Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Prosím doporučte mi satelitní přijímač HD (S2)

dukelele (38)|5.6.2014 17:39
Koukám, hledám a čtu recenze, ale stále se nemůžu najít nějaký bezproblémový satelitní přijímač. Můžete mi něco doporučit? Požadavky:

1) Cena cca do 3.000,- Kč.
2) S programem.
3) Kompatibilní se skylink kartou.
4) Příjem Full HD signálu.

Ještě dotaz. Když propojím TV a domácí kino audio optickým kabelem, chápu správně, že po připojení HDMI kabelem s TV a sat. přijímačem poběží zvuk tel. programů přes domací kino. Nebo musím propoji sat. přijímač přímo s dom. kinem ? Díky.
Dagy2 (3153)|5.6.2014 17:59
Prosím čo máš na mysli pod bodom 2/ "s programem" ?

Zapojenie by som osobne volil
SAT -> TV HDMI
SAT -> AVR optika

má to dva dôvody:
1/ SAT rádiá môžeš potom počúvať bez potreby zapínať telku.
2/ v niektorých SAT prijímačoch môžeš nastaviť výstup HDMI ako PCM a riadiť hlasitosť pokiaľ máš zapnutú len telku (napr. správy) cez DO SAT-u a optiku ako bitstream a mať v AVR plný zvuk.

iná možnosť je aj
SAT -> AVR -> TV obe spojenia cez HDMI, v prípade, že AVR má možnosť zapnúť priechod aj vo vypnutom stave. V tomto prípade na SAT musíš mať zvuk nastavený ako bitstream a pokiaľ nepoužiješ ovládanie typu HDMI-CEC nebude sa dať nastavovať zvuk cez DO SAT prijímača.

hm, ale HDMI+optika v SAT a ešte separatne nastavovane alebo HDMI-CEC asi budú ťažko v prístroji za 3 kilá...možno sa mýlim
dukelele (38)|5.6.2014 18:36
bod 2) myšleno s televizním programem, tedy jestli to vůbec existuje. Prostě nějakej S2 sat. tuner pro skylink, něco obyč. Sleduju TV minimálně :)

Jinak co se týká toho audia, tak mě jde jednoduše o to, aby mi šel zvuk přes dom. kino jak při sledování televizních programů (ze sat. přijímače), tak třeba při přehrávání filmů z usb. Ted mě napadá, že i sat. přijímač přehrává z usb. Takže ideálně to všechno spát přes sat. tuner?
ganco41 (227)|5.6.2014 20:19
tu mas vsetko po com tuzis a za rozumnu cenu, moj nazor samozrejme [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Dagy2 (3153)|5.6.2014 22:16
ad 2/ TV program
tento môžeš mať v podstate zo 4-och zdrojov:
- stále ešte z teletextu u staníc ktoré ho vysielajú. Normálny SAT prijímač to umožňuje
- EPG ktoré je vysielané spolu so SAT vysielaním. EPG je u SAT prijímačov spracované rôznym spôsobom. Najjednoduchšie prijímače zobrazujú program len v aktuálne pozeranom programe, tie lepšie si aspoň pamätajú program poprepínaných programov, takže netreba vždy čakať keď prepneš naspäť. Ešte lepšie majú zoznam programov v rôzne usporiadaných formátoch takže máš možnosť prezrieť si čo ktoré stanice práve vysielajú. A tie ešte lepšie-lepšie tento program majú uložený v pamäti, takže po zapnutí máš k dispozícii program na všetky naladené stanice (ktoré EPG vysielajú, u Skylinku sú to všetky) 7 až 28 dní vopred, majú možnosť vyhľadávať programy podľa hľadaného textu, triediť podľa žánrov a pod.
- HbbTV - stanice ktoré ho vysielajú, napr. CT1-2-24-Sport-Art majú v HbbTV kompletný popis vysielaného programu
- program načítaný z internetového zdroja

prepojenie audia bude záležať hlavne na typoch prístrojov - SAT, TV, AVR - ktoré kúpiš. Tieto podľa výbavy môžu mať prehrávanie z USB, z internetu, zo sieťových zdrojov a pod. podľa toho čo kúpiš a aké funkcie budú mať jednotlivé zariadenia treba zvoliť prepojenie. AVR má vždy viac vstupov, takže môžeš mať do AVR pripojený aj SAT pre zvuk zo SATTV, SAT radio aj z TV ak chceš prehrávať niečo z TV
dukelele (38)|6.6.2014 09:10
ganco41 díky

Dagy2 ok a jakej sat. tuner bys mi doporučil ty?

co takle GoSAT 7056 HDi, AB CryptoBox 600HD - u tohodle nevim jestli je kompatibilní s skylink Irdeto, nebo TechniSat TechniStar SIR

Pokud mám parabolu Mascom, mám jít do přijímače stejné značky nebo je to zcela jedno?
Dagy2 (3153)|7.6.2014 07:04
Parabola, LNB, káble :) a prijímač určite nemusia byř rovnakej značky.
- bude to len skylink alebo viacero družíc? (19.2+23.5, alebo 13-19-23-28 alebo motor?)
- len sledovanie TV a občas prehrať niečo z USB?
- pýtal si sa na SAT "s programem", je toto dôležitá vlastnosť pre teba, pretože nekupuješ TV časopisy ale vyberáš alebo chceš vyberať z ponuky ktorú ti zobrazí SAT prijímač?

Pýtam sa lebo momentálne na inom fore prebieha nekonečná debata s človekom, ktorý kúpil box za 500EUR a je to podľa neho nedorobok. Pretože vraj nenahráva (teraz zistil že nahráva a nepriznal sa čo mal nastavené zle), nevie ako funguje EPG ale je určite zlé a okrem toho má ten jeho box zásadný nedostatok - tento človek vždy nahráva čo sleduje (pretým asi pracoval u STB tak teraz na STB pozerá), pritom si nastaví časovač a pri vypnutí nahrávky musí zmáčknuť tlačítko TV aby mohol sledovať ďalej. toto je podľa neho totálny nedorobok a už písal aj Obamovi že mu to výrobca nechce odstrániť aby poslal bombrdéry.
Samozrejme že preháňam, ale chcem tým povedať, že žiaden prijímač nie vyhovie všetkým. Zo 4-och strán diskuzie je jediný majiteľ, ktorému vadí jedna vec, ktorá nie je závadou ale vlastnosťou, je tak naprogramovaná. Nikto z nás netuší, prečo pri pozeraní všetko nahráva a prečo to nerobí tlačítkom REC ale naprogramuje si koniec záznamu...
Dagy2 (3153)|7.6.2014 07:40
Jinak. Nechcem zrovnávať, spomenul si SIR tak jeho plusy a minusy:
minusy:
- nahrávka v tomto prijímači sa nedá pozrieť inde len zase v ňom - tak ako u všetkých Skylink ready prijímačov. (Nahrávka je ale dekodovaná a je možné ju pozerať aj bez karty a aj po 100 rokoch na rozdiel od iných podarených prijímačov typu Allmedia, Topfield !)
- pokiaľ by si používal motor, SIR parkuje štandardne na pozícii 19.2E a prvé prepnutie na CT po zapnutí znamená 30sekund čakať. Dá sa odstrániť jedným z trikov.
- FastScan - vždy keď Skylink chce tak ti rozhádže do určitej miery usporiadanie kanálov. Nedá sa to vypnúť, len oklamať jedným z trikov čím ale túto funkciu vyradíš nadobro.
- ak použiješ viacero obľúbených zoznamov programov (sú 4 ako v každom inom Technisate), prepnutie medzi nimi je pomerne nepraktické -> sltačiť OK->výber FAV programy -> výber listu -> OK. Toto je trochu praštené a dalo sa to urobiť napr. jedným tlačítkom na DO alebo farebnými tlačítkami. Ak potrebuješ mať naladených napr. 100 programov, môžeš ich mať v jednom zozname a potom táto vec netrápi.
- nemá HbbTV - toto je low end u Technisatu
- prehráva multimedia len vo veľmi limitovanom rozsahu (MP3, JPG a snáď nejaký AVI)

plusy
- skylink máš v čítačke a je voľný slot na CI modul napr. pre NC+ alebo čokoľvek iné
- slušné EPG so sťahovaním a ukladaním na 7 dní v noci. Po zapnutí prijímača máš vždy EPG prístupné okamžite a bez prepínania na všetky programy aj s plným popisom programov ako ho dáva EPG. Môžeš vyhľadávať v EPG do určitej miery. Max programov ukladaných do EPG v tomto prijímači by nemal presiahnuť 100 - vzhľadom na pamäť
- spoľahlivé a jednoduché nahrávanie
- vynikajúca podpora pri ladení a prvotnom nastavení pre lamy
- obraz (aj keď "len" 1080i) a zvuk
- 3 roky záruka

ak by si vyberal Technistar S2 + modul odstrániš mínusy 2 a 3, stratíš plusy 1.
ak by si chcel priplatiť ža modernejšiu verziu s HbbTV (toto je fakt na úvahu) a multimediami, watchmi kanálmi, 1080p, pamäťou na rozsiahle EPG, možnosťou hľadať v EPG aj podľa názvov/textov a pod. tak je k dispozícii Technisat ISIO S3.
dukelele (38)|7.6.2014 10:03
1) pouze skylink a len sledovanie TV a občas prehrať niečo z USB (čím víc formátů tím líp)
-všechno ostatní je defakto už jen navíc a nějak na tom netrvám

-ten SIR asi vyřazuju z výběru

- asi bych to viděl na GoSAT 7056 HDi, nebo na levnější arivu203?


ještě se vrátim k tomu zapojení:

Zapojenie by som osobne volil
SAT -> TV HDMI
SAT -> AVR optika

to znamená, že přes AVR nepřehraju video, chápu to dobře ? A další dotaz, co je to bitstream?
Dagy2 (3153)|8.6.2014 09:51
1/ len pre tvoju info: pre všetky Skylinkready prijímače platia rovnaké obmedzenia - niekedy lepšie inokedy horšie implementované T.j.
A/ FastScan -> inými slovami "prístroj si zoradí poradie staníc podľa seba a nie podľa tvojich priorit".
U niektorých prijímačov sa dá vypnúť, u iných môžeš vždy zmeniť celé poradie ako potrebuješ ale ďalší fast scan poslaný od prevádzkovateľa tejto služby si to zoradí zase podľa seba, u ďalších prijímačov ti dovolí svoje programy editovať napr. od pozície 4000 nahor a pod.
Osobne nikdy v živote prijímač s fastscanom alebo len s takým ktorý to umožňuje vypnúť. Ale množstvo ľudí si to pochvaľuje, užívatelia UPC boxov a DigiTV to majú samozrejme povinne. To je jeden z dôvodov prečo som u Skylinku, lebo v tomto mi dáva slobodu (zatiaľ).

B/ záznamy nemožno prehrať na inom prijímači, PC ani TV = v prípade poruchy HDD, USB sú všetky v ťahu.
toto je "výhoda" jednak SIR-u a taktiež GoSatu. ak si nahrávací typ a chceš si niektoré záznamy uchovať, vyhni sa skylink ready prijímačom. Ariva asi nemá priamo certifkáciu, ale mám pocit že v tomto prípade sa nové Arivy chovajú úplne rovnako. Ak ti nevadí, že nahrávky stratíš pretože nahráš-pozrieš-vymažeš tak to nerieš. Aj keď podľa murphyho zákona sa HDD pokazí vždy keď český národná team bude majstrom sveta, Sparta či Baník vyhrá ligu majstrov, CT bude dávať v premiére oskarový film alebo niekto z tvojej rodiny bude v talkshow na Prime.


2/ cez AVR keďže to je "audio-video receiver" samozrejme v zásade video prehráš, ak je zapojené SAT->HDMI->AVR->HDMI->TV, ale treba vedieť že:
A/ sú AVR, ktoré zvládajú HDMI1.3. Ak kúpiš do budúcna BD prehrávač a budeš chcieť prehrať niečo vo formáte ktorý vyžaduje prepojenie HDMI1.4 (napr. 3D film) tak to cez AVR nepôjde. Preto ak vyberáš nový AVR vyberaj taký, ktorý má viacero vstupov HDMI a tak aby vedel prepustiť 1.4

B/ na to, aby si mohol sledovať telku aj bez zapnutého AVR (napr. na správy a väčšinu obsahu TV naozaj nepotrebujem zvuk domáceho kina) musí mať AVR funkciu, kedy aj vo vypnutom stave "prepúšťa" HDMI in->out. Inak po vypnutí AVR bude TV bez signálu.
táto funkcia - aspoň u Yamahy - funguje tak, že zostane prepnutý posledne navolený HDMI vstup pred vypnutím. t.j. ak niekto kto túto funkciu nepozná a prepne AVR na rádio, potom vypne AVR a snaží sa zapnúť SAT a TV výsledkom je čierna obrazovka a telefonát k tebe do práce že ten "posr...ý prístroj zase nefunguje".
Keďže vidím, že sa pýtaš na základy AV prepojení (ber to prosím bez urážky) predpokladám, že v tvojej rodine takisto nie sú experti v tejto oblasti a budeš im musieť vysvetliť ako všetko funguje. Mám toto zapojenie 5 rokov, na yamahe musí svietiť červený ledkový štvorec ak je funkcia prechodu aktivovaná. Napriek tomu sa stane občas, že niekto z rodiny čumí do čiernej obrazovky a nevie čo sa stalo než mu to "zapáli".

zapojenie SAT-TV cez HDMI a SAT-AVR cez optiku toto rieši. Ovládanie je potom jednoduché a vždy spoľahlivo dostaneš obraz na TV. Malou nevýhodou je, že musíš vypínať repro na TV manuálne, pokiaľ chceš zvuk len z AVR. Pri prechode signálu cez AVR si môžeš zvuk nechať vypínať automaticky voľbou menu v AVR. Ale potom lamy sledujú SAT->TV pretože prd vedia o priestorovom zvuku a pokročilejší členovia domácnosti vedia že si musia zapnúť ešte aj AVR.
Ak budeš vždy počúvať zvuk len a len cez AVR tak toto nemusíš samozrejme riešiť vôbec.

3/ bitstream vs. PCM
predpokladám, že AVR nechceš len na vylepšenie zvuku plackovitého TV ale tiež na počúvanie priestorového zvuku 5.1, ktorý získaš zo satelitného vysielania pokiaľ naladíš na SAT-e stanicu, ktorá vysiela zvuk v DolbyDigital (napr. CTHD, PrimaHD, NovaHD, STV1/2, HBOHD takmer všetky nemecké SD stanice, SAT rádiá s klasickou hudbou a pod).
SAT prijímač potom môže spracovať zvuk dvomi spôsobmi podľa nastavenia v menu SAT prijímača
- PCM. vtedy prekonvertuje DolbyDigital zvuk na obyčajné stereo 2.0 a pošle cez HDMI, optiku a audio cinche do pripojeného zariadenia na výstupe. Pokiaľ máš pripojené TV alebo stereo zosilňovač, výsledok je pre teba OK.
- bitstream - vtedy SAT prijímač nič nekonvertuje a pošle zvuk 1:1 na výstup do HDMI a optiky. (Prekonvertovaný signál ide len do audio cinchov pre AVR ktoré nevedia spracovať digitálny signál).
bitstream s dolbydigital signálom ktorý býva buď 2.0 alebo 3/2/1 (t.j. priestorový zvuk) musí spracovať AVR a reprodukovať ho ako 5.1 zvuk. Plackoidné nové telky toto tiež dokážu, ale keďže 99% z nich má pripojené len vstavané 2ks repro výsledok je plackoidné stereo.

sumár:
- bitstream nastavenie a výstup HDMI alebo optika musí byť pre AVR, ktoré má pripojené priestorové reproduktory a vie spracovať dolby digital vstupný signál. Teda nebude to lacné domáce kino za 1000Kč ani síce dobre vybavený a drahý ale starší model AVR.
- bitsream hlasitosť zvuku nie je možné regulovať priamo DO SAT prijímača, pretože zvuk len prechádza. Pre reguláciu hlasitosti musíš použiť DO AVR alebo TV alebo niektorú z pokročilých funkcií drahších prístrojov - HDMI-CEC (pozor niektoré zariadenia vedia trebárs len zap/vyp ale nie reguláciu hlasitosti) alebo ovládanie pomocou uni DO, mobilných telefonov a pod.
- bitstream (teda vlastne dolbydigital) a priestorový zvuk slušného AVR je fantastická vec pri sledovaní filmov ak nebývaš v obrovskej bytovke s penzistami ktorí neznášajú akýkoľvek iný zvuk než je ich "čokl" alebo cvakanie ich zubnej protézy :)

dúfam že som ťa neuspal.
dukelele (38)|8.6.2014 16:54
Ne v pohodě neuspal, jen si to budu muset přečíst ještě tak 10x a možná něco z toho poberu :D ... no takže GoSatem asi nic nezkazim, když chci jen obraz a slušnou rychlost přepínání programů :)
tahlovej (304)|8.6.2014 18:25
GOSATem si právě zkazíš obraz - když chceš kvalitní obraz,tak z certifikovaných jedině HUMAX5100S nebo Technisat SIR.Humax přehrává multimediální soubory a SIR má zase lepší EPG a nahrávání se střihem.Tož si vyber.
dukelele (38)|8.6.2014 18:50
To je v těch přijímačích takovej rozdíl ? jsem myslel, že přijímač na kvalitu obrazu má minimální vliv.
RoPo (6061)|8.6.2014 19:17
Dukelele: prave, ze finalni zpracovani prijmaneho obrazu ma vyznamny vliv na zobrazovany obraz. Kazdy vyrobce prijimacu pouziva lepsi ci horsi vystupni obvody a firmware pro generovani vysledneho obrazu. Proto ne kazdy prijimac ma kvalitni vysledny obraz. Rozdily jsou markantni. Sebelepsi televize/prezentacni zarizeni ti dle prislovi "z hov.a bic neuplete".
dukelele (38)|8.6.2014 19:33
ok takže HUMAX5100S nebo Technisat SIR. Hm. Docela zásadní posun :) díky

edit: četl jsem nějaké recenze uživatelů Humaxe a dost si jich tam stěžovatlo na špatnej SW - nemožnost přesouvat programy, ladění stanic, zasekávání, pomalý start atd.. Tyhle věci by mě zrovna taky vadily. Tak teď zase nevim. Nemáte někdo s tím Humaxem zkušenosti, jestli už třeba ten SW nevychytali?
RoPo (6061)|8.6.2014 20:47
Humaxe jsem mel hooodne davno. Tenkrat byl etalon kvality v analogu. Casem se jako znacka zhorsoval a ted nevim jak na tom v digitalu je. Jsem na vlne Technisatu vlajkovych lodi a obraz je na velmi vysoke urovni.
vivid.sk (11472)|8.6.2014 21:29
a pred kupou Technisatu si nezabudni precitat adekvatne vlakna tu na fore .... len aby sa nezabudlo :D
RoPo (6061)|8.6.2014 22:14
Presne tak, o Technisatu je tady toho hodne napsano. Pokud budes o Technisatu uvazovat, tak to zde napred vsechno procti, jak se zminuje vivid.
tahlovej (304)|8.6.2014 22:39
[QUOTE=dukelele;490633]ok takže HUMAX5100S nebo Technisat SIR. Hm. Docela zásadní posun :) díky

edit: četl jsem nějaké recenze uživatelů Humaxe a dost si jich tam stěžovatlo na špatnej SW - nemožnost přesouvat programy, ladění stanic, zasekávání, pomalý start atd.. Tyhle věci by mě zrovna taky vadili. Tak teď zase nevim. Nemáte někdo s tím Humaxem zkušenosti, jestli už třeba ten SW nevychytali?[/QUOTE]To je pouze otázka správného nastavení - co si v menu nastavíš,tak se bude receiver chovat.Ve favoritních skupinách lze vytvořit pořadí programů podle Tvých představ a když vypneš fastscan,receiver startuje i vypíná zcela standartně,protože nekontroluje nesmyslně pokaždé NIT tabulku.Pro kvalitní obraz Humaxu je zcela zásadní kvalitní hardware a spolehlivě fungující autoresolution(automatické nastavení rozlišení) - na rozdíl od mazanic,které bys uviděl např. v GOSATu.Vynikající tunerová část Humaxu si bez problémů poradí i s tak atypickými parametry pro SCPC jako jsou např.EST TV - modulace 8PSK s FEC 8/9,takže ho nějaké skylinkovské experimenty na 11797H s 8PSK a FEC 5/6 nemůžou nijak potrápit.Trošku slabé místo má Humax v nepřehledném EPG a při nahrávání musíš naformátovat HDD na ext3.
Platí pro verzi firmware 1.01.27
Dagy2 (3153)|9.6.2014 02:45
[QUOTE=dukelele;490630]To je v těch přijímačích takovej rozdíl ? jsem myslel, že přijímač na kvalitu obrazu má minimální vliv.[/QUOTE]

ono mnoho ľudí keď počuje "digitálna kvalita", "len a len výkon", "rozlíšenie 1080p", "4GB RAM" tak má pred tým rešpekt a už dopredu považuje obraz za špičku a nedá sa presvedčiť, že to tak vôbec nemusí byť.
taktiež je mnoho ľudí ktorí sú spokojní s tým, že pri daždi im SAT vypadáva alebo že EPG (to je práve to čo si chcel - sat "s programem") pre mnohé stanice nie je zobrazené, resp. zakaždým treba čakať než to prijímač načíta.

Ani jedno ani druhé ani tretie nemusí byť pravda:
tak ako ti píše kolega - premena jedničiek a núl späť na obraz nemusí byť vždy podarená. Hlavne ak vysielaný signál je v rozlíšení SD a ty ho potrebuješ pre tvoju placku prepočítať do jej rozlíšenia, teda prijímač si musí vymyslieť chýbajúce body. ako dobre to urobí, tak je potom ten obraz pozerateľný a ostrý.
ani dobre predávaná výhoda "možno si dokonca nastaviť obraz" ktorá je písaná v doporučenej recenzii napr. na Arivu neznamená že obraz doostríš. Môžeš si tak nanajvýš zmeniť farebné podanie a kontrast toť vsjo.

problém je, že na rozdiel od kúpy iných zariadení SAT prijímač v podstate v žiadnom obchode nevyskúšaš.
dukelele (38)|10.6.2014 20:29
ok díky...Jen pokud půjdu do Technisatu SIR, tak pokud mi jde pouze o obraz přes skylink, tak se tady na foru dočtu něco zásadního, nebo to normálně rozchodím sám?
golfLC (1941)|10.6.2014 23:06
Normálne rozchodíš sám, Technisaty majú autoinstall na 4-5 kliknutí na diaľkovom, plus ešte nejaké vlastné doladenia, Technilink, ....

Odporúčam Ti však ešte prečítať tento link https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/35615-TechniSat-TechniStar-S3-ISIO ak požaduješ aj nejaké to MMC na prehrávanie filmov, v pohode aj v sieti, len audio by si musel riešiť len cez HDMI a cena by bola trochen vyššia....
tahlovej (304)|11.6.2014 08:45
[QUOTE=dukelele;490731]ok díky...Jen pokud půjdu do Technisatu SIR, tak pokud mi jde pouze o obraz přes skylink, tak se tady na foru dočtu něco zásadního, nebo to normálně rozchodím sám?[/QUOTE]Dovolím si golfLCovi oponovat - použít autoinstall u SIRa znamená smířit se s chybami ve firmwaru,které nikdo nebyl dosud schopen odstranit.Jak vypnout fastscan,vyvarovat se "SDtmy" a i ostatním vhodným nastavením tyto chyby eliminovat(a tím získat vynikající receiver)se dočteš v příslušném vláknu o SIRu -" https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/31646-Technisat-Technistar-S2-nebo-Technistar-SIR ".
dukelele (38)|11.6.2014 18:40
Ještě jsem chvíli koukal na AB Cryptobox 600HD, ale nevim určitě jestli přes něj rozchodim skylink....no ten SIR se mi celkem líbí. S3 je teda "jen" + MMC....
ander1 (29)|11.6.2014 18:46
prepač kup si tu arivu a neobanuješ

ja mam 202e a neviem si to vychvalit


ešte jedna otazka nikde som tu nevidel na akej telke to budeš pozerať
tahlovej (304)|11.6.2014 19:17
[QUOTE=dukelele;490800]Ještě jsem chvíli koukal na AB Cryptobox 600HD, ale nevim určitě jestli přes něj rozchodim skylink....no ten SIR se mi celkem líbí. S3 je teda "jen" + MMC....[/QUOTE]Koukám,že komu není rady,ten si koupí to nejlevnější s ALIprocesorem.
golfLC (1941)|11.6.2014 19:59
[QUOTE=dukelele;490800]S3 je teda "jen" + MMC[/QUOTE]
To bola otázka alebo konštatovanie?
V porovnaní s tebou zmieňovanými prijímačmi je to úplne iný level už ISIO rady. Rozpisovať ti to tu, aký je v tom rozdiel je podľa mňa úplne bezvýznmné, keď si parametre prijímačov môžeš porovnať aj sám priamo z webu. Ale len tak námatkovo o S3-ke...
- prepracovanejšie EPG a celkové menu s možnosťou nastavení
- prijímač bez otravného fastscanu
- video výstup 1080p
- HbbTv
- internetový prehliadač
- prehrávanie mediálnych súborov zo sieťe, z USB, z HDD vrátane mkv
- nahrávky ukladané v nekódovanom stave prenositeľné a prehrateľné aj v PC
- vzialený prístup k prijímaču cez app MyTechnisat

a v neposlednom rade, nie mŕtva sw-ová podpora v porovnaní so SIR-om!!!!
to len tak obšírne porovnanie.... samozrejme vyššie popísané parametre SIR-u chýbajú. Treba si určiť, čo od prijímača očakávaš, koľko chceš do toho investovať...
Dagy2 (3153)|12.6.2014 09:23
prípadne u ISIO ešte Watchme kanály, zdá sa že by to mohlo byť zaujímavé pre sledovačov futbalu na MS14
dukelele (38)|12.6.2014 12:00
Vy mi dáváte :) takhle se nikdy nerozhodnu...jinak jak do Technisatů, tak to Fergusona budu cpát kartu Skylink Standard HD M7? Nebo je to jednou jakou?
golfLC (1941)|12.6.2014 14:04
základ, koľko na to ozaj si ochotný dať.... To dosť zoštíhli výber:-)-
Tá S3ka aj s CI modulom je pálka dvoch tvojich "iných" prijímačov, minimálne8-)
dukelele (38)|12.6.2014 14:17
Hele Golfe stačilo by mi něco průměrnýho. Ne úplně něco špatnýho, ale taky TOP nic moc nepotřebuju, přeci jen v našich TV toho moc nedávaj. Viděl bych to na cca 3500,- Kč max 4000,- Kč. Jinak se chystám k nákupu levné 50" plazmy. Ale chapy fotbal je už za rohem a já pořád nejsem schopnej si vybrat :) Jestli ten Ferguson 202e schroustá tu HD M7 kartu, tak bych šel i do něj, pokud neoplývá nějakými zasádními nedostatky. :)
golfLC (1941)|12.6.2014 14:26
Kartu irdeto M7 len do certifikovanej irdeto citacky, pripadne do irdeto CI modulu. Ariva neviem ci má slot na CI modul
dukelele (38)|12.6.2014 14:37
ok...kartu ještě nemám. Jakou kartu do tý arivy přípaně koupit na skylink ? Jako ten S3 ISIO by byl hezkej ale za 6k to je půlka TV :D
vivid.sk (11472)|12.6.2014 15:13
[QUOTE=dukelele;490849] Jakou kartu do tý arivy přípaně koupit na skylink ?[/QUOTE]
Ja by som podla si moznosti zohnal nejaku ICE kartu (nie M7) z druhej ruky. Urcite najdes niekoho, kto sa chce karty zbavit. Mas podstatne vacsi vyber STB, kde ti karta bude standardne fungovat v UNI citacke (vratane Arivy) a usetris za modul (je to cca 1/2 ceny lacneho STB). V pripade problemov je tu stale moznost dokupit modul.

[QUOTE=dukelele;490847]...bych šel i do něj, pokud neoplývá nějakými zasádními nedostatky[/QUOTE]
Medzicasom sa zacal predavat novy model 103/203 s novsim a rychlejsim CPU. Objavila sa na [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] (ktorej autor si vsak ziadnu namahu nedal, a klasicky ju odflakol, pretoze takuto recenziu bez jedineho slova o kvalite obrazu som schopny napisat z dostupnych informacii na webe aj bez toho, aby som mal STB doma. A to, ze STB nahrava nesifrovane len s modulom sa dozvies az z diskusie.)
dukelele (38)|12.6.2014 16:10
Ok kdybych si sehnal tu ICE kartu, jak potom probíhá registrace příp. přeregistrace z jiného zákazníka u skylinku? Stantartně jaku u M7 karet ? Našel jsem jednu ICE za 900,- Kč, to by celkem asi šlo, ale u toho měl prodejce napsaný bez serpa. Neví někdo cotoje?
vivid.sk (11472)|12.6.2014 16:15
[QUOTE=dukelele;490852]přeregistrace z jiného zákazníka u skylinku?[/QUOTE]
To ti zabezpeci povodny majitel, Presnejsie, doda ti registracne/prihlasovacie udaje ku karte.
Serpo je rocny (SERvisny POplatok), co mas platit skylinku za kartu. Viac najdes na webe Skylinku.
golfLC (1941)|12.6.2014 17:02
V pripade preregistrovania Ti stací vyplniť tlacivo z webu skylinku, pre istotu aj foto karty s cislom, že ju fyzicky ozaj máš a vlastníš a zaslať na skylink. Do 30 dní to máš na seba preregistrované, nezabudni napisat mailovu adresu, na ňu Ti pošlú prihlasovacie údaje na web. Ale ako píše Vivid, jednoznačne ICE kartu, ale bacha, nie neregistrovanú kartu výmena, tá je tiež ICE. A máš znovu veľký výber prijímačov, z ktorých vyberať :-)
dukelele (38)|12.6.2014 20:19
Platí se při přeregistraci aktivační poplatek 999,-kč ?
golfLC (1941)|12.6.2014 20:49
Pri preregistrovani aktivačný nie, ak, tak len servisný poplatok na 1 alebo 2 roky, nakoľko karta je už zaregistrovaná, len na kupovanej už používanej karte tento poplatok už zaplatený - platný byť nemusí.

http://www.skylink.cz/servisni-poplatek
dukelele (38)|12.6.2014 21:29
A mám jít spíš to tý nový arivy 203, nebo vzít starší 202 ? Tochu se totiž bojim, že SW ještě nebude tak vychytanej u novinky, jako u staršího přístroje.
golfLC (1941)|12.6.2014 21:48
Tak toto je už ozaj len a len na tebe. Každý prijímač - značka niekomu vyhovuje, niekomu nie, pre niekoho vymoženosti prijímača sú úplne bezvýznamné veci, ovládanie tiež berie každý inou logikou, výstupné parametre obraz a zvuk tiež, každý má na to iné oči a uši a očakávania v porovnaní s tým, čo už doma má alebo mal. Toto si už musíš ošahať sám. Nerozumiem uívateľov, ktorí chcú túto zodpovednosť natlačiť na nás. My tu vieme ohodnotiť to čo máme a podeliť sa so skúsenosťami. Ale výber je už na tebe :-)
Isto som Ti s touto odpoveďou vo výbere pomohol, však? :-)
dukelele (38)|13.6.2014 00:14
Jojo golfe pomohl, díky tobě a všem ostatním za pomoc. :)
Dagy2 (3153)|13.6.2014 11:15
a dobre si to zváž, zbytočne sa nenaháňaj. Majstráky sú aj v 2018.
Šťastnú ruku.