SONY 2014
Tak pouštím přes to jen občas klipy z youtube a někdy nějaký film z kabelovky a jsem spokojen, ale nejsem žáden hifista. Nikde nic nebručí, nesyčí takže spokojenost. Ale nepůsobí to moc profi. :-D
Zdravím.
Potrebujem poradiť, čo robiť s TV. Či to je na vrátenie, alebo sa jedná o relatívne akceptovateľnú chybu.
Sony Bravia KDL-55W805B
V pravom dolnom rohu je mierny clouding.
Na obraze 16:9 vadu nebadám.
Pri cinema widescreene (či už 1.85:1 alebo 2.39:1) vadu nie je vidieť - predpokladám že TV nejako vypína čierne pruhy.
Škvrny vidím pri hraní PS 4, keď je obraz čiernej farby.
A ešte jedna vec - rohy panelu sú trochu nedosvietené, ale to je badateľné len pri skutočnom sústredí sa, keď je zobrazená biela/svetlá farba.
Foto bohužiaľ len z iPadu, lepšiu optiku doma nemám.
Aký je Váš názor?
Ďakujem-
Potrebujem poradiť, čo robiť s TV. Či to je na vrátenie, alebo sa jedná o relatívne akceptovateľnú chybu.
Sony Bravia KDL-55W805B
V pravom dolnom rohu je mierny clouding.
Na obraze 16:9 vadu nebadám.
Pri cinema widescreene (či už 1.85:1 alebo 2.39:1) vadu nie je vidieť - predpokladám že TV nejako vypína čierne pruhy.
Škvrny vidím pri hraní PS 4, keď je obraz čiernej farby.
A ešte jedna vec - rohy panelu sú trochu nedosvietené, ale to je badateľné len pri skutočnom sústredí sa, keď je zobrazená biela/svetlá farba.
Foto bohužiaľ len z iPadu, lepšiu optiku doma nemám.
Aký je Váš názor?
Ďakujem-
Podla mna je to v ramci dnesneho standardu - cize OK. Ak nemas bad pixle, asi bude lepsie zvyknut si.
Nedosvietene rohy su rovnako bezny jav v strednej triede ostatnych vyrobcov (Panasonic, Samsung).
Nedosvietene rohy su rovnako bezny jav v strednej triede ostatnych vyrobcov (Panasonic, Samsung).
Zdravím potřeboval bych poradit ohledně připojení externí HDD k USB portu pomocí prodlouženého kabelu, Tenhle disk mi televize skrz kabel nenajde když disk připojím přímo tak funguje, je nějaká finta či délka prodlužovacího kabelu aby disk normálně fungoval
Pouzi co najkratsi kabel, alebo pouzi kvalitny USB kabel s hrubymi vodicmi. S dlhsim kablom mozu mat niektore typy diskov problemy. Znie to usmevne, mal som doma jeden 2.5" HDD, ktory korektne fungoval s kratkym 0.5m kablom, s tenkym a dlhym 2.5 metrovym vypinal - kabel bol v poriadku.
Tak jsem po odzkoušení Panáka 640 a Sama 6270 dneska koupil Sony 815B (všechny TV v 55"). Sama a Panáka jsem po 14 dnech vrátil a dneska dovezl Sony. Uvidíme kdo z nich bude mít nejlepší obraz. Pro mne je na prvním místě obraz. Obraz u Sama byl o něco lepší než u Panáka, ale z hlediska uživatelského rozhraní je jednička Panák včetně nové Sony. Vyzkouším a zítra budu referovat. Jinak nemám žádný vadný pixel a uniformita (clouding a DSE) je v pohodě ( VA panel s Edge LED podsvícením). Pouštím do toho Astru 19.2, Hodbird 13.0 a Astru 23.5 jak interně tak i externě přes VU+DUO2. Co mne hned zaujalo, jakým způsobem jsou zobrazovány SD kanály. Mezi výše uvedenými TV je Sony v tomto jednička, nejlepší podání (kvalitní resamplování).
[QUOTE=czechliving;507254]jsem po 14 dnech vrátil a dneska dovezl Sony[/QUOTE]
Ako to chces po vrateni porovnat? Mas fotograficku pamat? Budes urcite experimentovat s CMS, ktory ma zasadny vplyv na obraz, takze to nemozes porovnat objektivne . Nieje lepsi sposob porovnavat priamo dva kusky naraz, nasledne horsi vratit a dokupit dalsi na priame porovnanie?.
V kazdom pripade, daj vediet ako bude na tom subjektivne SONY, upscaling a processing bude zodpovedat tomu, co pises - minimalne pokial to bude v tej kvalite ako minulorocna W905, no video mode deinterlacing je pri tejto TV podpriemerny.
Ako to chces po vrateni porovnat? Mas fotograficku pamat? Budes urcite experimentovat s CMS, ktory ma zasadny vplyv na obraz, takze to nemozes porovnat objektivne . Nieje lepsi sposob porovnavat priamo dva kusky naraz, nasledne horsi vratit a dokupit dalsi na priame porovnanie?.
V kazdom pripade, daj vediet ako bude na tom subjektivne SONY, upscaling a processing bude zodpovedat tomu, co pises - minimalne pokial to bude v tej kvalite ako minulorocna W905, no video mode deinterlacing je pri tejto TV podpriemerny.
tak je 815ka doma:)...TV je to krásná, obraz super...Jen mám dotaz k HBBTV...Z funkce jsem nadšen, funguje dobře...Ale najedu na serial(několik různých) a první díl který to nabídne jede super, přeskočím na nějaký jiný díl a ten jede bez zvuku...Napadá Vás proč?
Zatím jsem neměl tolik času se věnovat zkoumání a nastavení SONY 815B, snad to přes víkend stihnu a napíši pocity. Ale jednoznačně oproti Samovi 6270 a Panákovi 640 má "slušné" podání obrazu i v SD zobrazením.
A co je zatím pozitivní na TV SONY 815B - Rozsah menu, dvě listiny programů, nápad s přepínáním programů a jejich filtrací (DISCOVERY),řazením, možnost smazat TV program z nabídky, kombinace stanic z různých tunerů (u mne pozemní a satelitní) v listu favoritních. Negativní je zatím rychlost načítání a pohyb v menu ( hlavně po startu TV), pouze na tvrdo nastavené 4 družice pro DVB S/S2 a nižší pozorovací úhly (ale to je dáno typem panelu VA).
Funkce PiP (obraz v obraze) a PaP (obraz a obraz) – jsou jednotunerové. V jednom okně sledujeme jakýkoliv televizní kanál (z interního tuneru - satelitní nebo pozemní), a do druhého okna jde signál z externího zdroje ( u mne externí satelit). Velikost oken není konstantní a lze je měnit ( PaP).
Funkce PiP (obraz v obraze) a PaP (obraz a obraz) – jsou jednotunerové. V jednom okně sledujeme jakýkoliv televizní kanál (z interního tuneru - satelitní nebo pozemní), a do druhého okna jde signál z externího zdroje ( u mne externí satelit). Velikost oken není konstantní a lze je měnit ( PaP).
Pro majitele TV SONY 815B - taky se vám tak seká nebo zpomaluje celý systém ovládání TV. Při prvním náběhu to je cca 30-40 vteřin, než TV začne reagovat na povely z DO.
TV SONY 815B - Kompatibilita přehrávaných formátů je ucházející, jen přes DLNA (Serviio) nenačte externí titulky. U jejich zobrazení je nemožnost změny rozměrů a barvy.
Tak nakonec jsem se rozhodl TV Sony 815B vrátit a rozhoduji se mezi TV Sony KDL-55W955B nebo TV Samsung 55H7000.
[QUOTE=Romanko304;508553]Czechliving Sony 815ku si mal v 50 uhlopriečke ak sa nemýlim, však? Dôvody vrátenia?[/QUOTE]
Měl jsem ji v 55" a hlavní důvod vrácení TV je uživatelské rozhraní (sekání systému, náběh, reakce na DO, ..) Jinak obraz na SONY v SD byl zatím asi nejlepší z TV které jsem měl ( Panáka 640 a Sama 6270), kvalitní obraz v HD to už beru jako standard. Z hlediska uživatelského rozhraní je na tom jednoznačně nejlépe Panák. Nebo také pak uvažuji o modelu SONY 2015 s Androidem TV, ale kdy se asi dočkáme prodeje v obchodu a za jakou startovací cenu a také neuvažovat už o modelu v provedení UHD.
Měl jsem ji v 55" a hlavní důvod vrácení TV je uživatelské rozhraní (sekání systému, náběh, reakce na DO, ..) Jinak obraz na SONY v SD byl zatím asi nejlepší z TV které jsem měl ( Panáka 640 a Sama 6270), kvalitní obraz v HD to už beru jako standard. Z hlediska uživatelského rozhraní je na tom jednoznačně nejlépe Panák. Nebo také pak uvažuji o modelu SONY 2015 s Androidem TV, ale kdy se asi dočkáme prodeje v obchodu a za jakou startovací cenu a také neuvažovat už o modelu v provedení UHD.
Aha, no.. v podstate som už bol na 99% rozhodnutý pre LG50LB670V asi v najvačšej miere pre passivne 3D, ale toto fórum moje úmysli obrátilo na VA panel a následne pre spomínanú Sony 805/815ku pre kvalitu obrazu a nízky imput lag. Ale tu sa práve bojím toho Edge led podsvietenia a celkovej chybovosti panelu(805/815), o čom sa dosť píše v tejto téme a preto som chcel vediet aj tvoj dôvod vrátenia, či ním nebol náhodou chybný panel. TV budem využívať prevažne len na PS4, HD filmy cez comp a sem-tam SD ext. vysielanie, takže nemyslim si, že to tvoje uvedené uživateľské rozhranie by malo na mňa podobný efekt ako na teba a vracal by som ju. A čo sa týka S2015 modelov...ta cena a malý počet uživateľských skúseností by prípadnú kúpu odsunula asi niekedy na zimu a to už je mimo mojich plánov:)
TV Sony 815B z hlediska obrazového jednoznačné doporučení, uniformita VA panelu byla v pohodě (clouding a DSE) a žádné vadné pixely. Hry nehraji, běžný formát (MP4,TS, MKV, ..) přehrání filmů byl v pohodě. TV má PIP a PAP (velikost oken můžeš měnit - vhodný na programy v horším podání)
- Prosím vás muže mi někdo doporučit USB prodlužovací kabel přes který sem schopný připojit externí hdd.
Při delším USB kabelu dochází ke ztrátě napětí a TV není schopna použit disk, momentálně mi TV přes můj kabel disk nezobrazí.
idealně kolem 2m (alfa,alza),
děkuji vám
Při delším USB kabelu dochází ke ztrátě napětí a TV není schopna použit disk, momentálně mi TV přes můj kabel disk nezobrazí.
idealně kolem 2m (alfa,alza),
děkuji vám
Divej se po prumerem silnejsim kabelu. Zkus nejaky napr. od firmy Digitus nebo PremiumCord. Pripadne zkus kabely pro standard USB 3.0. Ty museji byt lepe provedeny.
Díky za radu zítra jsi vyzvednu
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
a napišu pak jak to dopadlo.
Ještě se chci zeptat ohledně použivaní DLNA serveru serviio s televizí Sony Bravia w705b. Předem upozornuji že sem FAQ četl a sem nováček při použivaní téhle funkce.
Konečně se mi to povedlo nějak zprovoznit.. otazka zní jestli vám jdou posouvat filmy na časové ose.
Já když pustím film tak jej mohu max přetačet ale nemužu skočit třeba na polovinu filmu.
Další věc ohledně funkce Transcoding.. jak to funguje ? mate ji zaplou ?
Já dnes nakopíroval film do USB a když jej pouštím v TV v pravo dole mám v rámečku napsáno content is not supported. Přitom obraz zvuk i titulky fungují...
Když jsi pustím stejný film pomocí Serviio DLNA s je zaplá funkce transcoding film beží normalně... Když sem funkci vypl rámeček znova vyskočil.
Děkuji předem za odpovědi.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
a napišu pak jak to dopadlo.
Ještě se chci zeptat ohledně použivaní DLNA serveru serviio s televizí Sony Bravia w705b. Předem upozornuji že sem FAQ četl a sem nováček při použivaní téhle funkce.
Konečně se mi to povedlo nějak zprovoznit.. otazka zní jestli vám jdou posouvat filmy na časové ose.
Já když pustím film tak jej mohu max přetačet ale nemužu skočit třeba na polovinu filmu.
Další věc ohledně funkce Transcoding.. jak to funguje ? mate ji zaplou ?
Já dnes nakopíroval film do USB a když jej pouštím v TV v pravo dole mám v rámečku napsáno content is not supported. Přitom obraz zvuk i titulky fungují...
Když jsi pustím stejný film pomocí Serviio DLNA s je zaplá funkce transcoding film beží normalně... Když sem funkci vypl rámeček znova vyskočil.
Děkuji předem za odpovědi.
Transcoding = live prevod z jednoho formatu do druheho. Do formatu, ktery TV podporuje. Vyzaduje silnejsi HW na strane serveru.
Skoceni do poloviny filmu: to by jsi predstavoval na streamu, kterym DLNA je, predstavoval jak? Musis pretocit, aby jsi se dostal do poloviny filmu. Bud rad, ze ti funguje pretaceni, protoze to je funkce zavisla nejen na serveru, ale hlavne na klientovi DLNA v TV. Skoceni do poloviny filmu ci libovolnou pozici u me v TV funguje z klienta DLNA v telefonu, kdy TV je DLNA rendererem. DLNA klientem je mobil/tablet a DLNA server bezi na NASu. To jen diky tomu, ze muzu na mobilu/tabletu zobrazit prubeh prehravani filmu a ten matlacim zpusobem po displayi posunout ci tapnout na jakoukoliv pozici.
Skoceni do poloviny filmu: to by jsi predstavoval na streamu, kterym DLNA je, predstavoval jak? Musis pretocit, aby jsi se dostal do poloviny filmu. Bud rad, ze ti funguje pretaceni, protoze to je funkce zavisla nejen na serveru, ale hlavne na klientovi DLNA v TV. Skoceni do poloviny filmu ci libovolnou pozici u me v TV funguje z klienta DLNA v telefonu, kdy TV je DLNA rendererem. DLNA klientem je mobil/tablet a DLNA server bezi na NASu. To jen diky tomu, ze muzu na mobilu/tabletu zobrazit prubeh prehravani filmu a ten matlacim zpusobem po displayi posunout ci tapnout na jakoukoliv pozici.
[QUOTE=Buladog;509261]Další věc ohledně funkce Transcoding.. jak to funguje ? mate ji zaplou ?[/QUOTE]
.... a hlavne degraduje kvalitu, pretoze realtime enkodovat kvalitne FHD video je velmi narocne na HW prostriedky. Odporuca sa zapnut pre zariadenia, ktore nezvladaju nominalne rozlisenie, pripadne takato kvalita je pre ne nepotrebna (napriklad streamovanie do telefonu ci tabletu). Serviio nema moznost menit vystupne rozlisenie, ci kvalitu videa detailne cez z GUI, len na zaklade profilov zariadeni (pripadne je moznost ich editovat manualne).
Pre zachovanie povodnej kvality odporucam mat transcoding vypnuty.
[QUOTE=RoPo;509262] to by jsi predstavoval na streamu, kterym DLNA je, predstavoval jak?[/QUOTE]
Presne tak isto, ako ked nadviazes na preruseny download cez HTTP. Funguje to rovnako. Server poskytuje dany subor na konkretnej adrese a klient moze zacat "skakat" po obsahu. Obdobne ako pri streamovanych videach cez HTTP, tiez ich vies prehravat (seekovat) z roznej pozicie.
Napriklad moj TV podporuje seekovanie aj cez DLNA (odskusane na dvoch DLNA serveroch). Ci na kazdom zo suborov, netusim, vyskusal som teraz zopar z nich, vsade to funguje (aj ked dost tragicky, lebo seekovanie napriklad po 5/10 minutach ako v XBMC tu nefunguje).
.... a hlavne degraduje kvalitu, pretoze realtime enkodovat kvalitne FHD video je velmi narocne na HW prostriedky. Odporuca sa zapnut pre zariadenia, ktore nezvladaju nominalne rozlisenie, pripadne takato kvalita je pre ne nepotrebna (napriklad streamovanie do telefonu ci tabletu). Serviio nema moznost menit vystupne rozlisenie, ci kvalitu videa detailne cez z GUI, len na zaklade profilov zariadeni (pripadne je moznost ich editovat manualne).
Pre zachovanie povodnej kvality odporucam mat transcoding vypnuty.
[QUOTE=RoPo;509262] to by jsi predstavoval na streamu, kterym DLNA je, predstavoval jak?[/QUOTE]
Presne tak isto, ako ked nadviazes na preruseny download cez HTTP. Funguje to rovnako. Server poskytuje dany subor na konkretnej adrese a klient moze zacat "skakat" po obsahu. Obdobne ako pri streamovanych videach cez HTTP, tiez ich vies prehravat (seekovat) z roznej pozicie.
Napriklad moj TV podporuje seekovanie aj cez DLNA (odskusane na dvoch DLNA serveroch). Ci na kazdom zo suborov, netusim, vyskusal som teraz zopar z nich, vsade to funguje (aj ked dost tragicky, lebo seekovanie napriklad po 5/10 minutach ako v XBMC tu nefunguje).
Pises o pretaceni. Tazatel se ptal a ja mu odpovidal na jednorazovy skok napr do prostred filmu. Toto v TV v DLNA klientovi lze jedine napr. tak ze by TV zobrazila dialog pro zadani casu kam skocit. Jinak je to stale otazka pretaceni ne skok na libovolnou pozici. Ale TV toto obecne nenabizeji. To lze napr. tim posuvnikem na matlacim zarizeni. Proto jsem psal - jak si to v TV predstavuje. Nema smysl dale o tom psat. Vse podstatne jiz napsano bylo.
Nie, pisem o seekovani, to nieje pretacanie. Pretacanie (cize fast forward, 2x, 4x) funguje samozrejme tiez. Vidim to na network traffic statistike, ze to funguje ako pisem (= TV si vie seeknut na konkretnu poziciu exaktne bez toho, aby musela preniest vsetok obsah k sebe). Na konkretne preskocenie na danu poziciu sa pouziva multimedialny DO, kde svetelnym bodom "kliknes" na konkretnu poziciu (obdobne, ako ked kliknes myskou v KODI na poziciu filmu v status bare). V kazdom pripade, v danej teme SONY je to OT, moderator to moze vymazat, len som chcel upresnit, ze to moze fungovat.
Děkuji za vyčerpavajicí odpovědi mám v tom jasno :)
Dneska se objevil nový problém... nemužu pustit přehravač medií... připojím usb HDD a když jej chci otevřít TV mi vyskočí hláška "aplikace přehravač medíí přestala pracovat"
zkoušel sem pustit i DLNA server stejný problém.. TV sem vypínal zapínal, kontroloval sem i zdali je stáhlý nejnovější firmware. Bravia KDL W705b.
Prosím o pomoc, pomuže software reset ? jak na něj popřípadě ?
Dneska se objevil nový problém... nemužu pustit přehravač medií... připojím usb HDD a když jej chci otevřít TV mi vyskočí hláška "aplikace přehravač medíí přestala pracovat"
zkoušel sem pustit i DLNA server stejný problém.. TV sem vypínal zapínal, kontroloval sem i zdali je stáhlý nejnovější firmware. Bravia KDL W705b.
Prosím o pomoc, pomuže software reset ? jak na něj popřípadě ?
Buladog: Měl jsem ten samý problém. Když jsem zapl tv, tak se mi pokaždé objevila hláška: "Některé aplikace nemusí být dostupné z důvodu chyby při spuštění. Více informací naleznete v příručce i-Manual." Tam jsem ale našel kulové. Po nějakém čase jsem zjistil, že mi to asi dělal ten přehrávač médií, který nešel spustit. Nepřišel jsem na to, jak to vyřešit, tak jsem musel tv hodit do továrního nastavení a znova všechno ladit a nastavovat. Pak se mi po čase přehrávač zase podělal a vyskakovala mi hláška "Aplikace Přehrávač médií bohužel přestala pracovat" a "Aplikace Přehrávač médií nereaguje. Chcete ji ukončit?", ale druhý den už bylo vše v pořádku.
czechliving: Ty jsi postupně vyzkoušel Panasonic, Samsung a Sony a všechny jsi vrátil. Teď vidím v tvém profilu, že ses vrátil k Panasonicu. Můžu se zeptat, co tě přesvědčilo, aby sis Panasonic zase vzal?
[QUOTE=Buladog;509372]Děkuji za vyčerpavajicí odpovědi mám v tom jasno :)
Prosím o pomoc, pomuže software reset ? jak na něj popřípadě ?[/QUOTE]
Zdravím,
Přichazím s rešením daného problému.
1. TV musí být vypnutá poté vytáhneme adaptér ze sítě na dobu cca. 1 minuty, zbytkové napětí se anuluje a TV se přepína do nějakého jiného režimu.
2. TV zapneme necháme ji plně načíst cca 30sec.
3. Stiskněte tlačítko HOME, potom zvolte možnost [Nastavení]. Vyberte možnosti [Systémová nastavení] → [Obecné nastavení] → [Výrobní nastavení] → [Ano] → [Ano].
4. Po dokončení procesu se zobrazí obrazovka prvního nastavení.
Dáme Nastavení sitě aktualizujeme televizi a internetový obsah.
Restartneme TV.
Hotovo
Prosím o pomoc, pomuže software reset ? jak na něj popřípadě ?[/QUOTE]
Zdravím,
Přichazím s rešením daného problému.
1. TV musí být vypnutá poté vytáhneme adaptér ze sítě na dobu cca. 1 minuty, zbytkové napětí se anuluje a TV se přepína do nějakého jiného režimu.
2. TV zapneme necháme ji plně načíst cca 30sec.
3. Stiskněte tlačítko HOME, potom zvolte možnost [Nastavení]. Vyberte možnosti [Systémová nastavení] → [Obecné nastavení] → [Výrobní nastavení] → [Ano] → [Ano].
4. Po dokončení procesu se zobrazí obrazovka prvního nastavení.
Dáme Nastavení sitě aktualizujeme televizi a internetový obsah.
Restartneme TV.
Hotovo
[QUOTE=JoseN;509604]czechliving: Ty jsi postupně vyzkoušel Panasonic, Samsung a Sony a všechny jsi vrátil. Teď vidím v tvém profilu, že ses vrátil k Panasonicu. Můžu se zeptat, co tě přesvědčilo, aby sis Panasonic zase vzal?[/QUOTE]
Tento model Panáka jsem vzal jako provizorní řešení, čekám na nový model od Sony. Má jednoznačně nejlepší rozhraní a obraz v HD je na dobré úrovni, ale nemá nahrávání, slabší přehrávač a ani PIP a PAP. Ze tří TV, které jsem měl (Panak 640, Sam 6270 a Sony 815 vše v 55") byl jednoznačně po stránce obrazové nejlepší TV Sony (zejména v SD programech a má PIP a PAP včetně možnosti změny velikostí oken), pak byl na stejné úrovni Sam s Panákem. U Sama je katastrofální uživatelské rozhraní, a jako u jediného je zde funkční HBO GO. Problém u Sony je uživatelské rozhraní a pomalý odezvy na pokyny z DO včetně zdlouhavého prvotního náběhu systému (snad toto bude odstraněno u nových modelů 2015). Pokud se to podaří a bude zachována kvalita obrazu, pak je to pro mne jednoznačná volba.
Tento model Panáka jsem vzal jako provizorní řešení, čekám na nový model od Sony. Má jednoznačně nejlepší rozhraní a obraz v HD je na dobré úrovni, ale nemá nahrávání, slabší přehrávač a ani PIP a PAP. Ze tří TV, které jsem měl (Panak 640, Sam 6270 a Sony 815 vše v 55") byl jednoznačně po stránce obrazové nejlepší TV Sony (zejména v SD programech a má PIP a PAP včetně možnosti změny velikostí oken), pak byl na stejné úrovni Sam s Panákem. U Sama je katastrofální uživatelské rozhraní, a jako u jediného je zde funkční HBO GO. Problém u Sony je uživatelské rozhraní a pomalý odezvy na pokyny z DO včetně zdlouhavého prvotního náběhu systému (snad toto bude odstraněno u nových modelů 2015). Pokud se to podaří a bude zachována kvalita obrazu, pak je to pro mne jednoznačná volba.
zdravim, kupil som si tv Sony 55W805b (edge led) a mam nasledovny problem. Pri tmavych scenach je vidiet dost velky clouding a to cez cely stred obrazovky. Mal uz niekto podobny problem? Da sa to nejak odstranit? Dakujem vopred za odpoved.
Reklamace - výměna panelu. Někdy u některých konstrukcí panelového sendviče pomůže dotažení či povolení obvodových šroubů, které drží panel.
Případně zkus snížit podsvětlení - jas panelu.
Případně zkus snížit podsvětlení - jas panelu.
no ono to vidiet aj pri minimalnom podsvieteni. Najmenej je to vidiet, ked nastavim advanced contrast enhancer na vysoky. Pred kupou som sa bal ci nebudem mat clouding, ale az tak vyrazny som necakal. Takze reklamovat?
Čaute,
minulý týden jsem si přivezl výstavený kus z prodejny Sony Bravia KDL-60W855B.
Hned na rovinu musím říct, že má super obraz. Hokej v HD na CT Sport byla opravdu pastva pro oči - krásně ostré detaily, pěkné barvy a plynulý pohyb.
Co mě trošku ale trápí je clouding po stranách obrazovky. Přiložil jsem nějaké foto pro ilustraci. Při běžném sledování to není nijak výrazné a pokud se na to člověk nezaměří, tak si toho skoro nevšimne, jelikož já o tom ale vím, furt po tom čumím :)
Foto je bohužel z telefonu, foceno při úplné tmě, režim Kino(podsvícení 8/10)
Co si o tom myslíte?? Je to v normě/vlastnost Edge LED nebo bych ji měl vrátit a zkusit štěstí na jiný kus?(špatné pixely jsem ještě nehledal)
minulý týden jsem si přivezl výstavený kus z prodejny Sony Bravia KDL-60W855B.
Hned na rovinu musím říct, že má super obraz. Hokej v HD na CT Sport byla opravdu pastva pro oči - krásně ostré detaily, pěkné barvy a plynulý pohyb.
Co mě trošku ale trápí je clouding po stranách obrazovky. Přiložil jsem nějaké foto pro ilustraci. Při běžném sledování to není nijak výrazné a pokud se na to člověk nezaměří, tak si toho skoro nevšimne, jelikož já o tom ale vím, furt po tom čumím :)
Foto je bohužel z telefonu, foceno při úplné tmě, režim Kino(podsvícení 8/10)
Co si o tom myslíte?? Je to v normě/vlastnost Edge LED nebo bych ji měl vrátit a zkusit štěstí na jiný kus?(špatné pixely jsem ještě nehledal)
Ahoj, jaký je vlastně rozdíl mezi 50w805b a 50w815b? Co vím tak 805 je černá a 815 stříbrná a v ničem jiným se neliší ne? Nechápu tedy, proč je 815 o litra dražší. Pouze klam na nic netušícího zákazníka?
A ještě se chci zeptat. Půjdou spustit titulky pokud si je stáhnu na flashku zvlášť s filmem v HD kvalitě? Něco jsem tu četl o DLNA, a že je to prý problém. Jinak TV chci mít primárně pro PS4, ale i občasné sledování filmů. Myslím si, že tahle TV s nízkým input lagem a VA panelem o 120Hz je pro hraní dostačující.
A ještě se chci zeptat. Půjdou spustit titulky pokud si je stáhnu na flashku zvlášť s filmem v HD kvalitě? Něco jsem tu četl o DLNA, a že je to prý problém. Jinak TV chci mít primárně pro PS4, ale i občasné sledování filmů. Myslím si, že tahle TV s nízkým input lagem a VA panelem o 120Hz je pro hraní dostačující.
Takýto clouding je podľa mňa úplne v pohode a nemáš čo riešiť. Však sa vyber do predajne a požiadaj ich, nech ti ukážu na všetky telky biely obraz a uvidíš, že nič lepšie nezoženieš /ak to má byť edge/.
Ještě jsem nafotil černou fotku, abych zjistil uniformitu podsvícení...myslím, že to nevypadá špatně.
Je to OK.
Tie boky, ma SONY standardne takto viac nasvietene. Nie je vidno ale ziadne priesvity, alebo typicke cloudingove "machule" po screene, takze by som si TV nechal.
Tie boky, ma SONY standardne takto viac nasvietene. Nie je vidno ale ziadne priesvity, alebo typicke cloudingove "machule" po screene, takze by som si TV nechal.
Ahojte,
uz nejakou dobu mam Sony Bravia 55W805B. Chtel bych se zeptat, jak je to s jejim nastavenim pri prehravani 24p signalu? Uvazuji ted nativni media player v TV (pres DLNA z NAS).
1. Aby TV detekovala 24p signal, musi byt volba sceny nastavena na "Auto (24p Sync)"? Predpokladam, ze TV ma 100 Hz panel, takze v tomto rezimu snizi frekvenci panelu na 96 Hz (takze zobrazi kazdy snimek 4x)? Nebo opakuje 2x kazdy sesty snimek?
2. pokud je nastaveny jakykoliv jiny rezim (kino, obecna, hra) tak se chova k 24p signalu jak? U bodu 1 a 2 uvazuji samozrejme vypnute MotionFlow.
3. Nebo tento 24p rezim aktivuje zapnuti "True Cinema" v MotiOnFlow a je nezavisly na vyberu sceny? Nebo nejaka kombinace? :)
4. Kdyz to shrnu, tak jake je nejlepsi nastaveni teto TV, abych prehravala co nejplynulej (ale ne v rezimu telenovely) film 24p? Prijde mi, ze nemuzu docilit naprosto plynuleho obrazu, neni to nic zasadniho, ale treba se to da nejak zlepsit pomoci nastaveni.
MotionFlow na "Standard" a "Jemny" vytvari nekoukatelny soap opera efekt. Pri rezimu "Jasny" je zas obraz moc tmavy. True Cinema nevim jestli vubec neco dela (oproti stavu Off).
5. A posledni vec - poridil jsem Apple TV 4, ktera umi na vystupu bud 50p nebo 60p (mam nastaveno 60). Pokud na Apple Tv pustim film v 24p, Apple TV posle do Sony TV signal 60p. Nektere televize umi udajne detekovat 24p signal i ve zdroji signalu 60p podle tohoto clanku http://www.rtings.com/tv/reviews/by-test-results/24p
Umi to i tato TV nebo udela klasicky 3:2 pulldown?
Predem dekuji za vysvetleni :)
uz nejakou dobu mam Sony Bravia 55W805B. Chtel bych se zeptat, jak je to s jejim nastavenim pri prehravani 24p signalu? Uvazuji ted nativni media player v TV (pres DLNA z NAS).
1. Aby TV detekovala 24p signal, musi byt volba sceny nastavena na "Auto (24p Sync)"? Predpokladam, ze TV ma 100 Hz panel, takze v tomto rezimu snizi frekvenci panelu na 96 Hz (takze zobrazi kazdy snimek 4x)? Nebo opakuje 2x kazdy sesty snimek?
2. pokud je nastaveny jakykoliv jiny rezim (kino, obecna, hra) tak se chova k 24p signalu jak? U bodu 1 a 2 uvazuji samozrejme vypnute MotionFlow.
3. Nebo tento 24p rezim aktivuje zapnuti "True Cinema" v MotiOnFlow a je nezavisly na vyberu sceny? Nebo nejaka kombinace? :)
4. Kdyz to shrnu, tak jake je nejlepsi nastaveni teto TV, abych prehravala co nejplynulej (ale ne v rezimu telenovely) film 24p? Prijde mi, ze nemuzu docilit naprosto plynuleho obrazu, neni to nic zasadniho, ale treba se to da nejak zlepsit pomoci nastaveni.
MotionFlow na "Standard" a "Jemny" vytvari nekoukatelny soap opera efekt. Pri rezimu "Jasny" je zas obraz moc tmavy. True Cinema nevim jestli vubec neco dela (oproti stavu Off).
5. A posledni vec - poridil jsem Apple TV 4, ktera umi na vystupu bud 50p nebo 60p (mam nastaveno 60). Pokud na Apple Tv pustim film v 24p, Apple TV posle do Sony TV signal 60p. Nektere televize umi udajne detekovat 24p signal i ve zdroji signalu 60p podle tohoto clanku http://www.rtings.com/tv/reviews/by-test-results/24p
Umi to i tato TV nebo udela klasicky 3:2 pulldown?
Predem dekuji za vysvetleni :)
1), tipujem, ze nieco pod 120Hz, 5*24 = 120. Vizualne je jedno, ci sa snimok nativne zobrazi 2x pri 48Hz, 4x pri 96Hz alebo 5x pri 120Hz. Ide skor o fyzicke moznosti/schopnosti panela, ktorym sa fw v TV prisposobuje.
LCD technologia funguje inak, ako CRT/PDP. Farba pixla sa meni len v pripade, ze pride "dopyt", na zmenu farebnej informacie. Inak je jeho farba staticka - rovnaka. Pixel teda neblika, ani sa inak nemeni, pokial je farba konstantna (blika len podsvietenie). Preto na LCD neexistuje blikanie, ako ho pozname z CRT alebo PDP, ani na 50Hz modeloch. Pretoze LCD panel nativne neblika (opat, okrem podsvietenia, ktore obvykle ano. Vynimkou su tiez BFI algoritmy, ktore vyrobcovia vniesli do tejto technologie, ale tie su aj pri 120Hz SONY TV nepouzitelne - vyrazne blikaju).
2) vysvetli, co tym myslis.
3) TV nativne podporuje 24p cez DLNA, nie je nutne prepinat rezimy. True Cinema je len MCFI preset (ak si spravne pamatam).
4) Prave rezim True Cinema by nemal robit agresivny dopocet snimkov, aby nebol vysledok ako telenovela. Je to ako pises.
5) To zbadas vlastnym okom na panning scenach. Seriozny zdroj signalu neposiela 50hz ani 60hz, ak je zdroj 24p.
LCD technologia funguje inak, ako CRT/PDP. Farba pixla sa meni len v pripade, ze pride "dopyt", na zmenu farebnej informacie. Inak je jeho farba staticka - rovnaka. Pixel teda neblika, ani sa inak nemeni, pokial je farba konstantna (blika len podsvietenie). Preto na LCD neexistuje blikanie, ako ho pozname z CRT alebo PDP, ani na 50Hz modeloch. Pretoze LCD panel nativne neblika (opat, okrem podsvietenia, ktore obvykle ano. Vynimkou su tiez BFI algoritmy, ktore vyrobcovia vniesli do tejto technologie, ale tie su aj pri 120Hz SONY TV nepouzitelne - vyrazne blikaju).
2) vysvetli, co tym myslis.
3) TV nativne podporuje 24p cez DLNA, nie je nutne prepinat rezimy. True Cinema je len MCFI preset (ak si spravne pamatam).
4) Prave rezim True Cinema by nemal robit agresivny dopocet snimkov, aby nebol vysledok ako telenovela. Je to ako pises.
5) To zbadas vlastnym okom na panning scenach. Seriozny zdroj signalu neposiela 50hz ani 60hz, ak je zdroj 24p.
Ahoj,
diky moc za odpovedi!
1. Myslel jsem, ze evropska TV ma zjednodusene receno 100 Hz (a nasobky pri interpolaci) a US ma 120 Hz. Tak jak to prosim vlastne je? :)
2. Pokud TV opravdu umi 24p nezavisle na volbe sveny a vzdy, tak tento bod neni dale relevantni
3. Na co je teda ve volbe sceny jako jedna z moznosti "Auto 24p sync"?
4. Ok, takze pro 24p nejlepsi True Cinema. Dale je tam volba "Filmovy rezim" bud Auto nebo off, tusis co tato funkce dela? A scena "Film" ma nejaky vliv na prehravani 24p? Nebo je to proste jen preset.
5. Pri pan scenach je to prave docela cukatura, ale jeste to muze byt konkretni aplikaci (Infuse)
Diky!
diky moc za odpovedi!
1. Myslel jsem, ze evropska TV ma zjednodusene receno 100 Hz (a nasobky pri interpolaci) a US ma 120 Hz. Tak jak to prosim vlastne je? :)
2. Pokud TV opravdu umi 24p nezavisle na volbe sveny a vzdy, tak tento bod neni dale relevantni
3. Na co je teda ve volbe sceny jako jedna z moznosti "Auto 24p sync"?
4. Ok, takze pro 24p nejlepsi True Cinema. Dale je tam volba "Filmovy rezim" bud Auto nebo off, tusis co tato funkce dela? A scena "Film" ma nejaky vliv na prehravani 24p? Nebo je to proste jen preset.
5. Pri pan scenach je to prave docela cukatura, ale jeste to muze byt konkretni aplikaci (Infuse)
Diky!
Dodatocne som doplnil/preformuloval bod 1) zrejme v case, ked si uz pisal novy prispevok.
1) Panel je univerzalny, podporuje 100Hz aj 120Hz.
3) Co o tomto vravi manual? Mozno je to prave nativne prepnutie panelu (na rozdiel od zobrazovania pri 60Hz). Zial, nepoznam moznosti nastavenia v TV SONY do tejto miery, snad napise niekto iny.
4) Film je preset
5) Ano, tak vyzera 24 snimkov. Pozor! pohyb musi byt ale plynuly - v zmysle kontinuity a kadencie snimkov. Vid zaverecne titulky filmu, kde pulldown lahko odhalis. Rovnako je to vidno v svenkoch.
1) Panel je univerzalny, podporuje 100Hz aj 120Hz.
3) Co o tomto vravi manual? Mozno je to prave nativne prepnutie panelu (na rozdiel od zobrazovania pri 60Hz). Zial, nepoznam moznosti nastavenia v TV SONY do tejto miery, snad napise niekto iny.
4) Film je preset
5) Ano, tak vyzera 24 snimkov. Pozor! pohyb musi byt ale plynuly - v zmysle kontinuity a kadencie snimkov. Vid zaverecne titulky filmu, kde pulldown lahko odhalis. Rovnako je to vidno v svenkoch.
1) zajimave, tak ted uz jsem z toho poradne zmateny :) vychazel jsem z jednoho clanku, ktery popisuje toto, cituji:
"Nezbytnou podmínkou pro režim 24p je 120Hz televize po Ameriku, nebo 100Hz televize pro Evropu. Kdyby se totiž použila standardní 60Hz nebo 50Hz televize, nedá se zobrazit plynulých 24 snímků/s. U 120 Hz televize se musí každý z 24 snímků zopakovat 5×, u 100Hz televize se to dá řešit změnou frekvence panelu na 96Hz (musí zvládnou snížit frekvenci), případně každý šestý snímek zopakovat dvakrát, aby se to vešlo do 100 Hz. Sice se to tedy také trochu rozcuká, není to ale tak výrazné jako při původním pulldownu".
Proc se tedy uvadi 100 Hz a 120 Hz, kdyz evropska i US tv maji obe 120 Hz? Je to jen marketingovy zapis, aby to opticky korespondovalo s frekvenci elektricke site? Nejsem rozhodne zadny stoural, jen se to snazim pochopit a rozsirit si obzory :)
3) v manualu je to popsano takto:
Auto sync 24p = Automatically selects "Cinema" for 24Hz signal content. Behaves as "Auto" for all other signals.
Takze pokud to chapu spravne, tak to pouze prepina presety na zaklade detekovaneho signalu, je to tak?
U MotionFlow = True Cinema je uvedeno toto:
[True Cinema]: Images, such as a movie created in 24 frames per second, are reproduced at the original framerate.
Takze neni True cinema TEN prepinac nativniho 24p?
5. Rozumim, pak na to mrknu u tech titulku
"Nezbytnou podmínkou pro režim 24p je 120Hz televize po Ameriku, nebo 100Hz televize pro Evropu. Kdyby se totiž použila standardní 60Hz nebo 50Hz televize, nedá se zobrazit plynulých 24 snímků/s. U 120 Hz televize se musí každý z 24 snímků zopakovat 5×, u 100Hz televize se to dá řešit změnou frekvence panelu na 96Hz (musí zvládnou snížit frekvenci), případně každý šestý snímek zopakovat dvakrát, aby se to vešlo do 100 Hz. Sice se to tedy také trochu rozcuká, není to ale tak výrazné jako při původním pulldownu".
Proc se tedy uvadi 100 Hz a 120 Hz, kdyz evropska i US tv maji obe 120 Hz? Je to jen marketingovy zapis, aby to opticky korespondovalo s frekvenci elektricke site? Nejsem rozhodne zadny stoural, jen se to snazim pochopit a rozsirit si obzory :)
3) v manualu je to popsano takto:
Auto sync 24p = Automatically selects "Cinema" for 24Hz signal content. Behaves as "Auto" for all other signals.
Takze pokud to chapu spravne, tak to pouze prepina presety na zaklade detekovaneho signalu, je to tak?
U MotionFlow = True Cinema je uvedeno toto:
[True Cinema]: Images, such as a movie created in 24 frames per second, are reproduced at the original framerate.
Takze neni True cinema TEN prepinac nativniho 24p?
5. Rozumim, pak na to mrknu u tech titulku