Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

TV Samsung - Značka nebo odpad?

ksyp (11)|18.2.2014 11:27
V poslední době to jde s kvalitou a životností elektroniky někam "domysli si kam"!

Jsem to jen já, kdo si myslí, že Ťimťung je na tom nejhůře. Jejich levné ale i dražší TV odejdou velmi záhy po skončení záruky a i v záruce je kvalita hardware i software horší než pověstné produkty Microsoftu!!!

Značka ťimťung např v mobilech levnějších řad je něco otřesného. U TV je to bohužel stejné.

Těsně po záruce odcházejí zdroje, software se hryže ještě dříve než něco uděláte a pochvalu si snad zaslouží jen vzhled.
.
Jenže kde není kvalita tam to ani vzhled nezachrání.
Heartwork (2358)|18.2.2014 12:09
Kvalita jde dolů tak nějak všeobecně a Samsung není výjimkou, tedy nemám pocit, že by se nějak vymykal standardu.

Než to napíši, abych to někam zaklepal, ale mám od Samsung dvě TV + jeden lepší monitor a nemám žádné problémy. Několik TV Samsung máme v rodině a pár sem jich viděl ve svém okolí a nikdo výrazně nebrečel.

Tvé, pravděpodobně, špatné zkušenosti tedy nemohu potvrdit a stavím se na tu spokojenější stranu barikády. :)

Šmejdy se najdou napříč značkami, spousty věcí bych si taky představoval jinak, ale doba je zkrátka taková - chce to trošku úsilí, ale zorientovat se ještě dá.
Tlak na cenu, elektronika v kategorii spotřebka, Čína... není se čemu divit, že to jde s kvalitou do kopru.
RoPo (6061)|18.2.2014 12:10
Podle mě +/- všechny značky na stejné úrovní jsou s poruchovosti na tom stejně. Jde jen o to, že Samsung se prodává nejvíc, a proto má počet reklamací největší. Ale v přepočtu na prodané kusy je stejný jako ostatní. Toť můj názor. Od Samsungu mám 1xPDP a 2xLCD - jedno s EDGE LED podsvětlením a druhé s DirectLed podsvětlením a další LCD Samsung mě v prvních šesti měsících od koupě odešla část panelu - model ES6900.
romana51 (355)|18.2.2014 13:28
Já docela věřím na to, že jsou do elektroniky montována "KURVÍTKA", která po záruce v historicky krátké nebo kratší době "zapracují"! Bavil jsem se o tom s prodejcem při posledním nákupu BD přehrávače a ten mi to potvrdil. U levnější elektroniky se to dá ještě nějak unést, ale říkal že se to vyskytuje třeba i u TV za více než 100k. Potom si kupte drahý model v naději, že čím dražší, tím lepší!!
Ivo Mašek (10205)|18.2.2014 15:31
[QUOTE]Já docela věřím na to, že jsou do elektroniky montována "KURVÍTKA",[/QUOTE]
Ano, to je pravda. Většinou se to dělá s kondenzátory (např. z 20 kousků jich je 18 ve vysoké kvalitě, ale dva jsou od levnějšího výrobce., a tak podobně). Že by se kurvítka používala i u dost drahé techniky, to se mi nezdá (ani neznám takový případ). U některých opravdu značkových výrobců, nebo malosériových (prostě u těch, kde se nekouká na množství prodaných výrobků a kde jsou existenčně závislí právě na špičkové kvalitě) kurvítka nenajdete (to ovšem neznamená, že něco nemusí pokazit - prostě je to technika)
joeh (1358)|18.2.2014 15:54
geronimoh (2327)|18.2.2014 19:46
[QUOTE=ksyp;482566]V poslední době to jde s kvalitou a životností elektroniky někam "domysli si kam"!

Jsem to jen já, kdo si myslí, že Ťimťung je na tom nejhůře. .......[/QUOTE]

Samsung podle mně není nejporuchovější značka, jsou i horší ....

LCD monitor SONY mi odešel hned po záruce, Samsung funguje už 6 let bez poruchy ....
LCD TV Toshiba mi odešla ještě v záruce a plazma Panasonic po 2,5 roce ( momentálně je v servisu) ....
Osobně se TV od Samsungu vyhýbám, protože jim nemůžu zapomenout, že právě oni přišli první s klamavým označením "LED TV" u LCD televizorů \\/
Pavel_tempx2 (829)|25.2.2014 22:44
nově zkušenosti s jednou technikou poloprofi DVB-S přijímač s ASI výstupy a rok a něco po záruce odešly kondenzátory, přitom technika za deseti tisíce a šetří se na součástkách v řádech stovek, samozřejmě kondenzátor sebou vzal i nějaké další součástky ze zdroje...takže druhé zařízení, které je sice mladší, ale taky už po záruce půjde na výměnu kondenzátorů preventivně ;)

tak se dnes dělají kšefty :)