Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Nejlepší MMC pro rok 2013/14

puschpull (921)|12.3.2014 13:13
Pro mě na hudbu nepoužitelné. (mám cca 2TB hudby)
Třídím podle složek - hlavní mám Interpret / (abeceda: #, A, B, ..., Z] / složky podle interpretů začínající daným písmenem.
Takto mám v těch abecedních složkách tak maximálně těch cca 40 interpretů / pak už složky alb kde se snažím mít i rok vydání alba / ve složce alba jsou už skladby a booklety
Vedle Interpretů mám i další složky jako VA (Various Artists), Classical, OST, mluvené slovo, atd... Českou hudební scénu mám také odděleně
Na PC přehrává po mocí foobar2000 a udržuji si celkem přehled.
Ale otagovat korektně a zkontrolovat 2000 GB dat je nesplnitelný úkol.
Klfree (34)|12.3.2014 13:37
Uvažoval jsem při zakládání sbírky před pár lety také o tomto řazení, ale pak nějak vyhrálo řazení dle zdroje ripu. Tam už jen interpret a jednotlivá alba. Možná to někdy překopu.
A pokud jde o velikost sbírky není třeba uvádět množství dat, protože ta se samozřejmě mění právě tím zdrojem ripu. Vinyl a CD jsou dosti velké rozdíly, ale pokud to máš jen v CD, tak to chápu, že otagovat nově by byla vražda ...
puschpull (921)|12.3.2014 14:34
z dob kdy jsem kupoval CD )a mám jich doma asi 1000 originálů (dnes už bych ty prachy nedal) tak je takový základ na který se postupně nabaluje to co člověk nalezne na webu a co ho nějak osloví. Hudba pro mě osobně znamená mnohem víc než filmy (ty mě zas tolik nezajímají, i když párkrát v týdnu na něco kouknu)
Já mám ještě extra FLAC a další bezztrátové formáty a v jiné části MP3 a podobné. Ob části jsou zhruba stejně velké (co se týká prostoru na HDD)
Na to abych vše korektně otagoval, našel chybějící booklety atd... tak to bych si musel vzít tak 2 měsíce dovolenou ... :-)
vivid.sk (11472)|12.3.2014 16:40
[QUOTE=puschpull;484347]Pro mě na hudbu nepoužitelné. (mám cca 2TB hudby)[/QUOTE]

Stale mas moznost prechadzat adresarovu strukturu. Pouzitie kniznice na hudbu nieje nutnost - len dalsia moznost.
Naviac to korektne otagovanie, nieje az take strasne. Samozrejme, pokial je v nazvoch bordel a tracky su oznacene ako Track1....Track10, tak to chvilku potrva, no pri klasickej adresarovej strukture Artist\Album\Tracks mas par klikmi skorigovane tagy pre Artista. Dotiahnutie tagov z amazonu trva cca 10 sekund / album, dodatocne premenovanie dalsie 2-3 sekundy.
Ja som precistil celu moju kniznicu za jeden vecer a to si myslim, ze mam hudby celkom dost. Problem je skor v albumoch vo forme cue+flac, tam treba zrejme manualne editovanie cue sheetu (nenapada mi nijaky rychly sposob automatickej korekcie).*

* Pouzivam sikovny softik Tag&Rename
puschpull (921)|12.3.2014 18:15
vivid.sk: dík za povzbuzení, samozřejmě pár jednotek procent hudby je nazvaná jako Track1....Track10 a tak 15-20% je tzv. CUE+ FLAC (WAV).
Bojím se abych si nepodařeným tagováním nějak nepomrvil tu sbírku.
Zkusím na nějakém testovacím vzorku nejprve.
tdlmarek (1566)|12.3.2014 18:59
[QUOTE=vivid.sk;484362]Problem je skor v albumoch vo forme cue+flac, tam treba zrejme manualne editovanie cue sheetu (nenapada mi nijaky rychly sposob automatickej korekcie).[/QUOTE]
Pokud používáš embedded cue sheety, tak s těmi umí dobře pracovat foobar2000. Funguje normální editace všech tagů, ale např. při změně názvu skladby nebo interpreta alba se změna propíše až úplně dolů do onoho přibaleného cue sheetu. Tím pádem by měly stejně fungovat i všechny pluginy pro automatické tagování.

Já tento systém už nějakou dobu využívám ve spojení s Monkey's Audio namísto FLACu a nemůžu si to vynachválit. Každé CD je reprezentováno jediným .ape souborem, a namísto toho guláše ID3 tagů různých verzí napříč mnoha malými soubory je zde pouze jednoduchý popis alba (název, interpret, rok, žánr, cd# a cover arty) a integrovaný cue sheet se seznamem skladeb. Jsem tak trochu perfekcionista a toto mi připadá jako krásně čisté řešení a přesný digitální obraz hudebního CD.

Ale přiznám se, že nemám vyzkoušeno, jak se s tímto formátem vypořádá XBMC.
David32 (55)|13.3.2014 07:42
Dobrý den přečetl jsem velkou čast tématu ale jsem z toho zmaten mohl by mi někdo napsat přesnou configuraci nuc s komponentami který zaručeně funguje s harmony one? Jeste zde bylo napsáno ze některé nuc mají problémy ze by bylo lepší počkat na nové? Děkuji za odpoved
vivid.sk (11472)|13.3.2014 10:30
[QUOTE=tdlmarek;484371]Pokud používáš embedded cue sheety[/QUOTE]
Nepouzivam.

Prave je pre mna stale efektivnejsi sposob pouzivat klasicke rozsekane subory (1 track = 1 file), pretoze napalovat to naspat uz nikdy nebudem. Embedded CUE ma stale velmi slabu podpora zo strany roznych dalsich playerov, pricom dnes uz uvazujem tak, aby boli subory dostupne pre ostatne platformy (Tablet / telefon), a dali sa prehrat bez akychkolvek problemov. Takisto neviem, ci XBMC tieto sheets uz poddporuje a ak ano, problemove bolo (a stale je) spustanie mimo urovne kniznice cez rozne android app. A nakoniec, tieto subory v danej forme nemam, takze by som ich dodatocne musel vytvarat (CueTools).

A co sa tyka Monkey's audio - len jedna vyhrada, ktoru mam zafixovanu. Mnoho albumov som mal od jednech kolegu, ktory bol zrejme tiez perfekcionista a enkodoval s pouzitim maximalnej kompresie. Seekovanie po tychto albumoch (alebo len spustenie tracku) bolo vsak neskutocne otravne, bolo to pomale a kazda zmena pozicie trvala aspon sekundu. Tieto ape som rychlo enkodoval do wavpacku, ktory je rychlostami uplne niekde inde.

Mimochodom, ked sme uz pri lossless formatoch, dlhe roky som osobne pouzival WavPack. Je rychlejsi ako flac (aj pri maximalnej kompresii) a ma lepsiu efektivitu ako flac. Nedosahuje sice efektivity Monkey's audio pri maximalnej kompresii, ale ta rychlost je uplne niekde inde. Zial, XBMC ani po mnohych rokoch nie je schopne opravit chybu pri prehravani Wavpacku (preve 3 sekundy z tracku su preskocene), takze vacsinu oblubenych a casto pocuvanych albumov som skonvertoval naspat na flac. Dnes je to nastastie otazka minuty.
tdlmarek (1566)|13.3.2014 12:02
Rozumím. Já ty .ape přehrávám v podstatě jenom na stolním PC ve foobaru, takže zmíněné komplikace neřeším. Kompresi používám "Extra High", tedy druhou nejvyšší, a žádných problémů jsem si nevšiml. Vše je okamžité, vytížení CPU neznatelné. Naopak mě potěšilo, že tu perfektně funguje gapless playback (tím neříkám, že nejde i u jednotlivých souborů, jenom že zde to začalo chodit bez jakéhokoliv lazení).

Pokud chci nějaké album přehrávat na jiném zařízení (v mém případě mobilní přehrávač, smarthpone, nebo rádio v autě), tak jednoduše na pár kliknutí provedu export do jednotlivých mp3. Foobar2000 si z embedded tagů a cuesheetu vytáhne potřebné informace a výsledné soubory krásně otaguje. Samotná konverze je přitom podobně rychlá, jako vlastní kopírování přes USB, takže vlastně vůbec nezdržuje.

Nicméně uznávám, že pokud někdo používá zařízení bez vlastního úložiště, které si šahá přímo do knihovny na NAS, ale multitrackové .ape soubory neumí, tak je mnou zvolené řešení nepoužitelné. Já ovšem taková zařízení nemám.
Maarff (19)|13.3.2014 12:05
Uz jste nekdo zkousel tu novou betu Openelecu ? Dle diskuzi problem s uspanim stale trva... :-(
Klfree (34)|13.3.2014 13:35
[QUOTE=vivid.sk;484362]Problem je skor v albumoch vo forme cue+flac, tam treba zrejme manualne editovanie cue sheetu[/QUOTE]

Při včerejším pokračování třídění sbírky jsem právě na problém nestejných informací v cue a id3tagu narazil. Xbmc při tomhle problému nezobrazí lailout interpreta ani alba a to ani v tom případě, že jej máte v id3 tagu uložen. Nejjednodušším řešením a pro někoho asi nepochopitelným je smazání cue a v xbmc se bez něj obejít, což samozřejmě jde. Pokud ale cue využíváte pro další účely se sbírkou, pak asi nezbývá si vytvořit nový nebo, jak tu někdo psal jej ručně editovat. Já zatím mažu ty co dělají problém a xbmc náhledy alb zobrazuje správně.
vivid.sk (11472)|13.3.2014 16:09
[QUOTE=Klfree;484428]Nejjednodušším řešením a pro někoho asi nepochopitelným je smazání cue[/QUOTE]
To je zrejme najhorsie mozne riesenie. Prichadzas o index albumu, takze je to relativne nepouzitelne. Ano, v pripade cue+wav/flac playere vacsinou tagy ignoruju a informacie beru z cue sheetu, v tom pripade sa mi vidi asi najrychlejsie riesenie pouzit CueTools (batch mode), takze by ta to moc nebolelo, spravis to davkovo. Naslednu upravu v tagov v suboroch uz zvladnes (pripadne ju za teba spravi uz CueTools, kedze dohladava informacie online z databaz AccurateRip + FreeDB).

[QUOTE=tdlmarek;484422] Kompresi používám "Extra High", tedy druhou nejvyšší, a žádných problémů jsem si nevšiml[/QUOTE]
Ja som to teraz skusil pouzit (len overeniu, ci nekecam), konverziu pri najvyssej kompresii insane a naozaj nacitanie a seekovanie trva aj na 4 jadrovom CPU podstatne dlhsie (odskusal som oba playere co tu mam foobar2000 aj Winamp 2.xx).
Nestoji to usetrenych par MB.

doplnenie:
Pri zvolenej kompresii nizsej ako maximalnej, to je v poriadku.

update2: XBMC 13b, zda sa, nepodporuje embeded cue. Standardne vsak wav/flac+cue podporuje, aj v rezime "file mode" (prechadzanie v adresarovej strukture).
Klfree (34)|13.3.2014 18:07
[QUOTE=vivid.sk;484437]CueTools (batch mode), takze by ta to moc nebolelo, spravis to davkovo. Naslednu upravu v tagov v suboroch uz zvladnes (pripadne ju za teba spravi uz CueTools, kedze dohladava informacie online z databaz AccurateRip + FreeDB).[/QUOTE]

Prosím můžeš do mě trošku kopnout s batch modem v CueTools a vytvořením dávky? Já jsem s tímto programem včera také zkoušel cue napravit, ale asi jsem si seděl na vedení a nějak jsem nechápal.
Děkuju.
David32 (55)|13.3.2014 19:31
Dobrý den přečetl jsem velkou čast tématu ale jsem z toho zmaten mohl by mi někdo napsat přesnou configuraci nuc s komponentami který zaručeně funguje s harmony one? Jeste zde bylo napsáno ze některé nuc mají problémy ze by bylo lepší počkat na nové? Děkuji za odpoved
vivid.sk (11472)|13.3.2014 19:41
Spustis CueTools, v Input si zvolis "MultiSelect Browser", nasledne sa ti roztvori browser, kde si checkboxami zvolis adresare, ktore budu spracovavane.
Nasledne si zvolis v Action Encode v Mode zvolis Tracks a vytvoria sa ti samostatne tracky podla zadanej schemy.
Klfree (34)|13.3.2014 21:08
Děkuju. Nekupnutí proběhlo :-)
Mě šlo i spíše o to, abych mohl v celém adresáři projít najednou všechny cue a popřípadě je opravit či vyrobit nové (co jsem již smazal) ze stávajících flac souborů. To už ale také jde. jen musím pozjistiz, zda nastavená šablona je dostačující. Našel jsem nějaký poměrně rozsáhlý soupis http://wiki.hydrogenaudio.org/index.php?title=Foobar2000:Titleformat_Reference , tak budu studovat co potřebuji.

Tak se s tím pořád peru. Nedokážu přinutit Cuetols, aby mě udělal pořádné cue. Jestli to dobře chápu, tak vyberu na levé straně flac na pravé zašrktnu Create cue shet a měl by vytvořit cue. Jenže to moje má místo názvu skladby vidět jen track 1 .... něco. Chápu, že se musí někam vložit správná syntaxe, jenže jaká a kam.

Edit2: V záložce nastavení cue mám u Track format defaultní nastavení %tracknumber%. %title%, tedy snad by se syntaxe měla měnit zde. Ale pořád nerozumím tomu, že to title zde mám a v cue není vidět.
Výsledné cue vypadá takto

REM COMMENT "CUETools generated dummy CUE sheet"
FILE "Amerika.flac" WAVE
TRACK 01 AUDIO
INDEX 01 00:00:00
FILE "Wilder Wine (Exclusive Track).flac" WAVE
TRACK 02 AUDIO
Dobrý cue mě vytvořil Foobar, ale tam nejde dávka, jen vždy jeden adresář, tedy album.

Ještě k xbmc. Zjistil jsem, že problém při nezobrazovaní labelů alb byl jen ve špatném pojmenování (musí být Folder.jpg) a ve velikosti px. Nastavil jsem na 600x600 a alba mají již booklety :-)
Klfree (34)|14.3.2014 11:03
[QUOTE=Klfree;484467]Tak se s tím pořád peru. Nedokážu přinutit Cuetols, aby mě udělal pořádné cue. Jestli to dobře chápu, tak vyberu na levé straně flac na pravé zašrktnu Create cue shet a měl by vytvořit cue. Jenže to moje má místo názvu skladby vidět jen track 1 .... něco. Chápu, že se musí někam vložit správná syntaxe, jenže jaká a kam.

Edit2: V záložce nastavení cue mám u Track format defaultní nastavení %tracknumber%. %title%, tedy snad by se syntaxe měla měnit zde. Ale pořád nerozumím tomu, že to title zde mám a v cue není vidět.
Výsledné cue vypadá takto

REM COMMENT "CUETools generated dummy CUE sheet"
FILE "Amerika.flac" WAVE
TRACK 01 AUDIO
FILE "Wilder Wine (Exclusive Track).flac" WAVE
TRACK 02 AUDIO
INDEX 01 00:00:00[/QUOTE]

Prosím má někdo nápad co s tím?
vivid.sk (11472)|14.3.2014 13:12
Naco ti je title? Pokial ho nenajde ani CueTools (z online serverov), tak ti to vytvori tracky 01, 02 .... NN.flac a tieto si nasledne uz lahko otagujes za pomoci inych sw, ktore maju sirsie moznosti dohladavania tagov. Napriklad uz spominany Tag&Rename dohladava okrem Amazonu aj z tracktype.org, kde je skoro vsetko.

P.S. Na korektne prehladavanie a prehravanie z kniznice nie su nutne nazvy samotnych trackov. Staci ak mas artist - album name, co mozes premenovat aj rucne.

[QUOTE=Klfree;484467] Nedokážu přinutit Cuetols, aby mě udělal pořádné cue[/QUOTE]
Moj navod obsahoval sposob, ako to zozsekat na jednotlive subory, ktore sa taguju podstatne lahsie cez akykolvek dostupny sw, pripadne priamo z playeru (foobar2000, ....atd).
radek.kovacik (267)|14.3.2014 13:20
[QUOTE=David32;484457]Dobrý den přečetl jsem velkou čast tématu ale jsem z toho zmaten mohl by mi někdo napsat přesnou configuraci nuc s komponentami který zaručeně funguje s harmony one? Jeste zde bylo napsáno ze některé nuc mají problémy ze by bylo lepší počkat na nové? Děkuji za odpoved[/QUOTE]

Např. tato nejlevnější konfigurace je funkční:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Samozřejmě si ji můžeš upravit dle finančních možností a dle svých požadavků. Záleží na tom, jaký systém tam budeš provozovat. Počkat na nové samozřejmě můžeš (to už by byla 5. generace Intel Nuc), ale nemáš jistotu, že se tím vyhneš problémům. Spíše naopak, můžou být stejné nebo i větší.

Pro ostatní:
Vidím, že s tím tagováním bude asi docela problém. Já u svých skladeb ve většině případů nemám ani cue sheet, ani nic jiného. Já bych potřeboval něco, co by ty tagy vyrobilo nejlépe automaticky nebo v dávkovém režimu na základě názvů souborů nebo dle informací stažených z internetových databází.
Klfree (34)|14.3.2014 13:23
Buď v tom mám chaos a nebo se úplně nechápeme.

Trošku to shrnu.
Psal jsem, že se mě nezobrazují přebaly alb v xbmc. Po odstranění cue se u některých alb přebaly objevily, ale některé z knihovny zmizely úplně. Musím podoktnout, že i když album nemělo vidět přebal bylo možno album hrát.
Po diskusi zde jsem usoudil, že je dobré mít jak cue tak i tag v pořádku. Vyrobil jsem cue z příslušných a správně otagovaných flac souborů a nahrál do databáze xbmc. V případě, že cue neobsahuje název ptracku ukáže xbmc jen track číslo. Pokud cue vytvořím pomocí Foobar, kde je v souboru vidět název tracku je tento již správně zobrazován v xbmc.
Proto jsem chtěl, aby bylo v cue vidět i název tracku.
Klfree (34)|14.3.2014 13:40
[QUOTE=radek.kovacik;484503]Vidím, že s tím tagováním bude asi docela problém. Já u svých skladeb ve většině případů nemám ani cue sheet, ani nic jiného. Já bych potřeboval něco, co by ty tagy vyrobilo nejlépe automaticky nebo v dávkovém režimu na základě názvů souborů nebo dle informací stažených z internetových databází.[/QUOTE]

Já si až nemyslím, že je problém v tagování. Problém vidím v xbmc, kdy mu jednou stačí jen otagované tracky doplněné o folder alba a v knihovně je to správně zobrazeno, po druhé ti takové album nezobrazí do té doby než mu přidáš správné cue.
A pokud jde o soft či způsob, myslím si že stejně musíš editovat album po albumu ručně, protože verze vydání popřípadě i vydavatele ti soft neurčí automaticky, ale dá ti na výběr z několika možností. Ne že by jsi třeba potřeboval, že to vydal EMI či Polydor, ale tím kolikrát určíš správně album, že víš kdo a kdy to vydal.
vivid.sk (11472)|14.3.2014 13:56
[QUOTE=Klfree;484505]po druhé ti takové album nezobrazí do té doby než mu přidáš správné cue. [/QUOTE]
nieje problem v XBMC ale medzi nepochopenim jeho funkcnosti.

Tak si to zhrnme:
1) XBMC nepodporuje embbed cue sheet. Pokial mu teda cue vymazes, odkial ti ma zobrazovat tracky? To znamena, ze vymazavat bezhlavo samotny cue sheet je hlupost.
2) XBMC ti nacita thumbnail (obrazok) albumu, pokial ho obsahuje samotny flac, alebo ho manualne ulozis ako folder.jpg. Ktorakolvek z moznosti je spravna.
3) Najuniverzalnejsi sposob ulozenia trackov (ci uz s ohladom na moznost otagovania, alebo vyhladavania tracku bez inych sw) je ulozenie vo formate

01 TrackName.flac
02 TrackName.flac
03 TrackName.flac
... atd.

Pokial nemas dostupne nazvy v originalnom CD, jednoducho si ich dotiahnes cez rozne tagovacie sw (uz sa opakujem). Korektne otagovanie albumu, ktory je takto na HDD ulozeny trva 5-15 sekund, vratane premenovania na HDD, podla danej sablony.
Klfree (34)|14.3.2014 14:19
Já nejsem v rozporu ani s jednou očíslovanou odpovědí, jen u bodu jedna vím, že xbmc mě zobrazuje album i bez cue uloženého v adresáři. Pokud jde o folder,jpg, ano buď uložen v adresáři s flac soubory nebo rovnou u flacu přímo (TagSccaner bezvadně umí - i jiné samozřejmě).

Jen pořád bazíruji nad tím co říkáš o rychlém tagování. Netaguji žádné CD, ale uložené flac soubory na HD. Flac jsou z cd, vinylů atd. tedy různé kompilace i u stejného albumu. Každý soft na tagování má možnost prohledávat na různých webech a databázích. Od Amazonu počínaje a konče freedbm. Je i možnost pokud máš identifikační číslo desky to zadat a najde ti přímo co hledáš. Uložíš tags i s folderem a máš hotovo. Jen vše ručně a s neustálou kontrolou, zda je ta kompilace správná. Uložení folder.jpg do flacu ale trvá pro celé album rozhodně déle než tvých udávaných 15 vteřin.
vivid.sk (11472)|14.3.2014 15:15
Myslim, ze uz sme aspon jednu stranu mimo vlakno, zrejme by bolo lepsie to presunut pod samotnu temu XBMC.

[QUOTE=Klfree;484510]Netaguji žádné CD, ale uložené flac soubory na HD[/QUOTE]
Ano, tak to bolo myslene od pociatku diskusie.
Co sa tyka rychlosti, zavisi skor od rychlosti pristupu na disk, album o velkosti cca 350MB rozhodne netrva dlhsie ako spominany cas. Iste, ak mas disk pripojeny cez USB 2.0, rychlost prepisu je nizsia. Slo mi skor o poukazanie na to, ze to naozaj netrva dlho - ovsem pokial je album niekde online dohladatelny. Pokial to je nejaka lokalna specialitka, neostava nic ine, len to prepisat vsetko rucne.
Klfree (34)|14.3.2014 16:23
Disk je na síti na NASu, sice gigabyt, ale stejně. A velikost alba je kolem 1 GB, proto jsem si pořád říkal, jak to děláš, že to máš tak rychle :-)

Teď zpět k mému problému. CueTools by měl umět z tagu vytvořit cue se vším co tag obsahuje, stejně jako to udělá Foobar, ale mrcha ne a ne. Už si píšu s někým na hydroaudio, tak snad na něco přijdu. Nechce se mě to vytvářet Foobarem jedno album po druhé ....
vivid.sk (11472)|14.3.2014 17:35
[QUOTE=Klfree;484519]A velikost alba je kolem 1 GB[/QUOTE]
Jedine Hi-Res. 1GB nemoze byt ani teoreticky ani prakticky, ved zdroj je audio CD :)

[QUOTE=Klfree;484519]CueTools by měl umět z tagu vytvořit cue[/QUOTE]
Jedine za predpokladu, ze ho najde v databaze na webe. A na to potrebujes mat korektny rip daneho CD (dohladava v MusicBrainz a freeDB).
Klfree (34)|14.3.2014 22:48
[QUOTE=vivid.sk;484520]Citace Původně odesláno od Klfree Zobrazit příspěvek
A velikost alba je kolem 1 GB
Jedine Hi-Res. 1GB nemoze byt ani teoreticky ani prakticky, ved zdroj je audio CD
[/QUOTE]

Ano mluvil jsem o Hi-res nahrávkách.
lafore (73)|16.3.2014 13:21
Pani tento offtopic treba obmedzit, alebo nech vam to mod presunie do novej temy...
David32 (55)|5.4.2014 17:05
Zdravim nemůžu zaboha na nucovi s windows +xbmc a harmony docílit toho aby se mi místo uspání vypl poradí někdo? vše ostatní funguje Děkuji
Heartwork (2358)|5.4.2014 23:21
S tím vypnutím sem se pral taky, nevím tedy jestli nepotřebuješ, aby to vypínalo i z prostředí Windows - do něj já prakticky nelezu a vypínám (přepínám) to vždy z prostředí XBMC.

Aby se NUC z prostředí XBMC korektně vypnul, jsem nastavil v MCE Keyboard (Adjust power settings) "Power Off" na kombinaci "S, šipka dolů, enter".
"Power On" mám nastaveno na "Power Toggle", též v Adjust power settings (MCE Keyboard).

Přidávám screeny nastavení (On, Off) pro XBMC v Logitech Harmony Remote Software, předpokládám, že při nastavení přes webové rozhraní to bude podobné.

[ATTACH=CONFIG]26988[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]26989[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]26990[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]26991[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]26992[/ATTACH]
mce-1.jpg mce-4.jpg mce-2.jpg mce-3.jpg mce-5.jpg
David32 (55)|6.4.2014 10:28
Díky moc vše už funguje jsi borec
radek.kovacik (267)|7.4.2014 11:00
[QUOTE=Heartwork;486139]Přidávám screeny nastavení (On, Off) pro XBMC v Logitech Harmony Remote Software, předpokládám, že při nastavení přes webové rozhraní to bude podobné.[/QUOTE]
Ne tak docela. Zdá se, že ten Logitech Harmony Remote Software je v mnoha směrech propracovanější než jeho webový bratříček. Já jej například nainstalovaný nemám, protože jsem se doposud nikde nedočetl, zda a jak se liší oproti webovému rozhraní, ale teď, když vidím ty screeny přímo z toho softu, tak je mi jasné, že to je nebe a dudy. Hlavně mně překvapil ten čtvrtý a pátý screen, kde je možnost zadat, že nemám originální DO, ale znám povely, jaké má vysílat. To na webu vůbec neexistuje. Tam Tě to vždycky donutí vzít originální dálkový ovladač a namířit jej na Harmony a tak jej naučit nové, případně opravit stávající povely. Pokud jej nemáš (tak jako já), tak máš smůlu - neuděláš s povely na Harmony vůbec nic. :mad:

Zřejmě jej budu muset nainstalovat a vyzkoušet, co všechno vlastně umí.
David32 (55)|13.4.2014 18:38
Jeste se zeptám nemáte někdo zkušenosti s nějakou Blu-ray mechanikou ad už externi nebo interní k nudu?
RoPo (6061)|14.4.2014 08:44
BD mechaniku můžeš použít jakoukoliv externí. NUC je skoro "normální PC".
BD sice nepoužívám, mám BD přehrávač, ale občas používám externí slotovou DVD mechaniku.

Zkusil bych třeba [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] nebo [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
David32 (55)|14.4.2014 16:50
Ok diky za odpověď jinak vyplatí se koupit mechaniku za 2k nebo je lepší koupit br za 2k obrazové to asi bude podobne ne?
tdlmarek (1566)|14.4.2014 17:06
Pokud bys tu mechaniku používal opravdu jen na přehrávání filmů, tak klasický blu-ray přehrávač mi přijde jako rozumnější řešení. Žádné ladění softwaru kvůli DRM, vše funkční na stisknutí tlačítka, kompletní menu, vyladěný a/v výstup, ...
RoPo (6061)|14.4.2014 21:19
[QUOTE=David32;486741]Ok diky za odpověď jinak vyplatí se koupit mechaniku za 2k nebo je lepší koupit br za 2k obrazové to asi bude podobne ne?[/QUOTE]

Sólo BD přehrávač je lepší řešení.
David32 (55)|15.4.2014 15:09
ok díky muzete mi nějaky poradit do 2k?
RoPo (6061)|15.4.2014 15:27
Mohl by ti stačit např. Samsung BD-F5500, ale obrazově lepší jsou BD přehrávače Panasonicu. Jako BD přehrávač, lez např. použít i PlayStation, který má video výstup z BD/DVD média přes HDMI na velmi vysoké úrovni.
Podle ceny např. výprodejový [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].

U BD přehrávače jde o ostrost a barevnou věrnost obrazového výstupu a v neposlední řadě také o rychlost načítání BD disků.

Jako čistě DVD přehrávač s HDMI výstupem např. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] nebo [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
David32 (55)|15.4.2014 17:01
ja ps3 doma mam ale fat a ta strasně hlučí jinak ten panasonic vypadadobře že je vyprodejový nevadí stejně to budu mít jen na 5br ročně
jurant (8)|19.4.2014 19:25
Zdravim, v tejto teme som dosiel asi do polovice. Ako MMC chcem pouzit HTPC [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] , viem ho mat za vyhodnejsich podmienok (250e), preto zatial nejdem cestou NUC2. Bude s tymto procesorom nejaky problem pri prehravani videa? PC bude sluzit aj na domace bezne pouzitie. Akekolvek rady vitane. Vdaka
RoPo (6061)|22.4.2014 14:54
I sám Intel nabízí NUC s pasivním chlazením na platformě Bay Trail. "Intelí" popis zde jinak zde.
Je tam však jen single-core 1,46GHz procesor E3815 kvůli spotřebě (TDP 5W) a tím i zahřívání.
Místo na 2,5" HDD/SDD, integrovaná mPCIe wifi kartička a 4GB eMMC flash disk např. pro OS.
Nemá však IR port, ale má CIR header uvnitř.

Tento NUC je krabicí větší řešení - 19x11cm.
Uvnitř je deska o velikosti klasického NUCu - necelých 11x11cm + vedle ní je místo na 2,5" HDD/SDD.
IeMeL (95)|18.5.2014 18:42
Ten [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] USB zvukovú kartu s podporou 5.1 (DD aj DTS). Vyskúšal som ju na svojom notebooku s OpenELEC a aj XBMCbuntu. Obe distribúcie toto zariadenie rozpoznali a zvuk prehrávali korektne (passthrough). Malý problém je len v ich posledných verziách s XBMC 13. Tu keď som nechal cez optický výstup prehrávať zvuky prostredia (to ťukanie pri presune v položkách menu), objavovalo sa občas vo zvuku praskanie. Pri prehrávaní médií (audio i video) sa však toto praskanie neobjavuje, rovnako ako ani v starších verziách XBMC.
jarino1978 (8045)|18.5.2014 20:11
v poslednom čase mi začal nuc blbnúť, teda skôr si myslím, že windows. Pred časom som dal update bios-u na verziu 025 a USB 3 intel driver. Od vtedy sa občas stáva, že dám z xmbc príkaz na vypnutie celého systému, ale sa nevypne a nasleduje reštart. Po danom reštarte nereaguje na DO, ide len vypnúť hlavným tlačítkom. Po zapnutí cez tlačítko nabehne hláška o inštalácií nového hw a treba potvrdiť uloženie nastavení, alebo cancel. Keď dám cancel, zasa hláška o nekorektnom vypnutí windows a potom klasický výber na opravu chýb, alebo normálne spustenie. Bios som vrátil späť na verziu 023, ale problém trvá. :((
vivid.sk (11472)|18.5.2014 20:46
Skus vratit povodny driver, ktory si updatoval. BIOS by nemal mat vplyv (predpokladam).

---------- Doplněno v 20:46 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 20:43 ----------

[QUOTE=IeMeL;489348]Ten pasívny NUC sa zdá byť celkom zaujímavý[/QUOTE]
Len pri tom vykone CPU si uvedom fakt, ze ak video neprehras cez GPU, tak si skoncil. Ak uz raz investujes, daj tam slusnejsie CPU (nevravim, ze zrovna nejaku i5/i7), ale nieco, co v pohode zvladne dekodovat H265. Ak niekto ozelie velkost, tak Intel zacina predavat naozaj zaujimave pasivne dosky (mini ITX) s 2.4Ghz dvoj-jadrom, resp 2Ghz 4-jadrom (J1800/J1900) za smiesne ceny. Rozhodne to bude lepsie, ako toto jednojadro.

Pripadne AMD vystrkuje rozky so svojou platfornou AM1, kde predstavil 4 pouzitelne CPU+k tomu MB za smiesne ceny (25-50 euro) vratane 19V adapterom napajanej dosky. Myslim ze miniITX (17x17cm) nieje ziadna velka krava, ze by sa skrinka (povedzme akasa o velkosti cca 18x22x6cm) nezmestila do obyvacky.
IeMeL (95)|18.5.2014 22:29
[QUOTE=vivid.sk;489360]Len pri tom vykone CPU si uvedom fakt, ze ak video neprehras cez GPU, tak si skoncil. Ak uz raz investujes, daj tam slusnejsie CPU (nevravim, ze zrovna nejaku i5/i7), ale nieco, co v pohode zvladne dekodovat H265. Ak niekto ozelie velkost, tak Intel zacina predavat naozaj zaujimave pasivne dosky (mini ITX) s 2.4Ghz dvoj-jadrom, resp 2Ghz 4-jadrom (J1800/J1900) za smiesne ceny. Rozhodne to bude lepsie, ako toto jednojadro.

Pripadne AMD vystrkuje rozky so svojou platfornou AM1, kde predstavil 4 pouzitelne CPU+k tomu MB za smiesne ceny (25-50 euro) vratane 19V adapterom napajanej dosky. Myslim ze miniITX (17x17cm) nieje ziadna velka krava, ze by sa skrinka (povedzme akasa o velkosti cca 18x22x6cm) nezmestila do obyvacky.[/QUOTE]

Výkon tých mini ITX je zaujímavý, ale bez aktívneho chladenia asi pri nízkej cene neostanú. Tento NUC je zaujímavý práve svojim 5W TDP, samozrejme na úkor použitého procesora a GPU. Celkom by som ho však neodpísal. Určitý potenciál na použitie v oblasti MMC v ňom je. 4K na ňom síce nepôjde, ale FullHD by mohol zvládnuť s rezervou. Otázkou je, do akých dátových tokov ... dúfam, že sa to onedlho niekde dočítame.
RoPo (6061)|18.5.2014 22:43
Něco ke spotřebě a zmiňovaném TDP 5W u pasivního NUCu a desce s J1900.
Deska s J1900, 8GB RAM a SSD má spotřebu 15-19W. NUC s i3-4010U, 8GB RAM, SSD při přehrávání videa má reálnou spotřebu kolem 8W, ale při plné zátěži CPU vyleze spotřeba k 25-27W, ale tento model má dostatečný výkon na přehrávání videa pře CPU. Takže zásadní "problém" je jen v ceně mezi NUCem a řešení s J1900. NUC má navíc integrovaný infraport. U zmiňovaného pasivního NUCu bude výkon CPU E3815 podle mě slabý a spotřeba nebude o moc nižší než u zmiňované i3. Spotřeba u dané i3 může reálně spadnout pod 5W. Ten NUC s E3815 je jen kvůli sražení ceny výsledného produktu. Výkon bude na dost věcí slabý, ale na něco dostatečný.
vivid.sk (11472)|18.5.2014 23:13
[QUOTE=IeMeL;489368]Tento NUC je zaujímavý práve svojim 5W TDP[/QUOTE]
a J1800/J1900 TPD 10W. Su to SoC, s pasivnym chladicom, podla testov a prvych reakcii naozaj postacuje (vid heatsink pri ASUSe).

Ja som to daval ako tip len koli osivaniu sa nad vysokou cenou. Aspon tak som to pochopil, ze to je jedina prekazka. Samozrejme hluk je bezdovodna zamienka. Aj klasicky (aktivny NUC) nieje viacmenej pocutelny (uz vobec nie pri muzike/filme), naviac stale to mozes v pripade extremu pichnut do pasivnej AKASA skrinky.

Dalsi problem toho low-end NUCu je, ze ak zistis, ze ti nestaci vykon, mozes ho akurat predat. V pripade samostatneho miniITX riesenia stoji cela doska 60 euro (Intel). V pripade AMD este menej. Ale tam je vykonu podstatne viac, je tam lepsia GPU a riesenie je este viac univerzalne (zatial vsak bez pasivnych chladicov, na toto treba pockat). Prve testy vsak hovoria o vysokej efektivite a o "studenom" CPU pri beznom pouziti. Samozrejme pri testoch s P95 sa to vytazit da, ale bezne pouzitie beriem XBMC.
jarino1978 (8045)|19.5.2014 10:32
NUC2 úplne v pohode prehráva 4K pri 24/30/50p , kodek H.264 , dátový tok 100-180 Mbit/s . To len pre poriadok. :-)- Vyťaženie CPU 4,3 %. B-)
RoPo (6061)|19.5.2014 12:12
NUC2: GPU v Haswellu 4k umí. Jediné co možná zamrzí je chybějící HDMI 2.0.