Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Nastavení výstupního rozlišení HDMI u dom.kina Lg bh 7520

krokovka (27)|29.4.2014 12:08
Zdravím.Chtěl bych se prosím zeptat na rozlišení hdmi výstupu u tohoto kina.Když vemu poslední dvě 1080i a 1080p.Mám to chápat tak,že pokud budu přehrávat blue ray tak to mám nechat přeplé na 1080p a pokud vše ostatní na 1080i ?..hodně toho přehrávám přes flash kartu připojenou ke kinu.Dlouhou dobu jsem to měl nastavené na 1080p,blue ray nepřehrávám,často mi ale docházelo k rušení obrazu...jako by nějaké rušení ze sítě a občasné výpadky hdmi obrazu.Teď co jsem to přepnul na 1080i je vše ok.Má vlastně nějaký smysl mít to nastavené na 1080p,když blue ray nepouštím?Vše mám připojené k led tv samsung es 5500.
RoPo (6061)|29.4.2014 12:25
Rušení, výpadky? Na to vliv rozlišení nemá. V tomto smyslu má rozlišení vliv na použitou šířku přenosového pásma a zde potažmo kvalitu kabelu.
Takže pokud jsou výpadky, tak jak jsem pochopil z tvého popisu, tak je to kvalitativní problém kabelu. Vyměnit kabel.

Obecně: p (prograsivní, úplný) režim se hodí na prohlížení méně pohyblivých videí. i (interlaced, prokládaný) se hodí na rychlé děje, videa, sport apod.

Co jiného na DK pouštíš? Jen DVD?
krokovka (27)|29.4.2014 14:06
Pouštím vše kromě blue ray,jak z flash karty tak dvd.K občasnému rušení obrazu dochází i pokud nic nepouštím a mám zaplé pouze smart tv na domácím kině.Hdmi kabel mám za dvě stovky na doporučení prodavače.Rušení vypadá jako by někdo něco zapnul.Během filmu je to několikrát...a taky někdy vůbec.Parkrát se stalo že byl výpadek úplný na 1/2 sek,pouze zvuk byl v poho.
RoPo (6061)|29.4.2014 14:10
Takž se toto projevuje i z interního tuneru? Pak je to problém TV nebo kvality příjmu/signálu či vedení do TV.
krokovka (27)|29.4.2014 14:18
V domácím kině mám internet.To vše pak sleduju přes led samsung propojené hdmi kabelem.Je to zvláštní,že od té doby co to mám přeplé na 1080i,výpadek nebyl ani jednou...ani žádné rušení.