv - nic se netočí, nic neševelí. :-E
Otázka 20 minut.

P.S.
málem bych zapomněl, musel sem kouskem černé pásky přelepit tu modrou diodu - jako by vám někdo svítil baterkou do očí.
1.rozborka.jpg 2.sborka.jpg 3.hotovo-a-odpad.jpg 4.teploty.jpg
RoPo (6061)|6.2.2014 13:34
Pěkně to mají vyřešené. Zvláště ten světlovod se mě líbí. Jinak je ta krabička větší než samotný NUC, to je pro mě mínus. Mě se líbí NUC jaký je to prcek.
Prosím tě, dej tam ještě fotku pohledu na skříňu AKASA zepředu a zezadu.
Heartwork (2358)|6.2.2014 13:38
Tady máš celou galerii, takový jednoduchý industry design :)
http://www.akasa.com.tw/update.php?tpl=product/product.detail.tpl&no=181&type=Chassis&type_sub=NUC&model=A-NUC03-A1B

Větší to je, ale ničemu to nevadí - hlavně, že se v tom nic netočí. 8-)
Jarda.Bar (1238)|6.2.2014 13:45
Heartwork: ty si tuner :) ... ale chválím, ticho je základ
RoPo: dal bych reputaci za souhrnnou recenzi NUC, ale nedovolí mi to fórum, tak aspoň takhle děkuju.
vivid.sk (11472)|6.2.2014 14:21
[QUOTE=Heartwork;481576] musel sem kouskem černé pásky přelepit tu modrou diodu[/QUOTE]
Pekne. Co sa tyka modrych LED - uz automaticky ich nahradzujem bielymi + predradenym odporom (znizenie intenzity osvetlenia). Modra LED do mojej domacnosti nesmie.
radek.kovacik (267)|6.2.2014 15:25
Ještě se zeptám, jaký doporučujete použít kabel (resp. konektor) na propojení s AV receiverem - mini HDMI nebo DisplayPort? HDMI je už taková klasika, ale DisplayPort konkrétně u NUCe umožňuje přenos vyššího rozlišení obrazu a tím pádem také novější (modernější) obrazové formáty.
vivid.sk (11472)|6.2.2014 15:37
A potrebujes vyssie rozlisenie ako 1920x1080? Mas UHD TV?
RoPo (6061)|6.2.2014 15:59
[QUOTE=radek.kovacik;481598]Ještě se zeptám, jaký doporučujete použít kabel (resp. konektor) na propojení s AV receiverem - mini HDMI nebo DisplayPort? HDMI je už taková klasika, ale DisplayPort konkrétně u NUCe umožňuje přenos vyššího rozlišení obrazu a tím pádem také novější (modernější) obrazové formáty.[/QUOTE]

Pro spojení s AVR bohatě dostačuje mini HDMI. Zde DisplayPort postrádá význam.
Heartwork (2358)|6.2.2014 16:08
[QUOTE=radek.kovacik;481598]Ještě se zeptám, jaký doporučujete použít kabel (resp. konektor) na propojení s AV receiverem...[/QUOTE]
Myslím, že Hama 83005 ti bude stačit:
http://www.hama.cz/hdmi-kabel-vidlice-typ-a--vidlice-typ-c-mini--ethernet-2m/
např. na alze za 389 Kč:
qsk (17)|6.2.2014 16:13
Trocha neskoro som prečítal všetky fóra a recenzie na DN2820FYKH a na záklde nich som sa rozhodol objednávku zrušiť á ták som sa tešil :-/
Čo teraz ? Budem vyčkávať na tie nové TV (Phillips s androidom , LG webOS) kým ich niekto hackne a budú podporovať XBMC á HTPC už nebude treba ? Neviem :(
RoPo (6061)|6.2.2014 16:21
[QUOTE=qsk;481608]Trocha neskoro som prečítal všetky fóra a recenzie na DN2820FYKH a na záklde nich som sa rozhodol objednávku zrušiť á ták som sa tešil :-/
Čo teraz ? Budem vyčkávať na tie nové TV (Phillips s androidom , LG webOS) kým ich niekto hackne a budú podporovať XBMC á HTPC už nebude treba ? Neviem :([/QUOTE]

Co ti na DN2820FYKH nevyhovuje, že jsi objednávku zrušil? Mě se za ty prachy líbí.
qsk (17)|6.2.2014 16:32
Prečítal som celé fórum xbmc , openlec a všetky recenzie venované tomuto NUC a príde mi že je tam zaťiaľ podstatne viac nedostatkóv ako úžitku . Napríklad Win7 mám licenciu a dal by sa aj naištalovať ale nie sú drajvre , Win8.1 kradnúť nebudem a kvôli htpc už vôbec nie kupovať . Možno časom keď to Intel vyladí (vraj v marci) bude to fajn HTPC teraz je to ako uber novinka len pre "silné žalúdky" :)
radek.kovacik (267)|6.2.2014 16:40
[QUOTE=vivid.sk;481600]A potrebujes vyssie rozlisenie ako 1920x1080? Mas UHD TV?[/QUOTE]
Zatím nemám, ale pomalu na ni začínám spořit. Ta aktuální TV už nemusí dlouho vydržet, takže uvažuju s výhledem do budoucna, ať nemusím měnit kabel. Teď mě tak napadlo, ty konektory můžou být připojené oba současně na nějaké zařízení nebo může být pouze jeden z nich?

[QUOTE=RoPo;481604]Zde DisplayPort postrádá význam.[/QUOTE]
Proč myslíš, že DisplayPort postrádá význam?
vivid.sk (11472)|6.2.2014 16:47
[QUOTE=radek.kovacik;481615]ať nemusím měnit kabel.[/QUOTE]
Toto tvoje uvazovanie mi pride ako spekulovat o vymene auta a argumentovat spickovymi stieracmi, ktore si dnes kupis a v buducnosti "mozno" vyuzijes.
Pokial nemas kabel v stene, neries. Naviac ani prichodom HDMI 2.0 sa nic v kabelazi nemeni, kvalitny HDMI kabel ostava na svojom mieste.
radek.kovacik (267)|6.2.2014 17:00
Ne tak docela. Prostě se mi nechce 1000,- Kč vyhodit jen tak do luftu. A kvalitní kabely tolik, bohužel, stojí.
Co se týká HDMI 2.0, s tím nemůžu souhlasit, že v kabeláži se nic nezmění. Myslím, že z běžně prodávaných (rozuměj za běžnou cenu) kabelů to žádný nezvládne a pokud ano, tak s chybami a poruchami v obraze.
vivid.sk (11472)|6.2.2014 17:08
[QUOTE=radek.kovacik;481621]z běžně prodávaných (rozuměj za běžnou cenu) kabelů to žádný nezvládne[/QUOTE]
Ako to mozes tvrdit? Vzhladom k veku tohto standardu a (ne)existencii pristrojov na trhu, su to len nepodlozene dohady.
jaudak (176)|6.2.2014 17:14
Heartwork: kde jsi prosím tě kupoval tu Akasu Newton H ? dík.
radek.kovacik (267)|6.2.2014 17:22
[QUOTE=vivid.sk;481623]Ako to mozes tvrdit? Vzhladom k veku tohto standardu a (ne)existencii pristrojov na trhu, su to len nepodlozene dohady.[/QUOTE]
Jistěže je to pouze domněnka, ovšem postavená na reálném základě toho, že tím kabelem půjdou data s dvojnásobnou frekvencí oproti HDMI verze 1.3 nebo 1.4. Je to jen můj názor, samozřejmě ho nebudu nikomu vnucovat.

Můžou se u NUCe zapojit a používat oba výstupy současně?
KamilZ (10277)|6.2.2014 18:29
Informace jsou na první pohled rozporuplné. Na několika místech je, že specifikace kabelů zůstává, ale fakt je, že současný HDMI High Speed cable má 10.2 GBit a max. 340 MHz, kdežto rozhraní HDMI 2.0 podporuje až 18 GBit a 600 MHz. Jenže současné 4K tuhle celou kapacitu nevyužije (je tam prostě rezerva), na 4K stačí jen současné HDMI High Speed. Něco jiného může být např. hraní her ve 3D ve 4K, tak by už dnešní kabel nestačil (pokud bude stačit výkonem grafika v PC :-) ).
Heartwork (2358)|6.2.2014 18:31
[QUOTE=jaudak;481624]Heartwork: kde jsi prosím tě kupoval tu Akasu Newton H ? dík.[/QUOTE]
Zkus tady:
Mají snad ještě 2 kusy, jako dárek dostaneš bonusem autíčko :-D
RoPo (6061)|6.2.2014 20:44
[QUOTE=radek.kovacik;481615]Proč myslíš, že DisplayPort postrádá význam?[/QUOTE]

Protože jej momentálně nevyužiješ u standardní TV. A až bude využitelné, tak zase bude jiný "NUC". Ta budoucnost je podle mě celkem vzdálená.
qsk (17)|7.2.2014 08:08
Asi je dobré že som zrušil obj. na NUC DN2820FYK - v odkaze sa píše že cpu Celeron N2820 končí a teda myslím že poporu a drajvre by som od Intelu vyčkával márne.
kubrt8 (47)|7.2.2014 08:47
tak som včera preinštaloval Win7 32-bit na 64bit - všetko som to robil s pripojením na monitor, potom prepojil cez AVR Onkyo TX-SR508 na HDMI 2 do Samsungu UE65F8000 u tu sa to začalo: na AVR mám nastavené pass throug ale signál mi neprešiel do TV. Keď zapnem AVR potom telka spozná záťaž na HDMi a sprístupni mi ho. Po zapnutí môžem AVR vypnúť a signál prechádza ďalej do TV ale bez prvého zapnutia AVR to jednoducho nejde. V AVR mám pritom nastavené všetko na HDMI na ON. A ešte jedna vec: pri rozlíšení 1920x1080, 60Hz mi obraz uteká za veľkosť televízora, musel som dať zmenšiť škálovanie obrazu. Je to to isté či idem cez AVR alebo napriamo. Niekde robím chybu. Nemal s tým niekti problém? V TV je scale nastavené na Auto.
kubrt8 (47)|7.2.2014 08:56
Heartwork: to je super, musím objednať.
RoPo (6061)|7.2.2014 09:12
kubrt8: 64bit ovladače jsou jiné než 32bit. Mohou se takto chovat.
kubrt8 (47)|7.2.2014 09:46
nie, nie, instalaloval som sposobom zrudenie particie na SSD, vytvorenie novej a cisty instal Win7 64bit aj s novými drivermi priamo pre tento Win.
lafore (73)|7.2.2014 10:06
Tie okraje su nastavenim tv. Neviem ako sa to vola na samsungoch. Vola sa to vacsinou overscan, alebo musis zapnut funkciu scan only, alebo podobne. To je funkcia kvoli tomu, ze tv dava obraz niekedy s malickymi ciernymi pruhmi, alebo chybmi v obraze na kraji, tak tv z nich ukrajuje trocha.
radek.kovacik (267)|8.2.2014 12:15
[QUOTE=RoPo;481648]Ta budoucnost je podle mě celkem vzdálená.[/QUOTE]
Já si zase naopak myslím, že ta budoucnost může přijít dříve, než si to dokážeme představit a připustit...;)