Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Panasonic 2014 - AX800, AS800, AS7X0, AS6X0, AS5X0, A400

bh69 (157)|13.1.2015 14:18
[QUOTE=Heartwork;505044]Ano, ani nějaké odchylky či vady zraku nemůžeme nakonec vyloučit. [/QUOTE]

tady bych pricinu problemu nehledal - 15 let se venuju fotografii, na mem starem monitoru EIZO (S-PVA, CCFL) zadne problemy s barevnym podanim nemam (a pouzivam ho i na sledovani filmu/videi) ... problem bude spis v tom, ze asi naopak vnimam jako obtezujici to co jinym nevadi (kdyz nekde na navsteve vidim na co lidi doma koukaji, tak nechapu jak to snesou :))

a hlavne nejde o rozlisovani jednotlivych barev, ale o to jak celek odpovida realite - takze pokud nekdo v realu vidi posunute, mel by stejne posunute videt i na TV a byt spokojeny, protoze vnima to same :)
Heartwork (2358)|13.1.2015 14:24
Chápu, ale na realistickou fotografii, potažmo zobrazenou na monitoru EIZO, nemůžeš přeci nahlížet stejnýma očima, jako na filmový materiál - film je přeci umění a od reality má někdy dost daleko. :-E

Neber to příliš vážně, snažím se to jen odlehčit. Zkus tu profi kalibraci nebo vyměň TV.
RoPo (6061)|13.1.2015 14:33
[QUOTE=kykloop;505045]nikdo nic? :-( trochu to zapadlo v té horlivé diskuzi o kalibraci obrazu...
Nenapadá vás něco, než zkusím koupit nové brýle? Ale dávat 1800 za origo se mi vážně nechce. Navíc pokud by byla chyba v brýlích, tak bych čekal, že bude obraz mázlý vždy a všude.
3D se mi překvapivě vážně zalíbilo, ale tenhle neduh to docela degraduje... změna vzdálenosti od tv ani úhel pohledu to nic nemění..[/QUOTE]

Na 55AS640 jsem koukal chvíli se zmiňovanými brýlemi o kterých jsem psal a ty je máš také na Madagaskar 3 a tebou popsaný problém jsem nepozoroval.
Naopak 3D vypadalo velmi úchvatně s pocitem, že koukáš z okna a některé záběry pocitově vystupovaly z obrazovky.
Tonito (53)|13.1.2015 15:04
kykloop :

Přestože se firmy dohodly a před pár léty schválily vzájemnou kompaktibilitu mezi 3D brýlemi, tak se můžeš na nejednom fóru dočíst, že SAMSUNG brýle nejsou v některých případech žáden zázrak. Dokonce jsou majitelé SAMSUNGU, kteří si ke své TV koupili brýle od PANASONIC-u a dosáhli s nima lepší výsledky, než s originálními!

Jinak mírné rozostření (zdvojení) některých hran je u 3D celkem běžný jev. O tom, jak velký bude, rozhoduje především procesor a pak samotné nastavení v menu TV. Doporučuji vypnout veškeré blbiny, ale hlavně IFC. Sám si můžeš přes pauzu na BD přehrávači vyzkoušet, co dokáže IFC "vykouzlit" za kontury ve 3D obraze ...

Osobně mám 3D rád. Pochopitelně jen to aktivní, které si občas večer pouštím. Naštěstí nemám problém s blikáním a filmy z Pixaru či přirodopisné dokumenty v tomto formátu si užívám ...

Tony
bh69 (157)|13.1.2015 15:06
[QUOTE=Heartwork;505049]Zkus tu profi kalibraci nebo vyměň TV.[/QUOTE]

kalibraci nevidim moc realne - i kdybych nekoho sehnal, bude to stat odhadem jako pulka TV a vysledek mi nikdo nezaruci ...

vymena je snazsi, az na to, ze vubec netusim za co jinyho, 640ku jsem vybral podle vsech moznych testu a nazoru lidi jako "nejmensi zlo" ... jit znova do VA panelu (treba samsungu) bych rekl, ze nema smysl, to by bylo v blede modrym to samy (pokud je problem v tomhle - a je to otazka, protoze zminene EIZO je taky VA, i kdyz stary poctivy S-PVA se asi muze dost lisit od VA v TV, a naopak bracha ma novy EIZO s IPS panelem, ktery se mi zdaleka tolik nelibi, takze vzdycky asi jde o celkovou souhru vseho)
Heartwork (2358)|13.1.2015 15:22
Neviděl bych to tak drasticky, skrz kalibraci si napiš uživateli s nickem Plutotype. Výsledkem bude obraz nastavený dle standardu Rec. 709:
http://en.wikipedia.org/wiki/Rec._709
Uvidíš tedy (nejen) barvy, tak jak autor zamýšlel, jestli se ti to bude líbit, ti samozřejmě nikdo nezaručí, ale že to bude rozdíl, ti zaručím i já. :)

Ani v rámci VA není panel jako panel, v tvém Panákovi bude nejspíše VA panel od ChiMei Innolux, v Samovi pak bude nejspíše jeho vlastní panel nebo PSA panel od AU Optronics - ten mám např. ve svém 65" Samovi já. Takže máš naději. :)

Kalibraci ovšem doporučuji pro každou TV, z výroby to nebude nikdy to pravé ořechové a okem nastavíš starou bačkoru.
tesla15 (505)|13.1.2015 15:44
Osobně nejsem příznivcem neustále něco měnit. Trapné pro mne i prodávajícího. Proč i nový TV nemá max. kvalitu ?
Pro doseřízení barev se předpokládá min. 100 hod. ( 200 ) provozu. Kolik se jich za den asi vyrobí ?
Výroba časově kratší než zahoření. Kam všechny panely umístit, budou se neustále víc a víc hromadit.
Nemám ponětí následného zvýšení cen, určitě by významně výrobek prodražil.
A teď to hlavní, související s diskusí. Který zákazník to ohodnotí, většinou ani neví jak se k výrobku postaví ( 1) cena, 2)vzhled 3) omezený rozpočet, 4) požadované funkce, atd. Významné prostředí, o rozdílech v panelech nemluvě. Realita bohužel - nejlepší výrobci nemohou konkurovat a končí při nejlepším v rukou jiné firmy. Jste maximalista? CHVÁLÍM, ale s kalibraci nutno se smířit.
bh69 (157)|13.1.2015 15:56
Otazka je, jestli podstatna cast problemu nelezi i v LED podsviceni - dneska se LEDky cpou do vseho, i do beznych svetel, ale je to znacne neprijemny svetlo. Obavam se, ze pak je uplne jedno jestli je to VA nebo IPS, nebo jak je panel zkalibrovany, kdyz tam porad zakladnim prvkem ktery to ovlivnuje je neprijemny, neprirozeny, studene namodraly, spektralne nespojity svetlo z "bile" LEDky ...
RoPo (6061)|13.1.2015 16:03
[QUOTE=bh69;505062]VA nebo IPS[/QUOTE]

Tady je zásadní rozdíl - struktura panelu, domén a jejich vzájemné reakce/orientace na přivedené napětí, sada filtrů před a za crystalovou vrstvou. Podsvětlení je bílé.
Ostatní celkový a podstatný vzhled a podání barev dělá struktura a řízení panelu. Jen podsvětlení za to nemůže.
tesla15 (505)|13.1.2015 17:22
[QUOTE=bh69;505062]Otazka je, jestli podstatna cast problemu nelezi i v LED podsviceni - dneska se LEDky cpou do vseho, i do beznych svetel, ale je to znacne neprijemny svetlo. Obavam se, ze pak je uplne jedno jestli je to VA nebo IPS, nebo jak je panel zkalibrovany, kdyz tam porad zakladnim prvkem ktery to ovlivnuje je neprijemny, neprirozeny, studene namodraly, spektralne nespojity svetlo z "bile" LEDky ...[/QUOTE]



Přiložený obrázek Vám dá zapravdu. Připouštím nyní je LED o něco lépe ale podstata zůstává - LED - umí dobře jenom modrou. Ta převažuje, zákazníci ji považuji za bílou.
VIKY CRT - LCD (2).jpg
bh69 (157)|13.1.2015 20:32
Tak si zase zkousim hrat s nastavenim podsviceni/jasu/kontrastu/gammy a uz asi vim co mi nejvic vadi - jen nevim jestli to dokazu spravne pojmenovat. Je to neco jako nedostatecne syte barvy - tim nemyslim malo barevne, ale jakoby porad presvicene (jakoby byl plosne po cele obrazovce clouding). A to zjevne dela ten pocit pastelovosti. Kdyz stahnu podviceni, jas nebo kontrast nezlepsi se tato "sytost" (mozna je spravny pojem densita ?) ale jenom dosahnu zesednuti, ztmavnuti, ztraty detailu atd. ale pocit "bileho sumu" zustava (nebo je i dokonce horsi).

A kdyz jsem obraz jakztakz vyladil, treba podle zprav na CT1, a prepnul jsem jinam - treba na Jak jsem poznal vasi matku - tak tam byl obraz zase vyrazne tmavy a vubec spatny.

Ale prece nebudu neustale ladit parametry - u stare TV to neni treba a da se koukat normalne, na 640ce jakoby se vsechny vady zvyraznovaly .. A to uz neni nic o barvach a kalibraci. Nedari se mi najit zadnou vhodnou vicemene obecne pouzitelnou kombinaci.
Heartwork (2358)|13.1.2015 20:41
[QUOTE=bh69;505085]A to uz neni nic o barvach a kalibraci. [/QUOTE]
Kalibrace neřeší pouze barvy..., takže pokud si tu TV chceš nechat, tak přestaň být židovskou babičkou a tu kalibraci si zaplať. :)
Za tu dobu, co s tím nastavením kroutíš sem a tam, už sis na tu kalibraci mohl vydělat. 8-)
tesla15 (505)|13.1.2015 21:14
Přesně tak.. V životě jsem razil: dělat, vydělat, a dát vydělat....:-D................
vivid.sk (11472)|13.1.2015 21:25
[QUOTE=bh69;505085]u stare TV to neni treba a da se koukat normalne[/QUOTE]
Aj stare radio hra stale "rovnako", pri kupe novych bedni zaplaces nad kvalitou mnohych nahravok. Takto isto je to pri novej TV. Vypnutim mnohych kurvitok a presnym nastavenim ziskas presny a verny obraz - to vsak neznamena, ze sa ti bude musiet pacit za kazdych podmienok. A nieje to len "LCD"ckom, podobne to vnimam aj pri PDP, takze to nieje technologiou.
RoPo (6061)|13.1.2015 21:46
[QUOTE=bh69;505085]tim nemyslim malo barevne, ale jakoby porad presvicene (jakoby byl plosne po cele obrazovce clouding). A to zjevne dela ten pocit pastelovosti. Kdyz stahnu podviceni, jas nebo kontrast nezlepsi se tato "sytost" (mozna je spravny pojem densita ?) ale jenom dosahnu zesednuti, ztmavnuti, ztraty detailu atd. ale pocit "bileho sumu" zustava (nebo je i dokonce horsi). [/QUOTE]

Nemáš na mysli jakoby - závoj ?

Nové, větší TV ti více zvýrazní rozdíly, pokud jsi na toto vnímavý, mezi kanály a jednotlivými programy.
Předpokládám, že TV vysílání provozuješ přes interní DVB-T tuner.
bh69 (157)|14.1.2015 06:33
Tak dalsim laborovanim se mi podarilo dosahnout trochu zlepseni - tim jak jsem napsal ze se jedna o pocit "bileho sumu", zkusil jsem se zamerit skutecne na sum a zapnul jsem omezeni sumu (stredni), vylepseni MPEG (male) a snizil podstatne doostreni (25) a mam pocit, ze to pomohlo. HD porady se subjektivne nezmenily k horsimu a horsi kvalita vypada prirozeneji a ten jemny sum se z vetsi casti eliminoval.

Momentalne mam nastaveni

Mód zobrazení Kino režim

Podsvícení 10
Kontrast 60
Jas -10

Barevná sytost 42
Tón barvy 0
Ostrost 25
Teplota Teplé 1
Živá vypnuto

Adept.řízení vypnuto
Senzor okolí vypnuto

Omezení šumu střední
Vylepšení MPEG malá
IFC malá




Dalsi vec, kterou jsem podcenil, je potreba divat se na TV skutecne kolmo - mam ji provizorne na nizkem stolku a z kresla je vertikalni uhel precijen vetsi a ta "densita" docela rychle klesne (objevi se "zavoj") pokud se clovek diva uz jen trochu shora. Bude potreba dat ji skutecne do vyse pohledu.
tdlmarek (1566)|14.1.2015 08:00
No vida :) Takže to vypadá na souhru více faktorů.

Docela mě překvapuje, že ta "pomocná" nastavení jako omezení šumu a ostrost jsou zaplá. Měl jsem za to, že i v továrních kino režimech jsou všechna off, stejně jako se doporučuje je úplně vypnout ve většině recenzí, viz: https://www.avforums.com/threads/panasonic-as640-tx-48as640-reviewers-recommended-best-settings.1888454/
nomadm (38)|14.1.2015 09:16
tak jsem se včera připojil přes kabel do routeru, čumím jak rychle si telka se síťovým nastavením poradí...zkusím nastavit obraz, dle výše uvedeného nastavení, jinak jsem si všímám mírně tmavších rohů (něco jako vinětace u objektivů), když je formát obrazu přes celou plochu obrazovky, ale nějak mě to neruší...je to vidět jen při dost světlých scénách a možné je to spíš můj pseudověm....máte někdo podobné zkušenosti?
RoPo (6061)|14.1.2015 09:21
[QUOTE=nomadm;505123]všímám mírně tmavších rohů[/QUOTE]

Ano toto u této TV je daň za Direct Led podsvětlení a je to u tohoto modelu "normální". Každý typ podsvětlení u LCD má svoji "daň".
Podle mě to extra rušivé to není. Je to lepší "daň" než nerovnoměrné podsvětlení, které sel velmi často vyskytuje u EDGE podsvětlení.
nomadm (38)|14.1.2015 11:31
ok...já jen jestli je to důvod k vrácení tv.....moc by se mě dotoho nechtělo...nejsem nato zvyklý, samože kdyby byl nějaký průser tak je to jasné...tak vypadá, že budu s tv spokojen..
jo a ještě jedna věc, když si zapnu web browser a pustím přes něj nějaké video (youtube, stream,...) tak vše ok, ale pak "spadne" přehrávač a hotovo, čím to bude?
jo a hloupý dotaz, když má tv normálně přístup na web, může se zavirovat?
RoPo (6061)|14.1.2015 11:55
[QUOTE=nomadm;505130]já jen jestli je to důvod k vrácení tv[/QUOTE]

Na reklamaci to není. Můžeš jen vrátit v rámci 14-ti denní zákonné lhůtě a doufat, že další kus TV bude o chlup lepší, ale může být i v jiných aspektech horší.
Jestli ti toto nevadí a celkově jsi spokojen, tak to tak ber.

[QUOTE=nomadm;505130]jo a ještě jedna věc, když si zapnu web browser a pustím přes něj nějaké video (youtube, stream,...) tak vše ok, ale pak "spadne" přehrávač a hotovo, čím to bude? [/QUOTE]

Na youtube máš v TV přímo velmi vydařenou aplikaci, kterou můžeš po spárování ovládat z mobilu, tabletu, PC.
Obecně: pouštět multimediální obsah v integrovaném webovém prohlížeči je vždy sázka do loterie. To že spadne může být vinou serveru - kódu na stránce nebo i klienta v TV.

[QUOTE=nomadm;505130]jo a hloupý dotaz, když má tv normálně přístup na web, může se zavirovat? [/QUOTE]

Je to možné. Až si dá někdo práci a bude chtít TV zavirovat, tak se to stát může. V podstatě to bude mít význam až bude možnost např. přes TV platit. Tam je možnost se pak dostat k informacím o platební kartě. Sice je v TV Linux (FreeBSD), kde je vysoká míra bezpečnosti, ale vše je prolomitelné. Je to jen otázku vůle chtí prolomit, času a peněz.

Prozatím toto považuji za velmi málo pravděpodobné.
bh69 (157)|14.1.2015 22:09
[QUOTE=tdlmarek;505119]No vida :) Takže to vypadá na souhru více faktorů.
Docela mě překvapuje, že ta "pomocná" nastavení jako omezení šumu a ostrost jsou zaplá. [/url][/QUOTE]

nebyla zapla, zkusil jsem je nahodit, abych se zbavil toho neustalyho pocitu "bileho sumu" ... zdalo se mi vcera ze to malicko pomohlo, ale dneska jsem s tim laboroval vic a v podstate to nema vliv, takze mam ted vsechno na nejmensi hodnotu, i kdyz zaple, snizeni ostrosti ale urcite je lepsi.

Jinak jsem ale z TV porad dost nestastny a uz jsem se vzdal nadeje, ze to lze nejak nastavit ke spokojenosti a prirozenemu podani. Chova se to navic dost podivne - treba snizenim prehnaneho kontrastu nabehne prave ten sum a obraz vypada dost mizerne ... V podstate na 99% stanic a poradu nejsem spokojeny, z ruznych duvodu, ale hlavne mi vadi ten pastelovy/bily zavoj a celkova neprirozenost podani ..

Ted jsem treba sledoval Laska je laska na CT1 - novy porad v HD kvalite, mel by byt v pohode. Ale vubec ne - porad pocit uplne neprirozeneho podani.

Nejspis to definitivne vzdam a vratim.
vivid.sk (11472)|14.1.2015 22:12
[QUOTE=bh69;505218] Nejspis to definitivne vzdam a vratim. [/QUOTE]
Kym ju vratis, kup si pre porovnanie inu TV, nech ju mozes porovnat "side by side". Ako citam tvoje prispevky, nebudes spokojny rovnako, ale mozno to bude pri dalsom pokuse lepsie.
bh69 (157)|14.1.2015 22:16
to uz nemuzu, tolik casu uz na vraceni nemam - ale ono je to fuk, s timhle bych asi nevydrzel
vivid.sk (11472)|14.1.2015 22:18
Viac ako jeden den nepotrebujes :)
Heartwork (2358)|14.1.2015 22:18
[QUOTE=bh69;505218]Nejspis to definitivne vzdam a vratim.[/QUOTE]
Než to uděláš, vezmi si na flashku video, které máš nakoukané a na kterém se to projevuje a zaběhni si na prodejnu, kde ti to pustí na dalších TV.
Samotného mě zajímá, jestli je to, co vidíš - standardní stav, vada tvého kusu nebo to máš jenom ve svém mozku. :)
vivid.sk (11472)|14.1.2015 22:21
[QUOTE=Heartwork;505227] kde ti to pustí na dalších TV. [/QUOTE]
Bez zmien prestov a upravy nastaveni nieje sance, aby si to videl nejako pouzitelne. Ono to sa to da spravit za minutu na TV, ktoreho menu poznas (mas doma), ale ked vidis prvy krat nejaky TV inej znacky - nebude to take easy, ak nechces v predajni stravit cely den.
Heartwork (2358)|14.1.2015 22:23
Radši tam nějakou tu hodinu strávím, než bych x let koukal na něco, z čeho :-k.

Když mu na tom obraze vadí konkrétní věc, měl by si na krámě ověřit, jestli ji vidí i na dalších modelech, třeba i jiných výrobců.
To by mělo být snadné.
nomadm (38)|15.1.2015 08:00
ropo: díky za odpovědi. včera jsem si půjčil od kámoše Samsung 3D brýle a proběhla zkouška, děti nadšené u Podmořského světa, já pak zkoušel ještě Transformers: Zánik - fajné :) prubnul jsem chvíli i Polární expres (animované) a Úsvit planety opic a u těchto 2 to bylo takové průměrné, u postav byly semtam viditelné závoje....nejlepší fakt ten Podmořský svět, ale asi ty brýle stojí zato pořídit, není to špatné, semtam mrknout na něco v 3D, zajímalo by mě pro srovnání jak jsou natom brýle od Panasonicu, někde jsem vyčetl, že jsou lepší....
bh69 (157)|15.1.2015 12:51
v prodejnach nema cenu to zkouset - v jejich prostredi nic nepoznam i kdybych to tam mel moznost ladit
na_ex (2)|16.1.2015 18:58
Potřeboval bych vědět jaký je rozdíl v těchto LCD TV :

- Panasonic TX-47AS750E
- Panasonic TX-42AS740E

- pochopitelně kromě uhlopříčky a ceny! Našel jsem jen rozdíl ve spotřebě a hmotnosti. (Ta větší je kupodivu lehčí a ekonomičtější).
Jinak to dělá 1000Kč/palec - proč?
KamilZ (10277)|16.1.2015 19:12
johnnycage23 (15)|17.1.2015 14:09
Ma niekto moznost vyskusat Pan AS640E s Xboxom, alebo Playstation?
markus78 (7)|17.1.2015 19:41
Zdravím, pořídil jsem 48AS640 a protože mám kalibrační sondu, tak by vás mohlo zajímat, jak jsem TV nastavil.

Kino režim
Podsvícení: 45
Bílá barva: Teplé 2 (Teplé 1 je 7000K a je to moc modré)
Automatická regulace podsvícení zapnuta (řídí se nastavením položky Podsvícení)
Všechna ostatní "zlepšovadla" obrazu vypnuta.
Vyvážení bílé: Jas červené posunut na -2 (teplota bílé se posune na 6450K), bez korekce to bylo myslím 6200K
Gamma: 2.2 (Na monitoru jsem zvyklý na 2.2, 2.4 mi připadá moc kontrastní)
Všechno ostatní ponecháno na výchozí hodnoty pro "Kino řežim", mají to nastaveno dobře, když se v tom někdo začne hrabat s tím, že to nastaví podle oka, tak to akorát dostane do stavu, kdy bude mít hnusný obraz. On je totiž rozdíl "pěkný" a "jak to zamýšlel autor".

Po tomto nastavení byla barevná odchylka minimální a barevné podání je skvělé.

Ještě se chystám vyzkoušet jiný program na kalibraci, který zobrazuje mnohem více informací než program dadaný ke kalibrační sondě.

---------- Doplněno v 19:41 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 19:40 ----------

Mám X360 s připojením přes component.
czechliving (42)|17.1.2015 20:52
Mám taky nakonec na zkoušku panáka AS640 v 48" a při provozováni DLNA ( Serviio) nejsou zobrazovány titulky u přehrávaných filmů. Přes USB není problém. Je u tohoto typu TV podpora zobrazování titulků přes DLNA.
johnnycage23 (15)|17.1.2015 21:13
[QUOTE=markus78;505538]Mám X360 s připojením přes component.[/QUOTE]

Skusal si prepojit Xbox aj prostrednictvom HDMI? V manuali k TV je pisane pripojenie hernej konzoly pomocou componentu, ale zaujimalo by ma ci je to mozne aj cez HDMI. A druha otazka, input lag by mal byt cca 57ms, je to pri hrani nejako citit?
markus78 (7)|17.1.2015 22:07
[QUOTE=czechliving;505545]Mám taky nakonec na zkoušku panáka AS640 v 48" a při provozováni DLNA ( Serviio) nejsou zobrazovány titulky u přehrávaných filmů. Přes USB není problém. Je u tohoto typu TV podpora zobrazování titulků přes DLNA.[/QUOTE]
Umí, je potřeba nastavit profil pro Panasonic TV.
czechliving (42)|17.1.2015 22:38
V profilu mám nastaveno Panasonic Viera (2013) a není to funkční
markus78 (7)|17.1.2015 23:00
Tak už vím, přidal jsem si do Serviio vlastní profil, kde jsem odstranil specifický transcoding pro Panasonic (nepotřebuju to, takové soubory nemám) a nechal jsem tam jenom podporu pro titulky (fungují pro MKV). A nebo jde použít přístup na sdílenou složku, kde se to chová stejně, jako při přehrávání přes USB.

Postup pro Serviio:
1) otevřít (například v notepad, poznámkovém bloku) C:\Program Files\Serviio\config\profiles.xml
2) najít řádek
3) nad něj přidat




AS640
Panasonic


org.serviio.upnp.service.contentdirectory.PacketVideoDLNAMessageBuilder






HD


4) Uložit a restartovat serviio servisu, pokud to neumíš, restartuj celý počítač.
5) Nastavit profil Panasonic AS640
bh69 (157)|18.1.2015 09:01
[QUOTE=markus78;505538]Zdravím, pořídil jsem 48AS640 a protože mám kalibrační sondu, [/QUOTE]

mohu se zeptat co to je za sondu ? take jsem o ni uvazoval (Spyder 4 HD TV) ale kdyz jsem si precetl hodnoceni a zkusenosti lidi ruzne powebu (treba na amazon apod) tak jsem ziskal dojem, ze je lepsi to vubec nekupovat - vetsinou velka nespokojenost
markus78 (7)|18.1.2015 14:40
Mám Spyder 3, potřebuju jednou za čas kalibrovat monitor. Problém je v tom, že si to kupují lidi, kteří o tom nic neví a čekají zázrak, který jim nastaví TV, přitom kalibrační sonda umí jenom říct, jestli barva na TV odpovídá reálné barvě, pokud někdo očekává, že mu to poradí, jak má nastavit různé "zlepšováky" (viz recenze na amazonu), tak je dost mimo realitu. Základ je vypnout všechno co dynamicky ovlivňuje obraz a nastavit bílou barvu, pro běžného uživatele více není potřeba. Viz můj popis nastavení, stačí takhle málo a není potřeba se v tom více hrabat.
tesla15 (505)|18.1.2015 17:29
Až tak jednoduché s barevným seřízením to není. Vrátím se do doby / sedmdesátá léta / kdy sonda byla nejen finančně ( více 20 000 $ vlastnilo studio Jezerka ), a vývojové středisko Tesla Orava. Možná i jiní, nikoliv servis. Na Oravě BTV po denním zahoření se barevně ve stanových kobkách (by nedocházelo světelnému ovlivnění ) doseřizovaly. Nadřízený pravidelně odcházel Víte proč? Nachytat do očí denní světlo. V servisu z 20 ti spolupracovníků pouze dva barevně dobře vidící se seřízení zabývali. Po r. 1992 jsem krom servisu zabýval prodejem TV. Nástup PLAZEM vyžadoval již složitější postup. Jako porovnávací vzor sloužil CRT Philips, tomu jsem se snažil co nejvíce přiblížit. Mnohdy jsem již byl spokojen, až do následujícího dne, - opět další dotažení. Nejvíc prodejný PIONEER vyšší řady ( od 100 000 ) po nastavení jsem si opsal čísla a případnému nevěřícímu zákazníkovi umožnil jeho volbu. Výsledek VŽDY tragický. Též jsem používal jako test " barevná čísla v kruzích ", papírová, každý druhý chlap vidění s problémy. Nejlépe u pilotů. Na LCD výsledek žalostný. Ženy drtivou většinou obstály, žel více je zajímal program. Jste si jisti svým správným barevným viděním ? Nyní bych si pořídil sondu za cca 200 000 , ale k věku 80 let je to pro výsměch. Přeji hodně úspěchu.
r33d (17)|18.1.2015 19:54
nadhera, smekam. tydle doby se nikdy nevrati, to je zlata doba elektroniky. mimochodem, ten pocit hloubky, privetivosti, jakesi hladive dynamiky barev u crt jsem nikdy vic nezazil. na druhou stranu dnes hodnotim jako hlavni kriterium uhlopricku.
na_ex (2)|18.1.2015 19:57
1. Na této stránce jsem samozřejmě byl, nicméně pro samé obrázky a hovadinky jsem přehlédl tlačítko "celá specifikace", moje chyba - omlouvám se.

2. Čekal jsem jakési "fundované" doporučení, vzhledem k tomu jaké detaily se zde občas propírají.
Avšak po zjištění, že se skutečně jedná o velkého/malého brášku, je mi jasné, že dvojí recenze není třeba a případné rozdíly jsou kusovou záležitostí.
Nicméně tato holá skutečnost by jako odpověď byla dostačující.

Jako shrnutí pro případné zájemce o toto téma věřte že:

- kromě výše zmíněné velikosti a ceny se technicky jedná o totožné přístroje.
- větší 47" model má dvojitý HD tuner z čehož vyplývá i podpora PIP a PAP.
- naproti tomu 42" model obsahuje vestavěnou kameru (skype), u většího lze dokoupit.
- co se týče hmotnosti je to jen kopírovaná chyba z Heureky (42" - 12kg/16kg balení ; 47" - 14,5kg/17kg balení).
- spotřeba je v ostatních parametrech shodná, krom jmenovité spotřeby (42" - 113W/A+ ; 47" - 131W/A++).
Děkuji, naskle.
Lucio9999 (140)|18.1.2015 20:20
no rozdiel je 200.-e co je vela,inak skoda ze Panasonic neponuka na stranke porovanie vybranych modelov vedla seba,podla specifikacii
Kirk1 (1)|19.1.2015 17:49
Zdravím vás

Tak som asi týždňovým majiteľom Panasonic TX-47AS650E a teda rozhodoval som sa medzi týmto a TX48-As640E nakoniec som zobral IPS panel kôli lešim pozorovacím uhlom najskor som sa celkom bal tej stale spomýnanej čiernej ale nie je to až také hrozne ja som v celku spokojny s kúpou. Po aktualizacii FW sa nedostatky ako zlievanie všetkých filmov do jedneho valu vymyzli neviem ako vam ale ja pripojim USB, HDD a krasne surfujem medzi priečinkami kde mam filmy takže aj tento bubák u mna nieje.

Viem že tu niekto niekde pisal ako nastaviť čo a ako aj som to niekedy ešte v decembri kdesi tu na fore čítal ale nemôžem sa k tomu dopátrať a nechcem aby sa to tu stale opakovalo do nekonečna ale potreboval by som trochu nasmerovať ako nastaviť TV (nejaký maník to tu mal pod palcom zabudol som aký mal nick ak viete poradte) vdaka
markus78 (7)|19.1.2015 23:36
[QUOTE=tesla15;505620]Až tak jednoduché s barevným seřízením to není. V servisu z 20 ti spolupracovníků pouze dva barevně dobře vidící se seřízení zabývali. Jako porovnávací vzor sloužil CRT Philips, tomu jsem se snažil co nejvíce přiblížit. Též jsem používal jako test " barevná čísla v kruzích ", papírová, každý druhý chlap vidění s problémy. Nejlépe u pilotů. Na LCD výsledek žalostný. Nyní bych si pořídil sondu za cca 200 000 , ale k věku 80 let je to pro výsměch. Přeji hodně úspěchu.[/QUOTE]
Z pohledu historie to je možná zajímavé, ale aktuálně jsme už jinde. Netvrdil jsem, že se jedná o profi kalibraci, ale stojím si za tím, že v TV stačí vybrat profil Film/Kino atp, vypnout všechna umělá vylepšení obrazu a nastavit bílou, aby se blížila teplotě 6500K a pro 99% lidí včetně mě se jedná o skvěle nastavené barvy vzhledem k tomu, jak vypadá výchozí nastavení. Stačí se zajít podívat do libovolné prodejny, nebo si to doma zapnout a nechápu, že se na ten barevný konstrastní hnus někdo dokáže dívat. Až budu mít čas, tak se to chystám poladit více, protože podle jiného měření trochu ujíždí modrá, ale už teď si myslím, že to v praxi stejně nepoznám. A další problém ladění do detailu je ten, že vlastnosti podsvícení se s časem mění a bylo by to potřeba kontrolovat a případně překalibrovat.

---------- Doplněno v 23:36 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 23:34 ----------

Mám dotaz na mrtvé pixely, našel jsem jeden černý, který normálně není vidět a myslím, že se objevil po pár hodinách provozu, jaká je zkušenost s kvalitou obrazovek v řadě AS640? Jde mi o to, jestli to má vůbec smysl vracet, abych u dalšího kusu neřešil to samé plus další vady.
Rollinss (2)|20.1.2015 16:18
Zdravím všechny.O víkendu jsem se stal majitelem TX48AS640e. Moje reference Vám ale asi nebude k ničemu.Vzhledem k tomu, že jsem až do nedávna vlastnil skleněnou Sonku z 90 let, tak by asi bylo trochu divné, kdyby moje dojmy byly jiné, než pozitivní, aspoň co se obrazu týče :-)
Co mě ale opravdu vadí je zvuk jak ze dna studny.Nedělám si iluze, že se to nějakým nastavením v menu změní a proto bych se Vás rád zeptal na nějaký soundsystém, který by jste mi k téhle TV doporučili.
Nejde mi přímo o sestavu domácího kina s X repráky(sousedi by to asi úplně nopochopili). Stačí nějaký průměrný soundbar, či jak se to jmenuje a vzhledem k ceně TV ideálně tak do 5000,-
Diskusi jsem pročítal a nevšiml jsem si,že by se tady zvuk nějak významně řešil, tak jestli jsem nějaké vlákno přehlédl, tak se omlouvám.

Předem děkuji za radu.
tesla15 (505)|20.1.2015 16:40
markus78 Historie je v lecčems i současnot. Věřím že tato diskuze bude přijata mnohými. Seřizujete na film. Jak poznáte, který je správný k použití př: Kodak, Fuji, Konig, Agfa, Polaroid, Schotch atd. Krom jiného se liší barevnou teplotou ? Osobně jsem toto pro barvu nepoužíval.
Další setrvávající i do budoucna problém, např. bílý papír se jeví bílý od rána do večera, což ve skutečnosti není pravda. Slunce mění teplotu barvy během dne a papír jenom odráží. Mozek ji stále jako bílou vyhodnocuje. Tudíž i jiný výsledek v seřízení.
Dlouhá léta jsem BTV seřizoval vždy dle vzorově nastavené, v mých 70 tých letech bílou již nenastavil. ( nemá souvislost s dioptrii ). Voda z kohoutku tekla nažloutle. Odstraněn šedý zákal na jednom oku a ejhle - z něho voda již bílá. Odstraněn z druhého oka a voda u něho trochu do modra.. Lékař mne uklidnil - to si mozek časem srovná. Měl pravdu. Není marné v kterémkoliv věku zrak změřit i barevně. ˇJó barva ......
vivid.sk (11472)|20.1.2015 16:41
[QUOTE=Rollinss;505804]Stačí nějaký průměrný soundbar[/QUOTE]
Mozno ak nieco priplatis (nie nutne vela), ziskas lepsi zvuk, ako z priemerneho soudbaru, pozri [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], pre tych, ktori hladaju nieco pouzitelne k TV a maju miesto na sw vedla TV.