Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Klasické přelaďování skylinku

hi.fi.calvus (83)|12.2.2014 09:56
Tak úžasný skylink už nám zase přelaďuje, já mám z nich už fakt nervy na pochodu!!!
Nedávno jsem obě karty posunul v servisním poplatku o dva roky dopředu, abych něco málo ušetřil před zdražením a taky jsem aktivoval HBO HD a je to dva týdny a dneska jsem zjistil, že mi HBO HD nehraje, respektive přestalo hrát a nejde ani naladit!
Některé frekvence prostě nechytnu, stejně tak mi nehraje CT HD a spoustu dalších kanálu, něco jsem našel ale nic moc. Frekvence 11 797 například, se vůbec nechytá, rady z webu skylinku o tom, že někdo si bude muset zahýbat ze satelitem, že se mám spojit se servisákem, mi akorát dělají pěnu u huby! Budu muset zase na střechu, ale co mám dělat, když venku právě sněží jak hrom a my máme na střeše šindel, po kterém by se v tomhle čase vůbec chodit nemělo.
To už ti feudalisti vůbec neřeší ! Že může někdo mít například tento problém, to je jim jedno pochopitelně.

Mám na ně neskutečné nervy !!! Neustále něco přelaďují a nejvíc mě naštve když ještě musím hýbat ze satelitem, navíc teď v tomhle období to je vuloučitelné.
Hlavně že jsem zmetkum zaplatil za HBO HD, pěkně děkuji Lucemburci zasra..
Co je to za zasr.... dobu?
RoPo (6061)|12.2.2014 10:04
Na tohle je dobrý motor. Nikam lozit nemusím. Párkrát jsem musel jemně dokorigovat motorem "výchozí" pozici paraboly, aby byl signál v lepší kvalitě než se mě zdál dle "levelmetru" na satu. Pravděpodobně vlivem silného větru se trochu parabola hnula. Postrčením motorem za cílem vyladit znovu "nulovou" pozici bylo vše v pořádku.
mirekv (7169)|12.2.2014 10:47
Kvůli přelaďování přece není nutno hýbat s anténou! Nenapadl na anténu a LNB zmiňovaný sníh? Např ČTHD jede úplně v pohodě!
hi.fi.calvus (83)|12.2.2014 10:59
Sníh určitě napadl, ale o tom přelaďování píše skylink už na webu, že někteří uživatelé budou muset hýbat z antenou, podle toho, jaký mají přijimač, nebo možná sílu signálu nevím, zmíňuji to ale u fr. 11797/H a 11934/V a právě tyto dvě mi nic nenajdou, taky sílu signálu mám mizivou. Jinak HBO HD už naskočilo na starém, ale každopádně to zase vypadne, protože to musím najít právě na té nové fr.
CT HD nenaskočilo, musím používat CT 1SM v SD, dokud to nevyřeším.
Nejhorší je, že dneska taky začíná hokej na ZOH a vypadlo mi z toho právě dneska i CTsport HD, které je taky už na té nové fr.
Nechápu proč to pořád musí rozjebávat, vždyť to dělají pořád dokola a čím dál častěji! Namísto aby se zrychlovaly skutečné služby, např. že by už všechny kanály jeli v HD, nebo podobně, třeba HBBTV to je taky pořád u nás sci fi. Teda krom ČT, ti už to jakž takž rozjeli.
Teď ale sorry za oftopic, protože tohle se skylinkem nesouvisí.
RoPo (6061)|12.2.2014 11:09
Proč do toho stále jebú? Je to jednoduché - peníze, peníze a zase jen peníze hrazené z jejich strany za distribuci.

HD je opět jen o penězích... Technika je, ale musí se pořídit a pak takový program distribuovat za větší poplatky než SD.
HbbTV je problém zdroje programu, tedy ne Skylinku, ale ten kdo daný program vytváří - Prima, Nova, Barandov, atd...
mirekv (7169)|12.2.2014 12:24
No nevím, u těchto programů změnili akorát FEC na 5/6 a to si přijímače změní samy. Zkus, jesli nemáš FEC daný natvrdo (bylo tuším 3/4).
KamilZ (10277)|12.2.2014 12:41
Zatím nemám po přeladění nejmenší problém.
Pytkin (7947)|12.2.2014 13:06
ked daco zmenia , dam preladit , vsetko sa nahodi samo .. parabolu mam na pevno .. signal 99% stale .. 6 rokov to mam na streche a nemal som jediny dovod tam liezt znovu ..