Multimedialni centrum a ethernet
Zdravim,vlastnim tento router [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
a dale tohle multimedialni centrum [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] -HMP5000.html
A muj dotaz se tyka toho,ze z routru to mam ethernetovym kabelem propojene do centra a nemuzu navazat spojeni.Podotykam,ze wi-fi funguje na centru bez problemu,ale kabelem to chci propojit hlavne z duvodu rychlejsiho prenosu,hlavne co se tyce prehravani filmu z mobilu pomoci sdileni slozek v siti.
Predpokladam,ze budu muset asi neco nastavit na routeru,ale nevim co.Server DHCP mam hozeny jako automaticky...mate nekdo radu jak na to?
a dale tohle multimedialni centrum [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] -HMP5000.html
A muj dotaz se tyka toho,ze z routru to mam ethernetovym kabelem propojene do centra a nemuzu navazat spojeni.Podotykam,ze wi-fi funguje na centru bez problemu,ale kabelem to chci propojit hlavne z duvodu rychlejsiho prenosu,hlavne co se tyce prehravani filmu z mobilu pomoci sdileni slozek v siti.
Predpokladam,ze budu muset asi neco nastavit na routeru,ale nevim co.Server DHCP mam hozeny jako automaticky...mate nekdo radu jak na to?
Jestli máš na routeru povolen DHCP server (což asi máš, i pro WiFi), tak by s ničím neměl být problém. Bohužel ale Tvé vyjádření "nemůžu navázat spojení" nic neříká. Dostane ten Philips IP adresu? Projde na něj ping z PC? Nezkoušel jsi mu nastavit pevnou IP (viz https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/33686-nez-se-zeptate-hdmi-3d-zvuk-lan-dlna-hbbtv-dalkove-ovladace#post434511) ?
Na centru dam nastaveni,site,ethernet a tam zadam nastavit automaticky ip adresu,dam ok,nasledne mi vyjede hlaska spojeni nebylo navazano.Da se nastavit i rucne,ale nevim jakou tam mam zadat.Ale co jsi mi poslal za odkaz,to je zajimave cteni,zkusim to prostudovat a nastavit podle clanku.Uvidime...
Porty v routeru mam pouze dva,na jeden je pichly kabel k pc,druhy k centru.Ale uz jsem to zkousel prehodit,i zapojit samostatne-bez vysledku.A kabel mam prave ze novy,ktery je urco v poho.V tom clanku jsem si vsiml nastaveni ip start a end.Taky tam mam koncove hodnoty 100 a 200,ale ja to na centru nastavoval s konecnym cislem 101.Nevedel jsem,ze musim dat o 1 vice,nez 200.Tohle teda prubnu hned.j
Takze dneska rano jsem zapojil kabel do portu 2 na routeru a pich do centra.Dam nastaveni,site a ejhle ethernetove spojeni aktivni.Tak ja nevim,najednou se to rozjelo.Hmm dobry teda.Jeste otazecka.Muzu to mit propojene jak ethernetem,tak i wi-fi?Nebude se me to nejak hadat?A kdyz spustim film v mobilu,bude se vyuzivat kabelove spojeni nebo wi-fi?
Edit:Zajimave,ze youtube,picassa atd.. co jsou v centru jdou spustit pouze pres wi-fi.Ale sdileni slozek jde normalne pres ethernet.
Edit:Zajimave,ze youtube,picassa atd.. co jsou v centru jdou spustit pouze pres wi-fi.Ale sdileni slozek jde normalne pres ethernet.
Připojení najednou přes WiFi a kabelem najednou nedoporučuji a je to zbytečné, LAN stačí. Mobil stejně jede přes router. Vše by mělo jezdit. Zkontroluj v kině DNS server, případně zkus nastavit na některý z těchto: 8.8.8.8; 208.67.222.222; 217.31.204.130
Jasne,ja si myslel ze lan staci.Tudiz tedka pres ethernet by melo byt pripojeni rychlejsi,hlavne co se tyce filmu v mobilu,jelikoz to jede pres wi-fi do routeru a z neho kabelem do centra.Predtim to bylo wifi- a zase wi-fi do centra,je to tak?Jinak ok zkusim to nastavit podle tebe.Jinak zatim dikes za rady..
Edit:Stacilo zrusit wi-fi pripojeni a nechat ethernet a uz jede i youtube atd...A jde videt,ze i rychleji najizdi.Takze je vse good.THX
Edit:Stacilo zrusit wi-fi pripojeni a nechat ethernet a uz jede i youtube atd...A jde videt,ze i rychleji najizdi.Takze je vse good.THX