Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

TechniSat TechniCorder ISIO STC

Ferin (198)|9.2.2017 14:09
Díky za doupřesnění.
Taky se mi to tak jeví.
Ferin (198)|10.2.2017 02:39
Takže jsem si s tím trochu hrál, někam jsem se posunul, nicméně 3 problémy přetrvávají:
1) Připojování k Technisatu v Techniportu: Je to pořád dost o náhodě, nechová se to konzistentně, většinou se mi připojit nepodaří, netuším proč. Máš v Technisatu nastavenou fixní IP?
2) Složka "MYRECORDINGS" resp. "MOJE ZAZNAMY TV POŘADU" na síťovém HDD se mi zobrazuje pouze v Technisatu. V Techniportu ani v Průzkumníkovi ji nemám/nevidím. Zobrazení skrytých souborů nepomůže. Stejně tak tam nemám ani případný podsložky vytvořený na síťovým HDD v Technisatu. Nahrávky tam vidím, ale jsou tam naházený na volno, nikam nezařazený. Podložky vytvořené na síťovém HDD (v úrovni, kde jsou zobrazeny nahrávky) se nechovají jako podsložky "MOJE ZAZNAMY TV POŘADU".
3) Navzdory tvým informacím jsou u nahrávek ještě další (pomocné) soubory.
Ferin (198)|10.2.2017 03:02
Jinak s interními disky počítačů mi nejde pracovat vůbec. Složka "MOJE ZAZNAMY TV POŘADU" se v Technisatu sice vytvoří (v počítači je opět neviditelná), ale nelze na disk nahrávat a i test disku při kongirurování záznamovýho média v Technisatu se nezdaří.
Dagy2 (3153)|10.2.2017 15:11
1/ ano, používam fixnú adresu.
V routri mám definované prideľovanie adries od 10 do 50.
Pre fixné prístroje - TV, BD, SAT, NAS mám v prístrojoch nastavenú fixnú adresu z intervalu 2÷9. Je to práve pre pripojovanie k týmto zariadeniam - techniport, etrayz applikácia a pod.

2/ a 3/ podívám na to zítra

4/ pripojil som USBHDD na ktorom mám pracovné zálohy, tkaže z 320GB je tam volných možno 10GB. Navyše je ešte rozdelený na dva sektory.
V STC som otvoril menu - nastavenie DVR, zvolil ako nahrávací disk USBHDD "sektor 2" a prijal zmeny zeleným tlačítkom. Disk je formátovaný na NTFS.
Prepol na CT1, zmáčkol REC a začala nahrávka na tomto disku.
vypol nahrávku po pár sekundách.
po stlačení STOP sa otvorí menu s nahrávkami kde vidím, že pracujem na USBHDD SEKTOR2 a je tam Moje TV nahrávky a v nich jedna nahrávka.
po prejdení do menu kde je možné kopírovať filmy medzi zložkami tak vidím na USBHDD všetky moje uložené data a jedna zo zložiek sú moje TV nahrávky. V tejto zložke je jedna nahrávka ktorú som práve urobil.
Môžem to dnes skúsiť s iným HDD na ktorom mám tiež zálohované data z PC. Úplne jednoduché a bez problému.
Ferin (198)|10.2.2017 15:36
Díky.

[QUOTE=Dagy2;528382]1/ ano, používam fixnú adresu.
V routri mám definované prideľovanie adries od 10 do 50.
Pre fixné prístroje - TV, BD, SAT, NAS mám v prístrojoch nastavenú fixnú adresu z intervalu 2÷9. Je to práve pre pripojovanie k týmto zariadeniam - techniport, etrayz applikácia a pod.[/QUOTE]

Adresu mám taky fixní. Mohl by ale být problém v tom, že mnou definovaná množina přidělovaných adres (plácnu, 1-255) zahrnuje i fixní adresy jednotlivých zařízení (STB tuším 11)?

[QUOTE=Dagy2;528382] 4/ pripojil som USBHDD na ktorom mám pracovné zálohy, tkaže z 320GB je tam volných možno 10GB. Navyše je ešte rozdelený na dva sektory.[/QUOTE]

Připojil přímo k STB?

[QUOTE=Dagy2;528382]V STC som otvoril menu - nastavenie DVR, zvolil ako nahrávací disk USBHDD "sektor 2" a prijal zmeny zeleným tlačítkom. Disk je formátovaný na NTFS.
Prepol na CT1, zmáčkol REC a začala nahrávka na tomto disku.
vypol nahrávku po pár sekundách.
po stlačení STOP sa otvorí menu s nahrávkami kde vidím, že pracujem na USBHDD SEKTOR2 a je tam Moje TV nahrávky a v nich jedna nahrávka.
po prejdení do menu kde je možné kopírovať filmy medzi zložkami tak vidím na USBHDD všetky moje uložené data a jedna zo zložiek sú moje TV nahrávky. V tejto zložke je jedna nahrávka ktorú som práve urobil.
Môžem to dnes skúsiť s iným HDD na ktorom mám tiež zálohované data z PC. Úplne jednoduché a bez problému.[/QUOTE]

Postupoval jsem úplně stejně (u síťového disku i u interních disků PC i NTB).
Ale:
1) U síťového disku průběh i výsledek stejný jako u tebe, ale potom v PC složku Moje TV nahrávky, která byla vidět v STB, nevidím (v Techniportu ani v Průzkumníkovi). Zkušební nahrávky tam jsou "naházený" volně. Čili nemožnost tvořit jakékoliv složky a podsložky.
2) U interních disků a) je v menu nastavenie DVR neúspěšný test disku (nebo jak se to jmenuje) a b) zapnutá zkušební nahrávka nepřibývá (ukazatel je stále na 00:00), čili ačkoliv ji zapnu, nic se nenahraje.
Dagy2 (3153)|10.2.2017 20:48
1/ ano, môže pretože DHCP môže prideliť adresu ktorú má STC nastavenú v prístroji fixne a príde ku konfliktu na sieti. Pokiaľ nevieš range adries v routeri zmeniť tak aspoň zadaj do STC fixnú adresu napr. 250, kde je malá prevdepodobnosť že tam DHCP niekedy dostane.

2/ ano

3/ ano máš pravdu a tiež si spomínam, že som toto už niekedy riešil po kúpe STC a nemohol som sa nikde dostať k adresáru "Moje záznamy TV programu" - teraz som pripojil USB k PC a sú tam 3 nahrávky čo som spravil v STC priamo v koreňovom adresári. Pritom keď je USB pripojený v STC tak je tam samozrejme adresár "Moje záznamy TV programô" a potom ešte vnútri vytvorený adresár "CSI" a v nom dve nahrávky. Tieto zložky nevidno, nahrávky sú priamo na F:\xyz.ts

V nedeľu na to ešte pozriem čo by sa dalo s tým urobiť.
Nerozumiem tomu čo píšeš "2) U interních disku...." to si vložil HDD do šuplíka alebo zapojil cez USB do STC?
Ferin (198)|10.2.2017 21:22
[QUOTE=Dagy2;528395]1/ ano, môže pretože DHCP môže prideliť adresu ktorú má STC nastavenú v prístroji fixne a príde ku konfliktu na sieti. Pokiaľ nevieš range adries v routeri zmeniť tak aspoň zadaj do STC fixnú adresu napr. 250, kde je malá prevdepodobnosť že tam DHCP niekedy dostane.[/QUOTE]

Myslel jsem, že toto nehrozí, že DHCP nikdy nedá dvěma různým zařízením stejnou adresu.
Ale vyzkouším to, nevím, kde jinde by mohl být problém.

[QUOTE=Dagy2;528395]
3/ ano máš pravdu a tiež si spomínam, že som toto už niekedy riešil po kúpe STC a nemohol som sa nikde dostať k adresáru "Moje záznamy TV programu" - teraz som pripojil USB k PC a sú tam 3 nahrávky čo som spravil v STC priamo v koreňovom adresári. Pritom keď je USB pripojený v STC tak je tam samozrejme adresár "Moje záznamy TV programô" a potom ešte vnútri vytvorený adresár "CSI" a v nom dve nahrávky. Tieto zložky nevidno, nahrávky sú priamo na F:\xyz.ts[/QUOTE]

Takže toto neplatí?:
[QUOTE=Dagy2;528395] - v PC, NAS, extHDD si môžeš robiť zložky a podzložky pomocou WIN alebo Techniportu ako chceš. Ide to aj bez pripojenia na STC kdekoľvek[/QUOTE]


[QUOTE=Dagy2;528395]
Nerozumiem tomu čo píšeš "2) U interních disku...." to si vložil HDD do šuplíka alebo zapojil cez USB do STC?[/QUOTE]

Ne. Počítače mám propojený sítí, takže se na jejich disky z STB dostanu.
Ferin (198)|10.2.2017 21:29
Teď mě napadá, že podobně nesmyslně se chová v Techniportu i samotný STB. I tam totiž nejdou zobrazit podsložky a všechny nahrávky jsou zobrazeny na jedné hromadě. I když tam jsou vidět aspoň ty Moje nahrávky.
Pokud by ses tím nedalo nic dělat, tak je v podstatě Techniport ke kopírování/zálohování nahrávek nepoužitelnej. Všechno by se pak muselo dělat poněkud zdlouhavě přímo z STB. A to se ještě člověk musí smířit s tím, že bude mít na NAS/síťovým disku naházený všechny nahrávky bez ladu a skladu přímo v kořenovým adresáři.
Ferin (198)|10.2.2017 22:37
Tak aby to nebylo tak jednoduchý, tak jsem teď přišel na to, že je to ještě horší.
Jakmile totiž v STB změním disk, kam se má nahrávat, zpět na HDD v šuplíku, tak adresář Moje nahrávky ze síťovýho disku zmizí i při listování v STB. Dokonce se nezobrazí ani ty skušební nahrávky (ty jsou nicméně dál vidět aspoň v Techniportu). Takže je to nejspíš nepoužitelný i pro ukládání "bez ladu a skladu".
Toto teda soudruzi z Technisatu dost nevošéfovali. :-(
Ferin (198)|11.2.2017 15:17
Ještě dva postřehy:
1) Vypadá to, že přes wifi se z noťasu s STB propojuju bez problémů (předtím jsem ho měl na kabel). Divný. (konfigurace NTB na wifi, STB na drát)
2) Přestože mám STB v Techniportu zaragistrovaný (ukazuje se tam, i když jako nepřipojený), tak často, abych se k němu vůbec připojil, musím dát vyhledat nové zařízení (přestože má fixní IP). Pak tam vlevo v seznamu zařízení vidím STB dvakrát. (Ale někdy to nefunguje ani tak.)
Ferin (198)|12.2.2017 13:23
Vracím se ještě k tomu problému s dodatečným zakódováním nahrávek při stříhání. Bohužel tip s deakcivací dodatečnýho dekódování nevyšel, asi 5 nahrávek po sobě se tak zakódovalo. Nadějněji vypadala zkouška s deaktivací duálního dekryptování. Tři nahrávky upraveny bez zakódování, čtvrtá se zakódovala, ale to mohlo být tím, že v okažiku stříhání se spustilo nahrávání. Ještě budu zkoušet.

Ještě jsem se chtěl zeptat, v oddílu tipy a triky je návod na přenos, přehrávání a konverzi nahrávek. Mj. je tam doporučovaný program TS4NP na konverzi souborů .ts4 na .ts. Jaký to má slysl, když stačí příponu normálně přepsat?

PS: Tak ani deaktivace DD to zcela nevyřešila. :-(
Dagy2 (3153)|13.2.2017 10:26
ad Tipy a triky - to je ale tip staršieho dáta, technika boľšaja postúpila vpred. Už to naozaj netreba

ad zacryptovanie nahrávok - hm, tak mne sa to ešte nestalo. Vyzerá že to je ďalší dôvod otočiť anténu inam...

ad NAS - bohužiaľ musím ho preinštalovať komplet aby som mohol niečo s ním odskúšať. Mne momentálne NAS funguje len na prehrávanie už uložených filmov, nefunguje mi ani z PC. Zmenou internetového provajdra som musel prekopať domácu sieť a mám dva routre za sebou a je v tom trochu bordel...
Ferin (198)|13.2.2017 10:38
[QUOTE=Dagy2;528438]
ad NAS - bohužiaľ musím ho preinštalovať komplet aby som mohol niečo s ním odskúšať. Mne momentálne NAS funguje len na prehrávanie už uložených filmov, nefunguje mi ani z PC. Zmenou internetového provajdra som musel prekopať domácu sieť a mám dva routre za sebou a je v tom trochu bordel...[/QUOTE]

Tuším, žes někde uváděl, že si na NAS nahrávky třídíš do složek dle žánrů, herců atd. Máš to tam z dřívějška ve stejným formátu jako v STB, nebo se ti tam při kopírování vytváří ty adresáře dle data a vevnitř je soubor .ts4 + 2 pomocný?

Nejde mi moc do hlavy, že by soudruzi v Technisatu udělali to zálohování/export takto nepoužitelný.
Dagy2 (3153)|13.2.2017 16:51
ano mám to na NAS tak ako píšeš - zložky podľa žánrov/hercov. A mám to ešte z doby HDS2X, tam to inak nešlo než zložka+pomocné súbory.
Inak na USB HDD po vytvorení zložky Moje záznamy TV pořadu táto zložka aj podložky aj to čo je v nich zostáva pri odpojení USB a vrátení nazad. Bez problémov. Pri pripojení do PC, zložky nevidno, len súbory TS a pomocné súbory označené 1, 2. Na toto by som ale zrejme "vyzrál" bez problémov, vyskúšam.

Techniport dokáže vytvárať zložky v PC, USB HDD a namapovaných NAS. Nemožno tvoriť zložky v RECORDINGS na internom disku.

Pripojenie Techniportu k STC - problém je, keď odpojíš alebo pripojíš USB HDD - on si pamätá nejakú konfiguráciu a pri jej zmene buď zahlási, že sa zmenilo meno STC a na druhý krát väčšinou nepozná prístroj a treba ho znova nechať hľadať tlačítkom +
Ale ešte zistím ako to funguje.

IP adresa: v zásade sa nedoporučuje na jednej sieti kombinovať static a DHCP adresy. DHCP chybu neurobí a nikdy nemôže prideliť dve rovnaké adresy. Ale pozor, STATIC IP je mimo kontrolu DHCP, takže ty keď v STC nastavíš static IP v rozsahu v ktorom prideľuje DHCP môže sa stať, že sa DHCP strafí do rovnakej adresy ale pridelí ju niekomu inému a na sieti vznikne konflikt.
Preto má každý router nastaviteľný rozsah prideľovania DHCP a statické adresy je treba nastaviť mimo tento rozsah. Niektoré novšie routre už s týmto aj počítajú a umožňujú aj v režime DHCP napríklad 5 fixných adries, ktoré pripojíš k MAC adresám a potom DHCP vlastne aj v režime DHCP pridelí týchto 5 adries vybraným prístrojom automaticky. V týchto prístorjoch potom môžeš mať nastavené DHCP namiest STATIC. Ale nemusíš, skutočne stačí ak fixné adresy v prístrojoch nastavíš mimo rozsah DHCP servera.
Ferin (198)|14.2.2017 00:16
[QUOTE=Dagy2;528451]
Inak na USB HDD po vytvorení zložky Moje záznamy TV pořadu táto zložka aj podložky aj to čo je v nich zostáva pri odpojení USB a vrátení nazad. Bez problémov. Pri pripojení do PC, zložky nevidno, len súbory TS a pomocné súbory označené 1, 2. Na toto by som ale zrejme "vyzrál" bez problémov, vyskúšam. [/QUOTE]

Tak kdyby se ti podařilo najít způsob, tak by to bylo fajn.
Jinak otázka je, zda to na tom USB HDD zůstává viditelný (složka Moje záznamy) i poté, co změníš v STC úložiště, kam se mají nahrávat nahrávky, např. na interní HDD. Já ty Moje záznamy na tom externím (síťovým) disku ještě krátkou chvilku vidím, ale pak už ne. Na tom interním disku STC ale ta složka zůstává viditelná trvale, bez ohledu na to, zda ho mám definovaný jeko místo pro záznamy z STC.

[QUOTE=Dagy2;528451]
Pripojenie Techniportu k STC - problém je, keď odpojíš alebo pripojíš USB HDD - on si pamätá nejakú konfiguráciu a pri jej zmene buď zahlási, že sa zmenilo meno STC a na druhý krát väčšinou nepozná prístroj a treba ho znova nechať hľadať tlačítkom +
[/QUOTE]

Přesně toto mi to dělá. Akorát že žádný USB HDD (předpokládám, že myslíš přímo k STC) nepřipojuju ani neodpojuju. Jen zapnu PC/NTB a spustím Techniport. Relativně často mi to ale žádný zařízení nenajde.


[QUOTE=Dagy2;528451]IP adresa: v zásade sa nedoporučuje na jednej sieti kombinovať static a DHCP adresy. ...[/QUOTE]

Ok, díky, upravím to v modemu.
Ferin (198)|24.2.2017 21:04
[QUOTE=Dagy2;528451]
Inak na USB HDD po vytvorení zložky Moje záznamy TV pořadu táto zložka aj podložky aj to čo je v nich zostáva pri odpojení USB a vrátení nazad. Bez problémov. Pri pripojení do PC, zložky nevidno, len súbory TS a pomocné súbory označené 1, 2. Na toto by som ale zrejme "vyzrál" bez problémov, vyskúšam.
[/QUOTE]

Měls už možnost to vyzkoušet?
U "klasickýho" zálohování na externí HDD/NAS mě štve, že člověk přijde o informace EPG (resp. minimálně je nezobrazí). Teda kromě toho, že to navíc vytváří ty blbý adresáře a pomocný soubory.
Ferin (198)|9.3.2017 23:11
Ještě jsem se chtěl zeptat, stává se vám, že některý nahrávky nelze vůbec mezi STB a externím úložištěm zkopírovat/přesunout? Svěřepě mně to odmítá přesunout dvě nahrávky, když to dělám přímo ze STB, tak zadám přesun, ale nic to neudělá. Když to dělám přes Techniport, tak mi to napíše, že "Device is busy".

Jinak jsem si v poslední době opakovaně všiml, že mám i se SMITem zakódovaný nahrávky, který by zakódovaný být neměly (nahráván pouze 1 pořad, bez současnýho sledování Skylinku; případně nahrávány 2 pořady s překryvem a zakódovány jsou oba). Mám teď silný podezření, že je tím, když se při nahrávání pustí STB (samozřejmě nejdu nikam na jiný program Skylinku, případně (výjimečně) s výjimkou daného multiplexu). Po spouštění STB tam totiž SMIT vždycky hodí tu blbou hlášku, že nelze programy sledovat, a pak hlášku o inicializaci CI modulu. Nemůže toto přerušit dekódování nahrávky přímo při nahrávání a ta je potom označená jako zakódovaná?
Ferin (198)|20.3.2017 09:55
Tak jsem dělal test, že jsem při úpravě nahrávky kartu i s modulem z STB vyndal, ale opět se některý nahrávky dodatečně zakódovaly! Tomu fakt nerozumím. :-(((
Ferin (198)|3.4.2017 12:34
Stává se vám, že Technisat "zamrzá" a je ho třeba natvrdo vypnout? Typicky se mi stává při přesunu nahrávek na síťový disk.
Druhá věc, co mě zlobí, je, že se v poslední době opakovaně stává, že v okýnku pro úpravu nahrávky se při rychlým přetáčení neposouvá obraz (nebo posouvá velmi sporadicky). Musím z úprav úplně vyjet, potom už to většinou jde.
Třetí věc, nepřijde mi moc šťasný řešení, že když přepnu na program, z něhož se zrovna nahrává, tak mi "defaultně" neběží aktuální program, ale začně se přehrávat nahrávka (v podstatě time shift). Je to dost matoucí, už se mi několikrát stalo, že jsem tak nahrávání omylem vypnul (vypadalo to, že nahrávaný program už skončil, přitom se jednalo o pořad/reklamu PŘED začátkem danýho filmu/programu. Dá se toto nějak zrušit?
golfLC (1941)|4.4.2017 14:48
Zamrzat mi nezamrza, zatial ani raz ako ho mam, v STC hdd WD RED pre NAS 1TB... skor to vidim na problem HDD, robievas niekedy "udrzbu" HDD, ked tak vela presuvas nahravky?
Za prepnutie na nahravany program to zmenit nevies, ved predsa logicke je ze ak nieco nahravam a som na inom programe, nasledne prepnem na nahravku, tak mi ide od zaciatku, pripadne pokracuje tam, kde si ju prerusil v pozerani prepnutim na iny program...

A pri prepnuti na program, ktorý nahrávaš predsa vidiš dole na teplomery, kde sa v nahravke nachadzas...
golfLC (1941)|4.4.2017 14:55
Podla toho aj s tymi problemami s pretacanim to vidim na HDD...
Ferin (198)|4.4.2017 17:20
- Co máš přesně na mysli tou "údržbou"? V STB jsem si žádné takové možnosti nevšiml. ... Občas teda z STB ometu prach. ;-)
- Logický by mně přišlo, kdyby to bylo takto: a) když přepínám mezi kanálama (živým vysíláním), tak by se mně měl samozřejmě vždy zobrazit právě vysílanej program, nahrávky by se do toho neměly plést, b) když procházím HDD, tak tam pak samozřejmě by se mě měla nahrávka rozjet od místa, který jsem ještě neviděl (u právě nahrávanýho programu tedy potažmo od začátku. Například pro kontrolu, zda to, co jsem chtěl nahrávat, už skončilo, je řešení Technisatu dost nešikovný. Navíc v menu (pod OPT) tam u takové nahrávky mají volby "aktuální" a "na živo", což v češtině znamená oboje to stejný.
Nehledě na to, že zbytek rodiny většinou vůbec netuší, že se něco nahrává, takže tímto chováním jsou zmateni ještě víc.
Ferin (198)|4.4.2017 17:25
Jinak se ještě vracím k té záhadě s kódováním. Všiml jsem si, že při úpravě nahrávek (a někdy i jen v samostným seznamu nahrávek) se u nich nepravidělně objevuje hláška, že práva k pořadu vyprší v danou minutu. Následně to zase zmizí. Mám takový tušení (částečně podložený), že pokud úpravu dokončím v okamžiku, kdy tam zrovna ta hláška je, tak se pak u ní v seznamu objeví ten klíček. Hláška se objevuje i třeba u 3 měsíce starých nahrávek.
golfLC (1941)|4.4.2017 17:52
Ohladne udrzby.... menu - sprava filmu/hidby/obrazky - nastaveni zaznamovych medii a tam druha polozka "Provedte kontrolu DVR-systemu souboru. Oplati sa to robit vzdy po vacsich čachroch na HDD.
golfLC (1941)|4.4.2017 18:18
Za nahrávky je to proste tak ako píšem vyššie, je to logické a úplne vyhovujúce na prepínanie počas nahrávania. Predsa ak prepnem z pozeraného programu na program nahrávaný, chcem ho pozerať od začiatku a nie sa preklikávať na začiatok z live streamu...
Ferin (198)|4.4.2017 18:19
[QUOTE=golfLC;529407]Ohladne udrzby.... menu - sprava filmu/hidby/obrazky - nastaveni zaznamovych medii a tam druha polozka "Provedte kontrolu DVR-systemu souboru. Oplati sa to robit vzdy po vacsich čachroch na HDD.[/QUOTE]

ok, DÍKY. nETUŠIL JSEM, ŽE TO S TÍM I NĚCO AKTIVNĚ DĚLÁ.
(soráč, zapnutý caps lock)
jirka67 (233)|5.4.2017 10:18
golfC:

Mám jeden postřeh u ISIO STC - ICE karta v CW modulu: při zapnutém dualdecryptu a nahrání zakodovaně Prima + 1 HD se tato nahrávka dá přehrát normálně zakodovaná (asi pár dní). Ale při pokusu o dekodování (ručně anebo po vypnutí) v ISIO STC cvakne a ten se restartuje. Toto se mi u žádného jiného programu nestalo, ale u Prima +1 HD jsem to vyzkoušel na 3 nahrávkách, vše stejně - nelze dekodovat, ale zakodované přehrát lze.
Dagy2 (3153)|5.4.2017 18:02
Tak chvala bohu, že NAGRA toto nerobí. Prehrávanie aj dekodovanie za ten týždeň stále very OK !
golfLC (1941)|5.4.2017 18:04
Tiež som zatiaľ toto nezaznamenal, nakolko fičím na dvoch moduloch s dvomi kartami.
Ferin (198)|10.4.2017 10:34
[QUOTE=jirka67;529424]Mám jeden postřeh u ISIO STC - ICE karta v CW modulu: při zapnutém dualdecryptu a nahrání zakodovaně Prima + 1 HD se tato nahrávka dá přehrát normálně zakodovaná (asi pár dní). Ale při pokusu o dekodování (ručně anebo po vypnutí) v ISIO STC cvakne a ten se restartuje. Toto se mi u žádného jiného programu nestalo, ale u Prima +1 HD jsem to vyzkoušel na 3 nahrávkách, vše stejně - nelze dekodovat, ale zakodované přehrát lze.[/QUOTE]

Tak mám úplně stejnej problém!
Prima + 1 HD, CI SMIT, nahrávku nelze dekódovat - ve stand-by se nerozkóduje a při ručním dekódování se STB hned vypne a restartuje.
golfLC (1941)|10.4.2017 14:13
Pri Nova HD, Nova International, Prima HD a +1 sa tiež nahravky na ISIU S3 nedajú prehrať ani rozkódované, bez kľúča, prijímač po nabenutí na nahrávku zamrzne, pomôže len tvrdý reštart. Neviem čo tam do streamu pridali.... Nejde ich však ani zmazať, len v správe filmov bez nábehu nahrávky na náhľad...

Modul Technisat CW, karta ICE, nahrávka na HDD nezakódovaná:-!!!
Dagy2 (3153)|10.4.2017 23:15
Malá ochutnávka z testu:
- DigiSK: Jednotka HD, Dvojka HD EPG bezchybné na rozdiel od DVB-T, resp. Skylink
- DigiSK vs Skylink:
--- HBO HD, JOJ Cinema HD, STV1 HD winner SL
--- HBO2, HBO3, CT1 HD remíza
--- Eurosport1 HD, Sport1 HD winner DIGI
vomic (671)|13.4.2017 11:35
edit: dotaz přesouvám do topicu ISIC 4K
golfLC (1941)|13.4.2017 11:56
Ked uz, tak potom by som isiel skor do tohto, ak budes mat 4k TV
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
vomic (671)|13.4.2017 11:59
ano tento mám vybraný. Myslel jsem že topic je společný jak pro Technicorder tak i pro Digit protože pro Digit nevidím vlastní topic a zde se evidentně probírají oba přístroje.
golfLC (1941)|13.4.2017 12:02
Toto je tema na Isio STC, Ty mas vybrany STC 4K. Z tvojho predchadzajuceho postu to vobec nebolo nikde napisane...
vomic (671)|13.4.2017 12:06
Omlouvám se myslel jsem že 4k jsou všechny nový technisaty, už jsem našel krátký zapadnutý topic pro DIGIT ISIO 4K a tak tam přesouvám svůj dotaz :)
Ferin (198)|4.5.2017 11:07
Zdravím.
Poslední 1-2 dny mám problém s přesunem nahrávek.
1) Nedaří se mně vůbec připojit na síťovej disk. V seznamu se normálně zobrazuje, když na něj chci vlézt, tak STB "zamrzne" ve stavu "Čekejte prosím...", případně pak vyhodí hlášku "Pro toto zařízení nejsou k dispozici žádné vstupy" nebo se ukáže úplně prázdný "seznam". Stav je stejnej, ať tam lezu přes NAV a přehled zařízení nebo přes Správu souborů. Dosud nebyl nikdy s přehráváním ani přesunem problém (krom toho, že některý nahrávky se "bezdůvodně" odmítají přesunout). S diskem ani s STB se nic nedělalo (krom toho, že jsem STB propojil pomocí optiky se zasákem). Přes PC i noťas se na disk dostanu.
2) Do PC i do noťasu se dostanu, ale při pokusu o přesun to okamžitě vyhodí něco v tom smyslu, že "přesun byl přerušen". Nicméně dosud jsem přesouvat přímo do počítačů nezkoušel, takže nevím, zda je tento stav nový.
3) Přes Techniport to též nejde (tam již delší dobu), při pokusu o přesun (tažením myši) to háže to něco v tom smyslu, že "device is busy". Jak píšu, toto trvá již delší dobu, předtím ale takto přesouvat šlo.
4) Jediný, co šlo, bylo píchnutí externího disku přes USB přímo do STB.
Máte tušení, čím by o mohlo být?
Ferin (198)|10.5.2017 01:01
Ještě bych se potřeboval zeptat na jednu obecnější věc ohledně dálkových ovladačů k Technisatům. Jejich pomocí lze ovládat až 2 STB + 1 TV. S TV není problém (ačkoliv je jiné značky), s ovládáním STB mám ale problém. Když na ovladači nastavím SAT1, ovládá se mi kabelový i satelitní přijímač zároveň (oboje Technisat), pokud nastavím SAT2, neraguje ani jeden. Dá se nějak upravit toto spárování? V návodu jsem o tom nic nenašel.
Kolbis (0)|10.5.2017 06:44
Pravděpodobně přepneš ovladač na SAT2, ale přijímače zůstanou oba na SAT1.

Tuším že v "obecném nastavení" (přesný název si nepamatuji) je položka, kde se nastavuje přiřazení ovladače. V tom přijímači, který chceš nastavit jako SAT2 musíš stát kurzorem na tom příslušném poli (SAT1) a teprve v tu chvíli přepnout ovladač (drží se OK a mačká se tlačítko nahoře vpravo). Tím se přepne současně ovladač i přijímač.

Píšu to zpaměti a mám zkušenost jen s Digit ISIO S1 a Digit ISIO STC, tak to bude možná malinko nepřesně, ale určitě to najdeš. V návodu to skoro jistě je.
Dagy2 (3153)|10.5.2017 08:04
ad SAT1/SAT2 - tak ako píše Kolbis, prijímač a DO musia byť nastavené rovnako. T.j. musíš ísť do menu jedného z prijímačov, tam v nastaveniach nájsť setting pre DO a zmeniť z SAT1 na SAT2. V tom momente ti tento prijímač prestane fungovať na DO (pretože to budeš mať aktuálne nastavené ako "1"). Ďalej tento prijímač bude reagovať už len na povely z DO pre SAT2.
POZOR: pri továrenských nastaveniach resp. flash reset sa prijímač uvedie opäť do stavu "SAT1"

ad problémy s presúvaním nahrávok - ťažko ti radiť v tomto na diaľku, vyzerá to na nejaký konflikt na sieti. zásadne pre mediálne zariadenia používam statické IP, napr.
192.168.1.1 router
192.168.1.3 TV
192.168.1.4 BD prehrávač
192.168.1.5 NAS
192.168.1.6 SAT1
192.168.1.7 SAT2
atď, atď

DHCP rozsah prideľovaných adries od 192.168.1.20, počet 50.
nepoužívam identifikáciu zariadení v routri podľa MAC adresy

mal som problém niekedy s routrom Vigor od slovak telecomu - a keďže mnoho ľudí si sťažovalo na chybu v sw LG TV, DLNA prehrávač fungoval pokaždé len pri vytiahnutí LAN kábla a znovuzasunutí - bral som to ako problém TV. Po vyhorení Vigoru a výmene za ASUS zázračne začalo všetko fungovať.
Ferin (198)|10.5.2017 11:01
Díky oběma za rady!

Nastavení dálkáče zkusím najít a nastavit. To že mi to ovládá i TV jiné značky (Philips) je normální chování? V návodu totiž píšou, že se tím dají ovládat jen zařízení Technisat.

Zkusím si pohrát s těma IP adresama, i když si nejsu jistej, jestli to u toho síťovýho disku jde (je to Seagate s vlastní aplikací, nastavuje se poněkud specificky, problém je i s přiřazením písmene k disku). Satelit určitě mám s fixní IP. Zvláštní je, že přes UnPN se do toho disku ze satelitu dostanu (nicméně tam vidím jen některé nahrávky).
Dagy2 (3153)|10.5.2017 13:51
ja mam najlacnejsi NAS etrayz za par korun,ma tiez svoj specificky sw, z pc je problem bez fixnej ip spustit nastavovaci soft.
UpMP vidis len niektore nahravky - spusti sluzbu mapovania nahravok u upnp. je to posledna polozka v menu v technisate, neviem z pamati nazov. ta preskenuje nahravky na disku a publikuje cez upnp
Ferin (198)|10.5.2017 15:40
Ok, díky, mrknu na to.
Vlastně, když už jsme u toho, jsem tak nějak ne úplně pochopil rozdíl mezi "klasickým" přehráváním z externích zdrojů a přehráváním přes UnPn. Má to v praxi nějaký výhody?
Ferin (198)|10.5.2017 22:24
Tak ovladač se zadařil, u UnPn se ale dají namapovat pouze nahrávky na záznamovým médiu v STB.
Dagy2 (3153)|10.5.2017 23:41
A/ viď manuál strana 76-78, konfigurácia cez HTTP
B/ NAS má predsa svoj UpNP server, takže nastavenie cez Technisat by bolo snáď zbytočné.
Ferin (198)|10.7.2017 10:35
Po delší době opět zdravím.
Vyskytl se u mě následující problém:
Jelikož jsem už dál nemohl s výše popisovanými problémy s (de)kódováním nahrávek, rozhodl jsem se přejít po většinu doby na provoz se dvěmi kartami (původní Irdeto + NEXT). Nicméně by to nebyla naše domácnost, kdyby vše šlo hladce. Občas jsem si všiml, že místo programu se nahrálo černo. Připisoval jsem to výpadkům signálu na straně Skylinku (i když to bylo divný). Nyní jsem ale přišel na to, čím to je.
Vzniká to tehdy, jestliže se překrývají dvě nahrávky ze Skylinku (a pouze po dobu tohoto překryvu) a vstoupí do toho nějak kabelovka ((dočasně) přepnu na některý z jejich programů nebo se z něj nahrává). Když přepnu z kabelovky zpět na Skylink, tak pokud jeden program ze Skylinku již nahrávám, druhý nelze sledovat ani nahrávat. Na nemožnost nahrávání druhého programu nemá vliv, zda je STB zapnutý. Chová se to prostě najednou tak, jako kdyby tam druhá karta vůbec nebyla (hlásí to, že program je kódován). Problém přetrvává do doby, než ze STB zcela vypne. Po zapnutí to jede jak má do doby, než se opět do děje zapojí kabelovka.
Reinicializace karty nepomohla (navíc se prakticky nedá provést za podmínek definovaných Skylinkem, vzhledem k tomu, že problém vzniká pouze při souběžným nahrávání dalšího programu, tudíž odpojení ze sítě na půl minuty nelze prakticky realizovat). Problém jsem prvotně zjistil u NEXT karty strčené v CI Technisat (novým), nicméně popřehazování karet, CI a slotů ničemu nepomohlo. "Plnohodnotná" karta byla strčená ve fialovým SMITu. Kabelovka samotná je kódovaná - Conax. Máte někdo ideu, čím by to mohlo být???
golfLC (1941)|10.7.2017 12:16
Mam dve Skylink karty a dva rovnake moduly, aj ked este stare Technisat CW. Sucasne pouzivam lokal kablovku a vyssie popisovane problmy som zatial nemal. Skontroloval by som to v prvom rade s dvomi rovnakymi modulmi, ISIO S1 malo tiet problem s dvomi odlisnymi modulmi.
Dagy2 (3153)|11.7.2017 00:01
Vypol si dodatočné dekodovanie v menu
hlavní menu > správa filmu-DVR/hudby/obrázku > DVR-nastavení > dodatečné dekodovaní CI = vyp ?

Momentálne používam:
slot 1 Technisat Mutlicrypt CRW Skylink ICE
slot 2 Nagra CI Digi SK
DVB-C FTA
DVB-T FTA

Digi funguje absolútne 100%, občas vidím u Skylinku, že u programov Novy zo skylinku po prepnutí svieti značka CRM
Dagy2 (3153)|11.7.2017 01:12
Vypol si dodatočné dekodovanie v menu
hlavní menu > správa filmu-DVR/hudby/obrázku > DVR-nastavení > dodatečné dekodovaní CI = vyp ?

Momentálne používam:
slot 1 Technisat Mutlicrypt CRW Skylink ICE
slot 2 Nagra CI Digi SK
DVB-C Conax
DVB-T FTA

Rýchly test so zapnutým dodatočným dekodovaním
A/ nahrávka CT1 + CT2 kartou skylink - nahrávané nekodovane
B/ nahrávka CT1 + CT2 + DVB-T FTA - všetko nekodovane
C/ nahrávka CT1 + CT2 + DVB-T FTA + sledovanie DVB-C conax všetko nekódovane. V momente kedy začnem nahrávať z DVB-C tak nahrávky zo skylinku sú nahrávané kodovane. Na moment je výpadok nahrávky - ca 2 sek - potom je všetko OK ale nahrávky Skylink je potrebné dekodoať

D/ nahrávka AXN black + AXN white kartou Digi - nahrávané nekodovane
E/ nahrávka AXN black + AXN white kartou Digi + DVB-T FTA - všetko nekodovane
F/ nahrávka AXN black + AXN white kartou Digi + DVB-T FTA + sledovanie aj nahrávanie DVB-C conax všetko nekódovane

G/ nahrávka CT1 skylink + AXN digi + DVB-T FTA všetko nekodovane
H/ nahrávka CT1 skylink + AXN digi + DVB-T FTA + DVB-C conax sledovanie - všetko nekódovane
I/ nahrávka CT1 skylink + AXN digi + DVB-T FTA + DVB-C conax nahrávanie - v tomto okamihu program zo skylink je nahrávaný kodovane

vypol som dodatočné dekodovanie tak ako píšem na začiatku príspevku že to treba u dvoch kariet skylink určite urobiť - ani to nemá význam pokiaľ nie je prijímač osadený 4xDVB-S2 + 2xDVB-T/C
po vypnutí tejto funkcie samozrejme všetko funguje úplne bez problémov, všetky nahrávky sú nekodované.

---------- Doplněno v 01:12 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 01:12 ----------

Vypol si dodatočné dekodovanie v menu
hlavní menu > správa filmu-DVR/hudby/obrázku > DVR-nastavení > dodatečné dekodovaní CI = vyp ?

Momentálne používam:
slot 1 Technisat Mutlicrypt CRW Skylink ICE
slot 2 Nagra CI Digi SK
DVB-C Conax
DVB-T FTA

Rýchly test so zapnutým dodatočným dekodovaním
A/ nahrávka CT1 + CT2 kartou skylink - nahrávané nekodovane
B/ nahrávka CT1 + CT2 + DVB-T FTA - všetko nekodovane
C/ nahrávka CT1 + CT2 + DVB-T FTA + sledovanie DVB-C conax všetko nekódovane. V momente kedy začnem nahrávať z DVB-C tak nahrávky zo skylinku sú nahrávané kodovane. Na moment je výpadok nahrávky - ca 2 sek - potom je všetko OK ale nahrávky Skylink je potrebné dekodoať

D/ nahrávka AXN black + AXN white kartou Digi - nahrávané nekodovane
E/ nahrávka AXN black + AXN white kartou Digi + DVB-T FTA - všetko nekodovane
F/ nahrávka AXN black + AXN white kartou Digi + DVB-T FTA + sledovanie aj nahrávanie DVB-C conax všetko nekódovane

G/ nahrávka CT1 skylink + AXN digi + DVB-T FTA všetko nekodovane
H/ nahrávka CT1 skylink + AXN digi + DVB-T FTA + DVB-C conax sledovanie - všetko nekódovane
I/ nahrávka CT1 skylink + AXN digi + DVB-T FTA + DVB-C conax nahrávanie - v tomto okamihu program zo skylink je nahrávaný kodovane

vypol som dodatočné dekodovanie tak ako píšem na začiatku príspevku že to treba u dvoch kariet skylink určite urobiť - ani to nemá význam pokiaľ nie je prijímač osadený 4xDVB-S2 + 2xDVB-T/C
po vypnutí tejto funkcie samozrejme všetko funguje úplne bez problémov, všetky nahrávky sú nekodované.