Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

přehrává AV receiver videa?

juryk (3)|23.1.2014 09:24
Dobrý den,
uvažuji o koupi AV receiveru, který má LAN konektor (např. ONKYO TX-NR525) a chtěl jsem se zeptat, zda umí přehrávat video?
Jde mi o to, jestli pro přehrání videa uloženého na domácí síti na NASu musím mít další krabičku (mediaplayer) anebo to zvládne sám receiver?
Možná bude znít můj dotaz hodně neodborně, ale nenašel jsem nikde uspokojivou odpověď, tedy ani tu negativní.
Děkuji
keko01 (57)|23.1.2014 10:01
[QUOTE=juryk;480224]
(např. ONKYO TX-NR525)
[/QUOTE]

Tento konkretny urcite nie. Preposiela iba HDMI vstup na HDMI vystup, pripadne urobi upscaling na vyssie rozlisenie.

Ja osobne neviem o ziadnom dostupnom AVR, ktory by prehraval videa. Ale mozno sa mylim.. Myslim ale, ze MMC je lepsie riesenie. Kvoli podpore video suborov, tituliek, spotrebe, atd.
RoPo (6061)|23.1.2014 10:10
Neznám AVR, který by uměl přehrávat video. To by pak nebylo AVR, ale multimediální centrum.
AVR síťovou konektivitu nabízejí jen pro přehrávání audia ze sítě, internetová rádia či dálkové ovládání po síti (z mobilu/tabletu), aktualizaci firmware.
juryk (3)|23.1.2014 10:46
Díky za ujasnění. I když, že bych tím pořešil aspoň hudbu (možná i fotky), kterou mám na NASu, tak mi příplatek za síťovou konektivitu receiveru nepřipadá až tak atraktivní.
vivid.sk (11472)|23.1.2014 11:53
Nie, nie a este raz NIE. Toto je cesta do pekla a znizovanie slusnych strojov do roviny MMC za par desiatok euro. AVR je multikanalovy zosilnovac a HDMI switcher - v prvom rade. Ziadna nahrada za MMC, ktore vies obmenit kazdy rok prichodom noveho formatu (co bude velmi skoro nutne, staci sledovat vyvoj H265). Ale co spravis s 1500 eurovym AVR, tiez ho budes menit kazdy rok, dva ?


Doplnenie: TV so slusnejsim obrazom tiez nemenis kazdy rok, len koli podpore novych formatov (aj ked uznavam, najdu sa aj taki). Kazda "krabicka" v domacnosti ma svoje presne urcenie, nesnazte sa robit zo vsetkeho za kazdu cenu AIO.
juryk (3)|23.1.2014 13:15
Vzhledem k tomu, že výrobci těchto zařízení (receivery) se rozhodli začít je vybavovat síťovým konektorem a přidávat funkcionality jako ovládání smartphonem, přehrávání internetových rádií a hudby ze sítě, tak mi moje otázka na přehrávání videí nepřišla úplně zcestná. Navíc se výrobci chlubí rozličnými rozšiřujícími funkcemi, podporou DLNA (tady se ukazuje, že jejich proklamace platí jen tak napůl - hudbu to přehraje a video ne), aj., které s původním účelem zařízení úplně nesouvisí. A chtějí pak za takový produkt o něco víc peněz a mně napadá otázka, co za ty peníze navíc dostanu a zda mi to stojí za to?
vivid.sk (11472)|23.1.2014 13:34
[QUOTE=juryk;480248] tak mi moje otázka na přehrávání videí nepřišla úplně zcestná[/QUOTE]
Nastastie sa toho nikto nechytil :D.
Uvedom si, ze pri zvukovych formatoch je na chvilku konecna (AVR podporuju HiRes flac, vratane multikanaloveho a nikto s nicim lepsim v tejto oblasti nepride, pretoze 24bit/192Khz je az az aj pre vlajkove lode).
Naviac tu mas mp3,aac co budu tiez na nejaky cas komprimovane standardy, ktore nikto dalej posuvat nebude (nie je dovod, pre lepsiu kvalitu tu je opat bezstratovy flac).
A spominane DLNA je len barlicka k moznosti prehravania tychto formatov, nic viac.

Takze video naozaj (a nastastie) NIE.