Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

DVD ano BluRay problem

BEPE (539)|4.3.2014 23:42
Zaznamenal jsem následující problém. Mám něco přes rok BD přehravač Panasonic SC-BTT190 a doposavad jsem neměl s přehráváním BD problém. Teď se mi však při přehrávání BD video seká a nebo jsou v obraze podélné výpadky a nebo disk vůbec se nechce nastartovat, nabootovat (?). Podotýkám, že se jedná o vypalované BD. Přitom zpočátku bylo přehrávání naprosto bez problému. Zajímavé je, že komerční lisované BD, jak to tak vypadá, se přehrává v podstatě bez problémů stejně tak jako DVD a to jak vypalované tak lisované. Na druhém BD přehravači a samozřejmě v BD mechanice v počitadle přehrávání naprosto bez problému.Objednal jsem si sice čisticí disk, ale nevím jestli se nemůže také jednat o nějakou specifickou závadu, která by byla odstranitelná pouze v servisu. Zajímal by mne váš názor v čem můj problém může být.
THeBaNDiT (497)|5.3.2014 01:02
Predtým funkčné napálené médiá ti teraz idú, alebo už tiež nejdú? Ak idú, nemenil si značku médií, na ktoré vypaľuješ, alebo napaľovačku, alebo napaľovací softvér? Ak nejdú, tak bude háčik pravdepodobne v prehrávači... (a v takom prípade som ti veľmi nepomohol :D)
RoPo (6061)|5.3.2014 08:02
Vypálené médium může být nekorektně vypálené či s chybami, s kterými si tento BD přehrávač neporadí. Co to je za BD médium, v jaké mechanice vypaluješ a čím vypaluješ?
Problém může být také v BD disku či ve vypalovací mechanice.
BEPE (539)|5.3.2014 13:09
Problém je v tom, že původně přehratelný záznam vykazuje uvedené problémy. Zejména Panasonic BD-RE, který se vždy přehrával bez problémů a který používám dlohodobě pro testování finálního videa před definitivním pálení "natvrdo" teď stávkuje. Kdysi jsem měl částečně podobné problémy s BD-R Verbatim LTH, ale stáhl jsem poslední FW do vypalovačky a potom bez problémů, ale teď při použití všeho co doposud fungovalo (Vypalovačka, nosiče, přehravač) se objevují popsané problémy.
vivid.sk (11472)|5.3.2014 13:14
Pokial su tie data po verifikacii cez inu mechaniku v PC rovnake (CRC sucty sedia), pojde pravdepodobne o klasicky problem mechanik - casom prestavaju citat media (najprv napalovane, neskor aj lisovane).
Rozobratie a precistenie mechaniky (resp skor sosovky lasera) obvykle na nejaky cas pomoze.
BEPE (539)|6.3.2014 16:46
To by asi by mohlo odpovídat zkutečnosti. Jak uvádíš lisované BD a DVD všeho druhu zatím bez problémů. Dnes mě došel a hned jsem vyzkoušel suchý čistící disk. Přehrávání se evidentně zlepšilo i když místama se mírný "cuk" a "rozpad" objevil. Možná by to chtělo ještě mokré čištění. Provádějí důkladné čištění optické části mechanik servisy? Jinak mě zaráží, že se to objevilo už něco po roku.
vivid.sk (11472)|6.3.2014 20:59
[QUOTE=BEPE;483816] Provádějí důkladné čištění optické části mechanik servisy?[/QUOTE]
Zrejme ano.

Co sa tyka vydrze mechaniky, je to velmi variabilne, zavisi od prasnosti prostredia v ktorom je mechanika pouzivana a intenzity pouzivania. Skor ci neskor ma kazda mechanika problem, v tomto maju vyhodu tie, ktore vysuvaju kompletnu mechanicku cast vratane lasera. Da sa to velmi jednoducho vycistit bez rozobratia.