Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Microsystém nebo AVR+ repro???

Mirda4 (3)|27.12.2013 20:44
Zdravím všechny zdejší znalce a odborníky a prosím vás o cenné rady. Již nějaký pátek se chystám do bytu pořídit nějaký audio systém. Zpočátku jsem byl rozhodnutý pouze pro microsystém Panasonic SC-PMX7, ale jak jsem toho začal všude kolem spousty číst, tak jsem zmatený, jestli spíše nezvolit nějaký komponentní systém. Abych to shrnul, tak skladba poslouchání by byla 90% hudba (rock, pop, Jazz, vážná hudba) a zbylých 10% by připadalo na využití při sledování filmů, ale není to pro mě nijak prioritní, na TV koukám minimálně. Nepovažuju se za nějakého audiofila, nicméně kvalita a čistota je pro mě určitě důležitá, rád si vychutnám kvalitní poslech. Panasonic SC-PMX7 jsem měl možnost slyšet v elektro-prodejně a myslím, že by mě co se týče kvality výstupu dokázal uspokojit. Jenže mě pak přepadla i chuť na nějaký stereo či AV receiver a teď nevím kudy kam. Pokud bych volil receiver, tak bych k němu jisto jistě nikdy nepořizoval více repro než 4 (2x sloup + 2x regálové), ale dovedu si to dost dobře představit i jen se dvěma sloupy. Všude se dočítám, že by pro tyto účely bylo vhodnější pořídit "pouze" stereo receiver například Onkyo TX8030 a k tomu například repro Jamo S718. Jenže tady se dostáváme trochu i cenově o něco výše, než bych byl ochoten dát( tohle vychází na nějakých 18 tisíc, já jsem ochoten investovat 10- 15 tisíc) a za další mi není dost jasné, jak bych tohle zařízení krmil hudbou, pokud nemám např. CD přehrávač určený k připojení k receivru. Chybí mi na něm vstup USB a nebo mi není jasné jestli a jak se tento receiver dá propojit např. s NTB. Další z variant je vícekanál, který má už USB vstup, má HDMI, přes který je doufám možnost krmit receiver z NTB (pokud ne, vyveďte mě z omylu) a do budoucna pro mě může nabízet větší využití (domácí kino, atd.). Tady už bych viděl sestavu YAMAHA HTR-3066 a repro YAMAHA NS-F150 (tady bych byl na cca 12 tisíc Kč a to je pro mě již přijatelná částka). Je pro "průměrného" posluchače opravdu velký znatelný rozdíl při poslechu hudby při mnou vypsané první sestavě a druhé sestavě. Nebo se mám na tyhle systémy vybodnout, protože ten mikrosystém Panasonic bude hrát plus minus stejně jako třeba ta sestava od YAMAHY a jsou to vyhozené peníze? Prosím, zkuste mi v tom trochu poradit, jsem v tomhle odvětví začátečník a potřebuju se trochu zorientovat. Hlavně mi nepište odpovědi typu "do 20 tisíc je všechno nepoužitelná sračka, kup sestavu alespoň za 25 tisíc". Taková odpověď mi moc nepomůže, jak píšu rozpočet mám do cca 15 tisíc a přes to se nehnu. Moc díky za každou přínosnou radu. Mirda
vivid.sk (11472)|27.12.2013 21:53
[QUOTE=Mirda4;477294]jak píšu rozpočet mám do cca 15 tisíc a přes to se nehnu.[/QUOTE]
OK, za tieto prachy kup repro (napriklad taketo regaliky VMA II - 2p), dosetri a na buduci rok k tomu zosilnovac a budes spokojny.
Na vsetky mini a mikro a rozne AIO systemy sa vykasli, aj taketo bednicky hraju na mile daleko od takejto komercie.


[QUOTE=Mirda4;477294]do 20 tisíc je všechno nepoužitelná sračka, kup sestavu alespoň za 25 tisíc[/QUOTE]
Kludne ti to napisem, na druhu stranu si myslim, ze je urcity limit, cez ktory "nejde vlak" a bude to stale velky kompromis.
Rozhodne vsak tieto veci nekupujes ako rozky - kazdy den.

Pozri sa na svoje kazdomesacne vydavky, kolko "prezeries", kolko minies na byvanie, kolko na benzin .... (?) ... preco nutne setrit na veciach, ktore ta maju tesit?

Na druhej strane, nemusi byt vsetko zarucene drahe, ak to ma hrat pocuvatelne - keby som mal 20k, kupim napriklad vyssie uvedene regale (alebo taketo) a sa zvysnych 8k nejaky zosilnovac z druhej ruky. Toto je rozumny entry level na muziku, za malo penazi.

Do vyberu vstupuju ale aj dalsie alternativy - teda ci to chces mat prepojene s TV (ako hlavny AV system), kolko mas dalsich zdrojov signalu, atd...