Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

propojení TV s domácím kinem - nejde zvuk

Hitwetman (6)|23.5.2014 22:17
Ahoj,

koupil jsem si TV Samsung UE55H8000 a domácí kino HT-F5550 a propojil je HDMI kabelem (délka 1m, cca 4 roky starý, stál mě v EW cca 500 Kč) a když ho v Blue-rayi připojím do HDMI OUT (mám tam i HDMI IN, ale ten mám pocit neslouží k připojení k TV) tak mi zvuk z TV buď nehraje vůbec, nebo hraje pouze z reproduktorů integrovaných v TV. Zkoušel jsem i zároveň připojit druhé HDMI (z blue-raye z HDMI IN do TV) a pak i cinche AUX IN L, R a stále zvuk z TV do kina nejde. Přitom nastavený to v BR přehrávači mám dobře, alespoň se to tak tváří, vstupy jsem zkoušel nastavit na HDMI a AUX a při změně hlasitosti se změna zobrazuje na displeji BR přehrávače. A když jsem se prokousával nastavením, tak mi TV hlásila, ať připojím optický kabel, ale když si pustím nějaké video přímo z BR přehrávače, tak jde vše OK - zvuk se line z reproduktorů domácího kina.
A tak má otázka zní - jak zprovoznit zvuk domácího kina u TV vysílání, aby stačilo spustit TV a aby se repro domácího kina (tedy BR přehrávač) spustily automaticky? Nevím, jestli si mám na zvuk koupit za cca 400 Kč optický kabel, nebo investovat do kvalitnějšího HDMI kabelu - prodavač v Datartu mi totiž říkal, že si musím pořídit kabel za cca 1800 Kč, aby podporoval obousměrnou komunikaci (BR – TV a TV – BR), samozřejmě vč. zvuku a aby po spuštění TV dokázal komunikovat z BR a iniciovat jeho spuštění a přesměrování zvuku do domácího kina.
Na jednu stranu nechci na HDMI šetřit, pokud má smysl do něj investovat větší částku, ale na druhou stranu chci mít jistotu, že pořízením lepšího HDMI kabelu svůj problém vyřeším, čili jestli náhodou není problém někde jinde, případně jestli vůbec nějaký HDMI kabel podporuje mnou požadovanou funkci.. V těch různých funkcích, co jsou u HDMI kabelů na krabici, se nevyznám, tak nevím co má případně podporovat, aby mě to fungovalo tak jak potřebuji. Kdyžtak mi prosím nějaký vhodný kabel doporučte. Ještě potřebuji, aby podporoval 3D a frekvenci TV 1000 Hz, čili reálně nějakých 200? A kvalitní přenos zvuku, zkrátka něco adekvátního k TV za 50 a kinu za 10..

Díky všem za případné odpovědi

Michal
KamilZ (10277)|24.5.2014 04:26
Standardní HDMi kael bude fungovat. Musíš si na obou zařízení zapnout HDMI CEC (v řeči Samsungu Anynet). To je podmínka pro automatické zapínání i přenos zvuku zpětným kanálem (HDMI ARC) z TV do kina . Pak ještě musíš nějak nakonfigurovat TV, že chceš posílat zvuk do externích repro, projdi si návod.

Öptika potřeba není. Přečti tohle: https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/33686-Nez-se-zeptate-HDMI-3D-zvuk-LAN-DLNA?p=434489&viewfull=1#post434489
nera738 (2)|5.6.2014 07:50
V tv zapni výstup na externý zosilovač.