Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Panasonic 2014 - AX800, AS800, AS7X0, AS6X0, AS5X0, A400

Rollinss (2)|20.1.2015 17:39
Díky za typ.Cena by asi byla OK, spíš bude asi problém s místem hlavně pro tu velkou krabici.Měl jsem spíš na mysli nějaký z těch placatých soundbarů pod TV.
tdlmarek (1566)|20.1.2015 18:01
V otázce ozvučení TV si projdi již existující vlákna, nebo založ nějaké vlastní. S letošními modely Panasonic to nemá nic společného, takže v tomto vláknu je to celkem off-topic.
markus78 (7)|21.1.2015 11:45
[QUOTE=tesla15;505805]Seřizujete na film. Jak poznáte, který je správný k použití př: Kodak, Fuji, Konig, Agfa, Polaroid, Schotch atd.[/QUOTE]
Názvem "Film" byla myšlena hodnota v nastavení televize, takto výrobci pojmenovávají nastavení, ve kterém jsou vypnuta všechna nebo téměř všechna nastavní v televizi, která mají za úkol udělat obraz líbivější za cenu nereálného barevného podání, jako je zářivá zelená nebo modrá.
tesla15 (505)|21.1.2015 13:01
markus78
Fain, fígl výrobce. Ale, můj dotaz, dle jakého filmu BTV seřídit když jsou různé nádechy: KODAK = červenohnědý,, FUJI = vstřícný k zelené,,
AGFA = k červené,,, atd.. Zrovna tak při sledování TV, tolik možností přepínání dle značky filmu TV nemá. To ještě navíc bych více TV přepínal než se díval.
Superbobo75 (33)|21.1.2015 13:40
[QUOTE=Kirk1;505699]
Zdravím vás

Tak som asi týždňovým majiteľom Panasonic TX-47AS650E a teda rozhodoval som sa medzi týmto a TX48-As640E nakoniec som zobral IPS panel kôli lešim pozorovacím uhlom najskor som sa celkom bal tej stale spomýnanej čiernej ale nie je to až také hrozne ja som v celku spokojny s kúpou. Po aktualizacii FW sa nedostatky ako zlievanie všetkých filmov do jedneho valu vymyzli neviem ako vam ale ja pripojim USB, HDD a krasne surfujem medzi priečinkami kde mam filmy takže aj tento bubák u mna nieje.

Viem že tu niekto niekde pisal ako nastaviť čo a ako aj som to niekedy ešte v decembri kdesi tu na fore čítal ale nemôžem sa k tomu dopátrať a nechcem aby sa to tu stale opakovalo do nekonečna ale potreboval by som trochu nasmerovať ako nastaviť TV (nejaký maník to tu mal pod palcom zabudol som aký mal nick ak viete poradte) vdaka[/QUOTE]

V této diskuze se to probíralo na straně 6 kde je uveden odkaz.

Jinak jsem taky majitelem této televize. Co jsem měl zatím možnost přehrávat filmy v rámci FTP přístupu na NAS server - tak jsem zatím přehrál 99% procent filmů a co nejde, mi nešlo ani předtím v rámci multimediálního přehrávače HP Live TV player - ale ten už nemá k dispozici update, který by to případně opravily.
Jinak k těm složkám. Pokud se jedná o např. Multimedia > filmy > Rodinný > název filmu, tak v televizi se zobrazí tento strom pouze v rámci složky kde nějaký film je a to pouze jako název aktuální složky. takže pokud máš např. ještě ve složkách kategorie filmů ještě např. podsložku FULL hd, 3d atd. tak vidíš pouze tyto složky, a v tomto případě v televizi uvidíš klidně 5x složku 3D, protože je tato složka uvedena v 5 různých kategoriích filmů, což potom může vytvářet nepřehlednost, protože už není vidět z jaké kategorie tato složka je. Já ale např. mám pouze kategorie a potom již filmy, takže mě to nevadí. Ale bylo by dobré to v update opravit tak, aby měl uživatel možnost procházet složky stejně jako v počítači.

Ad nahrávání na HDD. zatím se mi nepodařilo doma najít HDD, který by mi umožňoval nahrávání, televize je nevidí, stejně jako USB flash, přitom u USB pokud tam je nahraný film, tak s tím problém televize nemá.

Jinak oproti jiným názorům jsem velmi spokojený s vysílám filmů a pořadů v SD kvalitě, protože jsme měl možnost vidět jiné televize menších úhlopříček, kde bylo sledování takového pořadu katastrofa, protože to různě kostičkovalo a byla tam vidět i komprese atd. Nešlo ale v tomto případě o špatný signál, ale neschopnost televize takový pořad rozumně přehrát. Samozřejmě se najdou i pořady, kde to je taky katastrofa na Panáku, ale to je mizivé procento.

S 3D filmy jsem nadšen, samozřejmě hloubka je daná kvalitou filmu atd. nejlépe to je vidět u animovaných pohádek, ale měl jsem teď možnost vidět např. starého Predátory převedeného do 3D a skoro v HD kvalitě a byla to fakt bomba. V mnoha případech lepší, než kdejaký film co takto byl vytvořen z nedávné doby. Jinak pasivní 3D bylo i jedno z rozhodujících faktorů proč jsem si nekoupil 640. A zatím nelituji.

Chtělo by to ještě doladit aplikace, ale nevím jak moc se ještě bude Panasonic snažit, když u nových modelů chce přejit pod jiný systém. Např. u TuneIn rádia je mnoho českých stanic které nejsou televizí podporovány ale v mobilu jsou ok. Youtube je jedna z aplikací která mě hodně nadchnula a v kombinaci s mobilem a jeho navázáním na televizi je to prostě paráda si jen tak brouzdat a pouštět si kde co. Co mi tam určitě chybý tak aplikace iTelevize od České televize, kterou se snaží nahradit podpora přes HbbTV, ale ta je docela nespolehlivá. Při posunování filmu se mi ve většině připadě přehrávání sekne a krouží tam potom stále dokola načítací kolečko, takže to musím vypnout. Nemůžu ale zcela porovnat s kvalitou iPrima, protože tu jsem ještě pořádně nezkoušel, ta je přímo jako aplikace.

Jinak co se zvuku týče, na tak hubenou televizi je to dobrý, a proti mé předchozí drnčivé TV - kdy při hlubokých zvucích jsem čekal kdy mi co upadne, je to paráda. Mám to ale doplněné přes optický kabel (nebo jak se to jmenuje) o repro z HDD videa od LG model HRT 403 DA, které obsahuje sestavu 3.1 včetně radio tuneru. Bohužel, už nic takového nevyrábí, takže až tato sestava odejde, nevím čím ji nahradím.

Pozorovací úhly jsou super, máme televizi v kuchyni spojené s obývacím pokojem, takže jsou situace kdy se na televizi musím koukat i z hodně ostrých úhlů a není to žádný problém.

Jinak televizi používám přes klasickou TV anténu, aktuálně bez možnosti chytnout HD stanice. Ale především na filmy z DVD atd.
bh69 (157)|22.1.2015 08:42
Tak po tydnu zkouseni, nastavovani a zvykani jsem dosel k zaveru, ze zakladnim a neresitelnym problemem je podsviceni - neprirozene namodrale studene LED svetlo se proste neda kompenzovat. Nastaveni teplych barev nic neresi, to je jenom berlicka, ktera rozhodi barvy a prida zlutou, ale podsviceni je porad stejne. Zmena vyvazeni (ubrani zelene, resp. modre, taky prijemnejsi obraz nevykouzli, jenom se rozhodi k cervenemu zabarveni a pletovka do neprirozene oranzova. Proste kdyz Tv sviti v zakladu neprijemnym LED svetlem, uz se s tim neda nic udelat.

Prusvih je, ze to asi bude u vsech TV stejny - takze zkouset IPS od Panasonicu asi nema smysl ? Nebo nektery vyrobce pouziva kvalitnejsi podsviceni (prirozenejsi a plnospektralni) ? Asi tezko ... Proste modra LEDka je nejhorsi vynalez posledni doby (a to mam pocit, ze autori snad za to dostali Nobelovku nebo na ni byli navrzeni)

I kdyz v zamestnani mam obycejny TN LED monitor a ten problem tam zas tolik nevnimam ... tak nevim.
KamilZ (10277)|22.1.2015 08:50
[QUOTE=bh69;505951]takze zkouset IPS od Panasonicu asi nema smysl ? Nebo nektery vyrobce pouziva kvalitnejsi podsviceni [/QUOTE]Všechno to jsou panely LG (včetně podsvícení, je to celek).
bh69 (157)|22.1.2015 09:15
[QUOTE=KamilZ;505954]Všechno to jsou panely LG (včetně podsvícení, je to celek).[/QUOTE]

opravdu ? pokud se nepletu, tak treba u PC monitoru to jako celek neni (resp. nebylo v dobe CCFL - treba EIZO melo kvalitnejsi podsviceni a proto lepsi vysledky, nez stajny panel pouzity jinym vyrobcem). Nebo s prechodem na LED uz je to soucasti panelu ?
bh69 (157)|22.1.2015 09:21
KamilZ (10277)|22.1.2015 09:22
To jsou dvě věci. IPS LCD panely v TV jsou od letoška skutečně jen od LG. Na druhou stranu Ti na 100% neřeknu, že LG dělá různé typu pro různé odběratele, nicméně to nepředpokládám. Ruku do ohně za to ale nedám. Zkus si to prohrabat na nějako takové stránce, třeba něco zjistíš: http://www.panelook.com/modelsearch.php

TV jsou podstatně větší spotřebky než monitory a LED podsvícení je o hodně háklivější na správné smontování panelu jak CCFL. CCFL podsvícení (trubice) byly nezávislé a šly jednoduše měnit, dnešní LED podsvícení si už sám nevyměníš.
Perun (38)|25.1.2015 10:49
Zdravím. Mám doma 2 dny AS640 (nákup u Alzy) a hned jak jsem to zapnul, dávali zrovna hokej, všiml jsem si několika vertikálních světlejších a tmavších pruhů, které jdou vidět při světlých scénách - právě hokej, lyžování apod. Jsem laik, ale před koupí jsem poměrně dlouho pročítal tyto diskuze a pokud se nemýlím, všichni se u AS640 rozplývali nad kvalitou obrazu, takže jsem trochu zklamaný. Je to jako by obrazovka byla zaprášená a někdo to rozetřel mokrým hadrem. V jiných vláknech jsem vyčetl, že se tomu říká "vertical banding", je to tak? V obchodech jsem si toho nikdy nevšiml. Váhám, zda to nevrátit ve 14 denní lhůtě, ale nevím, zda je to chyba jednotlivého kusu nebo obecná chyba této technologie či značky.
KamilZ (10277)|25.1.2015 10:56
Těžko od pasu posuzovat, ale pokud Tě to hned praštilo do očí, tak to bude výrazné, takže to bude chyba kusu. Vrať to a vem jinou. Hlavně to nereklamuj.
tdlmarek (1566)|25.1.2015 12:06
[QUOTE=Perun;506246]zda je to chyba jednotlivého kusu nebo obecná chyba této technologie či značky. [/QUOTE]
Určitě ne, banding a DSE je obecný neduh LCD technologie bez ohledu na výrobce. Stačí kouknout do diskuzních fór ke "konkurenční" H6400 (podobná cenová kategorie TV, stejná technologie obrazu, ale panel přímo od Samsungu) a najdeš tam zmínky o tomtéž. Doma mám pak srovnání s ET5, kde je panel jiné technologie s jiným podsvícením a vyroben LG, a banding je tam taky.

Míra viditelnosti je ale záležitost kusu, některé mohou být lepší, jiné horší. Záleží, jak se daný panel zrovna "povede" - navíc u vyšších modelů mohou být kvalitativní nároky nastaveny jinak. Takže pokud ti to připadá neúměrně rušivé, tak postupuj dle Kamilova doporučení.

PS: Kvalita obrazu u AS640 tu byla většinou hodnocena ve "filmovém" kontextu. Na sledování klasického televizního vysílání úplně vhodná být nemusí, většina těch nedostatků se tu probírala.
bh69 (157)|25.1.2015 20:37
[QUOTE=Perun;506246]všiml jsem si několika vertikálních světlejších a tmavších pruhů,[/QUOTE]

Pokud jsou to skutecne svisle pruhy, tak bych to videl na kusovou vadu - ja u sve 40AS640 (kterou jsem ale nakonec vratil), ani u brachovo 48AS640 nic takovyho nepozoroval. Co jsem ale pozoroval byla posterizace u gradientu (napr modre oblohy, a taky primo na pozadi v menu TV) - to ale neni svisle, ale podle smeru zmeny odstinu dane plochy
vivid.sk (11472)|25.1.2015 21:47
[QUOTE=bh69;506302]byla posterizace u gradientu[/QUOTE]
Posterizacia byva casto sposobena uz domrvenym zdrojom signalu - ak sa pouzije vacsia kompresia pri H264/AVC je to pekne viditelne (pri beznom vysielani DVB-T/DVB-S, uplne bezna vec). Skusal si zobrazit nejake vlastne kvalitne foto, kde posterizaciu na monitore nevidis, ale na TV uz ano?

Pokial to bude vidno aj na tychto samploch, je to ten horsi pripad, TV moze mat odflaknuty CMS a upravit to vacsinou nieje mozne.
tdlmarek (1566)|25.1.2015 22:30
Rád bych připomněl odkaz, který zde o pár stránek zpátky dával bh69.

Podle blikajících černobílých patternů (Black Clipping, White Clipping a APL Clipping) jsem upravil nastavení podsvícení, jasu a kontrastu a po několika dnech testování musím říct, že se celková kvalita obrazu až překvapivě zlepšila. Kromě vyrovnanějšího podání kontrastu a detailnějšího vykreslení v tmavých scénách téměř zmizela i ta trocha cloudingu, kterou na svém kusu mám.

Perfektního nastavení lze samozřejmě dosáhnout jen profesionální kalibrací, ale pokud někdo nemá chuť do ní investovat, výše uvedený postup můžu rozhodně doporučit k jemnému doladění přednastavených režimů (které bývají v recenzích už samy o sobě hodnoceny velice dobře). Pro úplnost přikládám část své aktuální konfigurace - týká se HTPC připojeného přes HDMI1, takže zašedlé volby (Noise Reduction, IFC, ...) neuvádím, a detailní nastavení vyvážení barev také nemá moc smysl distribuovat.

Ale opět je třeba zmínit že jeho případným kopírování si můžete jak pomoci, tak i ublížit - záleží na tom, jak moc se vlastnosti mého panelu liší od vašeho. Určité části nastavení pak mohou být čistě subjektivní (nechci např. nikomu diktovat, že má mít Ambient Sensor také vyplý apod.), nebo se týkají konkrétně mé situace s připojeným HTPC (Pure Direct, Overscan, RGB Range, ...).

[CODE]Viewing Mode: True Cinema
Backligh: 40
Contrast: 82
Brightness: +2
Colour: 50
Tint: 0
Sharpness: 50
Colour Temperature: Warm2
Vivid Colour: Off
Adaptive Backlight Control: On
Ambient Sensor: Off
Advanced Settings
+ Contrast Control: Off
+ Gamma: 2.3
Option Settings
+ Game Mode: Off
+ 1080p Pure Direct: On
+ HDMI Content Type
+ HDMI1: Off
+ HDMI RGB Range
+ HDMI1: Full
Screen Settings:
+ 16:9 Overscan: Off[/CODE]
bh69 (157)|26.1.2015 09:50
[QUOTE=vivid.sk;506314]Posterizacia byva casto sposobena uz domrvenym zdrojom signalu - ak sa pouzije vacsia kompresia pri H264/AVC je to pekne viditelne (pri beznom vysielani DVB-T/DVB-S, uplne bezna vec). Skusal si zobrazit nejake vlastne kvalitne foto, kde posterizaciu na monitore nevidis, ale na TV uz ano? [/QUOTE]

tak staci si zobrazit testovaci obrazce s gradienty a je tam videt spousta car .. ale v beznem obrazu to je videt vyjimecne, takze to jsem vic moc neresil (urcitou uroven bandingu ma ale kazde LCD, takze to jeste neni duvod k panice)
Martas 00 (114)|26.1.2015 14:26
[QUOTE=Perun;506246]Zdravím. Mám doma 2 dny AS640 (nákup u Alzy) a hned jak jsem to zapnul, dávali zrovna hokej, všiml jsem si několika vertikálních světlejších a tmavších pruhů, které jdou vidět při světlých scénách - právě hokej, lyžování apod. Jsem laik, ale před koupí jsem poměrně dlouho pročítal tyto diskuze a pokud se nemýlím, všichni se u AS640 rozplývali nad kvalitou obrazu, takže jsem trochu zklamaný. Je to jako by obrazovka byla zaprášená a někdo to rozetřel mokrým hadrem. V jiných vláknech jsem vyčetl, že se tomu říká "vertical banding", je to tak? V obchodech jsem si toho nikdy nevšiml. Váhám, zda to nevrátit ve 14 denní lhůtě, ale nevím, zda je to chyba jednotlivého kusu nebo obecná chyba této technologie či značky.[/QUOTE]


Ahoj rekl bych ze to mam na tv taky bohuzel jsem si toho vsiml az ted shodou okolnosti u hokeje ktery moc nesleduji ale od te doby co to vim neni pro mne problem to videt pokazde kdy je svetle pozadi mam ji uz druhej mesic takze ji nevratim ale je pravda ze kdyz poustim BD nic takoveho se tam neobjevuje mozna to souvisi s kvalitou zdroje signalu.
zmrd05 (61)|26.1.2015 16:35
Zdravím fórum...
Koupil jsem tetě 40AS640E od Alza (připlatil jsem možnost vrátit i po 2 měsících) Tak ještě testuji.
Dotaz: Co je to ten bending - není to náhodou totéž co dirty screen effect (DSE)... nebo něco jiného ?
DSE jsem tam zatím nepozoroval (u mé Sony 46ex505 je ale hodně patrný).
Vadí ale stále jistá "kostrbatost" pohybu (pokud srovnávám, se svojí Sony) je ale nakonec nastaveno IFC na minimální,
protože jinak je to soap opera.

Dotaz: nesetkali jste se někde se zmínkou o možnosti "sevisního vloupání se do firmware" této TV ?
(třeba pro možnost ovlivnit automatiku přepínání aspect)
Kdysi na plazmách Panasonic řady S to šlo
a otevřely se pak detalní možnosti nastavení obrazu, které Panasonic umožnoval jen ve vyšších a dražších řadách plazem.
Případně ď za info...
raul_7 (15)|27.1.2015 10:14
Ahojte. Takže prečítal som si celú tému a porovnávate tu hlavne AS640tku so Samsungom. Dnes som bol v datarte a bol som pevne rozhodnutý pre PANA. Bohužiaľ ho mali vypredaný tak som sa pýtal na alternatívnu TV. Chalanisko (vyzeral že tomu rozumie) mi ponukol LG. Presnejšie LG 47LB670 ktorá je takmer o 100 euro drahšia. Výbava je lepšia ak si dobre pamätám tak v tom ich magic ovladaci, má satelitný tuner a spomínal že má origoš 200Hz panel... Takže teraz mám zas chrobáka v hlave... Ide mi skôr o pekný obraz (i keď na našej káblovke to asi nebude úžas).. TV budú naši používať skôr na pripojenie TV (pokiaľ ich nenaučím prehrávať s HDD filmy)... Cena PANA je 530 čo je super... (Ako tu písal kolega tak som si už objednal z DX okuliare samsung na 3D ale to predám ak tak)...
Podľa pána je 3D lepšie zas na LG kde je pasívne a nebolia oči a okuliare sú podstatne lacnejšie...
Inak skúšal z Vás už niekto skypa či už na PANA alebo LG? Treba mať tú kameru? Akože ovládače majú mikrofóny ale budú fungovať len tak na volanie? Zas pre mamu ktorá rada volá cez skypa ale nevie si zap. PC :)
Ďakujem za odpovede
tdlmarek (1566)|27.1.2015 10:55
Se Samsungem porovnáváme, protože se jedná o stejnou technologii panelu (VA), kdežto všechny LG jsou IPS (podobně jako Panasonic AS650, AS740, ...). Takže žádná srovnání nejsou na místě a rozhodně nelze mluvit o alternativě, je to zkrátka jiná kategorie (třeba jako benzín vs. diesel u auta), proto nejde jednoznačně říct, která je lepší nebo horší - mají prostě jiné vlastnosti a každý uživatel klade jiné požadavky.

Zde vycházíme z toho, že uživatel si nejprve ujasní, o kterou kategorii má zájem (je tu o tom na fóru napsáno dost, takže není důvod se opakovat), a potom už vybírá mezi porovnatelnými podely. Zmatené přeskakování z jednoho do druhého nedává smysl.

PS: K tomu LG je tu i samostatné vlákno.
raul_7 (15)|27.1.2015 14:04
Díky aj za takú odpoveď.... Hľadal som vlákno okolo toho LG ale "hľadanie" mi nevyhodilo žiadnu zhodu... Ale to je už jedno. Objednal som PANA a štvrtok mi ho dovezú tak snáď budem spokojný...
Perun (38)|28.1.2015 00:32
[QUOTE=Perun;506246] nevím, zda je to chyba jednotlivého kusu nebo obecná chyba této technologie či značky[/QUOTE]

Dnes proběhla výměna za jiný kus 55AS640 (musím pochválit Alzu za rychlost a vstřícnost), bohužel je to tam taky i když řekl bych, že je to tak o 50% lepší a běžné sledování hokeje či lyžování to neruší, řpi filmu to není vidět vůbec. Trochu se mi zdá, že jsou tmavší rohy, ale to už opravdu hledám detaily. Asi už si ji nechám.
raul_7 (15)|29.1.2015 12:59
Ahojte. Myslíte že sa oplatí kúpiť predĺženú záruku na TV? PANA TX48AS640E... Díky... Cena 3 roky navyše = 5 ročná záruka na TV za 80 euro...
roman2277 (582)|29.1.2015 14:40
Moc to sice není,ale panák je spolehlivá značka.Žádná TV mi od nich za posledních 20 let neodešla do servisu.
tesla15 (505)|29.1.2015 16:06
Raul 7
S prodlouženou zárukou jsem koupil v Datartu sporák, ALE, doporučuji si dobře přečíst smlouvu. Mohou vtom být fígle. Na probíhající zde diskuzi zaznělo, že prodlouženou záruku poskytuje POJIŠŤOVNA. Možná jak která firma. Také nerad riskuji, raději připlácím.
jimmys (49)|30.1.2015 07:46
Tak jsem vyzkousel 3d bryle samsung 5100 na TX-48AS640, a bohuzel tam mam take jakoby "preslechy" na obrazu, ktery je vzdaleny.. Zaostrene postavy v popredi v pohode, ale to pozadi :( Je to myslim to same, co tady uz nekdo drive popisoval (tusim i s originalnimi brylemi). Zkousel jsem to na Half-SBS ripech.
raul_7 (15)|30.1.2015 16:42
Ahojte. Ide niekomu to 3D na AS640tkach normalne? Ja som skusal tiez samsung okuliare ale strach a hruza... rozmazany cely obraz... AK ma niekto origos pana tak nech sa ozve ci stoji to 3D za tych cca 80 euro co stoja okuliare.... Dik
RoPo (6061)|30.1.2015 16:45
U 3D s brylemi Samsung 4100 jsem nevidel zadne zdvojeni. Divas se na obraz z prima a ne pod uhlem?
raul_7 (15)|30.1.2015 16:55
Ano priamo pred tv som bol... teda nie uplne ze 10cm ale tak normalne asi 2m od nej priamo... Aky typ okuliarov to mas presne? Nieje tam dake kodove oznacenie? Diky
raul_7 (15)|30.1.2015 21:47
Inak asi to bude blba otazka ale aj to je otazka..
Mame doma kablovku. Nastavil som automaticke hladanie programov. Naslo mi DVB-T a Analog... DVB-T je ok a vyzera dost dobre... Ale ked prepnem na analog obraz je znatelne horsi ale hlavne ide o to ze nejde zvuk resp to tak susti...
Neviem ako nastavit lepsie ten analog - problem je v tom ze na dvbt su ine programy ako na analog a mamka nevie prezit bez stanice "doma" a ta je zrovna na analogu plus napr fanda, ta3, prima a dalsie... Kde by mohol byt problem? Diky moc
RoPo (6061)|30.1.2015 21:54
U analogu pokud sumi zvuk, tak mas spatne zvolenou zvukovou normu pro PAL. Pouziva se B/G a D/K. Podrobnost rozepisovat nebudu, bylo by to OT. Zkus na TV tuto normu pro analog prepnout.
KamilZ (10277)|30.1.2015 23:37
raul: Neřeš zatím analog, raději si u provozovatele prověř, zda je ta stanice i v DVB-T, pokud ano, tak nalaď manuálně a ne automatikou.
raul_7 (15)|31.1.2015 00:15
JJ musim sa spytat na obecnom urade.. doteraz som to nikdy neriesil :)
Skusal som to teda manualne nastavovat. Kazdy jeden program sa musi samostatne :(
Ale ide to. Prepinal som SC3 na SC1 a islo to pekne...
Este taka otazocka... Musi sa vzdy prepinat medzi dvbt a analogom alebo by sa dalo nastavit nech to je v "kope". Ked sa ide po programoch hore alebo dole tak je to bud v tom alebo v tom tuneri... Keby sa dali dat oba naraz by bolo super :)
Ulrico (80)|31.1.2015 00:52
Mám TV Panasonic TX-47AS750E. Snažím se nastavit co nejlepší "univerzální" obraz, který by vyhovoval jak sledování sportu, tak i filmů. Kdo máte stejnou TV, můžete mi napsat jaké nastavení nejvíce vyhovuje vám (jas, kontrast, teplota barvy apod.)?
A ještě jeden dotaz - v režimu "normální" je kontrast přednastaven na 100%. Osobně se mi nastavení mezních hodnot příčí, pač si říkám, že do budoucna už nebudu mít žádnou rezervu - například když televize bude ztrácet na kontrastu, tak už si nebudu moci přidat. Co si o tom myslíte vy? Jsou tyto obavy oprávněné?
KamilZ (10277)|31.1.2015 01:48
raul: nevím jak u konkrétního modelu, ale většinou to jde přes seznam oblíbených kanálů, prostuduj návod.
jimmys (49)|31.1.2015 12:53
[QUOTE=RoPo;506718]U 3D s brylemi Samsung 4100 jsem nevidel zadne zdvojeni. Divas se na obraz z prima a ne pod uhlem?[/QUOTE]
Ano.. z cca 2.8m vzdalenosti naprosto naprimo.. Jako "priserny" a "rozmazany" bych obraz neoznacil (to mozna pri spatnem nastaveni L/P apod.), ale duchu je ve vzdalenych rovinach fakt hodne :/
orientacni (1)|2.2.2015 15:02
Přidám pár zkušeností s naší novou televizí Panasonic TX48AS640E.

Vzhledem k tomu, že dosluhoval CRT televizor v ložnici (55cm MASCOM), tak jsme se rozhodli nahradit hlavní TV v obýváku a posunout ji do ložnice - jde o nějký PC Full HD LED monitor od LG s vestavěným DVB-T tunerem úhlopříčky cca 65 cm (starý cca 5 let).
Co se týká obrazové kvality nejsme žádní odborníci, ani znalci, takže od nové televize jsme hlavně očekávali, že vyzkoušíme nové SMART funkce jako je integrovaný web prohlížeč, Youtube, iVysílání ČT apod. a také větší úhlopříčku :)
Rozdílem jsme doslova šokováni a stále si nemůžeme zvyknout na to "plátno" - na televizi koukáme z cca 3,5-4 metrů a je to fakt zážitek, hlavně filmy.

Televizi máme na stojanu, jeho montáž k TV, bytelnost a celkovou stabilitu televize hodnotím na výbornou.
Co se týká zdrojů signálu tak krom DVD(Upscaling) a bežného TV vysílání neprovozujeme nic jiného. Obrazová kvalita u HD (ČT1,2, ČTsport a STVHD) je výborná, u SD programů, zvláště pak podružných (Óčko, RETRO, Šlágr, BTV, kinosvět apod:)) je to bída. Pořady o přírodě na ČT2 nebo teď krasobruslení na ČTsport fak úžasné!

Co se týká zvuku tak ten je opravdu nic moc, zkoušel jsem různé varianty nastavení a výsledkem je, že mluvenému slovu není prakticky rozumět, ostatní zvuky jsou naopak výrazně silnější (nevím jak to správně popsat - ruchy, dunění, střelba, hudba apod.). Pořád s tím laboruji a nemůžem si na to zvyknout.

Z pohledu běžného uživatele musíme hlavně ocenit jednoduché a intuitivní ovládání, vč. např. snadného seřazení naladěných programů (v rodině máme ještě TV od SONY a Philipsu, které jsou v tomto směru naprosto tragické, zvláště to SONY), dále jednoduché a přehledné menu, programový průvodce, APPS apod.
Ten programový průvodce má oproti LG jednu zajímavost, že není třeba problikávat multiplexy, aby se zobrazily všechny vysílané programy-tady je to hned, trošku jen zaráží fakt, že vybraný program je třeba potvrdit 2xOK aby se zobrazil na celou obrazovku.

Smart funkce jsou skvělé, ovládání je snadné a rychlé, ne vždy lze zadávat text na ovladači jako na starém tl. mobilu, ale to je asi spíš chyba těch aplikací než televize.

Z televize jsme nadšení, za cenu pod 15 tis. se asi v této úhlopříčce a s těmito funkcemi nedá koupit nic lepšího. Jen se trošku pereme s tím zvukem, ale snad si zvykneme.

Snad bude sloužit aspoň 5 let jako ta předtím.

P.S. jak zde něktří píší o nějakých pruzích nebo tmavších místech tak nic takového nepozorujeme, obraz je krásně rovnoměrně podsvícen, nikde žádný vadný pixel ani jiná anomálie.
zizi (21)|2.2.2015 16:57
Ahoj,
Jsem majitelem 47AS650E a až na pár detailů jsem spokojen.
Ted se ,ale trochu potykam s kompaktibilitou video formatu.
S prehranim video souboru mam uspesnost tak 50-60 %.
Bohuzel rozumim tomu , že v dnesni době to koduje každý jak zvladne a formatu je mnoho.
Mam dotaz ... Nemate někdo vyzkouseny nejaky konvertor videa u kterého se pouzije nejaky vystupni profil a format je 100 % ready for Panasonic ?
Hledal jsem na netu a vyzkousel par programu ,ale moc se nedari.

Diky za pripadne tipy
Zizi
vivid.sk (11472)|2.2.2015 17:05
[QUOTE=zizi;507101]Nemate někdo vyzkouseny nejaky konvertor videa[/QUOTE]
A z akeho formatu chces konvertovat?

P.S. Nepouzivas nahodou DLNA? Toto percento sa mi zda velmi vysoke pri standardnom priamom prehravani cez USB.
zizi (21)|2.2.2015 17:24
Ano pouzivam NAS synology DS115J.
Myslel jsem , že by to na to nemelo mit vliv... :-(
Soubor jak soubor ...a nebo si to ten NAS nejak upravuje ?
Zizi
vivid.sk (11472)|2.2.2015 17:30
[QUOTE=zizi;507107]Soubor jak soubor ...a nebo si to ten NAS nejak upravuje ?[/QUOTE]
To si pozri v nastaveniach. Niektore (vykonnejsie) umoznuju nastavit transkodovanie (kompatibilita za cenu zprznenia kvality), celkovo sa vsak DLNA nepodporuca pouzivat, ak to nieje nutne, prave koli tymto spominanym problemom.
Skus pristupovat na NAS cez CIFS/SMB, tam by mala byt uspesnost podstatne vyssia.
zizi (21)|2.2.2015 17:42
Normalne mas pravdu ...zkopiroval jsem HD videa většinou MKV na HDD a svete div se...videa jedou
Jen 2-3 se trhaji...
Diky za tip...proverim
Muzes mi prosim poradit co je CIFS/SMB ?
Dekuju moc
Zizi
Superbobo75 (33)|2.2.2015 17:59
[QUOTE=zizi;507114]Normalne mas pravdu ...zkopiroval jsem HD videa většinou MKV na HDD a svete div se...videa jedou
Jen 2-3 se trhaji...
Diky za tip...proverim
Muzes mi prosim poradit co je CIFS/SMB ?
Dekuju moc
Zizi[/QUOTE]

Mrkni cca 10-15 stránek zpět a postupně pročist, někde to tam je včetně video návodu. Případně si dej vyhledat termíny přimo v této diskuzi.

---------- Doplněno v 17:59 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 17:54 ----------

Nahrávání na HDD. je někde specifikace jaký a jak velký disk musí být připojen, aby fungoval s televizí? Mám doma 3, starší cca 80 až 300 GB, a ani jeden mi nefunguje. Prostě je nenajde.

Funguje někomu Iprima, inova, a ivysilani? Youtube jede jak z praku i další aplikace, na přehrávání video ukázek filmů atd., ale tyto se s tím nějak perou, a mám s němi pocit, že nejede internet, pokud chci pustit nějaká videa, případně je pustím, ale dlouho nejedou.
zizi (21)|2.2.2015 18:10
Superbobo75
Mam dva disky transcend 320 a 500 GB
Na disk 320 GB nahravam v pohode z TV,ale musel se samozrejme naformátovat v tv a tim padem se stal nepouzitelny na ostatní věci.
Ale nahravani funguje jak ma ...Dále Ivysilani přes Hbbtv funguje perfektne a aplikace i prima jede taky v pohode.
Zizi
zizi (21)|2.2.2015 20:09
Vivid.sk
Dekuju moc za upozorneni na mozne problémy s NAS serverem.
Prosel jsem nastaveni mediálního serveru na synology a nastavil format prehravani v synology primo na " Panasonic AX/AS " !!!
A rázem prehraje TV přes DLNA téměř vse... Jupííí
Z cca 50 filmu co mam na NAS serveru neprehraje jen cca 5 filmu (většinou avi)
Jinak Full HD videa . MKV prehrava bez mrknuti oka...posunovat video...titulky jedou taky.

Diky moc všem za tipy
Zizi

PS: 4K videa z youtube jsou paradni !



[QUOTE=vivid.sk;507108]To si pozri v nastaveniach. Niektore (vykonnejsie) umoznuju nastavit transkodovanie (kompatibilita za cenu zprznenia kvality), celkovo sa vsak DLNA nepodporuca pouzivat, ak to nieje nutne, prave koli tymto spominanym problemom.
Skus pristupovat na NAS cez CIFS/SMB, tam by mala byt uspesnost podstatne vyssia.[/QUOTE]
raul_7 (15)|3.2.2015 08:00
Páni skúšal tu niekto pripájat kameru k TV? Našiel som niečo takéto: http://ecx.images-amazon.com/images/I/81T8jOqFXSL._SX450_.jpg
Kedze od panasonicu stoji cca 100 euro toto by mohla byt alternativa. Nasiel som ju za 20 euro tak premyslam ci sa to oplati - hlavne kvoli skypu. Neviete poradit este ktora by tam pasovala? Diky :)
Superbobo75 (33)|3.2.2015 11:16
[QUOTE=zizi;507122]Superbobo75
Mam dva disky transcend 320 a 500 GB
Na disk 320 GB nahravam v pohode z TV,ale musel se samozrejme naformátovat v tv a tim padem se stal nepouzitelny na ostatní věci.
Ale nahravani funguje jak ma ...Dále Ivysilani přes Hbbtv funguje perfektne a aplikace i prima jede taky v pohode.
Zizi[/QUOTE]

Tak už jsem to rozchodil. Problém byl v tom, že jsem HDD připojoval do špatného USB vstupu na televizi, Je tam přimo USB vstup pro HDD (vyšší napájení, a toho jsem si vůbec nevšim). Timeshift je super (u panaka jako "Rew Live TV"), jenom je škoda, že se nedá nějak uložit ten timeshift záznam. Je tam i možnost přimo nahrávat jedním tlačítkem na ovladačí, které už záznam ukládá, ale to stejně případně ztratím vše, co jsem si v timeshiftu zapauzoval. A taky je pěkně blbý, že se aktuální záznam timeshiftu vypne při vstupu do TV programu, kde se ale hned nově nepochopitelně zapne. A když z televizního programu odejdu, timeshift stále pokračuje v nahrávání toho, co začal při vstupu do televizního programu.
Jinak nahrávání přes časového průvodce probíhá i při vypnuté televizi (přes ovladač), a nastavovat jsem nikde nic nemusel (pár stránek zpět tu měl někdo s tímto problém).
zizi (21)|3.2.2015 21:03
Ty jo to je dobrý poznatek ...to sem nevedel a ani si nevšimnul...proverim a ozkouším...ja sem to vyresil vždy tak ze sem zapojil HDD s kablíkem na dva usb (jeden z toho pridavne napajeni)
Zizi

........................................

Supebobo75 píše...
Tak už jsem to rozchodil. Problém byl v tom, že jsem HDD připojoval do špatného USB vstupu na televizi, Je tam přimo USB vstup pro HDD (vyšší napájení, a toho jsem si vůbec nevšim).
raul_7 (15)|4.2.2015 12:44
Ak by niekoho zaujimalo:
Takže podľa zahraničných fór pasujú na 48AS640 tieto 3D okuliare:
Panasonic TY ER3D4ME cena cca 61 euro a viac
Samsung SSG-4100GB cena cca 26 euro a viac - overené tu na fóre min. jedným užívateľom
Gonbes G05-A cena cca 22 euro a viac - zahraničné ochody

Ja som objednal za 11 euro okuliare z číny tak keď prídu dám vedieť či sú kompatibilné