Grabování HD signálu z BNC kabelu
Ahoj všem na fóru TVFreak,
vracím se po několika letech (moje poslední zkušenosti byly s grabováním VHS pomocí ATI All-in-wonder - pamětnící jistě pamatují) a potřeboval bych radu.
V současné době se věnuji streamování signálu z jednoho menšího sportovního turnaje a komentování - prakticky jsem do této chvíle fungoval tak, že jsem používal USB Tuner
a S/VHS signál z přenosového vozu ČT (klasicky dotažený obraz + zvuk ve dvou kabelech a redukci BNC -> cinch)
Nicméně nyní je možnost streamovat i HD obsah a to pomocí BNC kabelu ve kterém půjde normální digitální signál obraz + stereo zvuk.
Můžete mi někdo poradit v jakém formátu se v tom kabelu obraz přenáší a jak ho dostat do počítače abych ho mohl restreamovat dál do internetu ?
Předem děkuji alespoň za nasměrování nebo pomoc s tímto dotazem - přeji pěkný den
Lukáš Huňka
vracím se po několika letech (moje poslední zkušenosti byly s grabováním VHS pomocí ATI All-in-wonder - pamětnící jistě pamatují) a potřeboval bych radu.
V současné době se věnuji streamování signálu z jednoho menšího sportovního turnaje a komentování - prakticky jsem do této chvíle fungoval tak, že jsem používal USB Tuner
a S/VHS signál z přenosového vozu ČT (klasicky dotažený obraz + zvuk ve dvou kabelech a redukci BNC -> cinch)
Nicméně nyní je možnost streamovat i HD obsah a to pomocí BNC kabelu ve kterém půjde normální digitální signál obraz + stereo zvuk.
Můžete mi někdo poradit v jakém formátu se v tom kabelu obraz přenáší a jak ho dostat do počítače abych ho mohl restreamovat dál do internetu ?
Předem děkuji alespoň za nasměrování nebo pomoc s tímto dotazem - přeji pěkný den
Lukáš Huňka
BNC jsou jen konektory, ale používají se tam, kde je SDI signál. To je SDI signál?
Pokud to je SDI, tak např. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a další... umí to i Quadra od nVidie
Pokud to je SDI, tak např. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a další... umí to i Quadra od nVidie
hunaczech : ak to je v "BNC kabli" signal obraz so zvukom , tak to nemoze byt nic ine ako SDI signal .. na to potrebujes tuto kartu :
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
ak by si potreboval externu , tak na mackoch s thunderboltom toto :
Alebo USB3.0 :
ak by si potreboval externu , tak na mackoch s thunderboltom toto :
Alebo USB3.0 :
to streamování probíhá přes nějaký SW a přes jakou službu? Ono to HD bude trošku náročnější i na výkon počítače a možná i na kapacitu linky...
Adobe Flash Encoder nebo jak se to jmenuje, pripadne zkusim Wirecast ... Streamujeme na youtube v lince problem neni - 10/10mbit :)
neni lepsie kupit si daky streaming profil priamo v cechach ? napriklad http://www.click2stream.com/
Wirecast ma kopu dobry moznosti , ja som nebol spokojny s jeho vysledkom .. furt mi to video trhalo viac ako z FMLE ..
Wirecast ma kopu dobry moznosti , ja som nebol spokojny s jeho vysledkom .. furt mi to video trhalo viac ako z FMLE ..
[QUOTE=Pytkin;486374]neni lepsie kupit si daky streaming profil priamo v cechach ? napriklad http://www.click2stream.com/
Wirecast ma kopu dobry moznosti , ja som nebol spokojny s jeho vysledkom .. furt mi to video trhalo viac ako z FMLE ..[/QUOTE]
No ja nastesti problem s trhanim apd. nemam - obraz naprosto v pohode - bez lagu apd.
Driv jsem pouzival Camcadu (predchudce Click2Stream) ale ta uz skoncila a tak jsme se presunuli na youtube a zatim (musim zatukat) je to bez problemu.
Wirecast ma kopu dobry moznosti , ja som nebol spokojny s jeho vysledkom .. furt mi to video trhalo viac ako z FMLE ..[/QUOTE]
No ja nastesti problem s trhanim apd. nemam - obraz naprosto v pohode - bez lagu apd.
Driv jsem pouzival Camcadu (predchudce Click2Stream) ale ta uz skoncila a tak jsme se presunuli na youtube a zatim (musim zatukat) je to bez problemu.
jedna vec je encodovanie (problemy s trhanim vo wirecaste) .. druha vec je samotny streaming .. youtube niekedy ide dobre .. niekedy je nepouzitelny .. lokalny streaming provider mi pripada rozumnejsie riesenie , ak chces poskytovat seriozne sluzby ..
[QUOTE=Pytkin;486419]jedna vec je encodovanie (problemy s trhanim vo wirecaste) .. druha vec je samotny streaming .. youtube niekedy ide dobre .. niekedy je nepouzitelny .. lokalny streaming provider mi pripada rozumnejsie riesenie , ak chces poskytovat seriozne sluzby ..[/QUOTE]
Tak zrovna camcada taky nemela lokalni servery a s tim youtube opravdu prozatim problem nebyl (prakticka zkusenost 3x 12 hodinovy stream)
Tak zrovna camcada taky nemela lokalni servery a s tim youtube opravdu prozatim problem nebyl (prakticka zkusenost 3x 12 hodinovy stream)