Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

TechniSat TechniCorder ISIO STC

Ferin (198)|30.10.2016 01:40
[QUOTE=Dagy2;525084]1/ ...
Tvoj problém je v tom, že:
buď nemáš nastavené v menu - nastavenie antény - LNB počet antén = 1 a teda druhý SAT tuner nemá signál [/QUOTE]

Bingo! Díky moc. Včera (vlastně už i dnes nad ránem) jsem se s tím pěkně natrápil a nešlo mi to pořád do hlavy.
Bylo to tím, že jsem měl v kolonce "Signál z antény" hodnotu 2. Podle mě to není dobrej překlad, nebylo úplně jasnýá, o co jde. Ten "počet antén" by byl jasnější.
A propos, až tam píchnu i druhej kabel, poskytne mi to nějaký dodatečný možnosti (ohledně Dual decrypt apod.)? Nebo je šumák, zda jeden, nebo dva kabely?

Jinak to chování PIP mi není zcela jasný, ne vždy se v obou oknech zobrazí dva posledně zobrazený kanály. Stejně tak není moc logický chování po vypnutí PIP - často se to přepne na program, který byl v malém okně (místo, aby to zůstalo na programu ve velkém).

[QUOTE=Dagy2;525084] 2/ v stand-by nemusíš nahrávať kodovane. [/QUOTE]

Na toto si tady ale opakovaně lidi stěžovali. Pokud jsem to dobře pochopil.

[QUOTE=Dagy2;525084] Problém je ak potrebuješ nahrávať naraz 2 programy z rôznych TP, resp. pozerať a nahrávať z dvoch rôznych TP - vtedy je potrebné dodatočné dekodovanie.
Technicrypt Irdeto to nevie. [/QUOTE]

Technicrypt neumí za žádných okolností dodatečné dekódování?
Opakovaně se tu uvádělo, že to jde do 90 minut po skončení nahrávky, pak tu ale někdo psal, že se mu podařilo to omezení odstranit (neuvedl ale jak).

[QUOTE=Dagy2;525084]Proste ho vyhodiť a použiť fialový modul Smit - viď popis odskúšaných modulov vyššie v tomto vlákne. Používam ho pol roka a funguje to spoľahlivo.[/QUOTE]

Tuším, žes ale uváděl, že má jiný nevýhody (kromě nemožnosti vypnout nějaký hlášky - nevím přesně, o jaký se má jednat).
Dodatečný dekódování je tam možný do 3 dnů?

[QUOTE=Dagy2;525084] 3/ uveď nejaký príklad programu - anglické programy na 28.2E alebo niečo iné?[/QUOTE]

Jedná se mi o programy z kabelovky. Mám je od lucemburskýho provozovatele, konkrétně se mi jedná o francouzské a belgické kanály. U DVD Pioneer s Guide+ se programový informace stahovaly z analogovýho vysílání RTL-TVi pro většinu kanálů v nabídce. Dostupný byl program na 2-7 dnů. Přes Technisat analogové programy přijímat nemůžu, navíc nemá Guide+. Takže hledám, jak ho vhodně nahradit, dost jsem se jím rozmlsal.

[QUOTE=Dagy2;525084]U tohto EPG máš možno navyše zase možnosť vyhľadávať programy podľa textových reťazcov, čo neviem či guide+ mal. [/QUOTE]

Jj, dalo se tam vyhledávat podle částí názvu nebo třeba herců.

[QUOTE=Dagy2;525084]4/ prístroj nič neustále neprehľadáva. Prístroj prehľadáva v momente keď zmáčkneš červené tlačítko hľadať.
to, že po ručnom zadaní časovača je názov nahrávky v čsovači prázdny ničomu nevadí (časovač nie je prázdny) len tomu, že meno nahrávky nebude názov filmu z EPG ale bude tam TV stanica a dátum. Nahrávka prebehne. U seriálu použi nahrávanie seriálov, t.j. 1-7 alebo 1-5 alebo každý pondelok a pod.[/QUOTE]

Vysvětlím: Chci každý týden nahrávat určitý pořad. v EPG daného kanálu ho (zatím) nemám. V "Nový časovač sérií" jsem zadal vyhledávaný výraz, kanál, období atd. V Přehledu časovačů se to nijak neprojevilo. Očekával jsem, že jakmile nastane čas, kdy bude daný program konečně v EPG jako další vysílaný pořad, přístroj ho zmerčí a nastaví do časovače. Takto to nefunguje?

[QUOTE=Dagy2;525084]PS/ tým, že si použil zdroj, kde nie je posledná verzia - resp. ak si si všimol v downloadoch, tu nie je posledná verzia, môžeš si vybrať či chceš SW s watchmi alebo nie a pod.
Robíme to inak - nahráme si SW ktorý potrebuejme na USB a nainštalujeme to z USB. Je to tak navyše bezpečnejšie.[/QUOTE]

Jj, to je mi jasný. Jde mi o to, že po zprovoznění přístroje tam bylo automaticky nastavený automatické stahování SW. To opakovaně proběhlo, aniž by to ale stáhlo poslední verzi. Tak se jen ptám proč.

Jinak to watchmi je služba jen pro Německo, ne?
Ferin (198)|30.10.2016 02:17
Ještě v souvislosti s bodem 1, resp. 2.
Nahrávám-li např. z ČT1, v seznamu kanálů (tlačítko OK) mám plno kanálů neaktivních (a po přepnutí na ně je černá obrazovka), stejně tak plno kanálů je aktivních (který je i možno současně s nahráváním ČT1 sledovat). Na základě jakýho kritéria to programy tak rozdělí?
Aktivní jsou totiž i programy z jiných transpondérů (akorát že po přepnutí na ně se začne ČT1 nahrávat kódovaně), naopak neaktivní jsou mj. četné volně přístupné programy, např. ČT24.
Tomu moc nerozumím.
Dagy2 (3153)|30.10.2016 12:03
1/ ano ten preklad do češtiny je taký aký je. My čo používame Technisaty niekoľko rokov vieme. Tí čo sú v tom noví by si mali prečíať návod. Je to tam popísané podrobne aj s obrázkami pripojenia antén :)
Samozrejme že dve antény sú úplne o niečom inom než jedna. Dve antény umožňujú prijímať dva rozdielne programy a nahrať ich a to či už z dvoch rôznych TP (CT1HD a NOVA HD, STVHD atď atĎ) alebo z dvoch rôznych družíc CT1 Astra23.5E + ZDFHD Astra 19.2E. S jendou anténou si obmedzený na jeden TP.

PIP sa chová vždy presne rovnako:
- pozeraný program sa po stlačení tlačítka PIP zmrskne do malého okna, alebo pri voľbe side-by-side do vedľajšieho ktoré je bez zvuku.
- tlačítkom RETURN možno bežiace programy medzi sebou prehadzovať.
- Pri opätovnom stlačení PIP sa AKTUALNE malé okno roztiahne na obrazovku a beží ďalej tento program. Nie ten, ktorý si pôvodne zmenšil do malého okna.
Takto PIP funguje od roku 2008 na všetkých viactuneroch TechniSat.
Možno sledovať dva programy, program + bežiacu nahrávku, dve bežiace nahrávky, záznam z HDD + program.


2/ fialový SMIT neumožňuje vypnúť hlášky, t.j. po prvom prepnutí na kodovaný kanál sa objaví ca 3÷4 sek hláška že je zakodovaný. Po tomto prvom načítaní už prepínanie ide bez problémov až do ďalšieho vypnutia SAT.
Tento modul umožňuje pri nastavení late descrambling nahrávanie v dekodovanom stave ak je karta voľná, resp. prvý dekodovane a ďalšie paralelne nahrávané programy z iných TP kodovane s dodatočným descrambling.
Mne sa nepodarilo odstrániť 90min obmedzenie od testovaných modulov Technicrypt, Neotion atd. V prípade použita týchto modulov bolo jediné riešenie vypnúť late descrambling a použiť dva moduly + kartu next. 3 dni by som sa celkom nespoliehal (toto funguje bezchybne s modulom Multicrypt CRW/CNX a ktorý sa nevyrába už dlho). Ja mám používam STC 2x denne takže vždy pri vypnutí má čas descramblovať a za pol roka som nestratil žiadnu nahrávku.

3/ ano Guide+ je analogová obdoba EPG, ktorá fungovala asi v 4-och krajinách európy a u možno dvoch HDD/DVD-rekordérov takže na ňu zabudnime. Máš digitálny prístroj, ako správne hovoríš nevie prehrať analog takže ani vyčítať Guide+ šírený analogom. guide+ zomrel, nech žije HbbTV.

4/ funguje ako som písal - prehľadáva len po stlačení červeného tlačítka a skončí nejakým výsledkom - nájde, resp. nenájde taký program v EPG. Pokiaľ odtiaľ vyskočíš tak je prehľadávanie zastavené.
Aplikácia nemôže bežať ďalej, za chvíľu by si zahltil prístroj vyhľadávaniami...

5/ všetky automatické downloady doporučujem vypnúť, včítane FastScan, auto update staníc, internetových stránok atd atd, max dať do polohy že vyžaduje potvrdenie pre update. aby si neprišiel omylom o nastavenia.

6/ watchmi nie je služba pre len Nemecko. funguje všade kde je internet, ale streamy sú nemecké. Je ich asi 70, z toho povedzme ak sa zuajímaš o autá, šport alebo politiku a cestovanie je takých 30 zaujímavých.

7/ no máš nesprávne nastavený počet antén, preto máš v tom zobrazení bordel. Kanály, ktoré možno zvoliť ti hrajú "načierno" - pretože nemáš anténu vo vstupe tunera 2, ale prijímaču si povedal v menu počet antén = 2 že tam koax je.
Nastav to správne a bude to fungovať.
prístroj dokáže naraz spracovať 2 SAT programy a 2 DVB-T/C programy. Ak máš v jednom zozname programy z káblovky, SAT a terestriálnej antény (na to tento prijímač slúži) pri sledovaní jednoho programu z kablovky budú všetky programy čierne. Ak budú bežať dve nahrávky z kabovky, budú všetky programy káblovky šedé a nebude možné ich zvoliť pre pozeranie okrem tých dvoch, kde beží nahrávka. Nahrávka má prednosť pred pozeraním. U SAT je to obdobné.
Ak máš nastavené late descrambling v momente použitia karty pre pozeranie prechádza nahrávka na kodovanú a pokračuje ďalej. Ak je late descrambling zakázané tak ťa s jednou kartou nepustí na prepnutie iného kodovaného SAT programu ak beží nahrávka.
Funguje to dobre.
Ferin (198)|30.10.2016 22:45
Díky moc za reakci.

[QUOTE=Dagy2;525093]
2/ ... Mne sa nepodarilo odstrániť 90min obmedzenie od testovaných modulov Technicrypt, Neotion atd... [/QUOTE]

Mně se to včera, resp. dnes nad ránem podařilo. Nahrávka z CS filmu z 18 hod, dekódovalo se to dnes nad ránem kolem 4 hod. A to přesto, že v přehledu nahrávek byla tato nahrávka zašeděná a bylo u ní napsáno něco ve smyslu "programová práva k této nahrávce vypršela" (narozdíl od čerstvé nahrávky s klíčem, která byla bílá a bez této hlášky). Tak nevím.

[QUOTE=Dagy2;525093]
4/ funguje ako som písal - prehľadáva len po stlačení červeného tlačítka a skončí nejakým výsledkom - nájde, resp. nenájde taký program v EPG. Pokiaľ odtiaľ vyskočíš tak je prehľadávanie zastavené.
Aplikácia nemôže bežať ďalej, za chvíľu by si zahltil prístroj vyhľadávaniami...[/QUOTE]

Pak mi není moc jasné, jak funguje inteligentní seriálový časovač, který Technisat údajně nabízí. Prý automaticky proskenovává EPG a sám v případě potřeby upraví čas periodických nahrávek.

[QUOTE=Dagy2;525093]
7/ no máš nesprávne nastavený počet antén, preto máš v tom zobrazení bordel. Kanály, ktoré možno zvoliť ti hrajú "načierno" - pretože nemáš anténu vo vstupe tunera 2, ale prijímaču si povedal v menu počet antén = 2 že tam koax je.
Nastav to správne a bude to fungovať.
prístroj dokáže naraz spracovať 2 SAT programy a 2 DVB-T/C programy. Ak máš v jednom zozname programy z káblovky, SAT a terestriálnej antény (na to tento prijímač slúži) pri sledovaní jednoho programu z kablovky budú všetky programy čierne. Ak budú bežať dve nahrávky z kabovky, budú všetky programy káblovky šedé a nebude možné ich zvoliť pre pozeranie okrem tých dvoch, kde beží nahrávka. Nahrávka má prednosť pred pozeraním. U SAT je to obdobné.
Ak máš nastavené late descrambling v momente použitia karty pre pozeranie prechádza nahrávka na kodovanú a pokračuje ďalej. Ak je late descrambling zakázané tak ťa s jednou kartou nepustí na prepnutie iného kodovaného SAT programu ak beží nahrávka.
Funguje to dobre.[/QUOTE]

Právěže ne, nastavení jsem předtím opravil, důkazem budiž, že mi již jel PIP HD+HD.
Jak říkám, nedávalo to žádnej smysl - nahrával jsem ČT1 HD (ze satelitu - Skylink) a sledovat jsem mohl 1) veškerou kabelovku, 2) satelitní programy ze stejného transpondéru (nevím jestli všechny), 3) satelitní programy z NĚKTERÝCH jiných transpondérů. Nejhrálo v tom roli, zda jel program na Astře 19,2°, nebo 23,5°, ani to, zda byl program kódovaný, nebo ne, ani to, zda byl v nabídce Skylink, nebo ne. Late descrambling bylo povolené, při přepnutí na ČT2 HD se dál narávalo nekódovaně, při přepnutí na jiný satelitní transpondér se nahrávalo kódovaně.
Dagy2 (3153)|31.10.2016 00:46
Technicrypt Irdeto som vyradil z možnosti použiť, pretože CMR tam je, u mňa po 90min boli nahrávky nepoužiteľné a ďalej som ho neskúšal.
SMIT žiadne CMR negeneruje, takže jediné obmedzenie je dĺžka zostávajúceho cyklu zmeny kľúčov.

Neviem kde si prišiel na to, že TechniSat ponúka "inteligentný" seriálový časovač -keď hovoríš "údajne", niekde si na túto informáciu zrejme narazil. Keďže seriály moc nemusím, nikdy som túto variantu nepoužil.
Seriálový časovač na rozdiel od zadania bežného časovača dokáže pomocou viacerých obmedzení limitovať počet časovač ktoré sú generované -> obmedzenie na jeden TV kanál ktorý prehľadáva (teda pokiaľ hľadám napr. koncerty, nehľadá vo všetkých nastavených kanáloch ale napr. len 3SAT), obmedzenie denného času (teda napr. len nočné reprízy) a dni týždňa. Hľadanie je vždy ukončené pri prehľadaní databázy nahraného EPG. To, že skylink má EPG len 8 dní vopred a niektoré stanice len 2 programy vopred je bohužiaľ fakt, u nemeckých staníc je program napr. teraz až do 20.11. čo považujem za dosť.
V prípade, že séria beží ako napr. história Lýry a to je väčšina seriálov, beží v rovnaký deň a hodinu. Potom je potrebné použiť bežný časovač a opakovanie nastaviť na 1T alebo denne, 1-5 atď. Tento časovač bude bežať až do zrušenia.

Ťažko povedať čo ti ukazoval a prečo technisat v zozname kanálov, pretože by sme museli vedieť všetky ktoré sa dali navoliť. Doporučujem aby si si stiahol manuál, má 228 strán a dočítaš sa tam mnoho zaujímavých vecí. Podľa tohto manuálu str. 64 sú pri jednej anténe dostupné dva programy v rovnakom príjmovom pásme.
Ferin (198)|31.10.2016 01:17
[QUOTE=Dagy2;525109]

Neviem kde si prišiel na to, že TechniSat ponúka "inteligentný" seriálový časovač -keď hovoríš "údajne", niekde si na túto informáciu zrejme narazil. Keďže seriály moc nemusím, nikdy som túto variantu nepoužil. [/QUOTE]

Na jednom z konkurečních fór jsem narazil na toto:
"Automaticky generované časovače jsou jinými slovy seriálové časovače, o nichž jsem psal o pár příspěvků výše.
Jedná se o unikátní funkci a buďme rádi, že právě v našem set-top boxu je!
Na základě vyhledávacího filtru set-top box při každé změně dat EPG (SFI) znovu provede vyhledávání a v případě shody s nastavenými parametry vyhledávacího filtru set-top box nastaví (nebo upraví) časovače. Není to standardní hloupý seriálový časovač u nějž by se musel nastavit pevný čas na několik měsíců dopředu a spoléhat na to, že se čas pořadu nezmění! Jde o chytrý způsob programování časovače na základě filtru vyhledávání. Díly seriálu se klidně mohou po pár měsících posunout v čase nebo i do jiných dnů a set-top box na to správně zareaguje (samozřejmě při správném nastavení filtru vyhledávání)."

[QUOTE=Dagy2;525109]
Ťažko povedať čo ti ukazoval a prečo technisat v zozname kanálov, pretože by sme museli vedieť všetky ktoré sa dali navoliť. Doporučujem aby si si stiahol manuál, má 228 strán a dočítaš sa tam mnoho zaujímavých vecí. Podľa tohto manuálu str. 64 sú pri jednej anténe dostupné dva programy v rovnakom príjmovom pásme.[/QUOTE]

Tak jsem pokus zopakoval a při nahrávání z ČT1 HD můžu přitom sledovat tyto kanály (omlouvám se, všechny jen Astra 23,5°):
veškerý kabel
ČT2 HD
ČT sport HD
Smíchov
Telka
Prima Love
Prima Max HD
Prima Comedy
Prima Zoom HD
TV Barrandov HD
Barrandov Plus HD
Kino Barrandov HD
TV Regina
regionalnitelevize.cz
Noe TV
Óčko TV
Barrandov Muzika
STV1 HD
STV2 HD
WAU HD
TV Lux
Markíza International
AXN CZ
Boomerang CZ
Cinemax
CS Film
Edge CZ
Filmbox
HBO HD
HBO2
HBO3
iConcerts CZ
JOJ Family HD
Minimax
MTV Europe CZ
Nat Geo HD CZ
Nat Geo Wild HD CZ
Nova Sport 2 HD
Spektrum HD
Sport 1 CZ
the QYOU CZ
Viasat Explore/Spice
Viasat History
Viasat Nature
Horor Film
Brava HD
Docubox
Penthouse 1 HD CZ
Leo TV
Reality Kings CZ

Nejede mj. třeba:
ČT24
ČT D/Art
Nova HD
Fanda HD
Prima HD
Prima Cool HD
Relax
ČT1 JM
TV JOJ HD
Joj Cinema
Nova Sport 1 HD (i když jede 2)
Sport 2 HD (i když jede 1)
atd.

---------- Doplněno v 01:17 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 01:16 ----------

PS: Ten manuál existuje jen v němčině, je to tak?
Dagy2 (3153)|31.10.2016 08:38
ad časovač: tak SUPEEEER! A dúfam, že nakoniec napísal "že mu to jede jako víno". Dobre, nikdy som to neskúšal ale pokus urobím. Manuál o ničom takom nepíše.
Po naprogramovaní takéhoto časovača je značka v zozname časovačov iná a po jeho rozklinutí ukazuje že je zapnutý vyhľadávač sérií - šede a nedá sa tu vypnúť.
Tak uvidíme, či po načítaní EPG napríklad v stredu tam budú nové časovače.
Má to ale tak či tak jednu slabinu, napr. včera som dal vyhľadať seriál PUSTINA na HBO. Keďže tento seriál HBO opakuje v danom týždni asi 7x tak mi automaticky systém urobí 7 nahrávok toho istého programu. Môžem zvoliť filter, že chcem nahrávať len medzi 19:30÷24:00 ale to potom znamená, že pokiaľ sa skutočne posunie tak ho nemusí nájsť.

k tým šedým staniciam - nemá to logiku, pokiaľ máš všetky kanály naladené len tie funkčné. Ak je NS1 a NS2 na tom istom TP musia byť oba alebo ani jeden prístupné.
jirka67 (233)|31.10.2016 09:39
Ahoj, jen upřesním funkci časovač seriálu: Používáme doma často a vždy to běží OK. Např. Nahrávám Já Mattoni na ČT1 HD. Zadal jsem vždy pátek od 19:00 do 24:00 a vždy ho nahrál správně (většinou od 20:05, nyní kvůli státnímu svátku správně od 21:00). Stejně tak seriály na HBO. Prostě nejdřív si vytipuji, kdy seriál pravidelně budou dávat a dám nějaké rozmezí a nahrávky jsou vždy OK. Jen pozor, je nutno vždy upravit název - ze kterého většinou vymazat č. dílu ... Prostě zadat jen název, ale to je asi jasné. Např. během pátku mám v přehledu časovačů na začátku vidět Já Mattoni od 20:05 a zároveň na konci seznamu již další díl, který bude příští týden - tj. to 8 denní EPG u Skylinku.

Dualdecrypt také používám, ale zatím s Technisat Multicrypt (CW/Conax) modulem. Tychnicrypt IR CI+ mám také, ale právě tam bylo to 90 min. omezení. Sice to někdy zmizelo (možná nějakou aktualizací sw modulu, ale to nevím). Jak píše Dagy, až mi Skylink vypne možnost kodování CW modulem, určitě Technisat IR CI+ používat nebudu a využiji ten fialový SMIT Irdeto. Zatím zůstávám u Multicrypt modulu.
Toto využíváme také často a Dualdecrypt vždy proběhl OK. Např. když vím, že budu něco nahrávaného sledovat se zpožděním (např. to ČT1 HD), je lepší před tím přepnout na stejný TP (např. ČT2HD) a potom sledovat nezakodované ČT1 HD se zpožděním. Samozřejmě lze sledovat i když je kodované, ale pak se ne moc dobře posouvá zrychleně tam a zpět (to té kodované nahrávce moc dobře nedělá a špatně se to odhaduje).
Ferin (198)|31.10.2016 14:44
Takže je to tak, jak jsem říkal, že časovač sérií si EPG nustále proskenovává sám, aniž bych musel cokoliv dělat?

Dnes mi Technisat IR CI+ opět rozkódoval zakódovanou nahrávku se zpožděním asi 10 hod.

Ještě jsem se chtěl zeptat na jednu věc - pokud zmáčknu nahrávání právě sledovaného programu (na přímo, ne přes EPG/časovač), je nějakej způsob, jak tam nastavit, kdy to má přestat nahrávat? Dnes jsem byl v té situaci, musel jsem odejít a na žádnej způsob jsem nepřišel. Nebo to samo inteligentně nahrávání vypne po skončení pořadu (+ nastavenej doběh)?
jirka67 (233)|31.10.2016 14:52
Myslím, že si to proskenovává sám. Ale teď si nejsem 100% jistý, pokud je v EPG naplánováno třeba ve středu 20:00, pak už to od středy, nejpozději od čtvrtka máš v seznamu časovačů. Potom třeba v pondělí udělají změnu v programu a seriál začne až ve 21:00. V časovači už je naplánováno 20:00, ale myslím, že se to na 21:00 změní sám, ale fakt si nejsem jistý, tenhle případ se asi nedá nasimulovat.

Já to s tím rychlým nahráváním dělám tak, že dám EPG (SFI) a tam potom zmáčknu REC. Je to možná o 1s pomalejší, ale mám jistotu, že to nahraje daný program s vypnutím dle nastaveného defaultního přesahu.
Ferin (198)|31.10.2016 15:06
OK, díky.

Jj, to jsem si taky říkal, že by to bylo bývalo lepší, ale už jsem nahrával a nechtěl jsem to přerušovat.
Dagy2 (3153)|31.10.2016 16:23
Tak hopla, hoši díky, zase som sa niečo naučil. Síce tie seriály nenahrávam často a keď tak z HBO, kde je tento spôsob ako píšem tak trochu k ničomu. Ale super, palec hore. Uvidím, čo urobí ten časovač čo som nastavil.
Inak mám sťahovanie EPG ako som už písal predtým na 14:00, t.j. aj večerné zmeny by sa mali podchytiť.

ad okamžité nahrávanie (je to samo zase v manuáli, na stiahnutie je A/ v nemčine na technisate, B/ v češtine ho posiela svojim zákazníkom OxxO a pozor!!! za C/ je tu vo vlákne všetko k technisatom - sice z HDS2X ale toto sú veci ktoré sa nikdy nemenili)
- v EPG a už nič netreba stláčať, on začne do 5÷10sekúnd nahrávať sám a vypne podľa nastavenia EPG
- tlačítkom REC, začne okamžite. A ako to vypnúť? Za jedno pivo vám prezradím, že po rozbehnutí nahrávania treba stlačiť ešte raz REC. Čaká tam na vás veľké prekvapenie. Skúste. Je to proste domakaný prijímač...
Ferin (198)|31.10.2016 16:36
Supr, díky, vyzkouším, pivo zaplatím. ;-)

Malej návod jsem přelouskal, k velkýmu jsem se zatím v žádné formě nedostal, doděláváme barák, ve kterým jsme čerstvě nastěhovaní, takže času bohužel tolik není.
Ferin (198)|31.10.2016 17:02
Jinak němčinou nějakým způsobem vládnu, ale na studování tak tlusté bichle to (v současné situaci) není.

Dost jsem s pořízením Technicorderu váhal, nebyl úplně za hubičku a taky jsem měl obavy ze spolupráce s kartou kabelovky (měl jsem od provozovatele takový zprávy), ale zatím nelituju, je to super mít SAT+kabelovku+internet+nahraný věci takhle v jednom pohromadě. Jak už jsem říkal, zatím mi vadí to (neexistující) EPG u některých kanálů.
Dagy2 (3153)|31.10.2016 18:44
No on je za hubičku, je to najlacnejší prístroj v tejto výbave (4 tunery) ale nie v ČR/SR. Tu sa všetci zbláznili...

EPG: až už nebudem mať čo robiť tak budem skúšať iné zdroje EPG ktoré sú v možnostiach u technisatu. inak ako som písal môžeš si nastaviť web s programami ale nedá sa odtiaľ priamo programovať timer.
digitivi (215)|31.10.2016 19:15
[QUOTE=Ferin;525120]Dnes mi Technisat IR CI+ opět rozkódoval zakódovanou nahrávku se zpožděním asi 10 hod.[/QUOTE]

Nepises z akeho programu sa Ti to podarilo, ale skus urobit zakodovanu nahravku z HBO a potom decryptovat po 10 hodinach.
izidor1 (129)|31.10.2016 19:41
Ještě trik k ukončení PiP. Místo tlačítkem PiP ukončit tlačítkem TV. Pak zůstane ten aktuálně sledovaný program.
Dagy2 (3153)|31.10.2016 20:24
Tak info k TIMER pre SERIALY:
- po zadaní TIMER-a ako seriálového zostáva skutočne tento timer aktívny až do jeho vymazania
- po každom novom stiahnutí EPG sa spustí prehľadávanie v EPG databázi podľa parametrov v tomto timery
- vygenerujú sa nové časovače nahrávania a uložia do listu časovačov.

včera som zadal timer pre HBO HD a názov PUSTINA. Vygeneroval asi 7x PUSTINA(1) a 1x PUSTINA(2). Dnes po stiahnutí EPG sa doplnil ďalší časovač s PUSTINA(2).
Takže záver funguje to.
Problém u HBO ako som písal je ten, že oni opakujú seriály v pribehu týždňa každý deň v rôznych časoch a teda pri zadaní času 0-24 je tam rovnakých dielov niekoľko. Jednotlivé časovače zo zoznamu čakajúcich sa nedajú vymazať - len celý TIMER so všetkými dielčimi časovačmi. Takže tu je potrebné ten výber riadne obmedziť časovo, alebo dňom...

Je tu niekto, kto oklamal CMR a vie ako???
jirka67 (233)|1.11.2016 08:35
Dagy, s tím TIMERom pro seriály je mi to jasné. Jen nevím 100% jeden případ. A to, když už to jednou v přehledu časovačů je a TV (u HBO se to asi nestává) změní a posunou čas zahájení seriálu třeba o hodinu, jestli ten stávající časovač se také po stáhnutí EPG přepíše. Prostě jestli se generují všechny časovaše (i ty již stávající) znovu anebo se jen doplnuje další. Myslím, že se to znovu celé přepisuje, což by bylo OK.
Dagy2 (3153)|1.11.2016 19:30
To asi nevyskúšame, musela by byť náhoda že niekto má timer nastavený a zmení sa čas vysielania a navyše si to všimne že sa zmenil :)

Ešte jeden poznatok - ak by človek chcel nahrať napríklad loptové hry (futbal, fotbal, basketbal, florbal) možno dať do vyhľadávača seriálov slovíčko "BAL". Timer vygeneruje asi 500 nahratí :)
jirka67 (233)|2.11.2016 08:40
Tak včera večer jsem zjistil zajímavou a trochu nepříjemnou věc. Seznam všech časovačů (včetně seriálových) zmizel! Výsledkem bohužel bylo, že se nenahrál jeden (ale nepodstatný) seriál včera dopoledne. Nevím, čím se to stalo, žena prý dopoledne ISIO zapnula, a vše běželo normálně. Večer jsem znovu vypnul a zapnul ISIO, ale časovače nikde. Tak jsem znovu začal zadávat ručně jeden, dva... a najednou koukám, že se tam všechny původní objevily!! Tak nevím, to se mi ještě nestalo. Snad to fakt byla nějaká ojedinělá chyba, jinak by to bylo nepříjemné.
Ferin (198)|3.11.2016 12:05
Ještě jsem se chtěl zeptat, zda máte také tyto dvě negativní zkušenosti:
1) Občas některé kódované (Skylink) kanály nejedou. Po přepnutí na ně je černá obrazovka, případně to háže hlášku o zakódovaném signálu. Typicky se to týká ČT1 HD. Musím přepnout někam jinam a opět se vrátit. Někdy dokonce vypnout přístroj.
Vlasně, několikrát (a po delší dobu) nejela ani ČT24 (přestože je nekódovaná).
2) Po zapnutí nebo vypnutí nahrávání právě sledovaného pořadu se obraz na chvíli zasekne.
jirka67 (233)|3.11.2016 13:18
1) stává se to málo kdy, tak 1-2x za měsíc. Vždy pomohlo přeskočit na jiný kanál a vrátit se zpět
2) ano, s tím zaseknutím je to asi normální
Ferin (198)|3.11.2016 13:22
OK, díky.
Dagy2 (3153)|3.11.2016 19:35
tak u mňa
1/ nie, rok na Multicrypt+ICE, teraz 3 mesiace SMIT fialový+ICE. Jediná zmena je, že pri prvom zapnutí, než načíta kľúče píše ca 5 sekund hlášku o tom, že nemám oprávnenie na sledovanie programu (je to jedno, ktorý program od Skylinku zapnem). Po načítaní už všetky prepnutia sú bez hlášok
2/ nie, u HDS2X došlo pri štarte HDD vždy k poskočeniu obrazu a krátkemu pozastaveniu. U STC neviem o tom kedy nahrávka začína a končí. Používam len jednu kartu, takže väčšina nahrávok je nahrávaná ako kodovaná. Používam hybridný interný SHDD 1TB.
jirka67 (233)|3.11.2016 21:29
Tak mozna b. 1 je mene casto, dejme tomu maximalne 1x za mesic.
2) Ale Ferin psal, pri zahajeni nahravani prave sledovaneho programu. A tam se to opravdu lehce sekne. Pokud zacne pres casovac nahravat jiny program pri zapnutem dodatecnem dekodovani, pak je to samozrejme bez zaseku.
Dagy2 (3153)|3.11.2016 23:25
2/ ano opravujem - pri sledovaní programu a stlačení REC sa obraz zastaví na ca 1sek.
Ferin (198)|23.11.2016 01:32
Tak se po nějaké době opět hlásím, tentokrát s těmito problémy:
1) Píchl jsem přístroj do datové zásuvky (propojené přes switch s modemem/routerem), nastavil v přístroji IP adresu apod., aktivoval UPnP, test spojení ok, přístroj se připojil k síti, ale drobný zádrhel - funguje mi pouze wifi spojení s noťasem (i když i to si užívám); paradoxně spojení přes kabel (píchlej do datovky) s noťasem ani stolním počítačem nefachčí. PC se v přehledu pod NAV neobjeví vůbec (přitom je součástí stejné sítě jako noťas), noťas tam je s ikonou UPnP, ale do adresářů, kde něco mám, se vůbec nedostanu (zřejmě se lze dostat jen do knihovny??). Pokud mám noťas na wifi, mám tam další položku/ikonu noťasu (jako místa v síti), pod kterou můžu prolízat sdílený disky a přehrávat tam uložený věci. Divný. Nevíte, čím by to mohlo být??

2) Existuje možnost, jak kopírovat stanice mezi jednotlivýma seznamama FAV? Nemůžu dostat přístroj do stavu, abych měl vedle sebe 2 FAV seznamy, vždy jen Seznam všech TV stanic a některý FAV. Chtěl jsem vzít již hotový FAV jako výchozí k udělání dalšího FAVu. Pokud by to nešlo, byla by to dost překvapivá nedomyšlenost u jinak vymakanýho přístroje.

(3) Případně ještě jedna věc - docela mi vadí, že si seznam nahrávek nepamatuje, na kterou jsem se díval naposled. Pokaždé, když do seznamu najedu, jsem na první nahrávce. A to i když se zrovna na něco nahranýho dívám a jdu do seznamu. Lze to nějak změnit?)
Dagy2 (3153)|23.11.2016 16:41
1/ nemôžeš mať naraz LAN prístup cez WiFi aj kábel. Zrejme máš na mysli, že kábel nejde, tak prepneš na Wifi spojenie.
Potom máš problém v nastavení prístupových práv na PC.
Ja používam len kábel zapojený do routru, kam je ďalej pripojený TV, NAS, BD a hromada mobilných wifi zariadení. TechniSat všetky vidí.

1A/ UpNP v Technisate slúži na to, aby si mohol prehrávať nahrávky z technisatu cez DLNA napr. na TV.

2/ ano, jmenuje se to "techniport" a beží to na PC. kopírovař můžeš čo chceš kam chceš a nahrař cez LAN nazad do Technisatu.
kopírovanie vnútri prístroja nie je možné medzi FAV zoznamami. Takto je to odvtedy čo pánboh oddelil svetlo od tmy aby si mohol posvietiť na dialkáč k technisatu.

3/ u mňa sa to vráti vždy na nahrávku ktorá bola zobrazená naposledy aj po vypnuti prijimaca a do miesta kde skoncilo prehravanie.
Nastavenie zrejme chodí podľa menu nastavenie prehravac DVR, východzie zobrazenie. tam si môžeš nastaviť čo sa má zobraziť ci posledne zobrazene alebo nahlad.
Ferin (198)|24.11.2016 10:31
Díky.

ad 1) Tady to moc nechápu. Mašina je píchlá přes kabel do domácí sítě. Když je do sítě připojenej noťas i PC (jen) přes kabel, v mašině se zobrazuje pouze UPnP ikona noťasu (pod kterou můžu zřejmě vlézt jen do knihovny). Pokud dám noťas přes wifi (a kabel odpojím (nebo taky ne, to je jedno)), objeví se v mašině navíc ikona noťasu jako místa v domácí síti a můžu noťas prolízat. PC se dál neukazuje vůbec. Přístupový práva by měly být v noťasu i PC nastavený stejně (PC vidím vc noťasu, noťas vidím v PC, na starým bydliště jsem takto provozoval domácí síť). U noťasu to nedává smysl už vůbec, "sdílení" je snad nastavený nezávisle na druhu připojení (kabel vs. wifi).

ad 2) Tak to soudruzi moc nedomysleli.

ad 3) A kde so to nastavení dá najít? V NAV pod OPT žádný takový možnosti nejsou. Je to ve všeobecným Nastavení?

---------- Doplněno v 10:31 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 10:30 ----------

PS: ad 1) Předpokládám, že mašina sama žádný wifi nemá.
RoPo (6061)|24.11.2016 10:40
ad 1) pravděpodobně máš na routeru nastavený jiný rozsah IP adres pro wifi a pro LAN nebo jiné masky sítí. Nevím jaký máš router a jak jej máš nastavený.
Jaká je IP adresa NTB při připojení přes WIFi a přes LAN?
Ferin (198)|24.11.2016 11:28
Díky, mrknu doma a dám vědět.
Dagy2 (3153)|24.11.2016 23:56
ad1/ ako píše RoPo - nastavenie routera, skontroluj povolené IP adresy, povolené spôsoby pripojenia, firewall, antivirus v PC, switch atď. Toto nie je chyba STC ale nastavenie siete.
K wifi, nepochopil som že hovoríš o pripojení NTB cez kábel alebo Wifi, ale myslel som na STC. A áno, STC má zabudované wifi
ešte celkom dobre neviem, kde hľadáš alebo prechádzaš tie média - v ktorom menu?

ad2/ prečo by to nebolo dobré? tvorba zoznamov v PC, kopírovanie, záloha - to predsa dnes žiada každý,

ad3/ NAV a OPT nič nenastavujú, to sú nástroje na výber médií.
Nastavenia, čo OPT a NAV ponúkajú sú v nastaveniach, ktoré som už napísal v predchádzajúcom príspevku
MENU -> správa filmu - DVR/hudby/obrázku -> přehrávač médií - nastavení -> kmenová složka = naposledy použito
Ferin (198)|25.11.2016 01:16
[QUOTE=RoPo;525850]ad 1) pravděpodobně máš na routeru nastavený jiný rozsah IP adres pro wifi a pro LAN nebo jiné masky sítí. Nevím jaký máš router a jak jej máš nastavený.
Jaká je IP adresa NTB při připojení přes WIFi a přes LAN?[/QUOTE]

Modem Cisco EPC3928.

Parametry připojení přes wifi:

Fyzická Adresa. . . . . . . . . . : 4C-0F-6E-84-25-7A
Protokol DHCP povolen . . . . . . : Ano
Automatická konfigurace povolena : Ano
IPv6 adresa. . . . . . . . . . . : 2a02:678:182:5600::1(Preferované)
Zapůjčeno . . . . . . . . . . . . : 24. listopadu 2016 19:58:28
Zápůjčka vyprší . . . . . . . . . : 25. listopadu 2016 1:58:29
IPv6 adresa. . . . . . . . . . . : 2a02:678:182:5600:c2c:39a5:4cae:e446(Prefe
rované)
Dočasná IPv6 adresa. . . . . . : 2a02:678:182:5600:f9ca:cf53:fe08:14fa(Prefer
ované)
Místní IPv6 adresa v rámci propojení . . . : fe80::c2c:39a5:4cae:e446%11(Pref
erované)
Adresa IPv4 . . . . . . . . . . . : 192.168.0.10(Preferované)
Maska podsítě . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Zapůjčeno . . . . . . . . . . . . : 24. listopadu 2016 19:58:28
Zápůjčka vyprší . . . . . . . . . : 25. listopadu 2016 1:58:34
Výchozí brána . . . . . . . . . . : fe80::f64b:2aff:feb7:f62f%11
192.168.0.1
Server DHCP . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
IAID DHCPv6 . . . . . . . . . . : 314841086
DUID klienta DHCPv6. . . . . . . : 00-01-00-01-1A-D5-FC-B9-E8-9A-8F-D4-99-E0

Servery DNS . . . . . . . . . . . : 2a02:678:0:195:218:2:32:38
185.108.248.35
185.108.248.36
Rozhraní NetBios nad protokolem TCP/IP. . . . . . . . : Povoleno

Parametry připojení přes kabel:
Fyzická Adresa. . . . . . . . . . : E8-9A-8F-D4-99-E0
Protokol DHCP povolen . . . . . . : Ano
Automatická konfigurace povolena : Ano
IPv6 adresa. . . . . . . . . . . : 2a02:678:182:5600::2(Preferované)
Zapůjčeno . . . . . . . . . . . . : 25. listopadu 2016 1:16:45
Zápůjčka vyprší . . . . . . . . . : 25. listopadu 2016 2:16:42
IPv6 adresa. . . . . . . . . . . : 2a02:678:182:5600:c5e2:8bbb:19e0:1962(Pref
ované)
Dočasná IPv6 adresa. . . . . . : 2a02:678:182:5600:488f:29ba:5147:fa6d(Prefer
ané)
Místní IPv6 adresa v rámci propojení . . . : fe80::c5e2:8bbb:19e0:1962%10(Pre
rované)
Adresa IPv4 . . . . . . . . . . . : 192.168.0.15(Preferované)
Maska podsítě . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Zapůjčeno . . . . . . . . . . . . : 25. listopadu 2016 1:16:49
Zápůjčka vyprší . . . . . . . . . : 25. listopadu 2016 2:16:48
Výchozí brána . . . . . . . . . . : fe80::f64b:2aff:feb7:f62f%10
192.168.0.1
Server DHCP . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
IAID DHCPv6 . . . . . . . . . . : 247990953
DUID klienta DHCPv6. . . . . . . : 00-01-00-01-1A-D5-FC-B9-E8-9A-8F-D4-99-E0

Servery DNS . . . . . . . . . . . : 2a02:678:0:195:218:2:32:38
185.108.248.35
185.108.248.36
Rozhraní NetBios nad protokolem TCP/IP. . . . . . . . : Povoleno
Ferin (198)|25.11.2016 01:31
[QUOTE=Dagy2;525877]ad1/ K wifi, nepochopil som že hovoríš o pripojení NTB cez kábel alebo Wifi, ale myslel som na STC. A áno, STC má zabudované wifi
ešte celkom dobre neviem, kde hľadáš alebo prechádzaš tie média - v ktorom menu?[/QUOTE]

Wifi v STB jsem se nezabýval, mám ho píchlej na kabelu, což je lepší, a v takovým případě nejde ani wifi nastavit.
Média procházím v NAV - Filmy/DVR

[QUOTE=Dagy2;525877]ad2/ prečo by to nebolo dobré? tvorba zoznamov v PC, kopírovanie, záloha - to predsa dnes žiada každý,[/QUOTE]

Myslel jsem to, že nepochopitelně nejde kopírovat/tahat z jednoho FAV do druhýho přímo v STB, bez použití PC a externího programu.

[QUOTE=Dagy2;525877]ad3/ NAV a OPT nič nenastavujú, to sú nástroje na výber médií.
Nastavenia, čo OPT a NAV ponúkajú sú v nastaveniach, ktoré som už napísal v predchádzajúcom príspevku
MENU -> správa filmu - DVR/hudby/obrázku -> přehrávač médií - nastavení -> kmenová složka = naposledy použito[/QUOTE]

Supr! Díky moc. Už je to ok. Na začátku jsem všechny nastavení prolízal, ale člověk si hned u všeho neuvědomí "následky" jednotlivých nastavení a potom jsem si už na tuto možnost vůbec nevzpomněl.
RoPo (6061)|25.11.2016 12:13
[QUOTE=Ferin;525878]Modem Cisco EPC3928[/QUOTE]

IP adresy jsou v pořádku. Problém bude v dalším nastavení routeru nebo OS na NTB. Na dálku se toho moc jiného poradit nedá bez inspekce konkrétního nastavení.
Ferin (198)|25.11.2016 13:02
Ok, díky.
Ferin (198)|25.11.2016 15:45
[QUOTE=RoPo;525893]Problém bude v dalším nastavení routeru nebo OS na NTB.[/QUOTE]

PS: OS na NTB by ale ovlivňoval stejně tak i wifi, ne?
Kdyby tě kdyžtak napadalo, kterým směrem mám konkrétněji pátrat, tak dej vědět.
Ferin (198)|6.12.2016 01:14
[QUOTE=Dagy2;525232]1/ nie, rok na Multicrypt+ICE, teraz 3 mesiace SMIT fialový+ICE. Jediná zmena je, že pri prvom zapnutí, než načíta kľúče píše ca 5 sekund hlášku o tom, že nemám oprávnenie na sledovanie programu (je to jedno, ktorý program od Skylinku zapnem). Po načítaní už všetky prepnutia sú bez hlášok[/QUOTE]

Zdravím.
Je to tento modul: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ?
Píšou tam ale, že s některýma TechniSatama byly problémy.
Nebo to je tento starší: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ?
Asi bych do té fialky "pod stromeček" šel.

A pokud přepneš na volně šířené satelitní programy nebo třeba na DVB-T, tak při návratu na Skylink to zase háže tu hlášku o neoprávnění ke sledování?
Někde hlouběji v tomto vlákně pak byla teorie, zda dojde k dodatečnému dekódování, pokud přístroj vypnu při sledování neSkylink programu. Jak to tedy v praxi je?

Jinak moje poslední zkušenosti s Technisat IR CI+ jsou dost rozporuplný, přijde mi, že při prvotním "promo" období od Skylinku nebyly s dodatečným dekódováním problémy, teď se to dekóduje "jak kdy", žádný pravidlo jsem nevypozoroval. Pravidlo 90 minut rozhodně neplatí, někdy to rozkóduju i další den, někdy to ale nejde ani za chvíli (v řádu hodin (několika málo)) po nahrání. Takže jsem už dost nahrávek (i třeba částečně rozkódovaných) musel mazat.
Dagy2 (3153)|6.12.2016 17:08
1/ modul ti nafotím večer. A kup si ho na Alze.

2/ ne, hlášku pustí pouze při prvním zapnutí, než se načtou klíče. Tzn. pokud zapneš SAT je to hned na začátku, pokud se díváš na DVB-T a přepnešo třeba po hodine na SAT tak v tomto prvním přepnutí.

3/ ne. Dodatečné dekodování běží pouze po úplném vypnutí přístroje. Tzn. večer jdu do postele, stlačím vyp, přístroj zapne červenou ledku a na displeji svítí DVR-decrypting. až docryptuje vypne.

4/ ano Technisat IR je vhodný pokud používáš dva moduly bez dodatečného dekryptování.
Ferin (198)|6.12.2016 20:23
[QUOTE=Dagy2;526183]1/ modul ti nafotím večer. A kup si ho na Alze.[/QUOTE]

Ok, díky.

[QUOTE=Dagy2;526183]3/ ne. Dodatečné dekodování běží pouze po úplném vypnutí přístroje. Tzn. večer jdu do postele, stlačím vyp, přístroj zapne červenou ledku a na displeji svítí DVR-decrypting. až docryptuje vypne.[/QUOTE]

Jde mi o to, že pokud zapnu přijímač rovnou na DVB-T (nebo na volný satelit) a pak ho, bez přepnutí na Skylink, opět vypnu, bude se nahrávka dodatečně dekódovat?
I když, pokud to dokáže nahrávat dekódovaně z vypnutýho stavu...
Dagy2 (3153)|6.12.2016 22:14
No tak tejto otázke nerozumiem.

Jde mi o to, že pokud zapnu přijímač rovnou na DVB-T (nebo na volný satelit) a pak ho, bez přepnutí na Skylink, opět vypnu, bude se nahrávka dodatečně dekódovat?
Odpoveď: ano, prijímaču je to jedno čo si pozeral. On vždy pri vypnutí (treba ale nastaviť v menu dekodovanie "pri vypnutí") prehľadá zoznam nahrávok a pokiaľ je tam niečo nahraté kodoane tak to začne dekodovať.

I když, pokud to dokáže nahrávat dekódovaně z vypnutýho stavu...
Odpoveď: nevím co tím básník myslel. Pokiaľ je nahrávka urobená v čase keď bol prijímač vypnutý tak sa nahrá už dekodovaná. Pokiaľ sú dve nahrávky paralelne z rovnakého TP tak sa obe nahrajú dekodovane. Pokiaľ sú dve nahrávky paralelne z rôznych TP tak sa prvá nahrá dekodovane a druhá kodovane. Dekodovanie prebehne až po nasledujúcom ručnom vypnutí prijímača.
Ferin (198)|6.12.2016 22:44
[QUOTE=Dagy2;526190]No tak tejto otázke nerozumiem.

Jde mi o to, že pokud zapnu přijímač rovnou na DVB-T (nebo na volný satelit) a pak ho, bez přepnutí na Skylink, opět vypnu, bude se nahrávka dodatečně dekódovat?
Odpoveď: ano, prijímaču je to jedno čo si pozeral. On vždy pri vypnutí (treba ale nastaviť v menu dekodovanie "pri vypnutí") prehľadá zoznam nahrávok a pokiaľ je tam niečo nahraté kodoane tak to začne dekodovať.[/QUOTE]

Jde mi pořád o to samý - načítání klíčů. Teoreticky, pokud vůbec nezabrousím na programy Skylink, přijímač si nemá jak načíst klíče, takže po vypnutí přístroje nemá Skylink nahrávku jak dekódovat. Otázka směřuje jen k potvrzení toho, že tomu tak ve skutečnosti není.

[QUOTE=Dagy2;526190]I když, pokud to dokáže nahrávat dekódovaně z vypnutýho stavu...
Odpoveď: nevím co tím básník myslel. Pokiaľ je nahrávka urobená v čase keď bol prijímač vypnutý tak sa nahrá už dekodovaná. Pokiaľ sú dve nahrávky paralelne z rovnakého TP tak sa obe nahrajú dekodovane. Pokiaľ sú dve nahrávky paralelne z rôznych TP tak sa prvá nahrá dekodovane a druhá kodovane. Dekodovanie prebehne až po nasledujúcom ručnom vypnutí prijímača.[/QUOTE]

Jj, to je mi jasný. Noticka byla jen o tom, že když to dokáže nahrávat dekódovaně ve vypnutým stavu, mohlo by to umět dekódovat po vypnutí i bez předchozího načtení klíčů (přepnutím na program Skylink).
Jak říkám, tímto problémem se tu někdo o x stran dřív zabýval, ale už nenapsal, zda se obava potvrdila, nebo ne.
Dagy2 (3153)|7.12.2016 13:43
ad "načítání klíču" tak špeciálne tak ako to píšeš som to naozaj neskúšal. Ale myslím si, že to nie je problém.

ale vyskúšam ti to až budem doma, t.j. budúci týždeň. Dtto aj sľúbená fotka modulu
Ferin (198)|15.12.2016 14:49
[QUOTE=Dagy2;526207]
ale vyskúšam ti to až budem doma, t.j. budúci týždeň. Dtto aj sľúbená fotka modulu[/QUOTE]

Zdravím.
Mohl bych poprosit o tu fotku modulu? Potřeboval bych to teď objednat. Díky.
mjarek (10)|16.12.2016 09:51
Objevil se nový firmware 2.63.0.8-3415
Ke stažení zde: https://www.technisat.com/de_DE/Downloads-&-Informationen/352-515/?productID=10127
Dagy2 (3153)|16.12.2016 20:11
Modul SMIT
[ATTACH=CONFIG]33857[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]33858[/ATTACH]
modul 2.jpg modul 1.jpg
Ferin (198)|19.12.2016 01:20
Díky.
Dagy2 (3153)|24.12.2016 09:30
[QUOTE=mjarek;526388]Objevil se nový firmware 2.63.0.8-3415[/QUOTE]

nedoporučujem aspoň zatiaľ, vyskúšam sa vrátiť naspäť k starému bezproblémovému:
- u mňa nie je možné nastaviť nahrávanie z EPG na deň, ktorý je o týždeň neskôr. T.j. dnes je sobota 24.12., nie je možné nastaviť z EPG časovač na sobotu o 7 dní, t.j. 31.12. Programy sú v EPG nahraté ale všetky sú celý deň šedé, takže nie je možné zvoliť nahrávanie.
- programy je možné v menu časovačov zadávať ručne, ale pre zadaný dátum a čas sa názov programu v časovači nezobrazí. Aj keď v EPG sa objaví vo vybranom čase názov programov červene so značkou DVR
- u niektorých programov, u mňa Jednotka HD/DVB-T, Markiza HD/Skylink, Prima Love/Skylink, atď atď sa v EPG v hornej časti kde sú dni nezobrazuje biela čiara do ktorého dátumu sú programy natiahnuté. Aj keď sú v EPG uložené na týždeň dopredu, toto zobrazenie sa tvári ako keby programy v EPG chýbali

Mimo iné mi prestali tiež ísť hodiny, tzn. čas v SAT bol včera ca 12 hodín pozadu. Všetky programy v EPG s červenou čiarou. Po zapnutí SAT sa majú hodiny synchonizovať - v menu som mal nastavené AUTO. Včera som to prestavil na STV1, po zapnutí sa hodiny načítali správne ale nebežali. Zostal na nich čas zapnutia. Dnes som urobil generálny flash reset, tým som tento neduh odstránil. toto nemusí byť spojené s novým SW. Podobný problém sa mi stal ca po 7 rokoch na HDS2X (popisoval som v návode na flash reset v Tipoch a trikoch...).
Keďže nevidím žiaden pokrok v novom SW vrátim poobede späť.
mjarek (10)|24.12.2016 11:42
Napiš prosím tě zda se ti podařilo vrátit nazpět. Dík.
Edit: Tak bez problému se jde vrátit nazpět...vyzkoušeno.